Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak holky chtěla jsem se ještě zeptat. Dnes mi od rána tak divně píchá v pravém podbřišku
Myslíte, že by to mohlo něco znamenat. Mám plašit a zítra uhánět k doktoru. Nemám dělohu uprostřed ale napravo (úplně tomu nerozumím ale prostě jí mám trochu někde jinde) prý to nevadí a já si myslím jestli to píchání není tím jak roste????
Hanka 10tt+2
tak to verim
to by se na takovychle vystavach musel stravit tyden aby se toho stihlo projit s ditkama vic ...... masinky by se nam libily taky. a to byl nejaky kazdorocni veletrh/vystava nebo jednorazova akce? promin ze se furt vyptavam, ja jen ze bychom tam treba pristi rok zajeli, mimi bude sice jeste malinke ale manzilek by urcite byl nadseny ![]()
no ja tedka beru vitaminy uz od te doby co jsme se pokouseli. beru na stridacku mamavit a gravital. nevim jestli to ma nejaky smysl nebo jestli to je jen nejaka kachna ale ..... slysela jsem ze mamavit ma pry vyssi obsah vitaminu ktere pry zpusobuji ze se miminko vyviji rychleji a je pak pri porodu vetsi (obcas az o dost). kdezto z gravitalu se pry tak velke deti nerodi. takze jsem to kombinovala - od menstruace po ovulaci jsem si davala mamavit aby mi lepe pripravil sliznici delohy na prijeti vajicka a od ovulace do menstr. jsem si chtela davat gravital. akurat mi to takto vyslo jenom jednou protoze se nam celkem necekane tehu podarilo. no a jelikoz jsem hnedka po tech dvou tydnech byla u dr. a mela nejake problemky tak jsem se zase vratila k mamavitu aby to lepe chranilo mimi. a ten beru az do tedka. ale v druhe pulce tehu bych se chtela vratit ke gravitalu.
v prvnim tehu jsem nebrala nic - to jsem to celkem neresila, docela jsme to podcenili celkove. vsichni znami nam rikali ze je tezke otehotnet, nam to vyslo na treti pokus a pak jsem si rikali ze uz nas nic spatneho neceka, ze to nejhorsi mame za sebou ......
teda oprava ....... napsala jsem ze „beru“ na stridacku mamavit a gravital ....... chtela jsem napsat ze jsem „brala“ na stridacku mamavit a gravital .....
pisu moc rychle a nectu to po sobe .....
Ahoj,no s tím pícháním je to těžký,člověk neví,jestli má hned běžet k dr.,nebo ho jen bolí břicho,není to moc poznat.Co zkusit zavolat?
S tím Mamavitem jsem tedy problémy neměla,ale dr.mi říkala,že naopak po něm se nerodí větší děti,ale že by mi něco extra doporučovala,to ne.
Co myslíš Jeno tím prvním těhu?!?Jinak výstava je asi každý rok,my byli poprvé.
Už je to asi dobrý. Zdá se, že to přestalo ale celý den jsem proležela.
S těma vitamínama nevím. Hledala jsem na netu - jeden doktor říká určitě brát, další nebrat je to zbytečné(ve většině případů tělo vitamíny stejně vyloučí). Můj doktor mi ze začátku řekl, že brát můžu ale nějak mi to nenutil. Myslím, že to taky nepovažuje za důležité.
Kdyby mi po nich nebylo, tak jak mi bylo tak bych je ale určitě pro lepší pocit brala.
Ale možná bych zkusila ten Gravital. Ten prý doktoři píšou hodně od 6 měsíce. Na příští kontrole se dr. zeptám.
pa těhulky, opatrujte bříška a dorou noc.
Tak jsem se vážila a mám 51 kilo,takže 2 kila hore,jde to. ![]()
Dobrou
dobre rano tehulky ![]()
tak uz jsem myslela ze zase budu za magdicku … od vcerejsiho vecera mi neslo se prihlasit, nastesti to tedka dostalo rozum.
s tema vitaminkama mate pravdu, je to asi co dr. nebo clovek to nazor. to je videt na tom mamavitu. adel rekli ze se z neho nerodi velke deti, me ze zas jo
ale je pravda ze ja tu info nemam od dr., ale jen od zname takze buh vi jak …
adel gratuluji k prvnim kileckum!
no a tim prvnim tehu jsem myslela to pred rokem, co se skoncilo driv nez zacalo - v 5tt. asi bych tomu ani nemela rikat tehu .....
Ahojky,
zdravím při pondělku. Jak se všichni máte. Já celkem dobře akorát, že jsem 2 hodiny seděla u doktora a teď mě z toho pěkně bolí v kříži.
Byla jsem na interně a u obvoďáka, tak to mám konečně za sebou. Teď už budu snad navštěvovat jen gynekologa ![]()
Holky jak jste na tom s bříškama. Mě už se asi definitivně vyvyluje. Všichni říkali, že ho mám čekat dřív, že jsem hubená a první těhu.
Jinak se mi snad vrací chuť k jídlu i když žaludek se zvedá pořád a taky mám snad 1kilo nahoře ![]()
Halo, tak zase na skok online, pocitac uz je sice doma, ale nepodarilo se nam obnovit broadband, tka snad zitra. Jenze to nam prileti babi s dedou, takze se vidim zpet online tak od pristi nedele. ![]()
Ahoj,dvě kila sice dobrý,ale ještě mi jedno schází do mojí původní váhy ![]()
Jinak jsem dneska byla na tom utz,vše ok,akorát jedna hodnota je hraniční,tak za 3 týdny po tripl testu jdu ještě na genetickou konzultaci a případně bych musela na amniocentézu…Ale v prvním těhu to bylo úplně stejné,tak snad ne…
Břicho mi zatím neroste,akorát nezapnu pásek u džín,to mi vadí.Ale jak se mi přes den nafukuje,tak ho klidně vyvaluju ![]()
Ahoj holky, zdravím vás po prodlouženém víkendu.
Holky hubeňourky, kéž bych řešila problém, že mám málo. To byl vždycky můj sen, ale teď to musí jít stranou, přednější je mimi. A nebojte, druhý trimestr je ten nejkrásnější, nevolnosti dřív či později ustoupí, pupík se vyvalí, ale ještě nepřekáží, a to už se něco nabere.
Jinak já vitaminy beru, ale to je spíš pro jistotu. V prvním trimestru kvůli listovce a prevenci chudokrevnosti (železo, B12), a pak já docela brzy začínám tvrcnout, takže jsem vybírala vitaminky pro těhulky s vysokým obsahem hořčíku. A víte, že toho moc není????? Právě hořčíku bývá málo, ale já mám strach se jen tak něčím dopovat, takže jen to, co píší, že je pro těhulky.
ahojky,
tak to vam zavidim, me se jeste nevyvaluje vubec nic ...... krome tech nafouklych strev ktere rano splasknou
vubec se necitim tehotna
adel, co je to tripl test? me budou u toho ultz. delat odbery krve ale nevim k cemu ......
Adelko co vše měřil mimískovi na tom UTZ? Říkal Ti k tomu něco atd? A změnil Ti podle něho termín porodu nebo ti zůstal stejný a ještě jedna otázka - na Tripl test jdeš přesně v 16tt? Promiň za zvědavé otázky, já jen co mě čeká.
Děkuju.
Hanka 10tt+3
Jo, jo … ![]()
Někdo mi říkal, že ve 13tt se na UTZ měří jen hlavička ale mě se to moc nezdá. Jsem ráda, že budu mít nějaké informace od vás a budu vědět co se mám doktora vyptávat.
Jinak co já vím, tak na tripl test se chodí v 16tt. Je to krevní test, který má odhalit vrozená vady dítěte. Slyšela jsem ale, že je hodně zkreslený (třeba když se určí špatně stáří plodu), pokud vyjde špatně, tak doktor doporučí odběr plodové vody, který ale může žena odmítnout.
No snad se nám tohle vyhne.