Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
521
13.3.08 20:02

Ahoj Lucy,
gratulace k pozemku, sehnat nejaky slusny pozemek za slusnou cenu je opravdu problem, sami jsme neco hledali jen tak zkusmo a nic moc…znami, kteri to resi aktualneji nez my, jsou z toho uplne nestastni!
A mozna bude jeste hur- videla jsem situaci v Polsku(znami kupovali byt a nasledne domecek na vesnici-spis o:,–(e), kde jsou platy horsi nez u nas a ceny daleko vyssi!
No nic, nebudu se rozepisovat, stejne my nic nezmuzeme, ze? :roll:
Dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
13.3.08 20:03

BAbulky, kamoška mi poslala recept na Marlenku :-) tak vam ho sem dávam, keby ste náhodou chceli, jeeejda, hneď by som ju zhltla :-) :-) :-)

Marlenka - starodávny recept ruských žien

Potrebujeme:
100 g masla
2 PL medu
250 g cukru
1 KL octu
1 PL jedlej sódy
2 vajcia
700 g hladkej múky
Krém: 200 g masla, 1 Salko, mleté vlašské orechy, koňak (nemusí byť)
Postup:
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte
ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte
vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď
odstavte.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a
nechajte hodinu odpožívať na teplom mieste.
Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte
piecť. (ak chcete vyvalkať, dobré je cez igelit, nech sa nelepí)
Salko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom
ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, Ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku.
Jednotliv placky potrite krémom a jednu postrúhajte na posledný krém na povrchu torty
(môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami).

mňaaaaam

http://www.marlenka.cz/…/uvod_07.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.3.08 08:09

Dobré ránko těhulky :wink:

Lucy , v denšní době narazit na dobrý pozemek a ještě lepší cenu je fakt umění, takže super že jste na podobný kápli! :lol: :lol: Přeju HODNE sil při běhání po úřadech a tak a tak :wink: :wink: Je to fakt záhul a nakonci by měl každý obyčejný človíček dostat metál :lol: :lol: (vlastní zkušenost je vždy nejcennější :wink: )

Zuločku, hmmmmmm, receptík zní moc zajímavě, ale já už mám vyzkoušený recept na pravý medovník (ten pochází z Gruzie a já ho mám přes sestru přímo od té paní :wink: :wink: -tedy jako gruzinky) a taky moooc dobrá záležitost :-) Chtěla jsem ho dělat taťkovi k padesátinám, ale jak jsem měla v lednu ty horečky, tak to moc nešlo…ale v nejbližší době se na to chystám! :wink: :wink:

Mahul, ahoj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.3.08 08:15

Dobré ranko,

teda Zuločku ty mi děláš chutě, akorát kdyby mi to tak chtěl někdo udělat, dneska mám lenoru i na čaj! :lol:

S tím pozemkem jsem sama zvědavá, jak to dopadne, už jsme se jednou takhle nadchli a pak to krachlo na územním plánu města - tentokrát už nám stojí v cestě jenom banka, jestli nám schválí úvěr, když jsem teď na mateřské. Ale je to běhání a to ještě nestavíme, to pak budu chodit na rady k Týnce! :lol: :lol:
Ovšem ta představa, že bychom konečně jednou mohli vypadnout z té naší králikárny :pankac:

Jinak se mi zase zdálo o porodu, tentokrát jsem porodila pomalu oblečené dítě a to tak že mi během spaní vylezlo skoro samo, jen jsem ho trošku povytáhla. :lol: No tak takhle by to bylo super, ne? Musim se tomu smát, ale řeknu vám, že mě to tak zmátlo, že jsem hned ráno koukala do postýlky, jestli náhodou už tam neleží! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.08 08:22

Dobré ráno,

Lucy to je dobrý s tím mimčem :lol: ,to bych taky brala.

Hmm,Marlenka i medovník móóc dobrý :wink:

Jinak jsme skoro od šesti vzhůru,trošku tady skomírám.V noci se Jířa 2× vzbudil,k ránu jsem pak nemohla usnout,protože za hodinu zas vstával manžel do práce…Dopol budem doma,ale už mě uhání,abych si šla kopat 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.3.08 08:33

Jé Adél já jsem dneska fakt neskutečně vděčná, že mi brácha odvedl Jířu do školky a že mám klídek. Myslela jsem že si v klidu uklidim, ale tak mi vystřeluje kyčel, že se mi vůbec nechce zvedat.
Navíc nás čeká dlouhý víkend bez taťky, tak budu muset nějak zapojit babičky, nebo mě tu v pondělí najde manža na provaze! :lol: Ale mám v hlavě hodně kreativní činnosti, tak budeme tvořit a snad to rychle uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.3.08 08:38

Ještě jsem si vzpomněla jak mě včera pobavil pán z banky, probírali jsme naší finanční situaci a ptal se na počet dětí, tak mu říkám, že dítko jedno a jedno na cestě a on se mě suše zeptal, jestli to druhé dítě bude ještě letos. Sklopila jsem zrak na své obří břicho a dodala: „No to doufám!“ 8O :lol:
Tak si říkám, že pokud o naší budoucnosti budou rozhodovat podobní inteligenti, tak to se fakt těšim! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.08 08:47

:lol: to je teda vtipálek.

