Poradna duly
Jana Čurdová
Ryntyntyn , já jsem si myslela, že to manžu vyděsí, ale když jsem mu říkala, že se bojím, abych se mu pak nějak nezhnusila
, tak mi na to řekl, že porod je zázrak a „tam dole“ je to pro porod od přírody
. Docela mě překvapil ![]()
Ale taky ho chci u hlavy, nechtěla bych, aby mě všichni koukali mezi nohy, stačí, že tam bude koukat personál
![]()
A na stříhání šňůry taky změnil názor, předtím nechtěl a teď prý, že jo. Tak uvidíme, jak se nakonec rozhodne, až to bude „naostro“ ![]()
Holky nedávno jsme s manželem vzpomínali na porod Jiříčka a on ví některé věci,co já si ani nepamatuju
Ale říkal,že dolu se raději ani nedíval,stačilo mu,že viděl té krve…nebudu vás strašit
,no přežil to ve zdraví.
Za chvíli vzbudím Jířu a jedem na tu velikonoční výstavu.. ![]()
Jé Adel, tak y bych šla na velikonoční výstavu
. Ale u nás nic takového není, tak alespoň jsme si udělali zajíčka na vařečce. Vypadá hezky a Radimek mě nechal abyhc ho udělala s jeho drobnou pomocí
. Seděl vedle mne a vystřihoval si a pak ty výstřižky maloval temperama. Vypadal jako prasátko
, ale šlo to umejt.
Zajíc taky vypadá obstojně vzhledem k mé zručnosti
![]()
Manžel u porodu asistoval taky u hlavy, oni tam ty tatínky, prostě nasměrujou a jinam se stejně nevejdou, páč dole je ten personál ![]()
Já si pamatuju z porodu jeho rozzářenej obličej
a ještě jak na něj syčim ať hlavně nic neříká.
Páč podle toho jak se tvářil, tak byl schopnej mi vyprávět ještě nějaký řeči, jakože to je super a že to jde hladce atd. ![]()
Jsem introvert a tak mi stačilo, že tam byl a držel mne za ruku. Ale ten pohled když se malej narodil a sestřička ho na mě „plácla“ (v tu chvíli mi přišel hrozně kluzkej
) a pak řekla: tak tatínku pojďte s námi ať si ho nafotíte při ošetření a pak si ho sem přinesete. To nejde vysvětlit, jen to mohu trochu přirovnat ke kreslenejm pohádkám, jak se ty postavičky štěstím pohupujou nějakým směrem a sotva se dotýkaj nohama země, a ten jeho výraz byl tak blaženej, že jsem se usmívala a dr si určitě myslela, že mi dala jinou kapačku.
.
Holky, pokud ten váš chlap chce jít k porodu, tak je to fajn a určitě se s tím srovná dobře. A hlavně bude u miminka hned od „začátku“ i když pak pojede domů, tak už je to jiný a už je mimi taky jeho ![]()
Jdu šít povlak na Radimkovu postel, páč se večer do ní hemoval, tak aby jsme h otam šoupli, než si to rozmyslí ![]()
Katy , mě to skoro rozbrečelo, když jsem četla, cos napsala
, jen jsem si představila manžův výraz, až poprvé uvidí Beníka
. Já se tááááák těším ![]()
Akorát to bude sranda, až na něj budou mluvit, protože neumí česky a já asi nebudu zrovna ve stavu, kdy budu moct překládat, tak snad se nějak rukama nohama domluví ![]()
Manža si chtěl vzít tento týden dovču, ale prý jí nemá dost - schovává si 2 týdny až se malej narodí a už prý má jen ty dva týdny ![]()
Holky, máte všichni sterilní vatu pro mimi? Na ten pupík a tak. Ryntyntyn říkala, že ji má. Nestačí mě normální kulatý odličovací tamponky? Nejsou totiž sterilní. Nevím, kde bych sterilní sehnala ![]()
Zebruško, si šikulka s tou koprovkoou. a máš super manžela. Môj najprv u pôrodu nechcel byť, ale teraz ani nechce počuť, že by tam nebol, tak sa teším.
Mahulko, pekne si uži plávanie, teda ťa obdivujem, ja si teraz plávanie vôbec neviem predstaviť.
Katy, až ukapla slzička, keď si tu popisovala pôrod.
Ach, nech to tu už je.
Ahojte ![]()
Koprovka a rajska jsou dobre, ale Zbynda to odmita, a kvuli manzelovi to bych nedelala. Uz me to obcas tak stve - vymyslet, co by chutnalo vsem trem. A co bude, az budeme ctri?
Uz se tesim, az Zbynda bude vetsi a reknu - tak nejez a vem si chleba. To je nakonec taky vyzivny.
