Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky, tady to zije, aspon vas pozdravim, jinak nestiham nic napsat, protoze nez prectu…
Zulok, kolac zni bajecne, urcite ho zkusim nejak, musi to byt dobry.
Hanule, ja jsem jeste inhalovala uvarene brambory ve slupce se soli, brambory totiz taky maji antisepticky ucinek, mela jsem to co popisujes v mynulem tehu a tahlo se to strasne dlouho, ale je spis dobre, ze to mas az ted, protoze malickemu uz to vubec neublizi, hlavne odpocivej.
Lusy, to teda nezavidim.
Jeste jsem vam chtela politovat se, nas Zbynda ma spojky +4 (ve dvou a pul letech), takze od pondeli ma bryle, takze davajte pozor na sve deti. My jsme na to prisli az ted, protoze zacal trochu obcas silhat. Teda ja jsem na to prisla uz pred Vanocemi, rikala jsem manzelovi, ze divne kouka, jako dospely kdyz nevidi. A manzel me na to, ze vymyslim a jsem prehnane starostliva. V unoru zacal silhat, ze uz toho vsimli vsechni. Silhal jen chvili, doktorka rikala, ze to je prave kvuli tomu, ze unavuje oci.
Je dulezity, aby se na to conejdrive delat.
Tak jdu jeste neco udelat tady…
Teeeeda vy jste se rozepsaly, šikulky
![]()
Jdu jen na skok, jelikož jsme v plném proudu malování
Teda spíš Radko je v plném proudu
Akorát dneska nestihneme položit koberec, ale zítra je naštěstí taky den ![]()
Lucy: Jůůůj, takové návštěvy jsou doopravdy nepříjemné a kor pokud ti doma vybuchla bomba, hlavně to přežij bez újmy na duševním zdraví ![]()
Wenee: Tvůj koláček zní taky lákavě, jen doma nevslastníme žádné švestky, takže to budu muset napravit ![]()
Born: Očka se určitě brzy spraví, hlavně že jsi se Zbyndou k zašla! Já mám brejličky od dvou let a taky se to dalo vydržet (+operace dr.+cvičení s očima + časté kontroly…)
Haňul: Teda bacily hnusný se tě drží zuby nehty
Ale jdeš na ně dobře, hlavně vydržať a oni se určitě do porodu pustí ![]()
Mě toto postihlo hodně v devítce, pomohla inhalace heřmánkem a nahřívání…a taky ty antibiotika…
Tak já zas frčím pomoct drahé polovičce… ![]()
Holky, já mám strašný chutě
, snad si půjdu udělat palačinky nebo lívance…neuvěřitelný. A kdo pak bude shazovat ty kilečka??
![]()
Ahoj holky,
manžel dorazil i s nákupem a mám i lněné semínko
Taky oříškovou zmrzlinku ![]()
Wenee krásná jména,recept asi vyzkouším,jen co seženu švestky,mňam ![]()
Mahul recept super,ale Jířa by si asi nedal
POšli sem pak palačinku nebo lívanec ![]()
Haňulko ať už ty bacily vyženeš!! ![]()
Lucy přežij návštěvu ve zdraví! ![]()
Ryntyntyn taky se mi zdá,že jsi nějak čiperná
![]()
Evi snad to dobře dopadne
Lenčo vyberete určitě nějaká pěkná jména ![]()
Born Zbynďa to určitě zvládne
Mahule, jen si dej, asi to to naše tělo teď potřebuje. Já dnes taky nevím, co bych snědla, hlavně sladký.
Ale neboj, až budeme kojit a v zápřahu, tak kila půjdou dolů sami, teda aspoň v to doufám. A když se přidá nějaký cvičení …
Mně zase honí mlsná na kafčo. Asi si ho půjdu uvařit, malý dostane trochu kofeinu
. A přidám si tam trochu vanilkové zmrzky, mňam. ![]()
Tak nakonec jsem udělala z toho lístkového těsta čtverce, naplnila je jablky podušenými s trochou pudinku a dělám je v toustovači. Recept jsem našla na netu, tak mě to lákalo vyzkoušet, trochu to připomíná ovocné kapsičky co mají u McDonalda. Akorát se mi zdá, že to v tom toustovači dlouho trvá, jestli to příště nehodím do trouby. A už jsem jich taky samozřejmě spoustu snědla.
![]()
O chutích mi chvilku povídejte
Už tak druhý den mě honí pořád hlad a samozřejmě, že nejlepší je na to něco sladkého
Chjo…Mahul, musíme doufat, že dolů to půjde samo, jinak nevím…nevím
![]()
Adél: Taky už jsem dneska dopracovala…jsem pomáhala ještě manžovi, pak si sedla k PC a pěkně mě rozbolel kříž, takže mám zákaz ![]()
Leni, hoď sem, prosím, odkaz na tu dobrotu - zní to dost lákavě ![]()
Tak u nas stale zatazeno, misty prchavo. lepsi nevylizat
Jesteze nemusim ![]()
Wenee, super, ze uz mate jmena a hezky ![]()
Lenco, preji, at se domluvite a jste vscihni s vyberem jmena spokojeni!
