Poradna duly
Jana Čurdová
tak jsem se dívala na ty www.tehulky.cz a některé kalhoty by se mi i líbily, ale mají je jen v béžové a hnědé, žádná černá ![]()
no myslím, že to kdyžtak zvládnu svépomocí
jen nevíte kde by se dala koupit dlouhá trička? Pouze dlouhá nikoliv však bystrozraká
(myslím tím ne široká)
chtěla bych je nosit k bokovkám, které jsou mi pohodlné, ale zase nechci, aby mi táhlo na záda a za chvíli i na břicho
Jani 28, teď když měl Bořík posledně teploty od zoubků, dva dny jsem vydržela, nechala ho zkontrolovat doktorkou, jestli na něj něco neleze a odpoledne jsme chodili ven. Celkem měl horečku 3 dny (noci). Ale nevím, jak dalece je to vhodný ![]()
Dneska jsme se slavnostně odhodlali oznámit rodičům, že jsme v očekávání.
Rodiče manžela: právě předěláváme topení a chtěli jsme si půjčit v bance 30tis., ale manžela tam naštvali, že si zase vymysleli další potrvzení, přestože ho měli, já problila cestu, no jeli jsme tam zbytečně, tak volal mamce, jestli by nám 20tis půjčila, má-li. Fakt se nemáme špatně, to bysme se tak nevyžírali
, ale prostě 30tis bokem nemáme, pořád ještě rekonstruujeme. Mamka pak volala, že v pohodě, že nám půjčí, načež manžel jí ohlásil, že jsem těhotná. A ona na to, že hlavně, že nemáme peníze, ale děcka si dělat budeme. Mě to taaaak mrzí, je mi z toho fakt smutno, manželovi ještě víc. Ani na jedno naše oznámení těhotenství nereagovala hezky (ani tchán ne). Amálka byla brzo, že:„vždyť jste říkali, že ještě počkáte“ To jsem nikdy neřekla, ale narozdíl od našich manželovi rodiče prostě měli stopadesát argumentů,proč je brzo, takže jsme jim plány na potomka zatajili. Bořík byl taky brzo. A teď „chudáček Boříček ještě nebude ani chodit a už ho odstrčíte!“ Poznamenávám, že Bořík už přes měsíc stojí (rok mu bude 27.12.). A Amálka je taky chudáček úplně odstrčená…
Kdo je z dětiček obvykle nejpoprděnější? Babička a dědeček, že..
Omlouvám se, ale musela jsem to vypsat.😢
Naši: maminka byla dojatá, dost se bojí, abych ho donosila, když se budu tahat s Boříkem do třetího patra, ale je moc ráda, že to budu mít náročný, ale uznává, že to bude krásný ![]()
Tak já jdu přerovnávat hromádky prádla a tiše plakat do peřin.
Ona se mamka (manželova) bojí o syna, trochu jí chápu, aby se neupracoval a měl život, co nejjednodušší, když ona ho moc nevidí, jak ty děti chce a je rád, že je má. Ach jo.
Zítra na KO.
cífka
""http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png:http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png
ahojky děučatka, krásné ranko přeji ![]()
cífkajdo - to se teda tchánovci vyznamenali
zkus si to tak nebrat, jejich život to není a vůbec nemůžou vědět jak si žijete jako rodina a jak z vás všech máš ty i manža radost
tohle prostě neviděj…taky mám tu zkušenost že tchýně chce pro svýho synáčka jen to nej (manža je starší ze dvou synů), takže se děsně podivuje nad tím že David doma MUSÍ uklízet a pomáhat a že nevařím denně teplé jídlo a už vůbec ne staročeskou kuchyni a že nepeču tak často a taaak…bída bída u nás
a je to jen ve mně
musela jsem si na ten pocit zvyknout ale teď už pohoda. ona ví že to nezmění a už nerejpe. oznámení taky vzali s klidem, neboj, žádná gratulace ani podání ruky.....pak teda tchán pronesl přípitek ať jsme oba zdraví což potěšilo…první vlaštovka…
tak to zkus zkousnout, však jejich život to není. je to váš život a vy si ho udělejte po svém, mějte kolik dětí chcete a penízky jim vraťte co nejdřív (to máte jistě v plánu že?) ať nekafraj
a vyprdni se na ně!!! nestojej ti za takový psychický mučení cífko ![]()
Dobré ránko ![]()
Cifko, úplně Tě chápu, že Tě to hrozně mrzí, takový přístup babičky a dědy, to teda naštve
. Na druhou stranu buď ráda, že jste s manželem v tomto za jedno, stojíte při sobě a že máte krásný a zdravý dětičky, co je důležitější? Však oni si zvyknou a pak budou z miminka taky nadšený. A taky se s nimi nevidíte pořád, ne?
Mě taky docela mrzí přístup mýho tchána - když jsme jim přijeli říct, že budou mít ! první vnoučátko, tak zrovna nebyl doma. Tchýně byla nadšená. Příště přijeli na návštěvu a tchán o miminku ani slovo, nezeptá se, prostě nic. Nechápu to. To naši se ptají pořád ![]()
Hlavně, ať Ti dopadne zítra kontrola dobře a na ostatní kašli (i když je to těžký, vím
)
Čau Daji
, tak jsem stáhla nějaký fotky, našla tam jednu jakš takš ucházející, že se teda taky jako zveřejním
, ale zas nevím, jak tu fotku do galerky vložit, prosím poraď
Díky
romčo ty jsi dneska ranní ptáče ![]()
fotku vložíš jednoduše. naskáčeš si do těch fotoalb a tam nahoře je UPLOAD picture IMG nebo tak něco…na to klikneš a otevře se ti jakoby taková tabulka kde musíš hlavně vybrat správné album kam tu fotku chceš vložit (najdeš si Fotoalba Dubňátka 2007 nebo tak nějak) no pak vybereš z počítače fotku kterou sem chceš dát a pak dole dáš komentář jako že seš to ty nebo kdo
blbý je, že když to spleteš a hodíš tu fotku jinam tak to nejde smazat
musela bys poprosit admina aby to smáznul nebo přetáhl do toho správnýho alba
tak se snaž ![]()
čauki baby, téda cifko, to je klasika..nic si z toho nedělej, u mě to bude podobné.. říkám bude, protože jsme to jeho rodičům ještě neřekli.. a pokud možno počkáme s tím co nejdýl..
u nás je to takové, že jeho rodiče mě ještě ani neznají, jsme spolu ani ne rok a přítel už má navíc dvě děti, takže, když zjistí, že bude další, asi je jebne.. ![]()
ale utěšuje mě ta šílená radost, kterou projevují moji rodiče, takže tak.. ![]()
cifka
taková reakce zamrzí …
u nás jsou oboje rodiče v poho, spíš bych řekla u vytržení, ale širší rodina už méně, moje sestřenice se před rokem vdávala, taková ta veliká svatba, dlouhé a mohutné přípravy a my se pak rozhodli taky vzít, jenže my to chtěli na ty čarodejnice a tak jsme to sfoukli za šest neděl
no a oni si vzali do hlavy, že jsme je chtěli za každou cenu předběhnout a sestřenice proplakala několik nocí
no a pak na té svatbě slibovali do roka a do dne potomka, jenže se jim nějak nedaří, už běhají po vyšetřeních a sestřenice pláče každý měsíc
no a zase my, nám se zadařilo hned na první pokus, věděla jsem, že to budou nést těžce, ale přece si podle nich nebudu plánovat život
takže zatímco půlka rodiny nám už přála, oni, ani teta a strejda, nic
mohla bych to hodit za hlavu, ale mrzí mě, že to berou jako naše útoky proti nim, že je chceme trumfnout a přitom to tak není
no proti cifce je to prkotina, ale taky mi to pořád straší v hlavě
žabžo, zuzajdo - uf uf síla ![]()
žabžo však nemáš kam spěchat
stačí jim to říct až se prcek narodí
to už nebudou moct říct ani prd a jediný co tak budou moct přijít a gratulovat
myslím že malý miminko nenechá chladným nikoho ![]()
zuzajdo chápu tvou sestřenku
pro ní to asi musí být pomsta za něco co ti neudělala
hold někdo se s tím neumí srovnat. přesně jak píšeš, nemůžeš si život plánovat podle nich, hold se to tak sešlo, vaše rychlosvatba aj miminko..prostě nemůžeš za to že jste oba zdraví a chtěli jste už miminko!!! vyprdni se na ní, i když chápu že to zamrzí. snad to překousne brzo…uvidíš že až se jim zadaří tak to vaše mímo taky přijdou pochovat, do té doby je chápu že si držej odstup…
DaJana
Já vím, všichni mi to říkají
o té svatbě, to jsme nevěděli, že to budou brát takhle, ale u miminka jsem už tušila, že je to vezme, ale jak říká manžel, dostali víc než roční náskok, přece nebudem odkládat mimčo kvůli nim
bojím se, že bude ještě větší šok, až se dozvědí, že to byl první pokus, to zatím úspěšně tajím …
ale stejně to zamrzí, že ti ho někdo nepřeje ![]()
zuzi, to s tou sestřenicí je blbý, ale nemůžeš nic dělat, je to jejich život.. já jsem tak strašně ráda, že jsem otěhotněla, pořád jsem měla strachy, že až budu chtít, tak to nepůjde a teď jsem za to hrozně moc vděčná..
u mě je to zase kámoška..když jsem jí řekla, že budeme mít prcka, tak mi prozradila, že před půl rokem měla zamklé těhu a od té doby nic, tak mi to bylo líto.. ona není taková, že by na mě byla nějak zlá, ale od té doby jsme se neviděly
tak nevím, co se děje..chjo
daji..přítel taky říkal, že by jim to nejraději řekl expost, u taťky nemá takový problém jako u mamky.. oni jsou rozvedení a táta se svou ženou jsou v pohodě.. ale mamča, to bude mazec
Ahoj holky,
ty reakce okolí jsou někdy fakt brutální. Já mám zase kolegyni, které je sice přes 40 a má 2 děti, ale teď v průběhu 2 let 2× potratila, takže je mi blbé se z toho svého červíka radovat moc nahlas, nechci ji zraňovat. Přeje mi to, ale… ![]()
Jinak naše mamka byla ráda, táta se to teprve dozví, ten bude juchat, jak ho znám a tcháni, to se teprve uvidí. Ale myslím, že budou nadšení. Takže u nás pohoda. ![]()
Vy ostatní se na to snažte nemyslet, důležité je, že to máte dobrý doma s partnerem, to je nejdůležitější, zbytek s vámi nebydlí.
jj Jiti souhlasím
prostě nejdůležitější je aby vy jste se na miminko těšili a na ostatní se vyprdněte
v rámci možností teda ![]()
holky, co byste chtěli aby mimčo NEZDĚDILO po vás a co aby nezdědilo po tatínkovi?
například velkej nos nebo křivý palce a taaak
povídejte ![]()
DaJ - chtěla bych, aby mělo hustý vlasy po mě (Hanka má řídké po tátovi
) a aby mělo pěkné nehty (Hanka má příšerné - nevím, kdo z příbuzenstva je před náma schovává). Ještě přidám, že Hanka je po mě ukecaná, po manželovi tvrdohlavá, marně hledám nějaká předaná pozitiva. Závěrem ale dodávám, že je to naše zlatíčko!!! ![]()
Alergie máme oba, takže ty to asi jistí, křivá záda taky, ale jinak snad není nic, co by bylo k „nezdědění“. ![]()
Někdo tady uváděl u jednotlivých jmen jejich zdrobněliny apod. včetně počtu takto pojmenovaných u nás. Jestli si to dotyčná přešte, prosím o info o Alžbětě - můj včerejší a dnešní favorit
.
Dajo - já mám spíš představu, co by miminko mělo zdědit - u holčičky - po manželovi krásně kudrnatý vlásky a po mě blonďatý, jo a po mě aby se v pohodě učila. Kluk by mohl po manželovi sdědit nadání pro jakýkoliv sport a po mě to učení samo taky
Krásně naplánovaný, že??? ![]()
Fotka se mi povedla vložit - sice asi na třetí pokus (byla moc velká), ale přece
Díky za návod.