Poradna duly
Jana Čurdová
Haňulko,
pěkně jste si teda užili, ale už je to dobrý! Já jsem si dlouho vůůůbec nedovedla představit, že bych někdy chtěla další mimi- když byla Ema miminko, prostě vyplnila veškerej prostor, co ve mně byl, ale postupně to přišlo
No, a tu bezmoc chápu- když nevíš, co se děje, jak to bude, proč to všechno je- ještě maličká byla na operaci s bříškem, pak jí začly horečky a nevědělo se, co se děje, nablind na:,–(ili antibiotika, který naštěstí zafungovaly, a vzápětí se i zjistilo, co se stalo. Ale hlavní je, že to byla jednorázová akce, že tím, že je to za vámi, už je to opravdu pryč! Tak si miminko krásně užívejte, postupně se ty pocity strachu a všeho kolem vytratí, něco zůstane, ale jen tak zdravě maloučko, neboj!
Amazonko,
já jdu 22. a taky už prý dostanu termín- třeba budou nakonec ty naše miminka nastejno ![]()
Zebruš,
fandím portskýmu! Tak držím palce!
holciky, jaa vuuubec nestiham ![]()
Az bude klidek, zatim jsme sama navsteva a lehce chaoz ![]()
Vlozim foto a napisi vice! Myslim na Vas!
Dobré ránko,
Mahul ahóój
Super,že jsi taky měla pohodový porod ![]()
Přeju ho i všem ostatním!!!!
Dneska bude Jiřulka celý den u tchýně,budem tu s manželem a s Vítkem,zcela nová situace,jsem z toho na větvi ![]()
Dopol přijde na návštěvu máma a ségra.
Holky mě se udělala na pravé tváři příšerná vyrážka,takové dva fleky a od včerejška se to ještě zvětšilo,vypadám hrozně ![]()
Dobré ránko!!
Tak já taky nestíhám, maličký měl včera OPET prdíkový odpoledne, takže jsme od čtyř do devíti koukali na maminku a tatínka (je teda fakt, že mezi tím bylo koupání, pohupování, pláč, prdíkování, klimbání…) Ale noc perfektní! Nakrmila jsem ho o půl desáté a spinkal čtyři hodky a pak kojo asi po dvou hodkách…tedka pokládek spinká, tak snad napíšu i nějaký příspěvek
![]()
Co jsem tak stíhala číst, tak vypadá, že jsem zatím měly všechny pohodový porody! Což je super!! Přeju ho i ostatním čekatelkám a vystihla bych to přesně jako Haňul ![]()
Zebruš: Vypadá to nadějně! Asi Beníkovi portský chutnalo
A chutě máš úžasný, jsem ani netušila, že v „Mekáči“ dělají smažený krevety
![]()
Mahul, Katarinko: Ahooooj!!! ![]()
Lucy: Taky závidím kadeřníka! Miluju když si mi někdo hraje s vlásky! Jako menší mě často česala mamka a teďka už je to jen a jen na mě
![]()
A máš pravdu, hodně záleží na průměru hlavičky, ale když si tam prcek cpe i ručičku jak spider-man, to je pak zážitek
To jsme to měli víc než na pár kontrakcí
![]()
Včera jsme taky měli puding a to jsem ani netušila, že se o něm vede taková živá diskuze ![]()
Katarinko : Eliška je pěkná fešanda ![]()
Ernat: Pěkné zvěčnění u fotografa! Určitě bude mít manžel radost
![]()
Dobre ranko,
Ze by Portsky u Zebrus zabralo
![]()
Hanule, zazivat takove soky a strachy hned po porodu musi byt dost na psychiku! Jesteze uz jste v poradku!
Mahul, krasny porod
Kdybys nemela kamaradku na drate ak skoro rodis doma
Akorat skoda zakonu schvalnosti, ze manzel byl pryc ![]()
Ernat, krasna fotka!
Katarinko, Eliska je uzasna, krasne spici ![]()
Adel uzijte si dne v trech a vyrazka at brzo zmizi!
Jinak u nas opet asi zadna zmena. Akorat vecer to vypadalo, ze se malej chce prokopat ven, tak jsme mu vysvetlovali, ze to musi vzit spodem, tak pak se na to vyprdl a usnul…
Dobré ranko, tak se tady kochám fotkami miminek z galérky. Jsou všechny nádherný. Už se těším až tam přibude naše.
Nějak tady chybí Zebruška, asi opravdu to víno a druhý termín zabraly ![]()
Haňul , začátek sice těžký, ale pak už jen všechno krásný - uvidíš. A já myslím, že i na to druhý mimi příjde čas.
Včera jsme někde četli, že dítě příjde od porodu než dokončí všechny školy na 8 mil. Tak jsme si říkali, že už teda máme „proinvestováno“…
![]()
Ahojky všem. Tak já myslím že Zebruš už se asi konečně dočkala???
Ty miminečka jsou tak krásný, vždycky mě u toho napadne jak asi bude vypadat to naše, jsem na to hrozně zvědavá.
U nás je dneska hnusně, ale stejně tam musím. Tak se jdu pomalu nachystat.
Jak tu sedím u počítače a malá se dole vrtí, tak mě to vždycky zabolí nebo píchne v podbřišku, ale asi to nic není když je to jen od pohybů.
Ha! Zrovna mi přišel šátek, tak jdu rozbalovat.
Holcickyyyyyyyyyyyy vlozila jsem v rychlosti par foto ![]()
jsme sama navsteva, uz z toho silim,az bude chvilicka napisi co porod a prectu si Vas!
Myslim na Zebrus! ![]()
Vsem mimineckam hubickuuu!!! JE TO NAAAAADHERAAAA
Ahoj Holky,takže žiadne nové miminká?Som zvedavá,ktoré bude ďalšie.
Inak nestíham Vás čítať,tak ani poriadne neviem o čom je momentálne reč.Dnes Vás už ani nestihnem dočítať,lebo mám veľa vybavovačiek,stále ešte nemáme dovybavované papiere okolo malej.Tie úrady sú pomalé,jak slimáky.
Akú značku plienok používate?A keď prebalujete vždy sprchujete,alebo používate iba vlhčené obrúsky?
Zatiaľ krásny deň,papa
Ahojky ![]()
Hanul, jsem cetla, ze s takovych zazitku muzes prave pak mit pocity uzkosti a depresi v sestinedeli. Takze pozor, kdyzby to bylo nejak moc, radej zajdi k doktorovi.
Tak ja prisaham, ze pokud me neodtece plodovka, tak svuj treti porod nepoznam. Po pulnoci me zacali docela bolestlive kontrakce po 20 minutach, od 3 hod po 10 a od 5 po 5-7 minutach. Byla jsem ve sprse, na balonu, kdyz jsem si lehla, tak to bylo k nevydrzeni. V 7:30 posledni silna kontrakce a pak nic, jen me boli jeste porad zada a bricho. Jedine, ze jsem dobalila definitivne tazku do porodnice. Takze poslicky.
Jo-jo, kde je Zebra? A nemela dnes KO?
Wenee já používám vlhčené ubrousky a Pampersky New baby ![]()
Born máš pravdu,dneska má asi ko,a nebo už mimi ![]()
Ty poslíčky máš teda pěkné ![]()
Ahoj holky, tak zebra se nám někde toulá
že by??
Hanulko: ted nevím jaké bylo apgar skore, někdo tu psal 10,10,10, ale nevím jestli jsi to byla ty?
Dávej na sebe pozor a věř, že pro žádné mimi to není jednoduché dostat se na svět
, hlavně, že je vše už v pořádku, někdy se mimi naloká plodové vody a někdy jí trochu vdechne, ale věř, že kdyby byl nějaký problém, tak tě nepustí domů, dokud to nebude OK. Takže mazlit se s miminkem, ale hlavně nemysli na to, co se nestalo, kdyby jsou hrozně ošemetné myšlenky
. Když začneš takhle myslet a propadat se do smutné nálady, tak si řekni, že naštěstí pro vás ty „kdyby“ neplatí.
A přesně jak píše Born, pozor na pocity uzkosti atd, klidně to řekni u pediatra na kontrole.
. Kdyby něco, tak ti řekne co a jak.
Drž se a užívej si miminka, uvidíš, když se na něj budeš dívat jak spokojeně spinká, hajá, tak sama uvidíš, že je všechno v pořádku. (a prdíky, ty zlobí všechny míma, to je jiná
)
Porad nakukuju, jestli nejake info o Zebre a vypada to, ze snad vazne rodi
Tak uvidime…
Born, tak s takovymi poslicky bych uz asi jela do porodnice ![]()
Adiko, krasny miminko ![]()
Mne se dnes nechce nic delat. Jen jist, spat a cist si. Jediny co jsem dnes udelala byly sunkyfleky a pak jsem sla nakoupit. Uvidime co vymyslime, az prijde manzel z prace…