Druhé dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
17.1.06 20:04

druhé dítě?

Co myslíte maminky,mít jedináčka a nebo pořídit sourozence a kolik je asi tak vhodný věkový rozdíl?
Druhé jsme nechtěli,ale po zkušenostech z rodiny a některých článcích jsem na vážkách:-)))
Marcela
Děkuji maminkám které už odpověděli i těm co teprv napíší sůj názor.No já myslela že tak ideál by byl jak půjde malý do školy,ale zatím se schodujete že ty 2-3roky je ideál..............tak nevím,protože můj bratr je mladší o 8let a jako děti jsme si byli daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
17.1.06 20:17

Já jsem určitě pro sourozence. A věkový rozdíl fakt nevím…
My máme rozdíl 2 roky, strašně jsem se toho bála, protože jsem četla jak to ty starší děti špatně berou, žárlí, zlobí, začnou se počůrávat, ale s Kiki zatím žádný problém nemáme, i když jí nevěnujeme tolik času jako dřív, dokonce říká, že Rozinku miluje a když jí někdo chce domů, tak brečí, že je naše :D
Jinak mám šestiletého bráchu a to už je hodně velký rozdíl, je to jako by byl jedináček - rozmazlený, neprůbojný, prostě maminčin mazánek a i na mamce vidím, že ho vychovává jinak než mě a bráchu.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
17.1.06 20:24

Ja jsem jedinacek, ktery byl od 10 let vecne doma sam…Sice nejsem rozmazlena, jako vetsina jedinacku, ale zanechalo to na me jine nasledky. Mam totiz fobii ze ztraty soukromi a jediny clovek, ktereho jsem kdy nechala se ke me priblizit je muj muz.

My chceme velkou rodinku, takze uz za par mesicu budeme mit druhe mimi. Vekovy rozdil 17m se nam zamlouva. Bude to sice narocne, ale prece jen starsi uz neco zvladne sama.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
17.1.06 20:39

Ja jsem urcite pro druhe (pripadne i treti :-) dite. Vekovy rozdil tak do 4 let maximalne - sama mam sestru o 9 let mladsi a jsme skoro jako dva jedinacci. Zaciname si rozumet az ted, kdy me je skoro 30. Myslim, ze mit jedinacka muze byt dost narocne i pro rodice, protoze na ne dost upira svoji pozornost, zatimco kdyz je 2 nebo vice deti, dokazi se spolu zabavit, pohrat si atd., proste maji urco veselejsi detstvi. Navic ve viceclenne rodine se dite uci brat ohled na druhe a byt tolerantni, coz u jedinacka muze byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.1.06 21:03

Ahoj, urco sourozence, a pro me vekovy rozdil je idealni ten co mam :P Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
17.1.06 21:16

Sorry, Marcelo,

ale to je docela divný dotaz… At tady kterákoli z nás napíše cokoli, nedovedu si představit, jak tě to může v tvém rozhodnutí ovlivnit…

Peta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.1.06 21:31

Ahoj holky,
určitě jsem pro dvě,případně i více dětí…U nás je to tak,že jsme plánovali rozdíl cca 2,5-3roky…jelikož nám první mimi chvíli trvalo (13měs.) ,tak jsme raději začali dřív,no a zadařilo se hned:o).Teď jsem v 7.týdnu a pokud vše bude probíhat tak,jak má,tak rozdíl bude 25měs.
Chtěla bych se zeptat vás ostatních,které už třeba druhé dítě máte nebo čekáte…přestože jsme druhé mimi plánovali,těším se na něj a přeju si strašně moc,aby vše bylo v pořádku,trápí mě teď trošičku výčitky oproti první dcerce,že už tady nebudeme jen pro ni…neumim si to najednou nějak představit…a tudíž ta radost z otěhotnění není tak intenzivní jako poprvé…je to normální???Jaké pocity jste měly vy???
Díky za odpověď:o)
 Paja.

• Citovat
  • Upravit
1468
17.1.06 21:32

Ahoj.

Já osobně jsem byla velmi spokojená s věkovým rozdílem mezi mnou a sestrou - 22 měsíců. Podobně bych to chtěla zařídit s i plánovaným druhým dítětem ( bude to asi trochu víc). Od února jsem snažilka.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
17.1.06 21:35

Pajo,

to netrápí jen tebe, jestli vydržíš ještě chvilku, mám o tom rozepsaný deníček… :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
2114
17.1.06 21:53

Paja: ja sem sice pri druhym tehu byla uplne v poho ale myslim ze to co prozivas je uplne normalni. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.1.06 21:58

Peto čtu,ba hltám,všechny tvoje deníčky…ale na tenhle jsem opravdu hrozně natěšená :D :D :D

Mám stejné pochybnosti,a vím,že ani ten nejlepší deníček od tebe mi je nevyvrátí…ale hrozně mi pomůže si o tom přečíst,že i někdo jiný v tom „plave“ :wink:

Dík :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.06 22:01

Sany,Missorka-díky,snad se přidají ještě další mamky:o))) já ne,že bych nebyla v pohodě,ale prostě si to zatim neumim představit…přesto,že to bylo chtěné a vždycky jsem se těšila a vim,že i malá bude ráda za sourozence,miminka miluje a opečovává:o))),ale jen mě mrzí,že najednou,když se to podařilo,nedokážu se radovat tak hodně jako poprvé a pořád přemýšlím co a jak bude…
Missorko,moc se těšim na deníček:o)
 Paja

• Citovat
  • Upravit
65
17.1.06 22:35

Paja to asi vystihla,možná to jsou obavy z toho že se malému nebudu moct věnovat tak jako ted a to je to rozhodování zda druhé dítko.............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.06 22:46

Ahoj Marcelo, já myslim,že se to vyřeší samo…určitě i druhé mimi budeme stejně milovat a bude to v pohodě…určitě to bude lepší jak pro nás tak pro děti,budou si mít s kým hrát a budou si dobře rozumět,když od sebe nebudou daleko…jsem zvědavá,kolik maminek se ještě ozve,protože tahle diskuze je teď pro mě opravdu aktuální :o) zatím si nedovedu představit,že budu mít druhé mimi ráda tak hodně moc jako malou…ale holky,ona to má příroda zařízené,co?

• Citovat
  • Upravit
2239
17.1.06 22:54

Ja jsem tyhle obavy taky resila, ale zatim je vse OK. Hlavne se min stresuju v tehu. Nemam cas premyslet nad tim, ktery test vyjde a ktery ne, takze v konecnem dusledku to ma snad i pozitivni vliv. Druhe tehu mam bezproblemove a diky tomu mohu chodit na tehucviceni a plavani, coz jsem s Charlie nemohla.
Jak to bude vypadat po porodu netusim…zatim me optimismus nepresel…

Peto - taky se moc tesim na denicek…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin