Poradna duly
Jana Čurdová
Kdyby záleželo na mě, tak bych si vybrala datum buď 30.3. nebo 1.4.
sabik - ahojky ![]()
hmm dneska je fakt něco ve vzduchu …
jak normálně na nevolnosti netrpím, dneska mi nebylo ale vůbec dobře, připravila jsem si musli s mlíkem, že aspoň to do sebe natlačím, ale nakonec to dostal pes
až teď se mi podařilo zchroustat nektarinku a už je to trochu lepší
zuzajdo, tak vítej do klubu
to je zajímavé, co se dneska děje..
jo, včera jsem si volalal na výsledky krve, skupina A+, žádný syfl ani toxo, takže jsem ráda
a hladina PaPP, to je ten hormon, jak se dělá NT screening v normě, tak jse strááááášně rááda:))))
zabzulka
tak to je skvělé!
mě to všechno teprve čeká, ještě tři dlouhé týdny … ![]()
Ahoj tehulky
!
Zabzulko: gratuluji k vysledkum
, ja si pro ne budu volat az v patek …
Jinak musim rict, ze mne se dnesni nevolnostni den nejak vyhnul …
Ahojky tak jsem tu z toho ultrazvuku. Mimisek se má dobře taky na mě mával, má 6,3 cm a podle toho prej jsem 12+5 tt a termín mám 5.4.2007 ![]()
Jinak mi nabízeli to NT vyšetření, ale nějak nevím u Niky mi to nedělali a všechno dobrý a 1400 je docela moc
Potřebovala bych poradit jestli je to tak nutné
Ještě dělal to projasnění a mimi má 2 mm je to moc nebo dobrý
Doktro řikal že podle toho ultrazvuku to vypadá všechno jak mám být ![]()
Saal, gratuluji k utz … koukam, to uz je taky peknej macicek
… krasne nam tam ty prdolkove rostou
![]()
asi bych to tu někde našla, ale co je to NT vyšetření?
a co je NT+ je to to samé?
sorry, že se ptám jak blb, ale je toho moc ![]()
Tak jsem vám sem šupla aj fotečku sice nic moc, ale něco na ní vidět jde ![]()
Zuzajda - mě právě dneska nabízeli asi to NT mám tady k tomu aj nějaký papír i jmenuje se to integrovaný screening v těhotenství ![]()
Prej podle toho zjistí poškození plodu na 75% až 85% a podle normálního trojitého testu který se provádí v 16 týdnu se dá zjistit jen 50%až60% poškození downovým syndromem. Ale toto vyšetření z krve se provádí nejpozději do konce 13tt ![]()
saal21
hmm, že bych z toho byla moudrá … a většinou se to dělá nebo spíš ne?
taky nevím, jestli bych to stihla do toho 13tt, jsem objednaná na 12+1tt (podle minulého utz) a jsem si jistá, že mimčo musí být minimálně o týden starší (prostě proto že pak k žádnému tulení nedošlo
)
tak teda nevím ![]()
zuzajda, tak i když nedošlo k tulení tak mohlo dojít k oplodnění
jako týden bych ten výkyv neviděla, ale tři, čtyři dny možná.. ty spermie vydrží ![]()
já měla takový NT screening v podstatě zdarma..ne přímo podrobný, ale šíjové projasnění mi změřil a hormony v krvi taky, takže to beru:)
Zuzajda - to záleží na tobě jestli to chceš nebo ti stačí ten trojitý test
já na to asi nepujdu, protože mi řekli že poslední termín na to aby mi vzali krev je ve čtrvtek a asi si neuvědomili, že je ve čtvrtek svátek tak snad to bude dobrý aj tak ![]()
Zabzo - kolik jsi měla to šíjové projasnění, vím že jsi to tu psala, ale nechce se mi to hledat, prosím ![]()
saal, promin ze se do toho montuju
… ja mela NT 1,2 … a snad max je 3
Klarisa - nemontuješ jsem ráda, že mám nějaké příklady
moc děkuji
snad i my jsme v pohodě, ale doktro nic neříkal, že by něco mělo být špatně ![]()