Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děvčata, však samy uvidíte, že to není tak jednoduché, až si vaši teď tříleťáci, mlazlíci a holčičky přivedou partnery.
jedna moje kamarádka má snachu, která jí dává vnoučata vyloženě za odměnu. Od každé návštěvy očekává nejmíň balík plen. Její maminka je u dětí pečená vařená, klidně si tam chodí na táčky po celé dopoledne, na tchyni zbývají oficiální návštěvy. A možná ta snacha někde píše na internet, jak je tchyně hrozná, že intervenuje u svého syna, aby vnoučata mohla vídat častěji, že prudí…
Není to jednoduché, fakt.
Moje exsnacha je v pohodě. Občas mráček, jinak dobré
@Bábrdl No jo, to už jsou zase otázky mezilidských vztahů a slušného vychování, čímž si netroufám tvrdit, že jsem nějaká madam Coolige-Hašková, když dokážu vystartovat i na vlastní maminku, když provede něco, s čím ohledně výchovy svého syna zásadně nesouhlasím.. Vím, že se věci dají řešit i jinak, mnohem elegantněji a člověk je pak oblíbenější.
Na druhou stranu - otázky majetku, bohužel, již dokázaly napáchat zlo i v těch „nejslušnějších“ rodinách, kde byly sourozenecké vztahy vítečné.. A toto je zodpovědnost právě rodičů, aby svoje záležitosti vyřídili spravedlivě, nikoli s ohledem na své potřeby za cenu „po nás potopa“, či „oni se o mě postarají, když já na ně všechno převedu“.. jak se obojí odehrálo u nás doma - a stejně se vítečník nepostaral - zrovna včera jsem zjistila, že babi zemřela již před měsícem (strýc dal na info o jejím zdravotním stavu doktorům embargo) a splnilo se jí to, čeho se celý život bála - zemřela na LDN ![]()
No, každý svého štěstí strůjcem, jak se říká..
@Amber_1977 No právě proto, že na vyplacení peníze na hotovosti nemáme a jak děti porostou, těžko při našich platech nějaké horentní sumy ušetříme…
Tak to manžel vůbec necjce s rodiči řešit, prostě si myslí že sestra bude mít přízemí po rodičích…třeba pro své děti, nebo to bude chtít prodat, co já vím ![]()
@MaJa 81 já to právě taky znám. Udělala mě to jednou a víckrát ne. Normálně mě tchyně vyrvala dítě z ruky a odkráčela k sobě domů(bydlíme hned vedle).Chvíli jsem stála jako opařená
, nechápala jsem a jak se rychle vzpamatovala, tak jsem si šla pro něj. A zdůraznila ji, že tohle se nebude opakovat. Vlastně jsem ji seřvala jak malého smr.da.
@Katka86 píše:
Nechcou přepsat barak?![]()
![]()
A to je nějaký nový zákon, že rodiče musí děckam přenechat svůj majetek?
![]()
![]()
Ty budeš asi další „šílená“ snacha, co má šílenou tchýni, co?![]()
![]()
![]()
Chce to klid
Nádech, výdech
dle mého soudu, chtějí-li rodiče, aby mladí například přispívali na opravy a podobně, tak je na místě nějaké právní ošetření ![]()
@Anonymní píše:
Né že nechcou, ale nemaj se k tomu, a nepochopí, že my tady nechceme nic dělat dokaď, to nebude jeho, bo pak se něco stane, a jde to na 3 díly, a pak budeme v pr…
@Bábrdl všechny tchýně takové nejsou a o to je to horší. Člověk si pak víc uvědomuje co je špatně.
Moje mamka je taky tchýně, má snachu, v ledas čem nesouhlasí se svou snachou, ale v životě by si nedovolila nic snaše říct. Právě pro klid v rodině, moudrá to žena a neplete se ani do mého soukromí.
Tak proč to někde jde a někde ne?
Já teda ještě nechápu jednu věc.. dokud Ti/Vám nepřepsala půl domu tak je to tchýně na zabití, a bydlet se tam nedá. Když Vám přepíše půl domu, bude tchýně najednou fajn a soužití s ní bude príma?
. Tak pokuď tchýni nemáš ráda, nechápu proč řešíš nějakého půl domu. Nebo kvůli půlce domu dokáže člověk z nenávisti obrátit na lásku?
.
Anonymní… Já bych odešla..
Víš proč?, Protože bych se bála jedné věci.. Když to nepřepíší, tak můžete dopadnou všelijak, a pokud přempíši, tak se může stát, že toho budeš litovat, protože s emanžel zatvrdí a řekne ti, že se mu u maminky bydlení líbi… Možná by to pro tebe byl největší trest bydlet celý život u tchýně…
Nejhorší podle mě je to, něco budovat a pak nevědět jak to bude, jeslti z toho něco budete mít a hlavně i pak jak se k tomu postaví chlap… Třeba si tam za 5 let něco vybudujete a prostě nebude chtět odejít - ani bych se mu nedivila..
Takže za mě dávat finance do svého, co si jednou odnesete - vlastní koberec, nábytek atd. Zádné fasády, nové okna atd..
@kvaček píše:
Anonymní… Já bych odešla..
Víš proč?, Protože bych se bála jedné věci.. Když to nepřepíší, tak můžete dopadnou všelijak, a pokud přempíši, tak se může stát, že toho budeš litovat, protože s emanžel zatvrdí a řekne ti, že se mu u maminky bydlení líbi… Možná by to pro tebe byl největší trest bydlet celý život u tchýně…
Nejhorší podle mě je to, něco budovat a pak nevědět jak to bude, jeslti z toho něco budete mít a hlavně i pak jak se k tomu postaví chlap… Třeba si tam za 5 let něco vybudujete a prostě nebude chtět odejít - ani bych se mu nedivila..
Takže za mě dávat finance do svého, co si jednou odnesete - vlastní koberec, nábytek atd. Zádné fasády, nové okna atd..
Ale tak tady snad ani nejde tak o to jestli tam mají nebo nemají investovat, jde hlavně o to, že ona se s tchýní nesnese, vadí jí na ní všechno, má chuť jí zabít. Proč tam teda proboha chce bydlet??
Nerozumím..
@Kallkapa NO já is myslím, že právě to ji vadí.. že jim to nepřepsaly a dávaji tam finance..
Proto se divím, že to chtějí přepsat.. to by je tam spíš svazovalo
![]()
@Anonymní píše:
@Amber_1977 No právě proto, že na vyplacení peníze na hotovosti nemáme a jak děti porostou, těžko při našich platech nějaké horentní sumy ušetříme…
Tak to manžel vůbec necjce s rodiči řešit, prostě si myslí že sestra bude mít přízemí po rodičích…třeba pro své děti, nebo to bude chtít prodat, co já vím
V tom případě ale do baráku nijak neinvestujte, nepodílejte se na opravách - pouze prací, nikoli penězi.. Vím, že je to hnusné vůči rodičům, ale od nich zase není fér chtít po vás peníze, když nechtějí řešit převod..
Je to v tuto chvíli naprosto stejná situace, jako kdybyste bydleli v pronájmu kdekoli jinde u cizích lidí - tam by vás taky nenapadlo kupovat nové tašky na střechu.. Max. si vymalujete či vyměníte nábytek a tím to hasne..
@Kallkapa píše:
Ale tak tady snad ani nejde tak o to jestli tam mají nebo nemají investovat, jde hlavně o to, že ona se s tchýní nesnese, vadí jí na ní všechno, má chuť jí zabít. Proč tam teda proboha chce bydlet??![]()
Nerozumím..
Protože teď jsem ticho, a nemůžu si tady otevřít hubu, protože teď jen poslouchám jak pes, jsem ráda, že tady můžeme být a platit nájem. Možná i kdyby to bylo manželovo, tak bych si mohla říct, ať mi nechodí bez ozvaní do bytu.Jsem ticho, není to moje, pak bych tady měla trochu slovo i já a můj manžel. Mohli by jsme si zamykat třeba i dveře, teď mi to jako nájemník připadá blbé.
@Amber_1977 souhlas.. My to máme trochu opačně. Táta nám přepsal dům, jsme majitele my s manželem, ale bydlí s náma, ale už rozhodujeme my, jak co bude a tak, tak i finančně..
Je to náš dům už se staráme my, on se stará o svůj pokojík a koupelnu, tak mu nejdu, co si tam dělá - maluje, kupuje něco nového..Taky plánuje odejít třeba za nějaký rok do domu po prarodičích..
Pochopila jsem, že ten koberec má přijít do předsíně či chodby spadající již do bytu dětí.. Nikoli na nějaké centrální společné schodiště v domě