Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme si pěkně chrupli,teda Jířa ještě spí,budu ho muset vzbudit
a půjdem zas na chvilku ven,zatím neprší.Stavíme se pro pečivo a něco dobrého
,navnadila mě ta zmínka o žloutkových řezech ![]()
Ahojky,tak nemoc snad definitivně překonána
![]()
Jinak je mi už 2noc zle od žaludku(jen v noci),mám průjem a malej mě strašně tlačí na spodek(jak kdyby chtěl vypadnout).Taky mě od včera hrozně bolí prsa…No nevím co se děje… ale snad nic … musíme ještě 3týdny vydržet.
Jdu upéct buchtu a pak vás musím dočíst.papa
Zuločku, to snad ještě ne-e…nejdřív musíme dodělat koupelnu
I když bych se tomu už pomalu ani nebránila, přestože mám do donešeného těhotesví necelý týden
Ale za to ty už jsi termínová ![]()
Adél , tak to bude inspirativní procházka ![]()
Haňul, no super
Snad tě nebude průjem trápit dlouho! Nám říkala asistentka na kurzu, že některé těhulky postihne před porodem takové vyprázdnění, ale to určitě nebude tvůj případ
![]()
Na procházce jsme byli přes půl hoďky a bohatě stačilo…venku se pořádně nedá chodit, i tak jsem měla mokré botky a to jsme šli po cestičkách a jako bonus jsem musela sprchnout pejska ![]()
Jdu probudit polovičku a až se vypraví do práce, tak půjdu ještě dělat do pokojíčku
![]()
HAňulko, juchuu, si zdravučkááá
![]()
No a m§a napadlo, to čo Ryntyntynku, niektoré tehulky majú pred pôrodom dačo obdobné. ![]()
No, ja ešte nemôžem, dala som si prať jedinú slušnú podprsenku
a konečne mám objednanú z netu, moja velkosť a super cena 250,–
, ale ktovie, kedy príde.
Ahoj,
tak jsme zpátky z procházky,nakonec jsme byli přes hodinu na hřišti,Jiřulka se klouzal jak ďábel a hrál si s holčičkou,on má hrozně rád děti,tak byl rád,že tam někoho má.Akorát holčičce bylo skoro pět. ![]()
Manžel přišel za námi z fotbalu a šli jsme něco koupit a volala tchýně,která jela z oslavy narozenin,že nám doma nechá krom brambor něco dobrého.Tak tu máme kremrole,roládku a další mňamky,čekám,až mi trochu vychladne čaj ![]()
Haňul super,že už je ti dobře,v noci to snad taky bude lepší ![]()
Tý brďo Týnko,ty už za chvíli teda můžeš taky rodit… ![]()
Zuločku s tou podprdou jsi mě pobavila
Že ještě nemůžeš jet,že nemáš vypráno…
![]()
Já jsem vyhrabala jednu lambádu - je úplně nová,měla jsem jí snad jednou na sobě.Ani by mě to nenapadlo,kdyby tady o tom holky nemluvily. Jinak mě prsa zatím zůstaly skoro stejný,možná o půl velikosti větší ale mám pořád svou podprdu a nevím jakou koupit do porodky.Asi si koupím nějakou sportovní o číslo větší a vezmu si tu lambádu.Jinak pořád pomalu přihazuju věci do tašky a musím si někam napsat - nabíječku na mobil!!!!Mě moc dlouho nevydrží a až budu posílat smsky,tak by určo kleknul.
Jinak Adél,já si jdu taky uvařit čajík a nacpat se buchtou a pak spát.
Holky jsem pořád tak strašně unavená,všechno mě bolí a to přitom vůbec nic nedělám.O víkendu jsem ani nevařila,jídlo nám přivezli naši.Jsem fakt hotová.Malej mě strašně tlačí,bolí mě záda…ale chci si těch pár týdnů s bříškem ještě užít,tak se to snad zlepší.papa a dobrou.
No já jsem se pěkně vyřídila,jak jsem postávala na hřišti a hlídala Jiřulku u klouzajdy,pěkně mě bolí nohy a jsem hotová,a to jsem po o hoďku spala…
Jak jsem řešila tu cestu k mámě na velikonoce,tak ona nějak nechápe,že už to pro mě prostě není taková pohoda,ještě s Jiřulkou.. ![]()
Tak my už jsme dnes nic moc nedělali. Zbytek dne je odpočinkový ![]()
Konečně jsem vyrobila ty obrázky nad postýlku a s manžou jsme je dnes pověsili, ještě mám 2 takový malovaný na kachličkách a ty pověsím vedle, ale musíme koupit lepší hřebíky ![]()
Evo , já bych momentálně raději byla v malým ale hotovým bytě a jen se těšila na malýho
. Ty opravy mě teď docela stresují, že to nestihnem a tak. Ale snad to bude brzo lepší a ještě budu ráda, že máme domek ![]()
Dukátový buchtičky jsem zatím dělala jen ty ze sáčku
, ale nejsou nic moc, asi bych taky měla zkusit ty „opravdový“ ![]()
Haňule , možná je to jen z té nemoci. Hlavně ještě neroď, nejsi na řadě !!!
![]()
Ryntyntyn , super, že jste si s hafuškou užili procházku ![]()
Zulok , já bych se asi bála si kojo podprsenku objednat, když jsem byla v obchodě si je zkoušet, tak mi skoro žádný neseděli, jedna byla malá, druhá moc velká - i když byli moje číslo
. Ale třeba bude v pohodě, držím pěsti
250,– je super cena, mě jako na potvoru ty levnější nebyly, tak mám jednu za 500,–
, ale hlavně, že mě je a snad mě bude i potom ![]()
Asi si koupím ještě jednu - bavlněnou ![]()
Adel , kremrole bych si dala… ![]()
Zebro to je dobře,že jste taky odpočívali ![]()
Dortíky jsou domácí a takové menší velikosti,tak jsem měla kremroli,dunajskou vlnu a věneček,no zdravá svačinka.A večeře bude taky výživná,smažák s hranolkama ![]()
Tak jsem ještě mrkla a už fakt jdu do hajan…
Zebruško a Ty se nestresuj nedodělaným domkem…ty opravy se strašně vlečou.Já to znám,vše si děláme s pomocí mého taťky sami a už jsme z toho taky unavený.Plánovali jsme,že budeme mít v dubnu podkroví hotové a teď budeme rádi,že tam budem vůbec na Vánoce.Přítel tam maká s taťkou už 8měsíců každý víkend ale prostě to rychleji nejde.Máme hotovou jen kuchyň(ta je krásná,podle našich představ
),koupelnu a pokojík(splácaný,tak abychom tam mohli spát a pozvat i hosty).Věř tomu,že takhle bydlí spousta lidí a vůbec bych si nedělala nic z toho,že tam přijde doktor.Už se tím nestresuj.Brzo budeme mít domečky podle svých představ
![]()
Dobrou… ![]()
Holky vaříte některá rajskou?Jak jí děláte?Vím,že to není taková věda,ale už jsem jí pěkně dlouho nedělala… ![]()
Adel, když koukneš na net, určitě nějaký recept najdeš. Já ji dělám jednoduše: jíšku, přidám protlak nebo rajčatovou šťávu, v létě rajčata, doředím vodou podle hustoty, přidám kostku bujonu, někdy kečup, přisolím, podle chuti dosladit a dokyselit. Někdo dává skořici, koření (pepř, bobkový list), záleží na jakou chuť jste zvyklí.
Adel , ty mě teda děláš chutě, budu si muset nějaký ten zákusek brzo koupit. Manža šel minulý víkend do místního obchodu pro rohlíky a vrátil se s domácíma čerstvě vyrobenýma čokoládovýma větrníkama - byli plněný domácí šlehačkou
. Snad je ještě někdy budou mít…
A smažák jsem taky dlouho neměla…
. Pořád mám teď chuť na hermelín i smažený, ale zatím odolávám, mám strach. Jedla jsem ho na začátku těhu, ale pak jsem četla, jak může být pro mimi nebezpečný, tak ho raději nejím. Ale až budu moct, tak ho snad budu jíst každý den ![]()
Haňule , já vím, že bych se neměla stresovat tím doktorem
, říká mi to i manža. Snad máte pravdu a doktor nic říkat nebude ![]()
Taťka nám taky občas pomáhá, ale má na všechno úplně opačný názor, tak je to s ním docela těžký
. A taky občas přijede manžův brácha, ale ten to má dost daleko, tak je tu málo.
Ale myslím, že na to, jak to tu vypadalo, toho manža stihl docela hodně - je šikula ![]()
Mě rajskou učil taťka, ale už si to nepamatuju
. Nedávno jsem měla chuť na koprovku, tak mám od ségry napsaný recept a musím si ji uvařit, už mám nakoupené i ingredience ![]()
Zebruš, téda, ty mi děláš chutě s větrníkem. Ten bych si teda dala, mňam. ![]()