Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1155
14.3.08 10:02

Takže dneska je téma jídlo ? :lol: Já používám papiňák docela často, protože než se po ránu vždycky rozhoupu co udělat na oběd, tak pak potřebuju aby to bylo co nejrychleji hotové. Takže pravidelně polévky z hovězího nebo gulášky … Akorát se mi tam teď nějak uvolnil ten ventil, takže jsem už měla min. týden trošku nahozenou kuchyň a pak už jsem se poučila a chladnout jsem ho dala na terasu a opět trošku víc prskal, tak jsem pak terasu jen opláchla vodou :-)
V sobotu odpoledne jdeme ke známým, tam zas bude jídla, tak vymýšlím lehký oběd - asi taky nějakou rybu nebo rýži se sójovým masem. Ale na neděli jsem uvažovala o receptu co dávali ve středu večer na jedničce - kuřecí závitky plněné špenátem. Vypadalo to moooc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
14.3.08 10:08

Zenske, vy umite delat chute! Kdyby mi to tak nekdo uvaril,, tak se vubec nezlobim :D
A koukam, ze varite v papinaku, ten jsme nejak nezavedli, ale sestra si ho docela chvali, akorat pry obsluhu kolem neho obstarava manzel…

Jak moc jsou vase rodiny vybirave v jidle? My jsme zatim jenom dva a vybiravejsi jsem ja, ale jelikoz varim, tak si to delam tak, aby mi to chutnalo :D A manzel sni vechno. Doufam, ze nasi deti to taky podedi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.3.08 10:18

Pěkné dopoledne, :D
teda vy jste toho holky zase stihly napsat.

Zuločku, díky za recept. Určitě ráda vyzkouším, ale viděla bych to až tak po porodu. :D

Lucy, gratulace k pozemku a přeji pevné nervy při vyřizování všeho potřebného okolo. Pěkně si o víkendu užijte tvoření. :D

Janusa, gratulace ke KO. Já se v práci balila už v půlce listopadu, když jsem končila, ale taky jsem koukala, kolik se mi tam toho za těch 6 let nahromadilo. :)

Adel, s vařením na víkend Ti asi moc neporadím, já budu zítra dělat špagety s omáčkou a na neděli pečené kuře buď s rýží nebo bramborem.
Je to rychlé a dobré. :wink:

Ryntyntyn, přimlouvám se za recept na medovník. :lol:

Jinak já salko vařila už mockrát normálně v hrnci, dělám z něho o vánocích něco na způsob domácího bailleys (letos jsem teda vynechala, protože většinou to piju jen já a ženské návštěvy, super je to do kávy - mňam a když mi zbylo dělala jsem z toho bábovku, taky výborná) a vždycky v pohodě. Mamča z vařeného salka dělávala doma super řezy, byla to teda piplačka, ale výsledek stál za to.
Papiňák nepoužívám ani ho doma teda nemám.

Jinak já jsem zpátky z města a mám opranou pračku, tak půjdu věšet, akorát se začíná mračit. :evil: :evil:
A shodou okolností jsem koupila lístkové těsto, tak bude štrúdl. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.08 10:24

Lenčo je to trapný,ale vidím to na pečené kuře o víkendu :lol: To bych mohla zvládnout :wink:

Evelín manžel naštěstí vybíravý není,já nejsem žádnej velkej kuchař,a maminka mu poradila,že mi má všechno chválit,i kdyby se to nepovedlo :lol: Jiřulka je taky celkem v klidu,akorát vůbec nejí ovoce a zeleninu :( ,čokoládky,ty by mu jely :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
14.3.08 10:27

Holky vy mě teda štvete! :lol: :lol: Já bych slupla veškerý výčet těch dobrot i s monitorem, budu si jít muset něco udělat, nebo to tady pěkně poslintám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.3.08 10:36

U nás doma taky moc vybíravý nejsou, ani Marťa ani manža. Je fakt, že za tu dobu, co jsme spolu, už vím, co mu jede a co ne, je dost na maso, i když sladké jídla má taky moc rád. Kdysi mi říkala tchýně: až budeš potřebovat na týden někam vypadnout, udělej spoustu řízků a mísu bramborového salátu. A funguje to. :wink:
Pokud se mi chce, tak nejsem líná uvařit si pro sebe zvlášť, docela mě vaření i pečení baví. Někdy mám ráda i experimenty. Ale teď v těhotenství se snažím vařit co nejrychleji a aspoň na dva dny, ať nemusím stát každý den u plotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
14.3.08 10:51

U nás taky nejsem nějak extra vybíraví, ale vařte pro pět dospělých lidí, aby jste se všem zavděčíli :roll: Jeden nejí to, druhý by radši tamto…suma-sumárum: Už jsem se naučila vařit tak, aby většinou všem chutnalo, ale byla to fuška! 8O :D
Jednodušší bylo vařit jen pro mě a manžu…jenže to už je hrozně dávno! Tak se těším do baráčku, až se opět chodí Radko vařečky! Vařil dobře, taky na to má maturitu :wink: Tady u našich nechce vařit, když už, tak pokud jsme sami doma :wink: Ale jeho origoš halušky s bryndzou miluji :-) nebo kapustnicu :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
14.3.08 10:55

Ty jo holky, já tady teda taky slintám nad tím výčtem dobrůtek.....za chvíli jdu na oběd do jídelny v práci a tam se jako obvykle asi moc nepředvedou… :( ale aspoň to mám bez práce.

U nás teda manžel vybíravý je, a to strašně - jeho mamča totiž vaří fakt výborně, takže je pěkně rozmlsaný.......ale když náhodou jednou za čas vařím já, tak je to spíš pro otrlé povahy (nebo spíš žaludky)..... :? Tak mu nezbylo nic jiného, než že pokud se chce fakt dobře nadlábnout, tak musí uklohnit něco on - a že mu to ale jde - už se těším na víkend na nějakou mňamku… :D ještě, že ho to baví - tak jenom doufám, že mu ta chuť k vaření ještě dlouho vydrží :)

Nevím, jak to dělám, ale i když postupuju přesně podle receptu, tak z toho vždycky vznikne nějaká podivná hmota vůbec nepodobná tomu, co to mělo být původně - naposledy, když jsem se chtěla „blýsknout“ závitky z kuřecího masa, tak sice na povrchu vypadaly docela dobře, ale uvnitř byly úplně syrové, když jsem je hrdě naservírovala (zamotala jsem je totiž tak důkladně, že se při nejlepší vůli nemohly udělat)… :( …a můj poslední pokus o pečení šátečků s marmeládou skončil v koši ještě za syrova.....jsem v tomhle asi fakt neschopná a upřímně obdivuju vás všechny „šikovné kuchařky“… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.3.08 10:56

AHoojte, dnes som sa po dlhom čase kráásne vyspinkala doružova http://www.sirmi.ic.cz/prase/31.gif :D :D :D

Lucinka , vela šťastia pri vybavovaní, a hlavne nech natrafíš na milých ustretových ľudí, ktorí ti povedia, čo kde treba, aby si nebehala hore dole, ako to aspoň u nás chodí.
A super sen. Hehehe a ten v banke, no, ten asi tehotnú ženu ani nevidel.
No, víkend dúdam, že úspešne zvládneš.

JAnuska , neboj s ao varenie, pre mimiska sa naučíš, šupneš mrkvu do vody a varíš… potom takto zemiak a inu zeleninku, tí naši malinkí budú papať samé jednoduché veci a nech sa manželík činí, aspoň má nejakú vý:,–(u a môže sa činiť.
Gratulujeeem ku kontrole.
Jeeej a posledný deň v práci, akoto, že to tam neslávite hore dole, no a ten stôl nezávidííím.

Pridávam sa k tým, ktorým po práci nie je ani trošku smutno. Iba ak za detičkami, ktoré som učila, a po kolegynkach, ale s tými si volam. ale inak ani trooošku.

Amazonko , do tej plechovky treba urobiť dierku, aby mal z kade unikať vzduch. Inak tam vznikne obrovský tlak, ako sa pôsobením tepla pohybujú častice… Ale to si už teda zistila. dáš to do hrnca s vodou, netreba vela vody, tak do tretiny plechovky, a pripadne doliať.
Jeejda, ešteže s ti nič nestalo.

Ernatka , tak šup šup si zaobstarať tryskáč. :lol: :lol:

Ryntyntynka , ten medovník musí byť mňamka. Šup sem s ním. u nás sa robia také tie klasické medové pláty, ale do nich mi je vždy lúto dať to SAlko, to radšej doma zmrskneme len tak.

Evelínka , gratulujeeem kamarátke, tak to je super, budete mať o čom kecať.

A ja neviem, čo budeme variť, kura sme mali včeera na paprike, ešte zostala šťava s kuskami, tak to zjeme dnes s ryžou. Ale ja už fakt neviem, čo variť. Ono človek robí pár jedál dokola… vôbec netuším, čo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
14.3.08 11:05

Dobre dopoledne!!
To jsou chute :) , uz premyslim, kam jit neco dobreho shltnout :D .
Ja mam navareny fazolovy gulasek od vcerejska, takze se dneska nebudu snazit a zitra jsem sama doma, tak si udelam jenom nejakou rychlovku a pokud zajdu na navstevu k tete, kam jsem pozvana, tak bez obedu neodejdu…
Adel, Tip na vikend asi nemam, dlouho uz jsem ale nedelala soju, takze se mozna na ni vrhnu.
Taky premyslim, jestli mam neco navarit na dobu, kdy budu v porodnici…mozna ze jenom z kazdeho jidla trosku dam do mrazaku, at tady „chudacek“ neni o hladu :D. Jeste bych si mohla udelat zasobu jidla na dobu po prichodu z porodnice- nebo mozna donutim manzilka, at vari a bude to! :wink:
jdu uklizet, sice se mi nechce, ale uz se na to nemuzu divat a pak jeste trosku zehlenicka :roll: :? …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.3.08 11:08

MAhulko, mňaaam fazula, tu tak lubim, ale teraz ma z nej vie tak extra zduť, že ju akosi nemôžem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
14.3.08 11:17

Mahul a jak děláš ten fazolový guláš?

No nám snad pomůžou babičky,až budu v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
14.3.08 11:26

Fazolovy gulasek je rychlovecka(s dopomoci papinaku :D 8O )
Namocis si fazolky dopredu, pak je uvaris domekka, na oleji zpenis cibulku, zasypes paprikou a moukou, zamichas, zalijes vodou. Pridas fazole i s vodou, bujonovou kostku, prolisovany cesnek, mlety kmin, majoranku, sul. A nakonec zakysanou smetanou-bud v michat nebo ozdobit az talir lzici zakysane sm. Pokud budes chtit, muzes pridat i maso.
A pokud se odhodlas pouzit papinak, je to hotove za 20-30minut :lol: :wink:
Tak dobrou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
14.3.08 11:28

Mňaaaaam MAhulko, tak to dakedy musím spraviť :-) ach, ale keď budeme kojiť , tak dáme asi fazulke ahooj, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
14.3.08 11:30

Holky, tak já vám taky trochu udělám chutě 8) dneska se vzmůžu tak maximálně na nějakej vývar (teda jako z kostky), s trochou zeleniny a nudlema, nebo na těstoviny s kečupem a sýrem :lol: Leze na mě nějaká viróza, doufám, že z toho vyváznu líp než Haňule a Lucy, to by mě fakt nelákalo… A to mám ještě odpoledne kontrolu, teda jako poradnu- se mi fakt chce, ještě v tomhle počasí… Ale pokud mi nebude nějak extra hůř, tak bych to měla v pohodě zvládnout, doufám! Ještě se teda těším, jestli to chytí Emule… No, nebudu radši předbíhat, třeba to zvládne dobře, i když je teď na mě skoro pořád nalepená…
Držte se všechny, ať je vám dobře :D
 e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí