Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
9.10.07 10:38

dobre rano holky :-)

adelko, gratuluji k metriku, taky jsem si myslela ze jirulka uz ma dva roky za sebou :-)

moni, s tema jidlama taky nevim co vsechno se muze. zatim jsem vycetla jen ze by se nemely ty plisnove a obecne vsechny zrajici syry, pak takove ty morske korysovite prisery jako musle atd. a nektere ryby - mecouni a zraloci, a taky hodne korenene veci ne. no a nedostatecne tepelne upravene maso pry taky ne. ale buh vi jak, uz nevim co mam brat jako bernou minci kdyz se kazdou chvili dozvim ze kazdy dr. doporucuje neco jineho a i knizky se taky dost lisi … :nevim: mozna tem opravdu nebezpecnym vecem bychom se mely vyhybat ale jinak dat asi na svuj „sesty“ smysl a chut :D

ja to momentalne stejne resit nemusim, protoze jsem rada ze do sebe nacpu nejakou tu zeleninu, ovoce a vetsinou pecivo s maslem ..... sem tam nejake libove maso s ryzi. jinak vse co kuchtim nebou nakoupim tak si vetsinou uziva jen manzilek (teda ti chlapise tak maji!!!! :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
9.10.07 12:18

Ahoj holky,

až teď jsem se dostala k odepsání,manža má volno,tak byl s Jířou venku a já dělala oběd-kulajdu a květák na mozeček s bramborem.Doufám,že jsem vás moc neznechutila :D

Jinak dík za gratulace k metříku,těhu časem dodám,snad… :wink:

S tím nošením ani ne dvouletého chlapečka to nepřeháním,leda tak do busu,když jedem bez kočáru,ale má 16 kilo,takže…
Nechtěli jsme moc velký věkový rozdíl a nevěděli jsme,jak brzo se nám druhé mimi podaří…a zdařilo se poměrně brzy. :lol: Ale bála jsem se,že to třeba nepůjde,abych nemusela do práce,něco hledat,někde se plácat a tak,když jsme stejně chtěli druhé :wink:

S tím jídlem si myslím,že šunka je v pohodě,já jím asi všechno,myslím,že nějaký ten sýr občas taky neuškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
9.10.07 12:55

Adel, 16 kilo!!! Pri tve vaze 50. Zbynda ted ma skoro 13, a i to me pripada uz dost tezky.

Taky neco pridam k vaze atd. Ja se snazim vazit tak uprostred BMI, coz me vyhovuje a pri cviceni k tomu citim se docela dobre. Jedno vim jiste, ze se nema hubnout rychle po porodu a taky po preruseni kojeni, kvuli mliku, ale i kvuli prsam. Tkane mlecne zlazy se museji zase vymenit na tukovou tkan, a to chce postupne. Se Zbyndou me se to docela podarilo. Sice nejsou prsa jako driv, ale vim, jak to dopadlo u nejakych kamaradek.

Ja mam kvetak docela rada, ale moje mala potvora to neji, tak se mi to samozrejme nechce delat.

Ale co jsem udelala dnes, holky, pro sebe - lilek duseny s rajcaty na cesneku, cesneku jen malo, ale byla to pro me mnamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
9.10.07 13:23

No Jiřulka je na svůj věk veliký jako některé tříleté děti,není tlustý,ale má silné tělíčko,když běží,je jak medvídek :wink:

Jířa právě papá hezky,i ten květák.Já jsem ho dřív nemusela,ale teď ho mám ráda a navíc je to asi jediné bezmasé jídlo,které dělám,když nepočítám file nebo šunkofleky.
Nemáte nějaký tip?My jsme teda všichni masoví,ale pořád ho taky nemusíme.Jo a jednou jsem zkoušela podle Maminky udělat Jířovi sladké jídlo,byla to dobrota,ale nechtěl to. 8)

Nevíte jestli mám ještě brát tu kyselinu listovou,když jsem už 14+0?Akorát mi dojde,tak nevím,jestli si jí mám ještě koupit,teda ne že by mi bylo líto 30ti kč :) Měla jsem jít v úterý na kontrolu,ale volala sestra od dr. a jdu až v pátek…tak třeba aspoň ještě něco přiberu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
9.10.07 15:23

Adél já jsem na tom s tim mym Jiřulínem úplně stejně, taky měl ve dvou letech 16 kilo, pak se to docela zarazilo. Teď mu budou tři a má něco k 18-ti. Já naštěstí nejsem žádný tintítko, ale taky jsme prakticky ze dne na den museli odbourat nošení. A on je zrovna takový můj uzlíček, hodně jsem si ho v tomhle směru rozmazlila a dost se s ním natahla. Bohužel když není manžel v týdnu doma, stejně ho musím zvedat do vany a z vany nebo mu pomoct po:,–(it na záchod, když jdeme v noci a je rozespalý. A to jsme to omezili opravdu na minimum, tomu namáhání s malým dítětem se prostě nevyhnete.
Zas si myslím, že vzhledem k tomu, že je momentálně na tuhle námahu tělo zvyklé, tak ho to snad tolik nevykolejí, jako nějaká nárazovka, alespoň takhle se utěšuju.

Teď mi volala mamka, jestli nechceme jet navštívit babičku, tak si jdem udělat výlet. Alespoň nám ten den uteče, tak papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.10.07 15:38

Adelka , nádherný metrík :dance: Inak, s tou listovkou, mne dr. povedal, v 12tt, že už ju brať nemusím, ale ja ju musím i tak brať, kvôli krvi, takže nič. Ale normálne sa už brať nemusí. :wink: ale veď počkaj do kontroly, jááj, či už nemáš tú listovku.

Moni, ja viem, že ešte by sa nemalo nejak moc papať pečienka/játra, lebo je tam veľa vitamínu A. A potom už neviem, no ešte s bylinkami by sa to nemalo preháňať.

Jeejda, vy ste také chudulienky, ja som mala pred tehu 47/48 a teraz už mám 54 :oops: ale nejak to potom po pôrode zhodím, no nejak som vkuse hladná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
9.10.07 15:40

Jé, holky, tak jsem se dovalalila z kuchyně do obýváku k PC a jsem narvaná skoro i k praskunutí 8O . My jsme měli dneska brrrkaši(tedy bramborovou :lol: ) s vinnýma klobáskama, no, mňamka :lol:

My by jsme chtěli s manželem asi tak okolo tří čtyř let věkový rozdil, ale bůh ví jak to bude :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.10.07 15:46

Ryntyntyna, super, že ste sa s drobčekom napapali :wink:

My sme ešte nad rozidelom medzi súrodenčekmi neromýšlali, u nás je to zložitejšie, budeme sa tešiť, keď sa nám naordí zdravý mimísek a potom keď príde ďalšie, budeme sa tešiť. Ale je to zrejme riadna makačka, mať detičky hneď po sebe. Medzi mnou a sestrami sú 4 a 4 roky rozdiel, to je dobré, ale nevadil by aj menší :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
9.10.07 15:55

Zulok, děkujeme :D 8) :D

To i u nás se těšíme na mimíska a hlavně aby byl zdravounký… :wink:, navíc pan manžel né úplně rád myslí do dlouhé budoucnosti, takže kdoví jak to bude :P :lol:

Zulok , a ty pocházíš z jakého Slovenska?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.10.07 16:00

Ryntyntynka, som z Bratislavy :D

No, keď my aj keby sme si naplánovali súrodenčeka napríklad s nejakým časovým rozdielom, ktovie, kolko by to trvalo. Nám to nejak nefunguje plánovite :lol:
Vždy sme obdivovali páry, čo rozmýšlali, že by mohli mať napr. na jar // na teste a mali ich tam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
9.10.07 16:04

Tak ty taky obdivuju…my jsem vynechali HK na začátku června, no, a asi tak na počátku srpna jsme měli // :D, taky jsem čekali, že se nám ty dvě mršky // mohli ukázat na podzim. Nevadí, hlavně, že se ukázaly vůbec :P :wink: :P

Manžel pochází z Humenného, zrovna je to tak týden, co jsem se vrátili ze Slovenska :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
9.10.07 16:04

Tak to jsem si myslela, ze Zbynda je velky na svuj vek. Je dost vysoky, taky hezky papa, je pravda, ze se jemu stridaji stavy strasneho a mirnejsiho hladu, ale urcite je schopny snist dva obedy.

K tomu jidlu, jeste se nesmi mrkev, kvuli vit.A, ale to asi vite.

Porad je mi jakoby trochu lip, dokonce jsem se na sebe podivala do zrcadla a pomyslela, ze bych si mela namalovat aspon rasy po dlouhe dobe. Tak tomu rikam zasvitilo u me trochu. Ale bojim se radovat se, mozna, je to vyjimecny den, ale moc doufam, ze to je zacatek ustupovani. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.10.07 16:09

iiha, o mrkve som nevedela, teda aj ked jasné, že má vit. A, a ja sa tu krrmim polievkou s kopou mrkvi :oops:

Born, super, že ti je lepšie :D :-)

Ryntynka, no my sme sme najprv čakali 3 mesiace, ale tehu nedopadlo dobre, potom rok a zas to nedopadlo dobre a potom pol roka a verííím, že teraz to už úúúspešne zvláááádneme. Preto sa aj tešííme, hlavne nech máme toto bábätko a potom, či príde ďalšie, to bude už len ďalší krásny dar :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
9.10.07 16:17

Jéééjda, ona se nesmí mrkev?? :oops: :oops: A já tak miluju mrkvičkový salát a dokonce jsem si ho i v těhu dávala…, tak to jsi mě, Born, nepotěšila :P :P :P

Tak to už chápu, Zulok, že radši neplánuješ…Neboj, všechny donosíme mimísky do dubna :D a navíc už jsi v 15. týdnu :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
9.10.07 16:22

ahoj :-)
taky moc neverim ze by nam pri nasem stesti plan na dalsiho mimiska vysel podle predstav, ale moc by se nam libilo mit tak 2 - 3 roky odstup mezi detickama. ale to je zatim daleko, tedka budeme strasne vdecni i za to jedno, hlavne aby bylo zdrave.

adel, zkus z tech nemasitych jidylek palacinky s tvarohem. je to sice sladke, ale ne moc, treba by to jirulkovi chutnalo. o letnich prazdninach jsme tady meli na tyden male neterky a mohly se za tim utlouct. nebo co jsem pred tehu taky delala casto nemasiteho, byla na cibulce podusena brokolice a lilek oboje na kousky a do toho rozpustene 2 obdelnicky apetita. udela to takovou syrovou hustou omacku, takze je to celkem chutne i kdyz jsou tam na prvni pohled nestravitelne ingredience (aspon tak to nazyva muj manzilek - pry ho chci tou brokolici a lilkem otravit :lol: ). a k tomu brambory a je to. vyhoda je ze to neni moc pracne narozdil od pakarny se smazenim palacinek .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí