Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
16.3.08 21:19

Jdu se na vás mrknout před postýlkou :D Dneska jsem ještě „stihla“ narovnat resp. vyrovnat ze sáčků Adámkovo oblečeníčko a tak…postýlku musí ještě pořešit mažel a k přebalováku si musím koupit košíčky (si protěný), takže to taky někdy jindy :wink:

Adél: Hmmm, tak to jsi měla samý mňamky :D Rajskou dělám podle mamky, ale abych řekla pravdu, tak ji ne a ne pořádně dochutit…vždycky nevím, čeho tam dávám málo či hodně :?
Ale jinak je to :
Do vody (kolik chceš mít tý omáčky) dám protlaky (většinou dva nebo jeden velký), cibuli (oloupanou a jenom rozpůlenou), koření (bobkový list, hřebíček a nové koření), škořici-mletou, bujon, …povařit a potom dohustím jíškou (voda s moukou)…dochutím popř. kečupem, solí, cukrem…tak snad jsem to napsala všechno :wink:

Zebruš: I odpočinkový den je zapotřebí :wink: Nestresuj se tím, že baráček není dodělaný…doktor ti nekontroluje, jestli tam máš či nemáš dodělaný barák. Hlavní je pro něj miminko! Pak jestli má dobrý hygienický podmínky a to je vše :wink:
Taky jsme čekali, že nám půjde baráček rychleji, ale zdrželo se nám povolení a tak…taky doufám, tedy spíš věřím, že budeme do Vánoc bydlet ve svým, jelikož to mám podobně jako Haňul…akorát v pokoji prostor pro návštěvy je tak akorát na posteli :lol:

Zuločku: Vidíš, přijde podprda a může se jít na akci P :lol: :wink: 250 je dobrá cena, já mám taky za dvě stovky a myslím si, že pro začátek je úplně vyhovující :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
16.3.08 21:26

Jojo koprovku jsem jeden čas taky dělala,ale už jsme jí taky pěkně dlouho neměli..

Dík za rady holky :wink: Už si vařím hovězí,bude i s masem :D
Osprchuju se a taky zalehnu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
16.3.08 21:35

Já se ještě pokouším něco vyhrát na mimiaukci a pak taky frčím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
16.3.08 22:56

Tu rajskou taky zkusím :lol: a nemáte někdo dobrý recept na špenát? Já ho miluju, ale nikdy to není ono, když ho dělám :?

Taky už budu muset jít spát, takto pozdě už jsem dlouho nebyla vzhůru 8O

Tak dobrou… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
17.3.08 05:51

Dobré ránko, :D

Tak dnes jsem opět ranní ptáče.
Jak jste se vyspaly? Já celkem dobře, jen jednou jsem musela na WC a v noci mě začínají bolet kyčle, jinak dobrý.

Přeji všem pěkný den. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
17.3.08 06:55

Dobré ránko,

my jsme vzhůru od šesti.Vyspala jsem se celkem dobře,protože k Jířovi chodil manžel..V pět se vzbudil znovu,když šel manžel do práce a ještě hoďku jsme spali.Venku prší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
17.3.08 07:22

Ahoj holky, rychle píšu jen pár slov než se vzbudí Radimek a hupky dupky, jdu udělat snídani. Napsaly jste toho pěkně hodně, takže mi chvíli trvalo než jsem vše přečetla, ale páč jsem hlava děravá, tak už nevím co všechno se tu psalo :oops: :oops:

Rajská i koprovka - mňam :P
Jen holky prosím napište receptík na tu koprovku, já jsem jí ještě nikdy nedělala. Manžel jí nemá rád a někdy jsme dostali od mamky jen tak pro nás s Radimkem, ale chtěla bych jí udělat.
Jo a chci zkusit ten koláč se švestkama na listovém těstě, tak pak dám vědět, jak to dopadlo.

Jinak my jsme měli víkend pěkně pracovní, sotva se vleču.
V pátek odpoledne jsme začli přestavovat ložnici aby jsme se tam všichni vešli, tak v půl desátý jsme to měli jakž takž, ale Radim už musel jjít spát (normo chodí v půl osmý)
V sobotu jsme byli na chatičce - super, bylo nááááádherně a manžel udělal pro Radimka postel na míru, aby se nám vešla do ložnice. Večr jsme jeli domů a bohužel jsme zjistili, žemojí mamce umřel pejsek :-( :cry: Tak to bylo takový smutný, ale bylo jí už 15let a na začátku týdne jí doktor vyoperoval nádor z bříška, velký jako tenisák (byla to čivava) Tak si myslím, že už toho měla dost a teď její dobře. Poplakali jsme si s mamkou po telefonu a nakonec jsme se i zasmály, tak jsem byla ráda, že je to takhle. Omlouvám se za smutek, ale musela jsem to napsal a ulevit bolavý dušičce, byl to náš miláček.

V neděli jsme šli plavat (i s tchýní :roll: ) No, zvládli jsme to dobře i když nám naplánovala jak máme udělat ložnici :roll: :twisted: , naštěstí už je od pátku hotová a manžel se o tom nechtěl dál bavit. Páč je to její byt, tak nesmíme dát pryč žádný nábytek a nic nesmíme dělat bez jejího souhlasu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Pro zasmání: Poradila nám ať dáme do sklípku jednu polovinu manželské postele a místo ní ať dáme palandu (teď jí mají v Tescu asi za 3000,–). A já budu spát jako dole a Radimek vedle mne a manželnahoře (já totiž nechci dát malýho na palandu rovnou z postýlky - divné že??) Akorát jestli tu palandu uvidíte, tak poznáte proč stojí 3000,–. Za tohle ji opravdu nesnáším. Vůbec se nám nesnaží pomoct, spíš mi přijde, že se baví tím, jak se poperem s jejími podmínkami, který nám neustále stěžuje :twisted: :twisted:

Myslela jsem,že nastoupím teď v dubnu do práce a vezmem si hypotéku a tím se zbavíme tý fůrie, ale druhé mimi jsme chtěli a protože Radimek je až několikáté IVF (přes 5 let jsme dělali psí kusy), a bylo mi teď 30, tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a uvidíme. No a jeden pokus nevyšel a ten druhý ano. Je to těžké rozhodování, ale ulehčí to když vím, že stejně jako já chce mimi i manžel a hlavně to beru jako obrovský zázrak, že se zadařilo takhle „brzo“ :wink:

No, tak to jsem se ale rozepsala, tak se nezlobte, ale jsem ráda, že vás tu mám a že si můžu vylejt srdíčko.

Jo a ještě něco, když jsme s manželem začli bydlet spolu sami, tak byl tak závislej na mamince, že než něco koupil, tak jí volal, jestli je to dobrý a ona mu buď schválila koupi nebo ne. Trvalo to sice nějakou dobu, ale už je to v pohodě a tchýni vidíme jednou za měsíc když jínesem peníze za nájem (platíme jí o 2500 víc než jsou náklady, za to, že můžem bydlet v jejím hnusném 2+kk, 45m velkém bytě :twisted: :twisted: :twisted: )

No už fakt konec, mám nějakou náladičku, nějak to na mě všechno padá. Ozvu se až bude lépe, jdu si udělat něco dobrého k snídani.
Pa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
17.3.08 07:52

Ahoj Katy,

koukám,že to nemáte jednoduché,ale hlavně,že se zdařily dvě děti :wink:
Tu koprovku jsem taky dlouho nedělala,ale myslím,že uděláš jíšku,zředíš vývarem,povaříš,pak přidáš zakysanou smetanu,kopr,cukr a ocet podle chuti :wink: ,snad jsem na nic nezapomněla :roll:
No my už jsme po snídani..
My máme příšernej úvěr na byt,jediný,co nás může trošku zachránit,že máma s bráchou prodá byt a nějaké peníze na nás zbydou…Jinak nebude auto,dovolená,tchýni dlužíme skoro sto tisíc..I když půjdu za tři roky do práce,tak to asi moc nevytrhnu..no nic,aspoň,že je tchýně v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.3.08 07:54

Dobré ráno :)

Taky jsem vstávala brzo, většinou vstanu s manžou a už pak neusnu, když odejde.
Venku docela svítí sluníčko, tak snad to vydrží :D

Lenčo , já už nespím nic moc, na záchod chodím každou noc tak 2× až 3× :roll: . Ale beru to jako přípravu na to, až budu pořád vstávat k malýmu :lol: A kyčle mě bolí pořád, pěkně mě v nich křupe :lol:

Katy , já mám recept na koprovku od sestry, ale nevím jaká je. Budu si ji asi dělat dnes na oběd, protože manža by ji stejně nejedl.
Tady je:
„Do kastrolku nalít olej, když je horký, nasypat do něj hladkou mouku, udělat světlou jíšku. Rozředit ji vodou (asi 2 dcl), dát tam sůl, cukr (asi 1-2 pol.lžíce) a dobře provařit. Pak přidat zakysanou smetanu (1 kelímek) a zbytek dolít mlíkem (asi 3-4dcl). Podle toho, kolik té koprovky má být. Nechat projít varem a když omáčka trochu schládne, přidat ocet (asi 1 pol.lžíci) a kopr. Cukr, sůl a ocet dát podle chuti.“
A ještě mě napsala recept z kuchařky, je to trochu jiný:

50g tuku, 60g hladké mouky, 1/2l vody nebo vývaru z masa, 2 lžíce sekaného kopru, 1/2l kysané smetany, 1-2 lžíce octa, lžička cukru, sůl, popřípadě žloutek

Vodou nebo masovým vývarem rozředíme světlou jíšku, osolíme, dobře provaříme, přilijeme rozkvedlanou smetanu, podle chuti přikyselíme a přisladíme. Nakonec do omáčky vložíme kopr a hned odstavíme. Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec, odstavíme a už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.

