Poradna duly
Jana Čurdová
Ďakujem za pochvalu bruška.
Ryntyntynka , u nas sa v poradni tiež nerobí ultrazvuk, ale kedže mam trombofíliu, tak ma dr.ešte poslal raz na prietoky, či je všetko vporiadku, inak by som asi tiež nešla. A to ideme tiež do súkromnej, pretože v tej mojej sú čakačky 2 týždne, čo je teda v tomto čase moc.
A s remeselníkmi je ozaj lepšie zostať, vtedy sa viac snažia, ale teda je to o dušu.
Weneee , veru, budeme musieť čítať rozprávky, alebo aspoň pozerať ties staré pekné rozprávky o princezničkách… Joj, tie si aj ja rada kuknem.
Adelka , na zajtra držíííím palce. Ja sa na tie kontroly vždy tak teším , ubehne čas a človek je celý spokojný, že je všetko vporiadku.
Zebruško , teda ste to vymysleli s PC a andulkami. Ono človek ľahko prepukne zvieratkám. A hlavne nech nie je jedno zvieratko samé… tak zoženie kamaráta…
My sme tak tiež prišli k snadulkám, mali sme jednu, potom, že dokúpime kamaráta, potom teta ich mala kopec a nemala na nich čas, tak sme dostali zo 6 kuskov. Až sme ich mali 12, ale to bolo teda. No a potom maminu rozčulovalo, že kade leteli, tak kakali… tak ich darovali jednemu chovatelovi. Ale ako decká sme ich milovali.
Jeeejda a s tými osami, brrrrr. To muselo byť niečo strašné.
A ako vidím, slovenčina ti nerobí problémy.
Evelínko , ty máš problém vymyslieť výhovorku na sledké, keď sa drobček narodí??? Veď predsa keď papal sladké, keď bol ešte v brušku, nemôže teraz dostať absťáák!!!! A máš to.
A ja oddychujem po každej malej činnosti.
Drž sa u zubára.
Lucy , nie je nič horšie,ako veľký pes, ktorý sa nedá zvládnuť. My máme v záhradke vlčiaka, síce je to hotový plyšáčik, decká ho ňuňkajú…, ale keď dakam beži, dakedy sa nevyhne konáru a narazí, alebo prekotí kýbel. Takže budem musieť aj tak dávať pozor, aby omylom neprekotil mimiska … Nieto ešte keby bol nezvládnutelny, uff, držte sa.
Lucyyyyyyyyyyy,peeeeeeeeeeeeeerfektnaaaaaaaaaa fotka, to si mala neskutočnýýýýýýýýý nááápad.
A máš krásne veľké bruško.
Haňulko , dúfam, že to teda vyčajíčkuješ. Holčinky, len aby sme nemali nádchu pri pôrode, to musí byť des.
A drž sa pokial ide o tchanovcov, vela síl prajem. HAnulko, rozhodne si davaj pozor , aby si nebola proti nim vo všetkom sama, lebo fakt sa to na teba zosype a bude zle nedobre, budeš sa trápiť… Skúste sa odborne poradiť, ono sú aj telefonické linky…
Držíím palce na kontrolu. Dúfam, že bude drobčiatko pekne otočené.
HAnulko, a kamarátka má 3 detičky, všetky šli cisárskym, pekne to zvládli. Neboj, všetko bude vporiadku.
Ahooooj Nelka , veď počkaj, našim milým ešte budú naše krásne riťky chýbať.
Březnátka sú pomaly hotové a to je začiatok mesiaca, teda už sa nám to blíži.
Hm, a ja si nejak nie som istá, v čom pôjde mimísek domov z pôrodnice. AKo myslím, kolko vrstiev… Mám bodyčko s dlhým rukávom, dupačky, ponožtičky, papučky, svetrík, čiapočku, zavinovačku, potom ešte fusak. Mohlo by to stačiť? Moja veľká obava je, či budem vedieť Matúška dosť teplo, či tenko obliecť. ![]()
Haňule , zkus si do té napařovací vody dát bylinky (já jsem zkoušela mátu a heřmánek - čajové pytlíky) nebo aroma olej, a nebo si zapal aroma lampu, jestli máš - borovice olej je dobrej.
Já už druhý den smrkám, ale nemocná se necítím, tak možná nějaká nová alergie…? ![]()
Termofor je dobrej, snad ti pomůže. Já ho používám teď na záda a jinak při menzesu na břicho a moc mě pomáhá. Mám na něho i plyšový obal Ijáčka ![]()
Taky se chystám dnes vyvařovat dudlík a umývat nosní odsávačky ![]()
Zuločku , taky se bojím, jestli budu vědět, jak moc malýho oblíkat. Sestra mě říkala, že tak malý děti neumí regulovat teplotu. Když jsme byli v restauraci na obědě, tak její 2 měsíční malej spal v sedačce oblečenej jak na ven - i rukavice, čepice, atd. tak jsem se divila, že mu není horko. Jsem zvědavá, jak budu vědět, co malýmu oblíct ![]()
Zebra píše:
Zuločku , taky se bojím, jestli budu vědět, jak moc malýho oblíkat. Sestra mě říkala, že tak malý děti neumí regulovat teplotu. Když jsme byli v restauraci na obědě, tak její 2 měsíční malej spal v sedačce oblečenej jak na ven - i rukavice, čepice, atd. tak jsem se divila, že mu není horko. Jsem zvědavá, jak budu vědět, co malýmu oblíct
Mne môj ocino povedal, že treba mimíska obliecť tak, ako seba, keby sme chceli vonku spať + jednu vrstvu naviac. Ale keď ja som taký typ, že mi nebýva až tak zima, a ja teraz fakt neviem. ![]()
Sestra zas, že mám skúsiť bábätku za krkom a podľa toho.
aach jaaaaj. no neviem, ako to bude.
Konečne už mám vlhčené obrúsky. ![]()
tu začína diskusia o 3 cisárskych, tak koho zaujíme, môže sledovať ![]()
Zulok , taky se bojím, ale snad to bude jednodušší, když už začne být teplo ![]()
Do porodnice toho mám raději nabaleného víc a uvidím, co mu oblečeme ![]()
Holky já kolikrát ani dneska nevím jak Jířu obléknout a to už je to velký chlap - to počasí je takové nevyzpytatelné! Takže jsem taky vždycky sebou tahala navíc nějakou deku, svetřík apod. no a sem tam zkontrolovala hrudníček, když se mi zdálo, že je třeba Jířa neklidný. Chce to zkoušet, oni si miminka lecos vypláčou když je jim třeba horko nebo zima. Myslím si ale, že náš mateřský instinkt to nikdy nenechá dojít do nějakého extrému - takže klíííííííd! ![]()
AHOJKY ![]()
Evelínka- tiež nemám spísanú rodinnú anamnézu,ale je to dobrý nápad,asi si to spíšem.
Zebrička- myslela som si,že len ja som taký stresák,keď ste tu nikto o tom nepísali.Ja totižto mám až panickú hrôzu z toho pôrodu.Musím sa priznať,že som dosť upišťaná
,keď ma niečo bolí,tak si neviem predstaviť tú bolesť pri pôrode.Môj Drahý dokonca hovorí,že ak sa náš Drobec podá na mňa,tak do 35 je šedivý.Čo ja za to môžem,že všetko tak prežívam
?
**Nelka-ja mám 3× sieťované nohavičky,vraj to stačí,ale ako Vás čítam,tak ešte asi prikúpim.
Haňulka-** -mojej kamarátke sa Drobec otočil až pri pôrode,tak sa neboj.
Dnes idem o pol jednej do pôrodnice,idem sa dohodnúť s jednou doktorkou,či mi bude pri pôrode.mám z toho des,nemám rada takéto vybavovačky a potom to odovzdanie nejakého darčeka
,ako pozornosť za ochotu.Je mi to také trápne
.No budem sa musieť prekonať,ke0dže iného doktora tam nechcem.Tak mi držte palčeky.
Pekný deň, ![]()
Tak jsem zpet a zuby mam v poradku, takze si mam zavolat na kontrolu az porodim
Tak jsem zvedava, kdy pak na to bude cas… A jako tehotna jsem usetrila 30 kc, takze spokojenost ![]()
Porodu uz se taky zacinam trochu bat, tim jak se to blizi a je jasne, ze se tomu asi fakt nevyhnu, tak ty predstavy nabyvaji realnejsich rozmeru. Nejvic se desim toho, ze by to trvalo treba 20, 30 hodin
Tak snad to vsechny zvladneme drive ![]()
A s tim oblikanim mimca to snad budeme mit lepsi, ze uz bude jaro a bude se spis oteplovat nez naopak, tak snad prckove nezmrznou ![]()
Ahoj spolutěhulky ![]()
Tak jsme zpět z KO! Tlak a moč v poho, maličkému bije srdíčko kráááásně
(tedy doufám!)… jen jsem byla rozčarovaná z toho, že mě dr. neprohlédla ze spoda
Vnucovat jsem se jí nechtěla, ale i tak mám z toho divný pocit
Že už to prý teďka není za potřebí
Kontrolu máme opět za týden u ní a ještě si musím skočit na stěry do nemocnice, taky jsem zvědavá, kdy půjdem na první kontrolu do porodnice, jsem se opět zapomněla zeptat! ![]()
Evelín: Tak to je dobře, že máš zoubky v richtigu
Já jsem se objednala rovnou na další preventivku, jelikož se pokaždé zapomenu včas objednat a u nás trvá objednací doba až dva měsíce
Ale myslím si, že už to v září s mimískem zvládneme! Jsem říkala sestřičce, že přinejhorším k nim zajedu i s kočárkem
![]()
Wenee: Ať ti to dopadne s doktorkou dobře
Určitě jí přesvědčíš! Mě bude rodit ten dr., který bude mít službu, tak doufám, že se trefíme dobře
![]()
A rodit někde 20 -30 hodin si ani radši nechci představovat ![]()
A do porodnice se může brát mimískům dudlík?? Já jsem myslela, že je to „zakázaný“… já ho ještě vyvářet nebudu, musím nejprve na něj koupit takový ten ochraný box ![]()
A jak oblékat maličkého si nebudu podle mě dlouho jistá…když ono je to strašně záludné. Aby mu nebyla zima nebo naopak teplíčko…ale myslím si, že se do toho vžijeme
![]()
Wenee , taky nemám takový věci ráda, někomu něco nosit a tak, ale zase budeš u porodu klidnější, když ji budeš znát ![]()
Evelín , gratuluju k úspěšné ko u zubaře ![]()
Zajímalo by mě, jestli má člověk po 20, 30 hodinách rození ještě sílu tlačit ![]()
Ryntyntyn , gratuluju k dobré kontrole
. Slyšela jsem, že někteří gynekologové neposílají na kontroly do porodnice, že si pacientky nechávají až skoro do porodu, tak se na to raději zeptej. Mě řekli, že od 37tt budu chodit do porodky.
Já myslím, že dudlík v porodnicích neradi vidí (že kazí techniku kojení), ale podle mě ti to zakázat nemůžou. Já si ho teda brát nebudu a kdyby něco, tak ho manža doveze.
Ryntyntyn, taky gratuluju ke KO! Ted uz jen dobre a rychle porodit
Ja mela minule bilkovinu v moci, tak uvidime pristi tyden, jestli se to zlepsilo…
A normalne te prohlizi i zespoda nebo jen nekdy? Ted mi to prijde prave zajimavy, jak moc jsi pripravena na porod, ale zase uz se o tebe asi nemusi tak bat a nebo se ji proste nechtelo…
Zebrus, ja si mylsim, ze pak uz tech sil asi moc neni a toho se bojim, ze uz bych pak nemela ani silu tlacit ![]()
Vy vzdycky prijdete s necim, co jsem zatim vubec neresila, treba dudliky ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla dneska na 1. monitoru a docela mě vystresovala sestra. 2× mi předělávala to jedno poslouchátko nahoře a že prý co se to tam děje
Miminkovi srdíčko bije dobře jako zvon, to je v pohodě, le nelíbilo se jí něco, co nevím co.
Nechala výsledky doktorovi na stole a až prý přijde do práce, tak mi možná bude volat a bude chtít ještě jeden monitor, tak nevím ![]()
Doufám, že se nic nděje, je fkt, že mi tvrdne břicho a bolí mě, ale přikládám to únavě po celodenním starání se o Radimka.
Ani moc nepíšu, jsem ostuda, ale snažím se vás číst a rychle si jdu lehnout, páč mě bolí úplně všechno. Kyčle, spona, záda atd.. Nemyslela jsem si, že to bude o tolik horší než v prvním těhu
![]()
Jinak ohledně oblékámí miminek mi porodní asistentka říkala, že se mají oblékat jako cibulka
. víc tenčích vrstev, než jednu tlustou. A že je jim zima, tak to je prý znát na nožičkách, chladnější ruce prý neznamenají že jim je zima.
Nebojte holky, poznáte jestli je mimi dostatečně oblečené.
A porodu se nebojte, musíte myslet pozitivně, prostě to nějak půjde a hotovo a uvidíte, že to půjde v pohodě ![]()
Ahoj holky,
krásné fotečky oblečků v galérce - ještě jsem nepřemýšlela, v čem pojede domů náš mrňous, tak hned až přijdu z práce, tak musím něco vybrat - určitě zjistím, že nemám nic „vhodného“ a budu mít aspoň příležitost něco pěkného koupit… ![]()
Lucy - naprosto úžasná fotečka s bříškem, fakt originální velikonoční přání… ![]()
Katy - určitě bude všechno v pořádku, neboj.
Já jdu na kontrolu ve čtvrtek, tak jsem zvědavá, snad bude taky všechno v pořádku - minule se dr. moc nezdálo, že mám takové napnuté bříško, ale všechno jinak bylo O.K., tak uvidím, snad to bude zase v pořádku. Mimiš mi dělá na břiše čím dál častěji takové různé tvrdé boule, někdy to fakt už i bolí.....ale na druhou stranu, když se zrovna nemele, tak jsem pěkně nervozní, tak lepší, když tam dělá cirkus, než kdybych ho necítila vůbec.....
A jedna dobrá zpráva - naštípnutou postýlku nám vyměnili úplně bez problémů - vzali si ji zpět a objednali novou, měla by být příští týden, tak doufám, že tentokrát už bude v pořádku ![]()