Poradna duly
Jana Čurdová
Už jsem zpět z města, dneska to byla fofrovka, měla jsem s sebou autíčko a navíc jsem musela pospíchat, jelikož manža slíbil kamarádce, že jí hodí k zubákovi (to je tak, když se bydlí na vesnici a není autíčko…) a tak musel už v deset frčet ![]()
Já mám od Nivei olejíček, krém na opruzeniny a to klasický mýdlo…uvidíme co z toho využijeme
![]()
My jsme zatím dostali spíš finanční dary (od našich a babičky), ale určitě dostaneme dárky až budeme maličkého křtít ![]()
Ahojky ![]()
Lenča-ja mám tiež dva vianočné kaktusy a kvitnú si kedy chcú,vôbec neberú ohľad na to,že by mali kvitnúť na Vianoce
.
Adel a Adika-gratulujem k úspešnej KO ![]()
Adika-tiež som zažila pôrod v priamom prenose,keď som bola vo feruári v nemocke a dokonca dva naraz.Maminy rodili hneď vedľa v miestnosti,na ktorej boli veľké dvere dokorán otvorené,takže ako keby som bola vedľa na posteli.Hrozne kričali,bola som tam asi 40minút,keď sa konečne narodilo prvé mimi,našťastie ma odpojili od prístroja CTG,tak som stade rýchlo prchala,aby som už nemusela počúvať krik tej druhej maminy.No poviem Vám holky,bol to brutálny zážitok pre prvorodičku.Prepáčte ak som Vás vystrašila,iba som sa chcela podeliť o skúsenosť,pretože si myslím,že prvorodičku by nemali ťahať na sálu,keď tam prebieha pôrod.
Haňule-si si ma pomýlila,ja som nepísala,že chcem baránka,to niektorá iná,no už som zabudla kto.My sme totiž s manželíkom tvrdohlaví obaja a riadne,takže keby to bol baránok a zdedil tvrdohlavosť po nás + zo znamenia,tak si to asi môžem ísť hodiť. ![]()
Neviem,neviem holky,či to ešte týždeň vydržím.Dnes v noci ma desne bolelo brucho,kríže a cítila som všeliaké sťahovanie v bruchu,malý Drobec kopal a tlačil sa dole.
Teraz sa to trochu zmiernilo,ale aj tak cítim dosť tlak dolu a tiež tie bolesti,ako pri menštruácii a tie som mávala iba v noci,no dnes už aj cez deň.
Som už fakt v napätí,a chaosím,že asi každú chvíľu budem letieť do pôrodky.Dosť sa bojím.
Zatiaľ papa a keby dačo,napíšem sms. ![]()
Wenee, to je teda fofr. Podle toho co píšeš, to snad vypadá, že to mimi by mohlo být už tento týden. Každopádně se drž a moc držím pěstičky a přeji hodně štěstíčka, ať je vše OK a v pohodě.
Ahojte holky,
konečně doma z kontroly, vše v poho, váha 2600gr, což by mělo odpovídat 37.týdnu, CS 3. Dneska jsem tam už byla naposledy
, příště už do porodnice na KTG…líp by se mi chodilo k mé dr…
Ještě jsem si cestou stihla zažádat o novy řidičák a nakoupila v drogerce, udělala zásobu vložek do porodnice a dokonce koupila i slunečnicový olej v drogerce. Kupuju pouze Bepanthen, Sebamed emulzi a nic jiného, zásobu indulony máme slušnou, ničím jiným mazat zatím nechci.
Wenee , odpočívej, ať ještě nějaký den vydržíš. A kdyby ne, tak pohodový porod
. Dneska v noci mě krátce po usnutí probudily poslíčci, už jsem chtěla vykročit do sprchy, ale brzy to přešlo. Nic moc příjemnýho, ale dalo se ![]()
Wenee: Jééé
Mobil mám v pohotovosti
Nebojse, vydržet to musíme všechny a ta nejsladší odměna na konci, za to všechno stojí
![]()
Taky jsem zažila porod in natura! A to doslova se vším!! Jako žákyňky jsme museli chodit na porodní sál a pokud to dané mamince nevadilo (jakože při těch bolestech jim to fakt bylo putná, kdo tam je), tak jsme mohli i na porodní boxy! Hm.....
Ahojky
ďakujem všetkým za povzbudenie,pomáha mi to,že na to nie som sama.
Asi som Vám zabudla povedať,že mám zmenený termín,takže sa už podľa metríka neriadim.Teraz som 38tt+2,takže sa môže v pohode narodiť.
Papa
Wenee, drž se, vždyť ještě není duben… Poslíčci můžou být klidně i měsíc před porodem. Prý když bolesti a tuhnutí bříška vychází zespod, tak jsou to poslíčci a jakmile to začíná nahoře v bříšku, tak pak už je to spíš na ten porod. Ale ty to s námi určitě vydržíš až do dubna.
Ryntyntynko, já nemám na tebe mobil, tak nevím kam případně posílat SMS ![]()
Jinak mám taky dobrou story, která nás dost pobavila. Nějaká agilní prodejkyně pojištění od nás z vesnice už nám hodila do schránky dopis, že gratuluje k čerstvě narozenému mimi a že mu máme sjednat životní pojištění ![]()
Ahojjky, všem gratuluji k úspěšným KO.
Ja mam teda ty sítovaný kalhotky troje..tak to si teda ještě tak dvoje koupim,no..
Ryntyn: ja se včera s přítelem kvuli tomu pohádala..no, teda prostě sem seděla na posteli, oblíkala sem se,pač sme šli na procházku a on mi ze skříně vyndal moje netěhu džíny (nedávno viděl těhotnou,jak má normální, a vim že by hrozně chtěl abych je nosila taky-jenže knoflíky mam tak 15cm od sebe
jak se mi rozšířila pánev a nejsou mi tak pohodlný jako těhu kalhoty) no a vyndal je, a řiká mi jestli bych si je nechtěla vzít, a já jako že ne, že mi sou malý..a on me začal přemlouvat že mi je zkusí..me to hrozně naštvalo, asi když vim že je FAKT nezapnu, tak mi nebude vnucovat ze mi sou,ne..no a přišlo mi to v tu chvíli hrozně líto..pač bych se mu chtěla taky líbit..a tak sem pak asi 2hodiny brečela
..tak se mi pak teda jako omlouval,no..pak se aspon snažil byt na me hodnej..asi si konečně uvedomil, že mi to taky mrzí,jakej na me je..
Tyjo ja se tak trochu ted stydim..ale musim se prostě zeptat..coze je to ten maliník
??
já mam jinak olejíček ten nejobyč., sou prý nejlepší, děti se prej po těch jako sou jonson často osypávají..tak uvidim..ale ten od hippu mam taky-voní uplně úžasně
, tak pak uvidim..no
zatim papa =)
Neli, z toho si nic nedělej, oni ty chlapi jsou někdy natvrdlí. Počkej, po porodu se všechno spraví a navíc, když uvidí, jak se ti zvětší při kojení prsa ![]()
Maliník jsou listy z maliníku a mají způsobit, že budeš mít při porodu pravidelnější a „produktivnější“ kontrakce.
Tak jsme se taky vratila z mesta. Byli jsme s makou a brachou na kafe, a pak jsme s mamkou obehly jeste par obchodu ![]()
Kdyz jsme si precetla prispevek od Wenee, tak mi ztuhly pulky, ze uz je to tady!
Drz se holka a radsi me moc porodama nestras ![]()
Neli, tak to bych mu ty kalhoty hodila asi na hlavu. Vzdyt kdyz jsi tehotna (navic na konci tehotenstvi), tak je asi normalni, ze ty kalhoty neobleces
Mi to nejak neleze do hlavy, by meli rikat naopak, jak nam to slusi. Manzel mi ani jednou nerekl nic na to, ze mam strie nebo vetsi zadek, proste to k tomu patri… Stezovat si u nas muzu jenom ja, ne on. Mne to nejak dostalo, sorry za vylev ![]()
Wenee: Psala si tady, že ti změnili termín
Ale já sem na to úplně zapomněla! Tý jo, takže ty už jseš dávno termínová
Pokdu se to fakt chystá na porod, tak držím palečky i u nohou
![]()
Neli: Chlapi jsou fakt natvrdlý, je jasné, že na konci těhotenství se nemůžeš vejít do kalhot, které jsi nosila předem. Kam by jsi asi potom schovala váš poklad? Navíc ty těhu jsou fakt pohodlný a proto je pro nás i vyrábějí
![]()
Neboj, určitě se brzy vejdeš do původních džínsů
Budeme chodit na procházky s kočárkama, doma nebudeme stíhat…jo, jo, jo, to se bude hubnout samo
![]()
Evelín: Taky bych chtěla oběhnout pár krámků, ale musím počkat, až přijde výplata ![]()
Neli , podpora i ode mne. Myslím si, že chlapi si celou situaci ani moc neuvědomujou a nedochází jim…
Taky se bojím, aby ty kilečka šla potom dolu, snad jo, každá z nás se bude snažit.
Jsem strašně unavená, jdu se na chvilku natáhnout
. Večer možná půjdem na koncert, tak ať jsem fit ![]()
Teda holky ti chlapy jsou někdy na pěst, jenže co na plat, bez nich to taky nejde! Já mám naštěstí doma mužskýho, který fyzickou krásu nějak neřeší a pokud řeší, tak si nedovolí vznést nějakou kritiku nahlas. Je to ale věčný provokatér a dobře ví, co mě namíchne, tak například když kolem něj teď projdu tak začně: „kač kač kač""http://www.kolobok.us/smiles/artists/connie/connie_duckywalk.gif“:http://www.kolobok.us/…uckywalk.gif a má z toho hroznou srandu, zároveň ale dodá, že se mu těhotná hrozně líbim a že je to roztomilý, takže si vlastně ani nemůžu stěžovat.
Někdy mají ale tu hlavičku pěkně zabedněnou a rozsvítí se jim, až když tu ženskou rozpláčou! Oni za to nemůžou, že jim to hold dýl trvá!
![]()
Je fakt, že to s chlapama není jednoduchý. Přesně tak jak je to v jedné reklamě: i muži mají své dny. Poslední dobou se mnou ty hormony pěkně mávají. Vytočím se kdejakou blbostí anebo mě spousta věcí, nad kterými bych jindy mávla rukou, pěkně rozbrečí a mrzí mě to. Asi nad tím moc přemýšlím.
![]()