S tím pejskem je to smutný, ale dožil se pěknýho věku a určitě mu je teď líp.
S tchýní to teda nemáte snadný, pěkně využívá toho, že ji teď potřebujete - ten byt a tak :evil: . Snad si časem budete moct vzít tu hypotéku a koupit si vlastní. Je to hrozný splácet něco třeba 30 let, ale bude to vaše :lol:
To dělá hodně chlapů, že vše konzultují s maminkou.
Můj bývalý přítel se mnou bydlel v domě mé mamky a vždycky, když jsme se pohádali (což bylo dost často), tak odjel domů k mamince a zůstal u ní několik dní. To dělal misto toho, abysme si o problému promluvili. Takže jsme nikdy nic nevyřešili a jeho mamka pak za mnou chodila do práce, nosila mě svačiny a omlouvala ho, že je to ještě mladej kluk a že ho to přejde :roll: . No, po nějaké době už jsem to nevydržela poslala ho do háje :? . Ale byl to taky jedináček, to k té závislosti na mamince taky asi dost přispělo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.3.08 07:59

Adel , my dlužíme kde můžem - hypotéka, úvěry a ještě mému taťkovi 50tis. :roll: . Nemám ráda dluhy, ale jinak to asi nejde… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.3.08 08:41

Ahojky!

U nás tedy prší :? Což na náladě moc nepřidá :roll: Snad se to přes den trošku urovná :wink:
Dneska jsem výjmečně spinkala až do sedmi :D Možná by jsem to natáhla i na dýl, ale pak přišli hned řemeslníci :wink:

Katy: S tchýní to nemáte vůbec jednoduché :? Jak psala Zebruš využívá vaší situace, ale děti jsou v tuto chvíli přednější :) Penízky jsou a budou, ale my tu nebudeme :D To mi často řká Radko :lol:

Jinak si myslím, že v dnešní době je zadlužená každá rodina! Některá kvůli potřebnostem a jiná kvůli potěšení. U nás je to taky ta první možnost…zatím „jenom“ hypotéka a taťkovi splácíme autíčko…taky doufám, že si na nic jiného nebudeme muset nikdy půjčovat. To radši žít skromně než z dluhu do dluhu… :wink: :wink:

Ju, a koprovku u nás umí dělat mamka, je jednoduchá, ale já jsem jí ještě nezkoušela :D Ale dělá ji takto:
Rozpustit máslo a zasypat ho hladkou moukou a udělt jíšku, zalít studenou vodou na akorát na omáčku, povařit, přidat kopr (my používáme ze skleničky :wink: ), ocet a cukr dle chuti a na konec, nesmí se to už vařit, přidáme šlehačku (na šlehání)…jo, a my podáváme klasika s knedlíkem a s vařeným vajíčkem :wink:
Tak jsem snad napsala vše :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.3.08 08:50

Ryntyntyn , ten tvůj recept zní taky moc dobře. Zkusím všechny a pak si vyberu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.3.08 08:58

Zebruš: :D Tak nejdřív to zkus jenom s tím koprem a uvidíš, jak pak budeš potřebovat s dochucováním octem :wink:

Holky, chtěla jsem se zeptat: Vloni jsem platila na finančním úřadě daň z pozemku (či jak se to jmenuje?)…mno, předloni 2006 jsem ho kupovali, takže daň jsem platila v březnu 2007 …jen jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte některá tucha, mám tu daň platit i letos? Nebo počkat až na daň z nemovitosti??
Asi se budu muset jít zeptat na finančák… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
17.3.08 09:12

Ryntyntyn , raději si zavolej na finanční úřad, ať pak třeba neplatíte nějakou pokutu. My jsme teď platili daň z nemovitosti, ale nevím jak je to s pozemkem, když stavíte.

Právě jsem se objednala na první kontrolu v porodnici :lol: . Jdu tam ve čtvrtek, a ve středu jdu naposled na gyndu.
Nějak se do té porodnice moc těším 8O , zase o krok blíž k malýmu :lol: :dance:

Jo holky, koupila jsem si novou Maminku a byl u ní časopis Moje psychologie a je super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.3.08 09:33

Dobré ránko,

tak já dělám koprovku úplně stejně jako Tynky maminka akorát s masem,jinak by to náš masožravec nepapal :roll:
A tak jste mě navnadili,že jí snad udělám :lol: :lol: Mám na ní chuť.

Noc zase hrůza.Bylo mi pořád divně od žaludku.Bolelo mě břicho jako při MS a o kyčlích ani nemluvím.Možná mi jen malý tlačí do žaludku a v noci je to horší,tím že ležím.No nevím.

Jinak Tynko,jak dopadla mimiaukce.Já tam včera večer taky ještě zavítala.Vyhrála jsem malýmu úžasnou vestičku Next.Je fakt boží… :oops: :oops: :wink:

Jo a holky všimli jste si,že Mischni(chodila k nám na začátku), čeká Julinku č.2 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To je super!!!!Mischni mooooc blahopřeju a teď už všechno dobře dopadne :lol: :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí