Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Jak je teď krásně, tak se ani nedostanu k počítači
, byli jsme celý den venku a jeli jsme do Brna koupit dlažbu do voliéry. Tak zítra budem pokračovat ve stavně
.
Taky jsme byli koupit lak na skříňky do kuchyně a na venkovní dveře. A koupila jsem si konečně rámečky na mimi obrázky, co jimi chci vyzdobit pokoj.
A obě naše hafiny měly dnes den „blbec“
, jedna začala kulhat a bolela ji noha - lítá totiž pořád jako šílená, a ta druhá zkouší žrát včely, tak ji jedna bodla do čumáku a pěkně jí to oteklo. Vypadala docela legračně s jednou půlkou čumáky větší než tou druhou
, ale tvářila se hrozně nešťastně chudinka. Ale už jsou obě v pohodě, vyndali jsme žihadlo a splasklo to a Oxi už nekulhá.
Já mám taky brýle, raději teda nosím kontaktní čočky, ale asi se na to brzo vykašlu, protože jsou neskutečně drahý. Mám brýle na dálku, ale ne až tak silný. A teď jsem si koupila nový (silnější), tak bych je měla nosit.
Ryntyntyn , to byl moc hodnej barman, to se hned tak nevidí.
Ty tvoje recepty zní vždycky tak dobře, že mám pak chuť jít vařit
. Nedivím se, že je ti smutno, když je manža v noci v práci. Můj manža byl nedávno do noci v Praze na školení a měl tam být i přes noc, ale nakonec přijel kolem půlnoci ten stejný den
. Nemohla jsem vůbec usnout, bylo to tak divný, když tu se mnou nebyl, nejsem na to zvyklá
.
Adel , snad jste si užili oslavu. Taky jedem na Velikonoce k mamce, pokud do té doby neporodím
. Ale moc se nám nechce, mamka vždycky navaří hory jídla a my se pak ani nemůžem dovalit domů ![]()
Zulok , snad to manžu moc nebolelo, mě už se to taky stalo, že jsem manžu ze spaní praštila
.
Wenee , snad byla oslava dobrá. Žáha mě pálí, ale je mě zle od žaludku, jenom když po ránu hodně piju. Což většinou dělám, protože mám poslední dobou po ránu vždycky hroznou žízeň
.
Haňule , super, že už je líp ![]()
Lucy , hlavně, že jste to s tetičkou přežili
a svatební dar je lepší později než nikdy, ne? ![]()
Poslední dobou jsem se začala hrozně cpát, mám pocit, že mě narostl druhý žaludek
. A asi i docela přibírám, protože strie se mě vesele množí. Už se mě dělají i na stehnech, sice jen trochu, ale jsou tam ![]()
Dobré nedělní ránko holčinky,
tak jsme dnes vzhůru od 5.45 h. ![]()
Počasí se zkazilo proti včerejšku,ale dopol budem muset ven,jinak bychom tu do oběda nepřežili.Odpol půjdem s Jířou sami,manžel má fotbal… ![]()
Včera jsme si s miminkem dali u ségry Lambrusco,manžel mi ho koupil,abych měla co pít,móóóc dobrý ![]()
Dobré nedělní ránko! ![]()
S velkou radostí hlásím, že už máme ložnici-dětský pokojík hotový
Nakonec se nám tam vešel všechen nábytek, který jsme měli předtím akorát místo stolku bude dětská postýlka…a jelikož je to úplně jinak nastěhovaný, tak to vypadá o dost líp ![]()
Včera jsem ještě dořešovala s mamkou drobnější skříňky a tak a manžel mi to ráno pochválil, že je to o dost hezčí než předtím! ![]()
A taky mi vyzbylo místo na přebalovák ![]()
Lucy, super, že jsi to šikovně vymyslela s tetičkou a svatební dar lepší později než nikdy
A snaha se cení ![]()
Zebruš, tak to máte taky pracovní víkend! Hlavně, že jsou pejskový v pořádku!
My jsme dělali na směnu oba dva, takže by člověk měl už být zvyklí, ale občas to nějak nejde… nakonec jsem včera vytuhla v deset ani nevím jak, takže jsem si nestačila pořádně všimnout, že tam manža není ![]()
Adél , super, že oslava vyšla a máš to i s kadeřníkem
To mi jsi mi připomněla, že se k němu taky objednávám už dost dlouho, potřebuji přistřihnout konečky a na melír už tentokrát kašlu…
Tak to má manžel dobrou zásobu na zapíjení…u nás je to podobné, akorát to není fernet, ale dvacetiletá borovička a ještě nějaké flašky ![]()
Ryntyntyn super,že to máte hotové ![]()
Vlasy mám ostříhané dost nakrátko,jako vždy,ale trochu melírku mi tam ještě zbylo a budu to s tím muset ještě chvilku vydržet ![]()
Zebruško, no ako vidím, hafinky, nemali zrovna najlepší deň, ale dnes budú pekne bežkať na slniečku a komu bude lepšie… ![]()
A ono teraz priberá hlavne mimísek a bruško to chúďa nevydržalo, ja tiež čakám každú chvílu, že sa objavia ďalšie strie.
Adelka, jeeejda, tak skoro hore,
nech sa vám pekne vydarí nedeľa. ![]()
Ryntyntynka gratulujeeeem k prerábeke bytu, ste šikulkovia. Juchuuu.
![]()
Pěkné nedělní dopoledne, ![]()
tak u nás počasí taky nic moc, je pod mrakem. Já dnes uvařím, když to stihnu tak vyžehlím a odpoledne pojedeme ke tchýni a potom na nákupy. Dochází mi prací prášek, potřebovala bych ještě sehnat přebalovací podložku a chceme se kouknout na nějakou sedačku do obýváku.
Ryntyntyn, to je fajn, že máte pokoj hotový, super. ![]()
Zebruš, takže vás čeká i pracovní neděle, co? Ale zase na druhou stranu to budete mít hotovo. Hlavně, že hafáci jsou v pořádku. ![]()
Zulok, ahoj, jak se máš? ![]()
Adel, to je fajn, že se vám návštěva vydařila. My jsme pozvaní příští týden v pátek na jednu oslavu a v sobotu na druhou. A vlasy bych taky potřebovala přistřihnout a nabarvit melírek. Ale už to počká až po porodu.
Lucy, tak co, jak to dopadlo s bronzem?
Aspoň, že se návštěva tetičky takto vyřešila.
Haňul, dobrá zpráva, že je ti líp, drž se. ![]()
Ahojky,
Lenčo cítím se jak po letní dovolené
, akorát nevím zda-li by to někdo poznal
. Včerejšek byl super, dneska už je to podstatně horší, ani se mi nechce se psem.
Ale upekla jsem na zkoušku nějaké piškotové velikonoční mlsky a pojedu k našim na kafíčko. Je mi tu nějak smutno bez těch mých chlapů.
Tetičin dárek se samozřejmě hodí a jsem za něj ráda (dostali jsme skleněnou zapékací mísu a tu já užiju), jen mě pobavilo, že až teď. Byla tu mezitím několikrát a dokonce vyčetla svojí mamince (babiččině sestře), že nám tenkrát koupila hrnec. Ona si právě hrozně hlídá, kdo co má a že by někoho obdarovávala je docela překvápko. Tak proto mě to zarazilo, budu ji za to muset přeci jen pozvat, ale až se tu trochu srovnáme.
Týnko to je fajn, že jste to nakonec zvládli, taky už bylo na čase, co? Já jsem taky zvědavá, kdy manža konečně odklidí rozebranou skříň, která nám straší za postýlkou. Pořád slibuje, že mi z toho vyrobí šuplata pod linku, ale na činy zatím nedošlo a pochybuju, že by se do toho pustil dřív než se narodí mimčo. A pak aby mi v bytě řezal a prášil, to zas budu proti já - takže nevim nevim.
No nic kočky, zatím se mějte, já mažu (snad dostaneme něco k obídku
- vyžírky!)
Ahoj holčinky,
tak jsme byli hodinku na procházce,Jiřulka se proběhl loužema a mě se zlepšila nálada.Za chvíli bude oběd.
Zítra odpo asi půjdem za synovcem do školy,mají tradiční velikonoční výstavu,kde první až osmé třídy prodávají svoje výrobky,zapichovadla do kytek,různá vajíčka atp.Tak tam něco pokoupíme,ještě pořídím novou primuli a udělám nějakou velikonoční výzdobu.Ještě bych potřebovala někde nakrást nějaké větve do vázy ![]()
Adel, já mám moc ráda takovéto prodejní výstavky. Člověk tam vidí spoustu inspirace a hlavně pěkných věcí a nápadů. My chodíme na něco takového před vánocemi. A na větvičky se chystám taky, ale já to mám jednoduché. Vletím do zahrady a je to.
Ahoj ![]()
Tak jsme položili dlažbu a začalo pršet. Tak pro dnešek venku asi končíme ![]()
Ryntyntyn , super, že máte pokoj hotový ![]()
Zebro, Týnko,
jste fakt dobrý, že tohle všechno zvládáte! U nás se dokončovala kuchyň, když jsem byla v porodnici- ještě že si mě tam nechali trochu dýl ![]()
Jinak virus je na mě docela hodnej, v pátek jsem očekávala něco horšího… Takže vařím, neb to vypadá, že pokud budu doma a ne na smrtelný posteli, tak nikdo jinej jídlo neudělá- a to mi je Emy líto, no, a sebe taky
. Nějak jste mě v pátek nebo kdy navnadily na ty dukátový buchtičky, tak experimentuju, neb jsem je ještě nikdy nezkoušela. Uvidíme, co z toho bude, no, snad to bude aspoň jedlý…
Mějte se všechny dobře a opatrujte bříška!
U nás je taky pochmurně, člověk nikdy neví, kdy by mohlo začít pršet…ale i tak budu muset vyvenčit pejska a bříško
Jsem jim to slíbila už včera
A kdybych sledovala předpovědi, bych nebyla tak překvapená
![]()
Evi, to je dobře, že virus odolává, tak ať odolá úplně!! ![]()
Haňul , dobré zprávy, že už je ti lépe!! ![]()
Adél, my nachystáme obvyklou velikonoční výzdobu, taky budu muset na větvičky. Vezmu je jeden den při procházce, fiknu někde břízku ![]()
Leni, já už mám taky dneska vyžehleno, ale ono zase bude co na žehlení, jelikož mi běží pračka ![]()
Dneska vařila mamka (jsem jí trošku pomohla…) a ještě přišla sestra se švárou na návštěvu, takže byla mňamka ![]()
Jinak asi dneska poslíčkuji či co?? Dopoledne mě začlo bolestivě píchat v podbřišku…ale docela ošklivě silná bolest, která se dá vydržet a není to pravidelný…naštěstí ![]()
Jdu se obléknout a frčím na tu procházku
Dokud tam nerpší…a posilním se žloutkovým řezem
![]()
Lenčo, dnes teda perný deň.. Vidííš, aj ja budem žehliť, ešt mám pár košielok,. Čo mám od sestry, ale ktovie, či ich vôbec budeme nosiť, ževraj sa dosť vypchávajú z dupačiek..
Nech sa vám dnešok pekne vydarí. ![]()
Lucy, tak peknú kávičku u vašich a keď nemáš doma chlapov, využi to na oddych. ![]()
Adelko, tak nech ťa nečapnú pri trhaní halúzok.
![]()
Zebruško, aj u nás je už škaredo a to som sa chystala na prechádzku aach jaaja, a že má prísť ochladenie,
ale potom už teplúúúčkooo.
![]()
Evičko, tak sa pekne drž , nech ťa vírus neskolí. Maj sa krááásne. ![]()
Jeeejda, musím ísť dať prať, zas by som zabudla
už včera bolo neskoro.
Ryntyntynko, tak to dnes s prechádzkou neprežeň, aby nevykukol Adámek ešte dnes ![]()