Zebrus, ja si myslim, ze se zeptej v lekarne. Pokud tam ti nic neporadeji, tak klidne tamponami, ale tam by mela byt nejaka vata, tak treba radsi tou, aby to nebylo neco parfemovaneho. Hlavne s tou styrilitou neprehanejte, i kdyz ja jsem na zacatku taky byla divna, ale myslim, ze u druheho uz bych takova nebyla.
Ja jsem u Zbyndoveho porodu roztrhala manzelovi kosili, on teda zrovna mel nejakou docela peknou. Tak jsem jemu potom rekla, ze at priste vezme nejakou horsi, aby jemu pak nebylo lito a ja bych mohla jeho poradne tahat. Nevim proc, ale hrozne se me pri tom ulevovalo.
Jo, a dolu se taky nedival, to jsem a i rada, taky bych to asi nechtela, nejsem moc leky exhibicionista
Ahoj holky,
tak jsme zpátky,koupili jsme pár drobností a jako výlet mi to stačilo.
Musím udělat tu rajskou ![]()
Born my jsme zrovna s manželem včera říkali,jakej je to vopruz,pořád vymýšlet co k jídlu a co budem dělat,až budem čtyři ![]()
A ještě navíc budou tři chlapi v chalupě,takže ti toho snědí!!
Zebro na ten pupík koupíš v lékárně tampony z buničiny,když řekneš,že to je na pupík,budou vědět ![]()
Ahojte! Tak jsem zpět od kadeřníka, jsem tam málem usnula
Spadla na mne nějaká krizovka či co ![]()
Adél: Užijte si velikonoční výstavu, taky bych se zašla někam podívat. Ale pochybuji že na naščem městečku něco takového existuje ![]()
Katy: Krásný popis porodu
Taky mi málem ukápla slžička
Jsem zvědavá na ty naše popisy porodů ![]()
Zuločku: Dobře že si to manžel rozmyslel
Budou to naše podpory ![]()
Hlavně aby to ten můj stihnul z práce! Jo, a ve středu jdeme spolu na předporodní kurz, tak jsem zvědavá!! ![]()
Zebruš: Ty sterilní čtverečky jdou podle mě koupit v lékárně nebo ve zdravotnických potřebách ![]()
Born: No to teda! A co teprv, když jich mám doma celkem se mnou pět
![]()
HOLKY: Tak hlásím první SMS službu
(jsem kvůli ní šla zapnout PC
)
Zuloček mi právě napsala: Že je po monitoru a jde rodit!!!
![]()
Stačila jsem jí ještě popřát rychlý a pokud možno bezbolestivý porod! Že děkuje a ozve se ráno ![]()
Jo, a že jí stačila uschnout ta kojo podprda
![]()
Tak já se jdu taky pokusit o spánek…od půl devátý asi do půl jedenáctý jsem dost nepravidelně poslíčkovala či co?? A jako bonus se chtěl Adam za každou cenu prokopat ven ![]()
Přeju všem krásně dobrou noc ![]()
Joj, tak zuloček nám už načla naší řadu ![]()
No, teď už asi má mimi u sebe a kochá se, ta se mááááá ![]()
Já dneska nemůžu ani došlápnout na levou nohu jak mě bolí kyčel, takže dneska klidový režim ![]()
Hezký den, u nás svítí sluníčko, ale auta jsou omrzlá a je tu trochu poprašek sněhu, tak se ven stejně neženu ![]()
Chci sluníčko a teeeplooooooo ![]()
Dobré ráno těhulky,
tak už nám to začalo!Snad je vše v pořádku a brzy se něco dozvíme.. ![]()
Katy tady je mínus dva stupně a sluníčko,ještě vydrž,má se zase oteplit,snad už napořád! ![]()
V noci jsem byla 2× u Jíři a nakonec k ránu,když se znovu vzbudil,jsem si lehla k němu.Ale vydržel jen do půl šesté.. ![]()
Holky jsem hrozně zvědavá,co Zuloček ![]()
Dnes v 10.15 KO,tak snad mě taky nepošlou rodit ![]()
Dobré ránko holky!!!
Kdyby jenom Zuloček!!!
Máme DVĚ DUBNOVÁ MIMINKA!!!
První maminkou je Wenee!!! Psala mi sms-ku 17. března 23:47
Ahoj, ak už son na svete. Volam sa Sofia, mám 46 cm a 2.70 kg. Mam krasne cierne vlasky a som nádherna.
Wenee, ještě jednou obrovská gratulace!!!
Přeju hodně zdravíčka a mlíčka!!!
A zprávička od Zuločka: Kuk. Volam sa Matuško Kmet a ozval som sa krasnym hlasom 2:07, mam 2850 g a 48 cm. Iba ma utreli a sup k rodičom. Som zdravučky a ocko vam ukaže moju fotku.
Zuločku, tobě taky ještě jednou obrovská gratulace!!!:-)
Přeju hodně zdravíčka a mlíčka!!!
Wenee a Zuločku:
![]()
gratulujeeeeeeem k miminečkám
![]()
Tak už to fakt začlo
![]()