Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz, můžete mi poradit, jak napsat na svatební oznámení nebo nějak k němu, že nechceme dary ke svatbě, ale peníze. Jednou jsem to někde četla, ale už si nepamatuji, jak to znělo.
Chtěla bych, aby to vyznělo jasně, ale i vtipně. Nemáte stím nějakou zkušenost? Děkuji.
Pokud si vzpomínám, nejvíc se mi líbilo toto „opékač topinek i hodiny s kukačkou už máme, proto jako svatební dar přijímáme hotovost v jakékoliv výši“
nebo prostě napsat svatební dary zasílejte na… a vypsat číslo účtu
My měli tento text: Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku, raději než věcné dary, naplňte nám kasičku. Mnohokrát Vám děkujeme za každičký halíř, stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř.
ale neměl jsme to na oznámení ale z druhé strany pozvánky ke svatebnímu stolu.
Jo a spoustu inspirace nejen na tuto bísničku jsem sbírala tady www.beremese.cz
Jinak my to říkali, když jsme rozváželi oznámení, páč se nás každý ptal, jestli chceme nějaký dar anebo se rovnou ptali „jako dar chcete asi peníze, že?“. Mě to bylo blbý, ale je to dneska tak běžný, že to vyplynulo ze situace.
V dnešní době už každý rozumný člověk řekne, že dá někomu jako svatební dar peníze. jinak se každý zeptal pro jistotu… ![]()
Já se hlavně děsila, aby nám někdo nenechal namalovat obraz u nějakýho lidovýho umělce ![]()
My měli:
Nevíte si rady s dary?
Malá nápověda je už tady.
Na domeček, autíčko,
přispějte nám maličko.
@Kralicek3 píše:
Mám dotaz, můžete mi poradit, jak napsat na svatební oznámení nebo nějak k němu, že nechceme dary ke svatbě, ale peníze. Jednou jsem to někde četla, ale už si nepamatuji, jak to znělo.
Chtěla bych, aby to vyznělo jasně, ale i vtipně. Nemáte stím nějakou zkušenost? Děkuji.
toho si neber, ten ma decko s cigankou
![]()