Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mroe píše:
Proc? Nemusi se prece domlouvat jen na postovnem, ale muze se ptat treba na rozmery, vady, apod…na spostu veci, ktere treba zakladatelku nenapadlo uvest…
To samozřejmě lze i bez této krkolomné formulace.
Já jsem dala inzerát na avizo. Ozvala se paní, abych jí přeměřila v nitřní stélku bot.
Boty mám u mých rodičů (v bytě není místo), tak jsem ji poprosila o 2 dny strpení, než pojedu k našim (poslala jsem jí ale ihned rozměry bot, které jsem našla na netu na oficiálních stránkách, s tím, že boty dovezu a přeměřím).
Opravdu jsem ji za 2 dny psala mail s rozměry, paní se ani neozvala, že boty nebere.
Buď mohla napsat, že na ně strááááášně spěchá a 2 dny nevydrží nebo aspoň napsat, že jsou malé či velké (rozměr z net stránek přesně odpovídal naměřenému).
@danik píše:
Já jsem dala inzerát na avizo. Ozvala se paní, abych jí přeměřila v nitřní stélku bot.
Boty mám u mých rodičů (v bytě není místo), tak jsem ji poprosila o 2 dny strpení, než pojedu k našim (poslala jsem jí ale ihned rozměry bot, které jsem našla na netu na oficiálních stránkách, s tím, že boty dovezu a přeměřím).
Opravdu jsem ji za 2 dny psala mail s rozměry, paní se ani neozvala, že boty nebere.Buď mohla napsat, že na ně strááááášně spěchá a 2 dny nevydrží nebo aspoň napsat, že jsou malé či velké (rozměr z net stránek přesně odpovídal naměřenému).
Tak čekat by se mi taky nechtělo. Já si vždycky všechno změřím dopředu. A nabídek bot je… To má každýmu psát, aby to změřili, na každýho čekat a pak každýmu odpovídat? Já na netu vybírám podle momentálního impulsu, paní asi taky. Asi se jí hned zalíbilo něco jinýho. Dost stačí, že se čeká na balík.
@Takyjedna a je problém, když teda paní čte, že boty musím změřit, napsat, díky, v tom případě nemám zájem?
Zabere to asi 5vteřin.
Vytrácí se slušnost. V obchodě, když se Ti něco nelíbí, taky řekneš, děkuji, nechci. Neodejdeš jen tak (aspoň já teda ne. Ikdyž je prodavačka jinde, dojdu za ní nebo na ni počkám a řeknu, že jsem si nevybrala)
@danik Tak jestli se fakt koukala na x nabídek, tak v tu chvíli třeba nevěděla, jestli bude nebo nebude mít zájem. Tak si to neber osobně.
Lidi mají plnou hlavu jiných věcí a nemůžou se zaobírat každou blbinou. Taky se mi stává, že v obchodě něco rozmýšlím a řeknu, že se ještě přijdu podívat a pak mi padne do oka něco jiného a už nepřijdu. Nebo teď - hledám práci po rodičáku a myslíš, že mi někdo dá vědět, že mě na pohovoru nevybrali? Ne - mají plnou hlavu toho zájemce, kterého si vybrali, a přitom to vypadalo tak slibně. A taky to neberu tragicky. To nešlo zavolat rodičům, aby tu stélku změřili sami, aby nebyly zbytečné prostoje?
EDIT: Sorry, je to strašně OT
@Takyjedna pokud v obchodě řeknu, že třeba ještě přijdu, taky jim pak nejdu říct, že jsem koupila jinde:-).
A o hledání práci a neodpovídání na inzeráty vím svoje. Jen vyjímečně napsali, že si životopis zakládají. Ale zas po pohovoru se mi ozvali všichni a dali vědět.
Já mám po dětěch hodně oblečení, které prodávám. Fotky jsem dala napřed na FB a asi po měsíci jsem se rozhodla, že je dam i na avizo. Oblečení a boty jsem mezitím dala na půdu, že pro ně ev. vlezu. Naši už jsou dost staří, nemůžu po nich chtít, aby lozili po žebříku kvůli botám.
@danik njn, tak jsi to aspoň měla změřené pro dalšího zájemce ![]()
Známa tež prodavala velkou skluzavku a napsala osobní odběr a ozvala se paní že by si ji koupila, ale že nemá auto tak ať ji to přiveze…ani se nezeptala jestli by ji to byli schopní přivezt a měli rovnou napsané jen osobní odběr…jako prodavat něco a ještě to dotýčnému odvézt je tež hnus…buď si seženu auto nebo mám smůlu a ne tak..
Tak u osobního odběru mám napsáno, že já nikam nejedu…nemám legitku a co oni ušetří na poště, já zaplatím na cestovném /v Praze 2×32Kč/. Pokud je to velký balík, tak ho nenesu ani na zastávku…
Nedávno jsem prodávala přebalovací pult Cam a napsala jsem os. odběr, neb by pošta vyšla na 150Kč. Ozvala se paní až z Opavy, no moc se mi nechtělo to celé balit a tahat se, ale nakonec jsem byla ráda, že se vůbec ozvala a šlo to z baráku…jiný zájemce nebyl, nakonec 5 stovek bylo dobrých
.
Jinak pěkné kousky fotím po jednom, ihned měřím a vystavuji…nic moc hadry dělám balíky a dávám od minima, je mi to líto vyhodit a bůhví jak by to skončilo v rádoby kontejnerech pro potřebné, polovinu by z toho prodali sami ![]()
Jinak se shodnu na absenci slušnosti…když mi někdo projeví zájem o věc z MMB a nenapíše dobrý den či něco podobně slušného, tak já taky ne…vyrostla jsem z toho, že zákazník náš pán. Prostě odpovím stroze na dotaz, pošlu případně chybějící rozměry a číslo účtu. Někdy už i poznám s kým budou problémy a většinou se trefím