Drobné krádeže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
1.2.17 19:57
@Saatine píše:
Já mám tyhle věci nakoupeny do zásoby, kvalitní tuňák, kvalitní hořké čokolády a na tohle bych určitě nepřišla, my bychom asi nepřišli ani na peníze nebo třeba čističe a hygienické potřeby, prostě jdu tak to koupím a je to tu tak různě do zásoby.
Starých časopisů máme šanony, to už člověk nekontroluje, jen je mu líto to vyhodit, tak se to akorát hromadí.
Věřím, že bychom si nevšimli ani třeba knihy, máme velkou knihovnu a spoustu věcí do sbírky jsme ani nečetli, nebo četli online a chceme jen vlastnit knihu.
Moc se nedivím, že jí to prošlo, zvláště jestli jinak uklízí dobře.

tak to já zase vím i o zásobách, trochu úchylka, ale jak vidím, až pořídíme pomoc v domácnosti, bude se mi moje úchylka hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
1.2.17 19:58

@Yasminn je to mazec.
Já pořád přemýšlím, jestli takoví lidi mají nějaké svědomí a jak se jim žije.
Když jsem pracovala v nemocnici jako ošetřovatelka, chtěli mě taky namočit do takových drobných krádeží - obvazy, prášky (brufeny si braly holky domů), tekuté mýdlo, desinfekci na ruce dokonce atd.
Nechtěla jsem a nikdy jsem si nic nevzala.
Dokonce jsem odmítala i na nočních pít. Respektive to bylo takové pití, jako že holky dostaly třeba flašku od někoho a na nočních si sem tam někdo dal štamprli. Já jsem byla zásadová až jim to vadilo. Prostě ne a hotovo. V práci nikdy. Ony v tom nechtěly být samy, tak nabízely. Jednak tvrdý chlast nepiju a druhak jsem fakt měla strach, že by mohl být prů-ser.
Ale nikdy jsem neměla potřebu to proti nim použít nebo je prásknout. To jsem jim řekla na rovinu, uklidnilo je to a už mi nenabízely.
Ale je fakt, že jinak jsme byli dobrá parta a ráda vzpomínám na tu partu. Jen tyhle nešvary jsem prostě s nima nepekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.17 20:39

Nejvíc mě dostal příspěvek: toaleťák-špatný, náplasti- v pohodě. Božíčku.

Jinak jak tu někdo psal o párku pro dítě v obhodě. Kámoška je vedoucí úseku u salámů v kauflandu a tam maj přímo nařízeno dětem párek dát. Tak třeba to je tam podobný.

• Citovat
  • Upravit
60142
1.2.17 20:43
@Svítící žárovka píše:
Nejvíc mě dostal příspěvek: toaleťák-špatný, náplasti- v pohodě. Božíčku.Jinak jak tu někdo psal o párku pro dítě v obhodě. Kámoška je vedoucí úseku u salámů v kauflandu a tam maj přímo nařízeno dětem párek dát. Tak třeba to je tam podobný.

V Kauflandu malá taky dostala, aniž jsme si řekli. Ne párek, ale korbáčik. V Albertu si o kolečka na ochutnání říkáme běžně. Munkki musí prozkoumat všechny salámy, co tam mají :mrgreen: Většinou teda ty ochutnané i koupíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.17 20:48
@Saatine píše:
@Svítící žárovka Výchova budoucích závisláčků? :D Nějak tohle nařízení nepobírám :D

Možná. :mrgreen:
Si spíš myslím, že jakože kaufland ukazuje nebohým a chudým maminkám, že oni jsou ti hodní, daj párek zadarmo, ne, tak mamino, příště přijď zas nakupovat k nám, né že páchneš ke konkurenci.

• Citovat
  • Upravit
4515
1.2.17 21:19
@Lavergne píše:
Pokud mas vaření kávy pro sebe zakázané, ale stejně to děláš místo toho, aby sis tam donesla vlastni, tak to moc nechapu tedy…
Zbytek popsaného už považuji za obyčejné krádeže. Kdyby při úklidu někdo kradl me věci, tak ho s ostudou vyhodim

Já jsem to spíš pochopila tak, že si vaří vlastní kafe. A tím okrádá šéfa, protože si nekupuje jeho presso za 55 Kč :-D Takže to bych za krádež fakt nepovažovala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
1.2.17 21:23
@Anonymní píše:
Dělám ve zdravotnictví…nějaké to obinadlo, léky, si berou všichni (sestry, lékaři, pomocný personál). Zrovna tady tohle mi nepříjde nějaké divné. P. S. nemizí to samozřejmě po tuctech :mrgreen:
Zachovat anonym, nebo smazat.

To by mne zajímalo, co s tím dělají… :think: U nás doma je problém zkonzumovat nejmenší balení brufenu před koncem expirace a obvazy ze starých lékarniček zpracovávám na Velikonoce na kraslice… ;-)

K původnímu dotazu. Z práce nenosím nic, co jsem si tam nedonesla nebo jsem od někoho nedostala. ;-) Manžela zneužívám na tisk - asi 20 stránek ročně. Spíš je za tím pohodlnost a rychlost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
1.2.17 21:27

@Sněženka25 tak pokud je to, jak pises ty, tak to je samozřejmě úplně jiná situace :D to pak jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.17 22:01

Proč se kradou prkýnka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
2.2.17 06:08
@bublinek píše:
Proč se kradou prkýnka?

šiš :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
2.2.17 15:59
@Anonymní píše:
Tak ja se pridam. Delam v hotelu.
Nic si domu nenosim, ale v praci napriklad uvarime kafe ze „sveho“. Takze okradam sefa.
Nebo takova videnska kava - slehacku v inventure nevyuctovavame, takze zase…
Kolegyne si domu vzala prostirani, protoze tenhle odstin uz nesel sehnat.
Moje sestra ve zdravotnictvi mi nosila perlan a jednorazove podlozky ve velkem. Moje teta uklizi u lidi doma a brava si stare casopisy, konzervu tunaka, cokoladu… Drobnosti. Asi pro radost, ze se ji podarilo usetrit.

No ty v.le, tak to už je ještě vyšší level než půllitry v hospodě 8o No mě by hanba fackovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
2.2.17 16:04

Já bych teda odhalila, že chybí třeba čokoláda. Případně by kvůli tomu ještě byla doma hádka, že to „někdo“ sežral a nechce se přiznat. POkud jde třeba o čisticí prostředky, myslela bych si, že už magořim - když jsem ten jar kupovala a on tu není. Fakt super věc takováhle pani na úklid :lol:

Braní mýdel v hotelu neberu jako krádež, to je tam přece pro toho hosta k použití a v ceně pokoje. Pokud se teda nebavíme o nějakých společných prostorách v restauraci třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
2.2.17 16:11
@Svítící žárovka píše:
Nejvíc mě dostal příspěvek: toaleťák-špatný, náplasti- v pohodě. Božíčku.Jinak jak tu někdo psal o párku pro dítě v obhodě. Kámoška je vedoucí úseku u salámů v kauflandu a tam maj přímo nařízeno dětem párek dát. Tak třeba to je tam podobný.

My dostáváme v Globusu. teda naše slečna dcera. To mě nenapadlo, že to může být dokonce nařízení :) Vzniká takparadoxní situace - malá chce párek, tak si o něj v rámci nákupu jiných uzenin řeknu. Někdo pochopí hned, že je to pro dítě, a ani to nehodí na váhu. Ale občas to končí tak, že dostaneme jeden párek (a občas celej pár, neb se s prodavačkou pochopíme úplně blbě) plus jednu nožičku strčí mláděti do ruky. Aneb jak koupit něco, co člověk původně vůbec nechtěl :mrgreen: Aby nevznikla mýlka - mně vůbec nevadí tu jednu nožičku zaplatit, nepotřebuju jí dostávat zadarmo, dlouho jsem se tomu i bránila, přišla mi na párky malá, ale přijde mi to celý prostě vtipný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.17 17:02
@vendulaaa píše:
No teda já bych si asi u něčeho taky nevšimla, že zmizelo… Ale kdyby jo, tak ta paní letí s takovou ostudou, že už by radost z vlastní „šetrnosti“ na úkor druhých nikdy mít nemohla…

Knížky nebo časopisu bych si asi všimla až za čas, až bych to hledala že si to přečtu :think: Ale tuňáka apod. bych si všimla hned, mám naplánované vaření na celý týden a podle toho nakupuju, takže by mi to hned chybělo. Ale paní by teda letěla okamžitě a nic hezkého by ode mě neslyšela :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
2.2.17 17:09
@neumisa píše:
Jo a k těm krádežím - za dob studií se jeden můj spolužák probudil ráno ve svém pokoji v plechovém kontejneru. Nikdy jsme nezjistili, kde ho jeho spolubydlící sebrali (pravděpodobně cestou z hospody) a jak ho dostali přes vrátnici a do 6. patra ( do výtahu se nevešel a vrátná byla ras).

jsou záhady tohle :mrgreen: Mi manžel vyprávěl, že za dob studií jeho kámoši na kolejích vyráběli alkohol, že prej byla dole cedule Zákaz vnášení alkoholických nápojů, tak si je vyrobili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová