Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Jannys K synovi se chova pekne, hraje si s nim, kdyz je doma stara se. Jinak je hodne v praci.On se spis boji financi, nez ze by nechtel. Jenze finance jen tak lepsi nebudou.Taky se boji, abych nemela dalsi sekci.
Já vím je to bud a nebo. Začni šetřit at už v domácnosti nebo na tobě at vidí že se snažíš. Já to říkám pořád, že kdybych měla čekat na peníze tak miminko nemám ani jedno
Prave, clovek nevi jak dlouho to bude trvat nez otehotnim, Taky nemusi to hned na poprve vyjit. Prvni syn se povedl po 5.mesicich.
@Anonymní píše:
Prave, clovek nevi jak dlouho to bude trvat nez otehotnim, Taky nemusi to hned na poprve vyjit. Prvni syn se povedl po 5.mesicich.
Já mám prvního syna po 9 měsících a SNAD holčička je po roce a pár měsících. Takže opravdu otěhotnět dnes není taková balada :-/
@Jannys Setrim,co to jde. Obcas si udelam radost, jinak setrim. Prave, cekat na penize, tak jsme bezdetni na veky veku. Nestradame, maly ma vse, co potrebuje a ja nejsem narocna. Nebaziruju na znackovem obleceni, nechodim na nehty.
Pritel taky neutraci.
@Jannys Prave,malokdo otehotni hned.Ja jeste porad kojim, takze otehotnet asi bude slozitejsi? ![]()
Já jsem jedináček a je to jako trest. Všichni měli někoho, jen já nikoho. Bala jsem jako kůl v plotě. Ani x kamarádů sourozence nenahradí. Dodnes to svým rodičům vyčítám. Radši 3, než jedno.
@Anonymní píše:
@Jannys Prave,malokdo otehotni hned.Ja jeste porad kojim, takze otehotnet asi bude slozitejsi?
Znám spousty ženských co právě otěhotněli i přes kojení, ale i tak no. Přítel by si měl upřesnit své tedy priority a co vlastně chce. Nejde říct jeden den, že dítě ano a pak zase né.
Co třeba si s nímsednout a v klidu to probrat? zeptat se jak to cítí on a říct mu jak to cítíš ty?
@Pacolka píše:
Já jsem jedináček a je to jako trest. Všichni měli někoho, jen já nikoho. Bala jsem jako kůl v plotě. Ani x kamarádů sourozence nenahradí. Dodnes to svým rodičům vyčítám. Radši 3, než jedno.
@Pacolka Ja mam sourozencu nekolik. Detstvi jsem stravila se dvema bratry.Bylo to k nezaplaceni.
Dalsi sourozenci jsou maly.
Nezapomenu na ta vzpiknuti my deti versus rodice. ![]()
Mit vice penez klidne bych sla do tri deti. U nas jsou 2 strop.Zas musi byt clovek soudny. Jinak se omlouvam za chyby.Lita mi tu batole a likviduje kytky. ![]()
Jinak aby me nekdo nechytl za slovo, ze kdo ma vic jak dve deti, neni soudny. Myslim nas konkretni pripad.
@Anonymní píše:
@Jannys K synovi se chova pekne, hraje si s nim, kdyz je doma stara se. Jinak je hodne v praci.On se spis boji financi, nez ze by nechtel. Jenze finance jen tak lepsi nebudou.Taky se boji, abych nemela dalsi sekci.
Jestli mu jde hlavně o finance, tak nevím, proč chce, abys byla s každým dítětem doma tři roky, vždyť čím dřív půjdeš do práce, tím víc peněz bude, ne? Když budeš doma tři roky a pak třeba teprve otěhotníš a nebudeš moct třeba kvůli komplikacím pracovat, a pak další tři roky doma, tak je to skoro 7let bez příjmu. Já bych naopak na druhém zapracovala co nejdřív. Ale samozřejmě musí chtít oba, na manžela zabral trochu morbidní argument, co kdyby se s dítětem něco stalo, sám přišel s tím, že kdyby nám tu neběhalo druhé dítě, tu ztrátu by nepřežil, a že musíme parťáka pořídit co nejdřív.
@zrcadlo Nevim,jak to napsat, jemu jde o to, ze rodicak je nejvyhodnejsi na ty 3 roky.Ale zase jde to pak zvednout.
Ja chci co nejdriv do prace, aby na to nebyl sam.
@zrcadlo Jinak jako tehule nemuzu pracovat, tam kde jsem zamestnana. Takze kdyz to nestihnu, jit z rodicovske na materskou, tak pujdu do prace a pak zase na nemocenskou, coz nechci.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.