Poradna duly
Jana Čurdová
Ryntyntynko děkuji
![]()
Je pravda, že návaly hladu mám pořád a pokud nejsem najedená, tak mi není nic moc ale už nezvracím. Taky mám chutě na jídlo na které jsem se před 14dny ještě ani nemohla podívat. Třeba šopák nebo jahody se šlehačkou - to bych mohla ve dne v noci.
Born já jdu na kontrolu 23.10., bude to i UTZ tak budeme čekat spolu ![]()
No prave jsem si to taky rikala, ze mame to blizko, Hanule. Manzel tam chce taky, ale ja jemu vysvetluji, ze jeste nic moc neuvidi. On chce vedet pohlavi, ja ale nechci, tak si myslim, ze se boji prosvihnout to, kdy to muzou rict. Ja se vymluvam, ze prece musi pohlidat maliho, a ze by vsechny bysme tam byt nemohli. ![]()
Born, budu mít děsně blbou otázku, co se dělo v minulých dvou těhu?
Uz me to moc neboli, jedine, ze mam strach zase z toho-to tehu. A nestraste se, stava se to moc zridka. Prvni byl pred osmi lety a dite umrelo v deloze tesne pred porodem, pricina nezjistena, proto ze jinak cele tehu bylo o.k. Zbyndu me vyvolali jako hranicne zraly plod a byl v pohode, jenom ze doktor rekl, ze stihli jsme to vcas, proto ze placenta uz byla cela v infarktech, coz svedci o spatne vyzive a byva to az u hodne prenosenych deti. Zbyndu vyvolali jen vzhledem k prvnimu tehu. Treti jsem potratila asi v 6 tydnu. Tak ted se bojim potratit a bojim se, jetsli me to zase stihnou vyvolat. Uz ted zacinam z toho spatne spat. Kamaradky si delaji srandu, ze ted by to pro zmenu mohlo zase vyjit.
Born to co se Ti stalo je mi moc líto. Znám pár případů, kdy miminko umřelo těsně před porodem ale pokaždé to bylo po velkým stresu. Smrt v rodině atd… Neboj se, tentokrát to doktoři určitě ohlídají. Ke konci se přece chodí na kontroli každý týden. Vůbec se netrap i když je to těžké, uvidíš, že všechno dobře dopadne ![]()
Haňul , vůbec nemáš zač ![]()
Born, ahoj, neboj se, tentokrát ti to určitě vyjde
! A jak říkala Haňule, tak ke konci těhotenství se chodí každý týden ![]()
Držíme pěstičky pro štěstí, ať všechno dobře dopadne.....pro všechny!!!
![]()
Mě odebírala sestřička krev v 8tt, když mi sepisovala kartičku. Na další kontrole jsem byla v 11tt, ale to už mi žádný odběry nedělali.
Kdy že se přesně odebírá krev na ty testy??
Adel , díky, pořád o tom uvažuju (od včerejška
), je to jenom něco, co zjistěj, stejně se s tím nic nenadělá, že… Ještě prosím- bylas u Apolináře, nebo jinde?
Born , hlavně se neboj, tentokrát bude dobře- první rizikový období už vám skoro končí a na konci to přece pohlídají, když už vědí, kde byl problém! Moc držím palce, ať si těhotenství krásně užiješ!
Dobrý
, tak to mám do 16 tt ještě čas…Příští středu jdeme na KO a doufám, že se maličký konečně bude chtít vyšetřit, aby nám taky udělala paní DR. podrobnější UTZ
![]()
Tak mě brali krev hned v 5tt při zjištění těhu. Byl to krevní obraz, krevní skupina, Rh faktor, HIV,Hbs-žloutenka,BWR-nevím co je,Protilátky a Eenylketonurie-nevím co je ale nad tím je napsáno screening m.Down a NTD a tohle mi budou dělat asi ještě 2×. Všechno jsem tehdy měla v pořádku
A další odběry mi řekli v 16tt.
Jé
, já jsem zapomněla dodat, že hnedka na počátku těhu-tak ten pátý týden jsem se nechala odebrat biochemku u nás na oddělení — byla jsem líná holka
a nechtělo se mi a navíc jsem to ani před ranní nestíhala si zaskočit k DR.
A ty oficiální mám právě až s 8 tt ![]()
Evi mám doktorku na Praze 7,takže mě posílá na Letnou na kliniku Gennet.Jinak u Apolináře se narodil Jiřulka a chystám se tam znovu.
Teď jsme byli s Jířou dvě hodiny na hřišti a jsem úplně vymrzlá.Nejlepší je,že teď musím ještě uvařit guláš na víkend… ![]()
Já jsem vymrzla na zahrádce…musela jsem ji připravit na zimu ![]()
Sice ji mám radši v létě, ale i teďka má svoje kouzlo ![]()