Born, on se vzdycky nejaky problem najde, ale verim, ze to Zbynda zvladne a ocka mu mudrcove spravi…
Ryntyntyn, tak at vam jde prace od ruky, ale ty radsi vic odpocivej nez pracuj !!!
Hanul, to je uz docela dlouha nemoc. Ale muzu rict, ze mi ted na Vincetku v rodine nedame dopustit, tak vydrz, snad to zabere!
Lucy, preji pevne nervy pri navsteve. Ja ty necekany taky nemam vubec rada. Ono taky zalezi, co je to za navstevu, ze…
Se tak koukam na ty vase metriky, tak spousta z vas uz by se mohla pomalu zacit chystat rodit ![]()
Jsem se rozhodla, ze to lneny seminko taky zkusim, jeste si ho musim koupit.
Jeee, ja uz mam zase hlad, to si asi pujdu neco nachystat …
Já teď měla menu z Kfc,kukuřici,trochu hranolek,kousek zingra a trochu coleslawu,s manželem napůl
Ještě bych se taky dorazila něčím sladkým
Holky jak je to s tím lněným semínkem,do vroucí vody a povařit 3-5 minut?
No já dneska nevytáhnu paty,manžel půjde na chvilku s J9řou ven,akorát zapnu pračku a seberu prádlo ![]()
Lucy, jeejda, návšteva tak narýchlo a ešte takáto, zhrň hlavný neporiadok a kašli na to, povedz, že práve máte chystačky na mimíska a že máte veľa vecí povyťahovaných… chystáte reorganizáciu a hotovo.
Haňulko, drž sa nááám, nech si už rýchlo zdravučká.
Weneee, gratulujem k vyberu mien, juchuuuuu, velmi pekné. Uff a vďaka Bohu za tie kopance.
Lenčo, určite vyberiete krásne mená.
Lucy, vy ste už mali zahlásiť mená?? No teeeda.
Born, eejha, držím palce s očkami. Ale určite mu pekne pomôžu a bude ovela spokojnejší.
MAhulko, dobrú chuťku k lievančeku alebo palacinke, určite vám neuškodí.
A ja sa vytešujem, mám objednanú kojopodprdu za 250,– a mojuu velkooosť, hihihii
![]()
Takže tady je ten recept, našla jsem ho na ženě-in, může se to dělat ve friťáku nebo já to dělala v tom toustovači. Trochu to v tom toustovači trvá, když dělám tousty z toustového chleba, vytahuju je, jak se rozsvítí signál, toto se tam musí nechat dýl a hlídat a nakukovat.
JABLEČNÉ LISTOVÉ TAŠTIČKY
Náplň jablková:
nakrájet jablka na malé kousky, podlít trouchou vody a nasypat vanil.cukr, chvíli povařit, potom přidat lžičku vanil.pud.prášku (já nasypala od oka) a ještě minutu povařit. Lze na začátku přidat i rozinky.
Stejně tak lze připravit myslím jakékoli ovoce - mírně rozvařit, zahustit pudingem, osladit…
Rozválené listové nakrájet na čtverce, naplnit, zabalit taštičky.
Fritovat (ale určitě to půjde i smažit na pánvi) tak 3 minutky z každé strany. Poté vyndat na ubrousek a nechat okapat. Pocukrovat moučkovým cukrem, přípradně skořicí…
VARIANTA B: použití toustovače -
listové těsto rozválet, nakrájet na čtverce dle veliskosti toustovače, položit jeden čtverec, náplň, druhý čtverec, zavřít toustovat… toto je určitě zdravější a zaručeně rychlejší varianta…
marti1 doporučuje - chutná výborně teplé i studené
lenoška: z toustovače jsou nadýchanější
TIP: pokud máte sladká jablka, netřeba do náplně přidávat cukr
Lenčo , mňaaaaaaaam ![]()
teda , ale by ma nenapadlo robiť takéto dačo v toustovači.
My sme dostali trojuholníčkový, moc ho nemám rada, lebo sa do nich zmestí málo plnky
ale takto na sladko to bude mňam ![]()
Ještě se vracím k těm brýlím.
Já nosím brýle, manža taky, s dcerou byly problémy s očima od narození, od půl roku jsme jezdili na různá vyšetření do Brna, měla nad pravým okem spleť cév, které ji pravé oko utlačovali, když se na ni člověk podíval, tak ho měla menší a vypadalo to jako taková boulička u vnitřního koutku. Cpali do ní různé léky, na chvíli to zmizelo, ale vždy se to vrátilo.
Někdy ve školce se to vstřebalo, ale zjistili, že má oko tupozraké. Takže začala chodit do první třídy a musela nosit na oku takovou tu klapku. Teď je to jakžtakž, ale brýle jí už zůstali. Tak jsem zvědavá, co to naše mimi. Jestli je to dědičné a bude mít taky brýle nebo se mu to vyhne. Přemýšlíme s manžou o operaci, ale nejdříve musíme na to našetřit penízky.