Druhé dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7065
29.11.14 20:43

@Rakosnicek1983 jéééééj 7 měsíční dítě to je jasné, že pak reaguješ tak jak reaguješ za rok, rok a půl budeš třeba psát jinak :-)
Taky jsem si užila s miminem, ale co vypiplu si ještě jedno zvíře :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
29.11.14 20:44

@Jannys Asi je to blbost, ale prijde mi, ze nejhezčí vztahy maji mezi sebou bratr a sestra, pokud jsou dva kluci nebo dve holky, tak tam neni takovy gendrovy a ochranitelsky rozdil ;)) Ale to je blbost, jen to tak vychazi v mem okolí a vlastne i rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
29.11.14 20:45

@Jannys :andel: :mrgreen: tak tos me potěšila, většinou mi kazdy rika, ze bude hur ;)) Tak pekne tehotenstvi a at je to správná sourozenecka dvojka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
29.11.14 20:49

@Rakosnicek1983 To si piš, že bude hůř :-D :D :D hned bych brala 7 měsíční mimčo. Já mám doma 2.5 leté dítě, takže vím o čem trošku píšu. Uvidíš, že se ti ještě zasteskne :-)
A děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 22:26
@Rakosnicek1983 píše:
@Jannys Asi je to blbost, ale prijde mi, ze nejhezčí vztahy maji mezi sebou bratr a sestra, pokud jsou dva kluci nebo dve holky, tak tam neni takovy gendrovy a ochranitelsky rozdil ;)) Ale to je blbost, jen to tak vychazi v mem okolí a vlastne i rodině.

Ja mam 2 dospele sourozence- bratry. Vztahy nejsou nic moc.Jako kdyz se potkame ,pokecame.Ale nevyhledavame se.Zato brachove jsou jak dvojcata.Je mezi nima 2roky rozdil. Sestry jsem se dockala pozde, stejne tak dalsiho brasky. Takze ti dva mi uz ani jako sourozenci neprijdou.Je tam rozdil vekovy s obema vic jak 10 let. A zase holka a kluk. Takze je ideal podle me bud 2 holky nebo 2 kluci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.14 22:28

Jinak maly mi dnes dava zabrat.Tak asi ani o druhem mluvit nezacnu. :think: Asi to jeste prehodnotim.Ono i to jedno dite da zabrat.

• Citovat
  • Upravit
7065
29.11.14 22:55
@Anonymní** píše:
Jinak maly mi dnes dava zabrat.Tak asi ani o druhem mluvit nezacnu. :think: Asi to jeste prehodnotim.Ono i to jedno dite da zabrat.

to je jasne ja kdybych se tedy musela divat na to, že mi da malý zabrat a podle toho druhé ditr zak ho nemám nikdy prootoze maly je drak od 10 měsíců chodi takže docela zahul.ale jsem žena a by zenske jsme v tomto směru bohyně takbto dam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 23:19

@Jannys Je fakt, ze maminky dokazou i nemozne. :hug: Jinak preji pohodove tehotenstvi a porod. Hlavne zdrave miminko preji. :kytka: Muj malicky je ted takovy citlivy az uzkostlivy.Je to moje zlaticko umazlene. :srdce: :srdce: :srdce: Zdrave dite je ten nejvetsi dar.

• Citovat
  • Upravit
7065
29.11.14 23:27
E] @Anonymní píše:
@Jannys Je fakt, ze maminky dokazou i nemozne. :hug: Jinak preji pohodove tehotenstvi a porod. Hlavne zdrave miminko preji. :kytka: Muj malicky je ted takovy citlivy az uzkostlivy.Je to moje zlaticko umazlene. :srdce: :srdce: :srdce: Zdrave dite je ten nejvetsi dar.

děkuji mockrát:-) no ja mám raubire, který čim dal tim vic povídá a to je něco:-) ale je sranda uzbjsem si na ten bkolobeh zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.14 19:57

Tak jsme se s pritelem o druhem mimi zacly bavit a pritel chce tedy abych z rodicaku sla na materskou.Jde o to, ze abych navazala musim otehotnet nejpozdeji za rok.Ted nevime kdy se zacit snazit.Ja rikam, ze muze poceti trvat..Partner zas pravi, ze to muze vyjit drive nez chceme. :think: Co ted? Zatim nam nejrozumejsi prijde, zacit se snazit za cca pul roku.Vim,ze reseni mi nikdo neda. Nikdo mi nerekne, za jak dlouho otehotnim. :mrgreen: Jen chci pokecat. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.20 22:52

Jak se naladit na druhé dítě

Ahoj všem, omlouvám se za anonym, ale tak trochu se stydím za své pocity. Vkládám do staré diskuze, ať nedělám novou…
Jak název napovídá, jsem na vážkách s druhým dítětem. Manžel druhé chce, pomáhá a tak… Abych začala od začátku. Děti jsem nikdy moc nechtěla, neměla jsem k nim vztah a život se mi zdál lepší bez nich. S manželem jsme měli už hodně dlouhodobý vztah a tak jsem si po 30tce řekla, že buď teď a nebo nikdy. Manžel skákal radostí, já méně, nevěděla jsem co mě čeká a taky jsem měla až panický strach z porodu. Pak přišla na svět naše holčička, porod byl peklo a prvního pul roku taky. Dcera neustále plakala, pak se to uklidnilo a cca od 1,5roku je to dobrý jakž takž. Dceru miluju nade vše, je na mě dost fixovana, ale ne tím, že bych to v ní budovala já, ale prostě taková je. Jsou jí dva a já teď zvažuji, zda pořídit sourozence. Mám strach. Mám strach z dalšího porodu, mám strach z toho, že se jí už nebudu moci tolik věnovat (i když předpokládám, že v době porodu už půjde pomalu do školky a tolik už o mě stát nebude, ale taky to může být naopak). Mám strach, že další dítě bude stejné jako ona, uplakané. Mám strach, že to nezvládnu. Už nejsem nejmladší a tak nemůžu ani nechci čekat, než půjde do školy třeba, aby byla víc soběstačná. Manžel sice pomáhá, ale chodí do práce a tak to bude zase v mezidobí všechno na mě. Mám prostě strach, že když to druhé dítě bude, tak se z toho psychicky zhroutím… Ano zvládly to jiné, já musím taky a bla bla bla… Jenže já jsem já. Druhé sice chci, ale zároveň nechci. Asi ani nechci radu, jen jsem se potřebovala vypsat. Vím, že si to musím vyřešit sama, ale já už nevím jak. Pořád to přemýlám z jedné strany na druhou a už vážně nevím a jsem v koncích. Diky všem, ze jste to přečetly až sem, nebo aspoň do půlky ;) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1633
19.11.20 23:00

Počkej ještě rok, dva, to už tě nezabije, já bych tak brzo po sobě do toho nešla. měla jsem to podobné, holky maji mezi sebou 5 a půl roku a je to fakt lepší
K porodu dulu a důkladně se na něj připravit, poucit se z prvního. Ale pokud vážně nebudeš chtít, hlavě se nenut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8993
19.11.20 23:10

Dítě miluješ, ale když píšeš o potencionálním druhém, tak zmiňuješ samá negativa. Myslím, že podvědomě už ses rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
19.11.20 23:13

Já nevím. V dnešní době není přece nutnost mít děti. Z tvého psaní mám pocit, že první dítě sis pořídila spíš kvůli manželovi. Za mě, pokud se na dítě necítíš, nepořizuj si ho. Nemusíš přeci nic. Za mě je toto úplně v pořádku. Rozhodně víc, než jít do druhého dítě, protože by se mělo a pak se psychicky zhroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 23:25

@Zuzanec no právě je mi 35… Za dva roky 37 a to už se ni moc čekat nechce, zdá se mi to příliš pozdě, i když to jsou jen dva roky…
@Serpentini ano já vím, je to samá negace že? Jenže já měla jen samé negace i u toho prvního. No a dceru miluju. Jako jo prvních 6 měsíců to bylo strašný, odnesla to moje psychika (i když nijak jsem se neléčila) a tak mam strach jít do toho znovu a k tomu mít tříleťáka… V konečném důsledku jsem ale za dceru vděčná i když ano, částečně jsem se pro dítě rozhodla hlavně kvůli manželovi jak píše @Amelie30
Jinak nechci druhé, protože by se to mělo. Chtěla bych, aby dcera měla sourozence jako já. Chtěla bych to druhé, ale zároveň mě paralizuje strach, že to prostě nezvládnu a nakonec to odnesou obě děti tim, že budou mít neustále vystresovanou matku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin