Poradna duly
Jana Čurdová
saal, jojo, dneska zase budu hrát na přání, mi se nechce, uf ![]()
tak vidím, že nás spících těhulí je teda víc, kafe jsem nikdy nepila, tak nevím, čím se povzbudit..
jo, včera jsem dostala od dr. poučení v těhotenství:) každý dr. to má jinak že.. tak si představte, že podle pojišťovny mám nárok na 3 utz v těhotenství, jelikož mi už dvě dělal, tak na příští kontrole si půjdu tak akorát víte co..
no a taky píše, pokud chci nadstandardní péči, tak si mám cvaknout 700,– .. já mu je asi dám..
Dajana - já bych ji tam taky nedala na celý den, asi ani do té školky nebude celý den, ale aby si pohrála a nebyla furt sama.
Teď jsem si vzpoměla jak jste tu ráno psali o těch zvířátkách doma. My máme taky pejska Lusinku - maltézák, a je super malou má moc ráda a Nika ji taky. Kočku bych si asi domů nepořídila mám na ni alergii, ale na zahradě máme dva kocoury, tam je jim nejlíp ![]()
CIFKA - mě MUDr rekla, at se na tu mykozu umejvám vodou s voctem, eh
ZABZU - 700Kc za jedno sezení s ním nebo co? CO to je ten nadstandard? Ze jako nebude sprostej a neprijemnej? hehe
já du prej na pristi UZ ve 12.týdnu na to vysetrení za 1500Kc či co, jestli je to ten Triple Test? Nevím, mám vod toho doma leták, ale slovo Triple tam nebylo, jen jakýsi NT.
No a tam mi napisou výsledek typu 1 ku 1000 na výskyt Downova s.
Na tu amniocentézu necu........ a nepudu!
Zabzulko - sice se mluví o 3 UTZ, ale ještě jsem neslyšela, že by to někdo fakt tak striktně dodržoval. Ale taky bych si připlatila (kdyby to nebylo tak drahý, byla bych tam jednou týdně…).
DaJano, Saal - až se Přemek
narodí, taky bude Hanka chodit asi jen na půlden, ale já jsem nechtěla přijít o práci (rozhodně to nechápejte jako kariérismus, dneska prostě není snadné najít dobré místo), malá potřebovala kolektiv (máme přestárlé sídliště, ve městě jsme celkem noví a žádné známé s malými dětmi) a byla jsem z toho doma na palici. Kdo ten stav nezažil, asi nepochopí. Hanka určitě netrpí, naopak tam chodí velmi ráda, dříve dokonce stála o víkendu ráno u dveří a drala se do jeslí
. Ale co člověk, to jiný názor a tayk záleží na dítěti (některé jsou vyloženě jeslácký typy, některé děti si bez mámy neumím představit), to chápu.
Jitka
Jeleno, na NT jít nemusíš, v podtatě to nahrazuje tripple testy a je to přesnější, ale zároveň nadstandartní a tudíž placené. Tripple jsou zdarma. To Ti ale měl Dr. říct. Mě se ptal, jestli to chci a jestli si připlatím.
Jitka
JITI - tak počki, ted su z toho jelen ?
![]()
jaký je rozdíl mezi NT a triple testy??????????? Jedno je driv a druhý pozdeji???? Co je presnejsi???????????????
Me to taky nenutila, jen mi dala leták, ze muzu jít.
Jeleno, na NT jít nemusíš, v podtatě to nahrazuje tripple testy a je to přesnější, ale zároveň nadstandartní a tudíž placené. Tripple jsou zdarma. To Ti ale měl Dr. říct. Mě se ptal, jestli to chci a jestli si připlatím.
Jiti - myslím že tě chápu až moc dobře. Já jsem se tu přistěhovala a jsem tu upně nová, nikoho neznám a malá je proto taky furt sama. Mám jenom ji a manžela, moc mi chybí moje zaměstnání, ale to už je tabu, protože je až v Přerově. Takže budu doma sama snad do smrti
A ani žádnou kamarádku tu nemám , všichni jsou daleko😢 ![]()
Jiti.. super, takže Přemek?
jojo, já se cítím na holčičku, moje máma mi to taky říká, že má takové tušení, ale víte jak to je..já budu ráda, i kdyby to byl kluk, to bych byla nadšená…
je mi to jedno..
no, nadstandard je: jdu to opsat z toho papíru:)
možnost objednání podle přání klientky
telefonický kontakt na lékařův mobil 24 hodin denně
provedení utz na každé návštěvě
zjištění pohlaví
zaslání laboratorních výsledků smskou na mobil ![]()
přítomnost taťky u UTZ
každotýdenní vyšetření kardio…dva měsíce před porodem
a je to 700,– na celé těhu..
no já nevím..zatím jsem mu nikdy nic neplatila..jen 70,– kč včera za fotečku..
DAJÁÁNA - kde si, kočko? Co šéfíci? Máš dva jo? hehe
Já mám jednoho, ale ten je!!!! Sem nezazila vetsiho pedanta, puntickáre jako je on. Zvládne práce tak za tri lidi a to samý chce po vsech okolo, děs, hehe
Ale su tu spokojená. Napřiklad ted, odjel na dovolenou, dojede pristi týden na 1 den a pak zmizi zase na 3tejdny
![]()
Už jsem to tu někdy psala.
NT - ve 12tt, tripple v 16tt.
NT - přesnější (pravděpodobnost, že syndrom najdou je až 80%), výsledky tentýž den, tripple výsledky asi do 2 týdnů (nebo tak nějak), pravděpodobnost asi 60%
NT - z krve + velký UTZ, tripple z krve
NT - za příplatek, tripple dělají každému - zdarma.
Tož toť asi vše.
Jitka
ZABZU - to zní dobře!! Jdi do toho!!
U mý MUDr. muze chlap klidne na UZ se mnou, aj dyz je bez penez
)
Ale v noci jí teda volat nemuzu
![]()
jeleno, ten NT máš místo té amniocentézy. pokud vyjde dobře NT tak ti amnio dělat nebudou (asi)..tak jestli neceš amnio tak jdi na tenhle NT ve 12. týdnu
hold tohle je ten nadstandart.
žabžo - 700,– že co? že ti udělá uzv při každém sezení? že si na tebe udělá víc času a dá ti čistou podložku pod sebe? hehe…hajzlik jeden.....:?
saal já to neodsuzuju. já na jeslích vyrostla, pamatuju si to do dnes děsně se mi tam líbilo a je zvláštní že mamka dala do jeslí jen mě (jsem mladší ségra) a mojí starší sister dávala až do školky a ségra mi ty jesle děsně záviděla
prostě nebylo zbytí, penízky byli potřeba. chápu tvé rozhodnutí. je to těžké být na vše sama, bez hlídacích babiček a kamarádek s kterýma si člověk pokecá, ideální když maj taky pucka…a dobrej flek je dneska taky raritka máš pravdu.
já o tom hodně přemýšlím, zda se chci vrátit sem po mateřský (teda jestli za ty 3 roky (plus druhé dítko pak) bude ještě firma existovat
líbí se mi tu a baví mě to ale jestli to tu oznámím a oni mi sundaj prémie a budou na mě hnusní kolegové tak jdu na nemocenskou a návrat asi přestanu plánovat. jsme malá firma a každej tu má deset rukou a deset nohou když není zrovna okurková sezóna (což teď je
), takže mě asi budou proklínat no…uvidíme.....mimís je prostě přednější…