Mě se máma ptala,jestli jsem si včera odpočinula,když tu Jířa nebyl.Tak jsem jí psala,že ne,že jsem žehlila a byla na poště.To zní,jakože jsem se flákala,ale i to bylo skoro nad moje síly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.3.08 08:50

Dobré ráno,
Zuločku - ten recept zní úžasně, dostala jsem na to hned děsnou chuť - jenže já jsem takový „antitalent“ na vaření a pečení, že jsem schopná pokazit i polévku ze sáčku… :( Ještěže manžílek vaří výborně a docela ho to baví, jinak teda fakt nevím......ale teď s tím budu muset asi něco udělat, když budu na mateřské - tak jsem si dala předsevzetí, že se vařit naučím - už kvůli mimíškovi..... :wink:

Jinak včera jsem byla na KO - všechno snad v pořádku, akorát jsem měla trošku vyšší tlak, teď už jen jedna KO za dva týdny u mého dr., pak už v porodnici…škoda, radši bych chodila k mému dr. , je moc fajn a navíc ho mám blízko, ale nedá se nic dělat :)

Musím si vás dneska užít, protože jsem dnes poslední den v práci a pak už MD - konečně… :D (i když na druhou stranu trochu smutno mi bude, přece jenom po čtyřech letech tady vyklízet stůl...... :? ). Teď už se na internet dostanu jednou za čas, tak asi pak budu mít co dělat vás dočítat… :)

Lucy - k pozemku taky gratuluju, dnes to opravdu není žádná sranda sehnat něco slušného, zmání taky sháněli strašně dlouho a ke konci už z toho byli docela zničení..... Ten sen o porodu mě teda pobavil, takhle by to vůbec nebylo špatné… :D

Jinak kolotoč jsme dostali, takže s cenou asi moc neporadím, ale prý je to super a dětem se to moc líbí, tak uvidíme.

Přeju všem hezký den… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.08 08:58

Januso gratulace ke KO :dance:
Jinak mě se tedy po práci nestýská :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.3.08 09:10

Lucy , sen dobrý :pankac: To by bylo fajn, je tak lehce zatalčit a bylo by povšem :lol:
Klidně si přijď pro radu, pokud budu vědět, tak ráda poradím :wink: A že nějaké zkušenosti už jsou! :?
V bance vtipálek :D Si asi myslel, že to bříško máš jen tak a budeš ho mít až do prosince! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.3.08 09:12

Ahoj těhulky. Občas k vám nakukuju a teď mrknu a co tu nevidím. Recept na medovník.
Tak ne že by to bylo k chlubení, ale zrovna včera jsem se o něj pokoušela a ztroskotalo to hned na začátku když jsem chtěla uvařit to Salko, no… ta plechovka mi prostě vybuchla po necelé hodince vaření :oops: a máme docela spoušť v kuchyni. Toť moje zkušenosti :lol:
Ale docela mě to láká zkusit znovu, i když to mlíčko asi nechám uvařit někoho jiného:))

Nedalo mi to a musela jsem vám to sem napsat :wink:

Zulocku a Wenee, držím palečky, máte to už za pár :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.3.08 09:14

Janus, gratulace ke KO :-) Hezky si užij posleního dne v práci a vyklízení půjde samo…když jsem já vyklízela skříňku v šatnách, tak jsem nemohla uvěřit, co všechno si člověk natahá do práce :lol: :lol: A k tomu ještě hrníčky a tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.3.08 09:16

Amazonka: Jé…tak to jsi musela mít pořádnou spoušť v kuchyni :? Já jsem taky už vařila Salko několikrát a zatím bez nehod… ale je lepší ho vařit v paniňáku, to se vaří o polovinu míň.
Jo, a měla jsi ho celé ponořené ve vodě? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
14.3.08 09:24

Dobré dopoledne,

Janusko , já už to tu v práci taky nějakou dobu pomalu balím, MD mám od úterý, ale jsem dohodnutá, že když budu do Pardubic stejně každý den vozit Máru do školky, tak se tady budu stavovat. Doma bych sama asi zešílela :-P
Lucy , sen dobrý, taky bych si to tak nějak představovala :lol:
Když jsem včera manželovi povídala, jak si vařím lněné semínko, aby se mi líp rodilo (nakonec to není zas tak hnusný pití, když se do toho dalo trošku jahodového sirupu), tak prý jestli si myslím, že má tryskáč. Aby když to na mě příjde a on nebyl doma, stihl vůbec z Prahy přijet. Si asi myslí, že to jako druhorodička zvládnu během hodiny nebo co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí