Držte mě - tchyně a naše plánované stěhování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
2.10.12 14:39
@lulje píše:
Pořád se snažím vžít do role tchyně a pořád nechápu, proč bych si do VLASTNÍHO domu za VLASTNÍ peníze nemohla koupit VLASTNÍ koberec 8o Nanejvýš bych s tebou zkonzultovala jeho barvu.

Pochopila jsem, že ten koberec má přijít do předsíně či chodby spadající již do bytu dětí.. Nikoli na nějaké centrální společné schodiště v domě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36556
2.10.12 14:54

Děvčata, však samy uvidíte, že to není tak jednoduché, až si vaši teď tříleťáci, mlazlíci a holčičky přivedou partnery.

jedna moje kamarádka má snachu, která jí dává vnoučata vyloženě za odměnu. Od každé návštěvy očekává nejmíň balík plen. Její maminka je u dětí pečená vařená, klidně si tam chodí na táčky po celé dopoledne, na tchyni zbývají oficiální návštěvy. A možná ta snacha někde píše na internet, jak je tchyně hrozná, že intervenuje u svého syna, aby vnoučata mohla vídat častěji, že prudí…

Není to jednoduché, fakt.
Moje exsnacha je v pohodě. Občas mráček, jinak dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.10.12 15:17

@Bábrdl No jo, to už jsou zase otázky mezilidských vztahů a slušného vychování, čímž si netroufám tvrdit, že jsem nějaká madam Coolige-Hašková, když dokážu vystartovat i na vlastní maminku, když provede něco, s čím ohledně výchovy svého syna zásadně nesouhlasím.. Vím, že se věci dají řešit i jinak, mnohem elegantněji a člověk je pak oblíbenější.
Na druhou stranu - otázky majetku, bohužel, již dokázaly napáchat zlo i v těch „nejslušnějších“ rodinách, kde byly sourozenecké vztahy vítečné.. A toto je zodpovědnost právě rodičů, aby svoje záležitosti vyřídili spravedlivě, nikoli s ohledem na své potřeby za cenu „po nás potopa“, či „oni se o mě postarají, když já na ně všechno převedu“.. jak se obojí odehrálo u nás doma - a stejně se vítečník nepostaral - zrovna včera jsem zjistila, že babi zemřela již před měsícem (strýc dal na info o jejím zdravotním stavu doktorům embargo) a splnilo se jí to, čeho se celý život bála - zemřela na LDN 8)
No, každý svého štěstí strůjcem, jak se říká..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.12 15:23

@Amber_1977 No právě proto, že na vyplacení peníze na hotovosti nemáme a jak děti porostou, těžko při našich platech nějaké horentní sumy ušetříme…
Tak to manžel vůbec necjce s rodiči řešit, prostě si myslí že sestra bude mít přízemí po rodičích…třeba pro své děti, nebo to bude chtít prodat, co já vím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29
10219
2.10.12 15:29

@MaJa 81 já to právě taky znám. Udělala mě to jednou a víckrát ne. Normálně mě tchyně vyrvala dítě z ruky a odkráčela k sobě domů(bydlíme hned vedle).Chvíli jsem stála jako opařená 8o, nechápala jsem a jak se rychle vzpamatovala, tak jsem si šla pro něj. A zdůraznila ji, že tohle se nebude opakovat. Vlastně jsem ji seřvala jak malého smr.da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
2.10.12 15:37
@Katka86 píše:
Nechcou přepsat barak? :lol: :lol: :lol: A to je nějaký nový zákon, že rodiče musí děckam přenechat svůj majetek? :lol: :lol: :lol:
Ty budeš asi další „šílená“ snacha, co má šílenou tchýni, co? :lol: :lol: :lol: :lol: Chce to klid :mrgreen: Nádech, výdech :mrgreen:

dle mého soudu, chtějí-li rodiče, aby mladí například přispívali na opravy a podobně, tak je na místě nějaké právní ošetření :think:

• Citovat
  • Upravit
Ms.H
2.10.12 15:38
@Anonymní píše:
Né že nechcou, ale nemaj se k tomu, a nepochopí, že my tady nechceme nic dělat dokaď, to nebude jeho, bo pak se něco stane, a jde to na 3 díly, a pak budeme v pr…
:palec: :potlesk: tak to je správná myšlenka ;)
  • Citovat
  • Upravit
29
10219
2.10.12 15:39

@Bábrdl všechny tchýně takové nejsou a o to je to horší. Člověk si pak víc uvědomuje co je špatně.
Moje mamka je taky tchýně, má snachu, v ledas čem nesouhlasí se svou snachou, ale v životě by si nedovolila nic snaše říct. Právě pro klid v rodině, moudrá to žena a neplete se ani do mého soukromí.
Tak proč to někde jde a někde ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.10.12 15:43

Já teda ještě nechápu jednu věc.. dokud Ti/Vám nepřepsala půl domu tak je to tchýně na zabití, a bydlet se tam nedá. Když Vám přepíše půl domu, bude tchýně najednou fajn a soužití s ní bude príma? :nevim: :nevim:. Tak pokuď tchýni nemáš ráda, nechápu proč řešíš nějakého půl domu. Nebo kvůli půlce domu dokáže člověk z nenávisti obrátit na lásku? :mrgreen: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.10.12 15:48

Anonymní… Já bych odešla..
Víš proč?, Protože bych se bála jedné věci.. Když to nepřepíší, tak můžete dopadnou všelijak, a pokud přempíši, tak se může stát, že toho budeš litovat, protože s emanžel zatvrdí a řekne ti, že se mu u maminky bydlení líbi… Možná by to pro tebe byl největší trest bydlet celý život u tchýně…
Nejhorší podle mě je to, něco budovat a pak nevědět jak to bude, jeslti z toho něco budete mít a hlavně i pak jak se k tomu postaví chlap… Třeba si tam za 5 let něco vybudujete a prostě nebude chtět odejít - ani bych se mu nedivila..
Takže za mě dávat finance do svého, co si jednou odnesete - vlastní koberec, nábytek atd. Zádné fasády, nové okna atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.10.12 15:52
@kvaček píše:
Anonymní… Já bych odešla..
Víš proč?, Protože bych se bála jedné věci.. Když to nepřepíší, tak můžete dopadnou všelijak, a pokud přempíši, tak se může stát, že toho budeš litovat, protože s emanžel zatvrdí a řekne ti, že se mu u maminky bydlení líbi… Možná by to pro tebe byl největší trest bydlet celý život u tchýně…
Nejhorší podle mě je to, něco budovat a pak nevědět jak to bude, jeslti z toho něco budete mít a hlavně i pak jak se k tomu postaví chlap… Třeba si tam za 5 let něco vybudujete a prostě nebude chtět odejít - ani bych se mu nedivila..
Takže za mě dávat finance do svého, co si jednou odnesete - vlastní koberec, nábytek atd. Zádné fasády, nové okna atd..

Ale tak tady snad ani nejde tak o to jestli tam mají nebo nemají investovat, jde hlavně o to, že ona se s tchýní nesnese, vadí jí na ní všechno, má chuť jí zabít. Proč tam teda proboha chce bydlet?? 8o :nevim: Nerozumím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.10.12 15:53

@Kallkapa NO já is myslím, že právě to ji vadí.. že jim to nepřepsaly a dávaji tam finance..
Proto se divím, že to chtějí přepsat.. to by je tam spíš svazovalo 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.10.12 15:57
@Anonymní píše:
@Amber_1977 No právě proto, že na vyplacení peníze na hotovosti nemáme a jak děti porostou, těžko při našich platech nějaké horentní sumy ušetříme…
Tak to manžel vůbec necjce s rodiči řešit, prostě si myslí že sestra bude mít přízemí po rodičích…třeba pro své děti, nebo to bude chtít prodat, co já vím :nevim:

V tom případě ale do baráku nijak neinvestujte, nepodílejte se na opravách - pouze prací, nikoli penězi.. Vím, že je to hnusné vůči rodičům, ale od nich zase není fér chtít po vás peníze, když nechtějí řešit převod..
Je to v tuto chvíli naprosto stejná situace, jako kdybyste bydleli v pronájmu kdekoli jinde u cizích lidí - tam by vás taky nenapadlo kupovat nové tašky na střechu.. Max. si vymalujete či vyměníte nábytek a tím to hasne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.12 15:59
@Kallkapa píše:
Ale tak tady snad ani nejde tak o to jestli tam mají nebo nemají investovat, jde hlavně o to, že ona se s tchýní nesnese, vadí jí na ní všechno, má chuť jí zabít. Proč tam teda proboha chce bydlet?? 8o :nevim: Nerozumím..

Protože teď jsem ticho, a nemůžu si tady otevřít hubu, protože teď jen poslouchám jak pes, jsem ráda, že tady můžeme být a platit nájem. Možná i kdyby to bylo manželovo, tak bych si mohla říct, ať mi nechodí bez ozvaní do bytu.Jsem ticho, není to moje, pak bych tady měla trochu slovo i já a můj manžel. Mohli by jsme si zamykat třeba i dveře, teď mi to jako nájemník připadá blbé.

• Citovat
  • Upravit
14335
2.10.12 16:01

@Amber_1977 souhlas.. My to máme trochu opačně. Táta nám přepsal dům, jsme majitele my s manželem, ale bydlí s náma, ale už rozhodujeme my, jak co bude a tak, tak i finančně..
Je to náš dům už se staráme my, on se stará o svůj pokojík a koupelnu, tak mu nejdu, co si tam dělá - maluje, kupuje něco nového..Taky plánuje odejít třeba za nějaký rok do domu po prarodičích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová