Poradna duly
Jana Čurdová
mne predchvílkou jedna dobrá dušička z mojej druhej diskusie napísala, že by sme tej mrkvy museli zjesť tak kilo každý deň. Tak myslím, že nám mrkvička nejak neublíži. ![]()
Aj ja verím, že mimískov pekne donosíme ![]()
Jenka, mňaaam, palacinky.
No nič, musím sa ísť najesť
zatial ahooj a pekný dník ![]()
Mrkev taky??? a ja se prvni mesic tehu cpala mrkvovym salatkem a jeste jsem si rikala jak je to zdrave!!!
nastesti ted mi je z neho blbe tak ho nejim, jinak bych v tom pokracovala dal .....
To jsi mě Zulok potěšila nebo spíš kolegyňka z druhé diskuze
Hned zítra půjdu a koupím si ingredience na mrkvičku…hmmmmmm, dostala jsem na ni chuť!
Užijte si přijemně zbytek dnešního dne, já musím jít uklízet a žehlit
![]()
My jsme chteli 2 roky, ale ja jsem nemohla otehotnet, dokud kojila. Pak ve 20 mesicich jsem kvuli tomu prestala, otehotnela jsem hned, ale uz to mel byt rozdil 2,5 roky. Nevyslo to. Takze jsem pak tri mesice po potratu musela pockat a uz bude rozdill skoro 3 roky, pokud tentokrat to vyjde. Takze planovala jsem, ale je to tak, jak to je. Jenom je mi lito, ze jsem nekojila dele. To jsem prozivala tezko, plakala jsem a vyhrozovala jsem sobe, ze druhe dite budu kojit do 5 let.
Holky, mám pocit, že je to takhle nějak přibližně: v mrkvi a asi i jiné takhle barevné zelenině (napadá mě hokkaido) je provitamin A, betakaroten- prostě nějakej předstupeň vitaminu A, ale ten si z něj udělá až tělo samo, takže by to snad nemělo být dost dobře možný se tímhle způsobem předávkovat vitamínem A. Samotný A je myslím v těch játrech a asi i jinde, ale to netuším přesně, takže pokud to chcete líp, musíte to někde najít ![]()
Jinak, dnes se mi prvně podařilo zvracet, asi mě budete mít za exota, když tu tak zjišťuju, že jsem asi jediná, kdo může jíst vše a ani mi není jinak blbě- krom toho občasnýho špinění (teď ale už asi 2-3dny nic!!!) a divnejch i míň divnejch bolestí podbřišku (měla jsem pocit, jak kdyby mi tvrdlo břicho, ale když ještě ani žádný nemám… no, mudr říkal, že to může být po CŘ, jak se roztahuje děloha, tak to s tou jizvou tak nějak víc tahá). Ale… byla to moje první, celkem slušná migréna, ještě teď mě bolí oči, dokonce jsme jely na oční, ale prý je to migréna oční a může to souviset s těhotenstvím a taky nízkým tlakem… No, zábava…
Born, a kolik je vašemu chlapíkovi? Nějak jsem to asi přehlídla… Ema je drobek, ještě pořád nemá 11kg, ale k jídlu se má taky dobře, takže mě to nijak zvlášť neděsí, tím jsem si prošla, když byla mimi- na roce měla 7,5kg… A s nošením- teď se naštěstí rozhodla, že už by občas mohla dojít i někam, kam já chci, ale stejně radši beru kočár… Ale pravda je, že ty domácí akce- koupání, záchod a různý další nesmysly asi celkem stačí, i když se to člověk snaží omezovat…
KONČÍM! To jsem se nějak rozjela, že… Příště se budu krotit, slibuju! Mějte se všichni prima, ať je vám dobře!
e.
Aha, tak jsem moc dlouho psala
Už to vidím,kolik Zbyňďovi je, a vypadá to, že asi stejně jako Emě, protože my (doufám!) budeme mít rozdíl taky necelé tři roky ![]()
born, myslim ze sis nemusela nic vycitat. vetsina maminek co takhle posloucham kojeni kolem roku miminka bud utne nebo dost znacne omezi, koji treba jen v noci a brzy na to skonci uplne. ty jsi kojila mnohem dyl, jsi sikulka ![]()
Eva, my jsme asi o mesic mladsi
. Zbynda prave neni drobecek jak se mi zda, je vysoky, nedavno jsem jeho vazila, mel 12,8 kg, v roce mel asi 9. Ale 7,5 - to jsem jeste neslysela
.
Jena, ja si myslim, ze by se melo kojit, pokud to diteti a matce vyhovuje, ale asi ne do skoly. Znam takove pripady.
Kdy Zbyndovi bylo rok a pul, tak me prestal rikat mama, ale prso, to bylo roztomily
. A prave za chvili jsem jeho prestala kojit.
Jak jsem rikala, ze je mi dobre, tak vecer jsem to vybrala za cely den. Ale pokud by to bylo aspon tak, uz by se mi ulevilo.
Tak mě dneska bylo poprvé celkem fajn,
dopoledne jsme strávili pozorováním porodu rybky - vytlačila jich osm, tak teď budeme muset pořizovat větší akva. Je celkem úsměvné jak mě ten porod i u tak miniaturního zvířete vzal, jo hormony pracujou na plný obrátky! ![]()
Pak jsme si vyrazili s mamkou na výlet k babče a koupit Jiřikovi nové botky a to už tak úsměvné nebylo. Mlaďas se rozhodl, že nás představí celému obchoďáku a tak ještě teď rozdýchávám tu ostudu, no jsem zas na čas vyléčená z nákupů s naším roztomilým drobečkem
(naštěstí dnes brzo usnul, tak alespoň nějaká náplast)
Holky, jestli tady nepřestanete vyjmenovávat ty dobroty, tak mě k porodu poveze valník!
Dneska jak mi bylo dobře, tak jsem slupla všechno možný a pokaždý když sem vlezu, tak si zas udělám chuť na něco dalšího. To radši probírejte ty vaše kilíčka, to mě alespoň trochu motivuje a ze samého studu jsem se donutila i k lehkému těhu cvičeníčku na míči. ![]()
No taky mi ty prsty jedou, tak končím, ať je to čitelné. Hezkou dobrou noc pa
Ahoj holky,Jeno dík za tipy na jídla,na palačinky asi jednou dojde,ale je fakt,že sama jsem je ještě nedělala,tak uvidíme…
Představte si,že jsme dnes s manžou byli po dvou letech konečně v kině!!!
Jířu měli celé odpol tcháni.
Byli jsme na Medvídkovi a moc se nám to líbilo a pak jsme ještě zašli do pizzerie na těstoviny.Před devátou jsem tradičně usnula s Jířou,protože jsem nespala po o,a to jsem pak večer unavená.Spala jsem do desíti a teď se bojím,že neusnu ![]()
No doma Jířu zvedám snad jenom do vany a z vany,když není manžel večer doma,jinak se to fakt nedá a nejsem žádnej svalovec(164/52 asi)
Kojila jsem ho do 15ti měsíců a bylo to tak akorát .
Jinak mám dojem,že můžů jíst všechno,ale úplně jsem přestala pít čaje,ani na svůj oblíbený roibos nemám chuť…
No nic,jdu si čistit zuby a zkusím zas usnout ![]()
Ahojky,
včera jsem se nedostala tak jsem si přečetla všechno dnes. Stou mrkví mě docela zatrnulo. Já jí jedla na začátku, protože jsem žádnou jinou zeleninu nemohla jak mi bylo zle. No ale zas tolik jsem jí nesnědla, tak to snad bude dobrý. Hledala jsem hned na začátku co by se nemělo a ty játra a vnitřnosti se nesmí první 3 měsíce-obsahují hodně vitamínu A a ten způsobuje vývojové vady(teda, když se jím předávkujete). O mrkvi tam nic nebylo …
Jinak mě bylo zase včera zle a dnes to pokračuje.
Ze začátku jsem se mohla utlouct po červenem zelí k obědu, včera jsem ho jenom viděla a šla jsem … ble,ble…
Ahojky všem, pěkné skoro poledne,
![]()
já taky pomalu dočítám až dnes.
Haňule - ty mě teda strašíš s těma těhu kalhotama. Já jsem si říkala, že zkusím kouknout do C+A nebo ve Zlíně jsou prý nějaké obchůdky a vím i o jednom v Kroměříži. Tak uvidím, jak dopadnu, kdyžtak dám vědět. Ale nechám to až někdy po kontrole na konec října. Občas se dívám i na mimibazar a vím, že se dají nějaké věci koupit i v internetových obchodech Litex a Quelle, našla jsem i další, ale do toho se mi bez odzkoušení jít nechce. Možná tak nějaké tričko nebo halenku, ale u kalhot to nerisknu.Já jsem navíc i malá, mám tak kolem 160 cm, takže mám problém i s délkou. ![]()
My dnes máme k obědu v práci vepřové maso, bramborové knedlíky a okurkový salát, tak uvidím, jak mi to pojede. Většinou se v tom ale jen povrtám, protože nemám moc hlas. Spíš teď musím jíst po malých dávkách, ale častěji.
Mějte se pěkně, tady u nás svítí pěkně sluníčko, no ale já budu do 15 čučet v práci, ale večer na vás ještě nakouknu. Tak zatím pápá
dobre poledne,
holky vytahuju struhadlo a jdu delat mrkvovy salat, strasne jste mne namlsaly.
Nase mlade ma v roce 11.5kg ![]()
Lenčo ve větším městě určitě něco seženeš. Se mnou je to horší. Jedu ale 23.10. na kontrolu a před tím bych chtěla oběhnout Plzeň. Pojede se mnou mamka, tak se na ten výlet těším. Snad něco na sebe seženu.
Jinak jsme na tom skoro stejně. Já vážím 48kg a měřím asi 163cm.
Tak já jdu vařit oběd. Mějte se zatím všichni moc hezky a dobrou chuť ![]()
Haňule: jak jsi psala, to jsme teda na tom skoro stejně, postavou i datem kontroly, já jdu totiž taky 23.10.
Jdu obědvat, dobrou chuť všem. ![]()