Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko ![]()
Já už jsem taky od půl sedmý vzhůru a to jsem šla spát až někdy v jednu hodinu
Takže naspáto jen pár hodinek…byli jsme u kámošů a manžel měl při příjezdu dom kecavou
Navíc si dali panáčky vodky a já opět musela řídit dom…Pořád v legraci žerutuju, že i do tý porodnice se odvezu sama!
![]()
Katy: To jsi měla včera pořádný den blbec! Fakt to naštve, když člověk všude narazí na „prudce inteligentní“ lidi ![]()
A cestování těhulky v MHD: Normálně je to ve všech městech stejný
Já jsem jela narvanou tramvají a jediný, kdo měl chtěl pustit, byl asi 80 dědeček, který byl sám rád, že sedí a ti malý parchanti nic, fakt nezohlednost lidí nebere meze
![]()
Adél: Z toho si nic nedělej, já už jsem dneska spásala housku s medem a čajíčkem, topinku se sýrem a horalku
Mno…dneska mám nějak extra žravou, tak doufám, že se to zastaví!
![]()
Leni: S tím semínkem, Ernat má na to receptík
Já to dělám podle ní a navíc si ho občas dám do jogurtu, to pak fajnově křupe mezi zubama
(A to pak vynechám tu jednu dávku…)
Zebruš: Já ještě taky nemám koupenýho nic ..... se musím k tomu konečně dostat. Ale koupím borovou vodu (přesně jak psala Katy) a taky musím koupit ten líh na pupík (i když ho doma asi máme, ale přeci nový pro mimísko bude lepší)… a sterilní tamponky si vezmu v práci
![]()
Dneska měli řemeslníci krátkou, udělali co mohli a už odfčeli, takže jdu poklidit celý barák…
Nebudu to přehánět… a taky musím začít vyklízet pokoj, jelkož snad ZITRA se na něj s manželem vrhneme…nebo mi už fakt přeskočí o kolečko…
Ještě se musím odvalit udělat obídek. Nevím jestli je to tím brrr počasím venku, ale dneska se mi tvrdě nic nechce…normálně bych mohla jen spát a spát
![]()
Tak Vás zdravím po ránu. Dneska už jsem stihla KO a malá se konečně správně otočila. Po dlouhé době jsem jí viděla zase na ultrazvuku, tak jsem moc ráda.
Jinak ten „čajík“ z lněného semínka pro „promazání" porodních cest: 2× denně - 1 polévková lžíce semínka do 1 dc vody (příp. džusu) povařit 3-5 min. Pít ještě vlahé jinak je z toho gel !!!
Asi bych s tím taky měla začít, ale ještě jsem nenašla odvahu, večer to ale určitě zkusím
Prozatím jenom masírujeme večer hráz Weledou.
Normálně mě zahanbujete kolik už máte nakoupené drogerie pro mimi, já ještě nemám nic. Tak asi budu muset jít vykrást lékárnu
Co si pamatuju, tak mě se nakonec ze všeho nejvíc osvědčila kosmetika Nela batole (s kačenkou), protože nemá v sobě žádné alergeny a mimi po ní bylo nádherně heboučké. A i kamarádka doktorka mi ji tehdy doporučila. Tak se kouknu asi po téhle značce, jestli se teda ještě vyrábí.
Tak super, že stačí borová voda a díky moc za radu, jak oči otírat. To by mě nenapadlo, že je důležitý směr
![]()
Jinak taky se od rána cpu, včera jsem ve městě docela vyhladověla, tak to asi doháním ![]()
A jsem moc ráda, že jsem si koupila tu konvici na čaj, protože teď jak ji mám pořád u sebe, tak víc piju ![]()
Ryntyntyn , a nenapsala bys mě ten receptík na lněný semínka? Moc se mi nechce ho tady hledat ![]()
Ať si to teď můžu jít uvařit ![]()
A musím mít sterilní tamponky pro mimi? Mám takový ty odličovací od Hartmana, ale ty asi sterilní nebudou ![]()
Katy, taky už jsem byla na pojišťovně, aby mi proplatili předporodní kurzy. A prý dokud kurz neskončil, tak mi nic neproplatí, prý mám přijít ještě jednou. Ale za to dlouhý čekání dostal Mareček aspoň odrazku medvídka, tak si ho hnedka připnul na batoh ![]()
A ještě že skoro nejezdíme MHD, protože tohle je opravdu sobecké jednání. Ale jak píše Lucy, pokud takhle někde čekáme nebo někam jedeme, tak taky se občas nakloním k Márovi a polohlasně řeknu něco ve smyslu „To víš že si někam sedneme“ nebo „Už to nebude dlouho trvat, ještě chviličku musíme vydržet“ a ty chytřejší brzy pochopí…
Jé Ernatko , díky za recept
, jdu to zkusit ![]()
Gratuluju ke kontrole a že se malá otočila ![]()
A s tou masáží hráze bych taky měla začít ![]()
Ryntyntyn , když jsi ta zdravotnice
, nevíš náhodou, jestli můžu na masáž hráze použít olivový olej z lékárny? Je na něm napsáno - neužívat vnitřně, tak mě to trošku mate. Myslela jsem, že bude na všechno
. Není třeba silnější nebo něco?
Zebruš: Jen to vyzkoušej, mě to dokonce i v tom džusu chutná
Myslím si, že to určtě můžeš použít na masáž, oni spíš mají na mysli, aby to nikdo nepil nebo tak nějak ![]()
Když byli sestřenky hodně nemocné, měli pořád exémy na rukou a tak, bylo tetě doporučeno si dokonce i olivovým olejem vykloktávat pusu
Brrrr, když si to představím
![]()
Na kurzu se paní bavily o proplácení na pojišťovnách a je lepší nasbírat papírku za pětset najednou, že to prý na víckrát neproplácí…bych ráda věděla proč. Takže taky musím najít účtenku od brýlí a tak ![]()
Ryntyntynko , moc díky. Masáž zkusím
Kloktat bych to asi nemohla ![]()
A jdu si uvařit to semínko ![]()
Jinak už mám sepsanou rodinnou anamnézu a vypadá to dost hrozně - manžova rodina je docela v pohodě, ale zato moje…to je samá alergie, vysoký tlak, atd.
. Docela se netěším, až to pak budu taky diktovat pediatrovi, protože mamka má (mimo jiné
) i alergii na zvířecí srst a manža zase na roztoče v peří, a my máme doma psi a papoušky
. Tak aby mě je doktor nezakázal
. Ale snad to bude v pohodě, když budou všichni daleko od malýho
. A třeba to malej nezdědí…
Ernata píše:
Jinak ten „čajík“ z lněného semínka pro „promazání" porodních cest: 2× denně - 1 polévková lžíce semínka do 1 dc vody (příp. džusu) povařit 3-5 min. Pít ještě vlahé jinak je z toho gel !!!
Jen taková „asi hloupá“ otázka
. „Povařit“ - znamená to 3-5 min po varu?
Jsem na tyto kuchařský výrazy docela blbá ![]()
Semínka dám do studené vody, přivedu k varu a pak 3-5 min, chápu to správně?
![]()
Zebruš, dej semínka do vařící vody a nechej 3-5 min na nejnižší stupeň vařit. A možná to občas promíchej, má to prý tendenci se připalovat ![]()
Ahojky ![]()
Prajem Vám krásny slnečný deň,tu dnes nádherne,i keď ten vietor by mohol menej fúkať.
Ryntyntynka-ja mám dve rýchlozavinovačky,jednu na doma,jednu von.
Katy1-ten zážitok v metre bol fakt „super“
Adel-to pranie a žehlenie Ti teda nezávidim.Ja som momentálne oslobodená od všetkých prác,keďže chceme,aby Drobček vydržal aspoň do pondelku v brušku.
Zebrička-gratulujem ku kontrole.
Zatiaľ papa
Tak pošťák dojel i s balíkem. Došla mi konečně ta 10-dílná
a do postýlky včetně rychlozavinovačky, navíc jsem dostala bavlněnou plínu s obrázkama, vlhčené ubrousky a capáčky (ty jsou dokonce modro-bílé, což je fajn), takže spokojenost
. Jenom jak jsem si to prohlížela a rozbalovala, tak náš pes měl na pilno očučovat (jak slyší něco šustit už startuje a čeká, co od koho dostane) a už se do toho šel rochnit. Tak jsem musela rázně zakročit.
No a zítra mám tím pádem o zábavu postaráno, oprat a vyžehlit.
A už jsem i zpátky z města z nákupu a u rybího salátu (mňam, mňam) jsem Vás stihla dočíst. Ale teď by to chtělo ještě něco sladkého.
Ernatko, gratulace ke KO i poloze mimi. ![]()
Tak že bych šla taky povařit to semínko, díky za návod. Ještě musím udělat něco k obědu. Asi vyhraje filé a brambory. ![]()
Ešte som zabudla-keď som si v lekárni pýtala borovú vodu do pôrodky,tak mi povedali,že to je pre mimi maximálne nevhodné a dali mi Ophthalmo-septonex.
Bola som dosť prekvapená,pretože borovú vodu používajú snáď všetky maminy a mám ju napísanú aj v zozname z pôrodky.
Tak teraz neviem,či ju mám,alebo nemám kúpiť.Asi sa na to ešte spýtam vo viacerých lekárňach a uvidím.
Papa
Tak jsem vypila první dávku semínkového čaje, teda nic moc. Ale co bych neudělala pro šanci na lepší porod
.
Moc díky za vysvětlení Ernatko , jsem fakt na tyto věci trouba ![]()
Lenčo , gratuluju k balíčku ![]()
Wenee , já jsem taky kdysi někde četla, že borová voda už se nepoužívá, že se má místo toho používat normální voda. Ale už nevím kde jsem to četla. Ale všichni říkají, že používají borovku, tak snad je to v pohodě
.
V jedné lékárně mě řekli, že je víc druhů borových vod, že prý si mám koupit tu do očí. Ale nevím, jaký jiný druhy myslela ![]()
wenee: tos mě teda překvapila. Jestli ti to pomůže při rozhodování, tak já máminfo o borové vodě od porodní asistentky před třema rokama i od sester v porodnici (tam mě i informovali, že je nejméně zátěžová pro očíčka a kdyžtak ještě převařená kojenecká voda). A teď mi to říkají tady u nás v lékošce i kamarádce to doporučily pro holčičku a ta má neprůchodný slzný kanálek či co. Doporučili jí borovou vodu na nějakou dobu a když se to neuvolní, tak dostane spešl mastičku.
Ber to jako informace, rozhodnutí je na tobě, jen jsem chtěla dát k dobru svoje zkušenosti. (joooo a kamarádce se narodili dvojčátka kluci, jeden 600gr a druhý 800gr a v Podolí jim očíčka omývali taky jen borovou vodou a neměli žádý problém)
Tak a teď babo rad viď ![]()