Poradna duly
Jana Čurdová
Zebruš: Já se musím příští týden zeptat co a jak…hlavně na to opět nezapomenout
Ale mám pocit, že na monitor posílá až 38 TT, tak uvidíme ![]()
Evelín: Doktorka až do teď vyšetřovala „ze spoda“ každou poradnu a dneska mi říkala, že už to není zapotřebí či vlastně jak to formulovala, tak doufám ví co dělá
![]()
Mamka mi říkala, že když čekala nás, tak je dr. nevyšetřoval „ze spoda“ nebo když ano, tak minimálně, aby tam nezanesli infekci a aby tam zbytečně „nešťouchali“
![]()
Lucy , vidíš, málem bych zapomněla! Máš krááásné bříško, přesně jak vajíčko
![]()
Katy, určitě to bude v pořádku! Uvidíš, že ti ani nebude muset doktor volat
A vám dělají monitory už tak brzy? ![]()
Janus , super že se to s postýlkou vyřešilo bez větších problémů! Bylo by nepříjemné se s nima o něco natahovat! ![]()
Můj andílek se poslední dobou hodně často mele v bříšku! A jde přesně poznat kdy spinká, to je jediná chvilka, kdy tam opravdu nic nedělá
![]()
Katy, taky verim, ze to bude v poradku
Taky me prekvapilo, ze jsi uz byla na monitoru ![]()
Janus, no vidis a budete mit krasnounovou postylku. Ja reklamace nemam vubec rada, ale je to nase pravo…
Ryntyntyn, jj ani moji mamku driv vubec ze spoda nevysetrovali a byla docela prekvapena, ze to tak Dr. dela na kazde kontrole ![]()
Jo, a pijes ten malinik? Popr. odky? Ja si rikam, ze zacnu o vikendu, doufam, ze mi pak nebude bricho tvrdnout jeste vic. ![]()
Taky si rikam, ze je lepsi kdyz prcek kope nez kdybych se mela stresovat, jestli se neco nedeje. Ae nekdy uz jsem z neho unavena, tak se tam porad vlni…
Haňule píše:Jen mě trochu trápí jedno…My zatím neplánujeme ani druhé dítko ale co není může být a kdybychom náhodou chtěli i třetí,tak by to byl asi problém.Kdybych měla teda i druhého císaře.No uvidíme…
Haňulko, mně nikdo na druhý těhotenství nic neříkal (ani že bychom měli nějak dýl počkat) a vím, že by se měly dát udělat tři SC, kdoví, možná i víc. Ale manželova sestřenice má 3 děti, u prvních dvou to bylo neplánované, prostě to nějak nepostupovalo,a ten třetí už byl teda plánovanej. Jinak já už mám asi opravdu jasno a na SC to bude, už jsem se s tím i docela srovnala a tak plánujem, jak to zařídit, aby bylo mimi co nejvíc s náma hned od začátku. A ještě jedno info- překvapilo mě tenkrát, jak rychle jsem se potom dala dokupy, i další dvě holky na pokoji, prostě druhej den ráno už nás vyhnali z postele a ono to šlo a pak se to během pár dní vrátilo skoro k normálu, takže žádný obavy!
Jinak taky přeju hodně sil na příbuzné
, a jak psala Zulok, zkus se třeba nejdřív podívat po nějaké telefonické lince pomoci, měla jsem s nimi dobrou zkušenost a i lidi kolem mně, co vím.
Mějte se všechny dobře, užívejte miminek uvnitř a ať vám je s nimi krásně! Zdraví e.
Evelín: Mamku to přávě taky překvapilo! ![]()
Dneska načínám třetí balení maliníku
Mám ten sáčkový od Magafytu (či jak se to píše?) a piju ho tak ..... od ukonečného 33 TT… asi tak nějak
A ještě si k tomu dávám to lněné semínko a tvrdnutí bříška skroro vůbec nemám…jen když mimoušek sebou mele jak o život
(a to už nemám ani magnézko…asi tak od té doby co piju maliník)
Holky já jsem úplně děsná - s mlsáním sladkostí
Právě jsem zase dojedla malou čokoládku, už fakt nevím, pořád si říkám, že se budu s tím sladkým krotit a pak neuplyne den, abych něco nezblajzla......začínám mít obavy, co mi ve čtvrtek na kontrole řeknou.....ach jo. Chudáček mimišek, doufám, že z toho nebude „přeslazený“… ![]()
Evelínko - taky reklamace nesnáším, ale přece jenom, když člověk něco koupí (a taky ty postýlky nejsou úplně levné) a pak je to poškozené, tak je to k vzteku… ![]()
Ryntyntyn, gratulace ke kontrole.
Katy, určitě bude všechno v pořádku, uvidíš. Taky se divím, že už Ti tak brzy dělali monitor.
Já jdu na další kontrolu až v 37. týdnu, tak to asi budu mít monitor poprvé. Doktor ho má u sebe v ordinaci, tak možná ani nebudu muset chodit do nemocnice, no nechám se překvapit.
Taky koukám, že každý doktor kontrolu dělá jinak. Mě pokaždé kontroluje spodem a ještě dělá UTZ.
Maliník už mám chvíli koupený (sypaný), ale ještě jsem ho nevařila. Jsem teď 35. týden, tak už s ním pomalu taky začnu. Docela jsem na tu chuť zvědavá.
U nás bylo dopoledne tak hezky, svítilo pěkně sluníčko, ale teď už je pod mrakem.
![]()
Ahoj,jsem zpět z kontroly a nemám vás dočtené,jen píšu jak jsme dopadli…
Moč,tlak v pořádku,v krvi málo železa-takže jsem dostala tablety.
Jinak Matýsek je úplně v pořádku…Ťuk,ťuk…ale i když jsem s tím počítala,tak jsem si v autě pobrečela…
Jsme zadečkem dolů a dle doktora „už se malej ani nehne“.Ukázal mi jak tam sedí a nemá šanci se otočit.
Takže jsem se ho zeptala,jestli mi to teda naplánuje aspoň na dřív abych nemusela,tak dlouho čekat a on,že určitě.Konkrétní termín domluvíme za 14dní ale bude to někdy kolem 07.04.2008
No hlavně,že je malej v pohodě a vše je jak má. Kolik váží nevím,řekne mi to příště,prý to bude přesnější.
Jinak jsem dnes nastoupila MATEŘSKOU DOVOLENOU ![]()
Tak mě dneska přišli rovnou dva balíčky, jeden z lékárny, tak snad už budu mít vše. (kromě toho lihu, ale co si vzpomínám, tak mi ho nechali v nemocnici, takže zatím ho ani kupovat nebudu) a jeden na velikonoční tvořeníčko - akorát jak na potvoru mi ještě nepřišli penízky na účet a manža je celý týden fuč, tak se mi na to bude zatím prášit na poště, nu což.
S tím maliníkem teda jedeš Týnko, já mám objednáno jedno balení a myslela jsem, že mi to bude stačit - to je to taková dobrota? ![]()
Tak jsem ještě nameldovala pračku, konečně zas došlo na mimi věci - peru sice bez přestávky, ale pořád bylo dost toho našeho. Když ale vidim, kolik tu toho ještě mám (ono jen okolo té postýlky je tolik prádla), no snad to stihnu!
![]()
Ryntyntyn, ty to beres hezky zodpovedne, to ten porod pojede jak masle
Ja s emisto seminka chystam na ty svedsky kapky, ale ty nejdriv az od ukonceneho 36 tt.
Hanule, taky by me to rozhodilo, kdybych mela jit cisarem, ono ani u nas to jeste neni jisty, i kdyz je mimis hlavou dolu. Zatim si nedelej hlavu z dalsich porodu! Je super, ze prcek je ok a taky je snad utecha trochu to, ze vis, ze nebudes prenaset. Navic pry ty planovani cisari jsou daleko lepsi/bezpecnejsi nez kdyz se to rozhoduje az na porodnim sale! Hlavne se zkus dat do klidu a vykuryrovat se.
Lucy, co budeš tvořit na velikonoce?
Já momentálně doplítám svetr pro Marťu, už mi chybí jen půlka rukávu a budu mít hotovo. Sešívat bude babča, to mě nikdy nebavilo. ![]()
Ahojte holky,
jak tak píšete o kontrolách, tak my razíme zítra naposledy a pak už v porodnici, ale pokud bych prý chtěla, tak bych mohla docházet ke svě dr i nadále…je ale fakt, že někteří si své těhulky „suší“ u sebe dost dlouho než je pošlou do porodnice a to nemocnice nemaj rády…
Právě doobjednávám nějaké věcičky a doufám, že už snad budeme mít skoro všecičko, a když ne, tak pak něco dokoupíme ![]()
Včera dopoledne jsem hlídala 20-měsíční holčičku od známých, taková hodná šikulka
, měla jsem trošku obavy, jestli to spolu zvládnem, ale nakonec zcela bez problémů.
Ahoj
Tak som späť od doktorky.Všetko vybavené,bude mi pri pôrode,hneď ma aj prezrela,vraj je všetko v poriadku a ešte tyždeň by som mala vydržať
.Tak to ma dosť šokovalo,takú rýchlosť som nečakala.Mám iba ležať a oddychovať a v pondelok na KO.Ak sa to dovtedy nespustí,tak vraj mi povie,čo ďalej,ako to urýchliť,ale vraj som už na 1 cm otvorená,takže to mám čakať každú chvíľu.Tak to som dosť vydesená.
Ryntyntynka a Haňulka-gratulujem k dobrej KO.
Katy1-držím palčeky,aby bolo všetko o.k.
No idem teda polihovať,nech to neurýchlim.Zatiaľ papa.
Wenee , drž se! Ať ještě chvilinku vydržíte ![]()
Jsi zřejmě první adept, pokud se nemýlím -dlouho jsem tu nebyla… ![]()
Wenee, to je dobře, že máš vše domluveno s dr. a že ji budeš mít u porodu. Pěkně odpočívej a šetři se. To je teda fofr, to snad vypadá, že by už příští týden mohlo být první miminko. ![]()
Jeee, ze by velikonocni miminko? Tak hezky odpocivej Wenee! To mas dobre, ze vis, kdo bude u porodu. U nas to asi tak nejde, proste kdo bude mit zrovna luzbu, tek ten/ta odrodi.