Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky maminky,
tak posílám popis mého porodu…
Kontrakce mi začaly 5minut po půlnoci a opakovaly se po 10ti minutách.Po sprše začaly být silnější každých 6-7minut.Bylo to fakt pravidelný.Do porodnice jsme vyráželi ve 4hodiny s kontrakcemy po 4minutách.
V porodce mě por.asis.napojila ne monitor a po 20ti minutách konstatovala,že pojedu domů.Říkala jsem jí,že se malý hrozně mele a od půlnoci se nezastavil,že mám strach a ona,že prý bych se taky mlela,kdyby mi někdo stlačoval hlavu…skoro jsem se tam rozbrečela.
Pak přišel dr. a po prohlídce konstatoval,že porodní cesty jsou úplně nepřipravené ale s kontrakcema po 2minutách a polohou pánevní,mě domů nepustí.Poslal mě na sál ať se tam domluvím co dál.
Na porodnici to bylo jak v jiném světě.Všichni usměvavý,příjemný.Měla jsem úžasnou por.asistentku a fajn doktora. Ten mě vyšetřil a řekl mi,že můžu rodit i normálně,že miminko nebude velké a že bychom to zvládli.Pak ale změřil mou pánev a řekl mi že je moc malá a hodnoty hraniční a že to normálně nezvládnem.Doporučil mi císaře ale konečné rozhodnutí nechal na mě.U všech vyšetřeních se mnou mohl být Martin,doktor mu vše vysvětlil.Řekl co a jak bude probíhat.
Nechali nás na sále.Byla tam vana,velká postel,sprcha a dokonce i internet.Museli jsme čekat než bude volný sál.Před 10tou hodinou přišla por.as.a že jdem na to…a pak už to bylo rychlé.Na sále mi píchli epidurál.Chvíle než vyndali malého byla pro mě nekonečná ale trvalo to jen pár minut a pak už jsem ho slyšela plakat a anesteziolog co mi celou dobu seděl u hlavy povídá…„je to krásnej kluk“.Por.as. mi ho ukázala a odnesla ošetřit a přinesla zabalenýho do peřinky.To byl nádhernej pocit.Když mě vezli ze sálu,tak na mě čekal uplakaný taťka.Mohli jsme být chvilku spolu a pak mě odvezli na JIP…
…Další část pošlu během dne…
papa
Haňul , skoro mě to rozbrečelo, když jsem to četla
, já se tááák těším..... ![]()
Ahojte ![]()
Adi, vitej doma a at si hezky zvykate na novy spolecny zivot
.
Zebrus, jsi skvela jak to vsechno beres.
Ja uz zacinam ted nadavat, jak to vydrzim dalsich X tydnu nebo dnu. Prave vcera me volala mamka a prvni otazka, jak to ze jsem jeste doma? To jsem se rozzlobila, ji to zacalo hrozne mrzet, me pak taky, takze je to tezky.
Teda mivam hrozne poslicky, cetla jsem na netu, ze nekdo takove miva. No proste bolesti treba behem dvou hodin po 10-7-5 minutach, pri kterech nedokazhu ani na nic myslet ani nic delat, jen to rozchazet. Mam pocit, ze rodim uz nekolik dnu ![]()
Mimiska mate krasne a sladke a je videt, jak skvele to zvladate, to ja jsem na tom se Zbyndou byla mnohem hur. Ted uz na me taky prichazeji chvili euforicke stavy a pak zas takova deprese, ze brecim. Ja jsem na hormonalni zmeny fakt precitlivela. Proto ani nemuzu uzivat antikoncepcni prasky, dela to ze me jineho cloveka.
Adel, jeste popis porodu. My jsme, kdo jeste neporodil, tak asi vsechny hoodne zvedave.
Ahojky, tak vás zase po pár dnech zdravím. Stále bojuji se střevní chřipkou, takže se k PC ani moc nehrnu, spíš jen polehávám. Je mi z toho akorát slabo… ![]()
Zebruš , tebe bych už čekala spíš v porodnici. Asi ti nakonec dopadne ten termín podle MS. (Já ani jiný nemám, takže se taky řídím podle něj).
No nic, zkusím si vás přečíst za těch pár dní zpátky. Snad nebudu muset brzo odběhnout na WC. (Ale zase si říkám, že to mám trénink na ten klystýr
)
A koukám, že máme nové mimi. Leni, gratuluji k Jakoubkovi!!!
![]()
Born , mě už mamka raději nevolá
. Už jsem asi dost protivná
![]()
Jsem z toho sice nervózní, že pořád nic, ale nic s tím nenadělám a malej asi ví, proč čeká ![]()
Ernat , termín podle MS mám zítra, tak uvidíme ![]()
Jdu vařit psům rybu, mám v mrazáku prošlé filety a psi prý vařenou rybu můžou, tak snad to sežerou
![]()
Jinak k tomu všemu čekání mě alspoň udělali radost v práci - dostali jsme prémie za minulý rok a k tomu se mi vrátili nějaké daně, tak že by oslava (s červeným vínem)? A třeba z toho porodíme
![]()
Zebruško , tak dneska večer hezkou oslavu, pak trošku mazlení s manželem a šup šup do porodnice. U nás to bylo s Marečkem podobně ![]()
Jinak nám už taky vrátili daně, ale obávám se, že z plánovaného nového kuchyňského stolu asi toho moc nebude. Odešel nám totiž před 14 dny foťák (klasika- když bude nejvíc potřeba
) a ve čtvrtek alternátor v autě (taky hezká oprava za 7 tis.). Tak doufám, že už je s neplánovanými výdaji konec. ![]()
Tak já se prozatím loučím a jdu na …
A léčit se ![]()
Zdravim vsechny maminky a cekatelky ![]()
Adiko, vitejte doma!
Hanule, diky za popis porodu, je to super cist, navic kazda to ma vzdycky trochu jine a pro nas, ktere jeste nevime do ceho jdeme, je to alespon teoreticka priprava ![]()
Zebrus, jasne oslavuj a bujare, at to Benika trochu popozene ![]()
Ernat, snad to do porodu prejde a naberes sily na samotny porod ![]()
Holky, zacinam mit pocit, ze uz budu tehotna porad. Ja ani neposlickuju, zadna hlenova zatka neodchazi, takze mam pocit, ze se to vubec nikam neposouva
Tak porad aspon vyuzivam toho, ze jako tehotna muzu jist jeste vsecko, tak si uzivam pikantnich jidel, citrusu, cokolady a ja nevim ceho vseho, ale radsi se uz nevazim ![]()
Tak jsem zpět, monitor opět ukázkový, ale kdyby to bylo příští úterý naposled, tak by mi to vůbec nevadilo. Už mám od minulého týdne v průkazce červeně „větší plod“ a doktror na monitoru mi říká, buďte ráda, že se ještě drží, teď pěkně nabírá kilečka. Jsem si v duchu řikala, jo a rodit to budu pak asi jak?! ![]()
Adél hned jdu mrknout na ty fotky.
Odpoledne budeme mít tvořivé, Jířa má zas domácí úkol: tentokrát vyrobit sluníčko, tak budeme vyrábět - alespoň nějak zaplácneme to pokaboněné odpoledne.
Ahojky maminky a těhulky! ![]()
Tak máme za sebou první poradnu! Ale nějak moudrá u toho teda nejsem…dr. bohužel nebyla (je na tom podobně jako Ernat…) a bohužel si brala do Liberece s sebou i kojeneckou váhu, takže fakt netuším, jestli maličký papká ode mě doře
Chjooooo!
Snad tam v pátek doktorka bude i s váhou!
Jinak jsem dostala asi tři receptíky na kapičky a tak…
Zuločku: Masáž nám ukazovala doktorka v porodnici: Prstem kroužíš malýmu na vnitřím koutku bolavého očka…že tím nějak uvolňuješ slzný kanálky a ještě doporučovala kapat Opthalmo-septomex
Ale ten vy určo máte ![]()
Adél: Tak si dám sladký! Ale je fakt, že né už tak často jako v těhu, ale závislosti se člověk zbavuje postupně
![]()
Jinak já jsem nechala v porodnic asi deset-jedenáct kilčo, takže mi zůstalo asi osm-sedm kilo hore, tak doufám, že pak půjdou dolů samy
![]()
Evelín: Jen si pěkně užívej dlabání všeho různého! Je fakt, že kojením toho člověk toho tolik nemůže a přitom bych tááák chěla
![]()
Ernat: Vydrž! Určitě to brzy přejde a třeba ani ten klystýr nebude zapotřebí vůbec
![]()
Born : Hormony to je fakt věc! Jsem si myslela, že v šestinedělí to bude faky fuška s nima, ale že až taková
Ale nějak se s nima musí člověk poprat… ![]()
Jůůj a ty poslíčky ti ani trošku nezávidím ![]()
Tak já frčím vařit…jsem se zdržela u doktorky víc než jsem předpokládala… ![]()
Ahoj holky, tak zas nakukuju co je nového.
Dneska Radimek ve školce maloval a dokonce má výkres na nástěnce, tak mi ho hrdě ukazoval
(podle toho jak vypadá, tak mu s tím asi paní učitelka pomohla
) Chválila jsem až do nebe, ptala jsem se jestli zlobí, tak prý ne, mě vždycky řekne že jo, tak abych ho kdyžtak usměrnila, ale on je tam asi fakt hodnej, páč ho to tam baví.
Drobek se mě taky drží zuby nehty, udělala jsem si kafe se šlehačkou (no, víc šlehačky než kafe a to jsem ještě naředila čokoškou
) a na vrch jsem to posypala skořicí, když je tak povzbudivá pro mimi ![]()
LucyH: a neříkali ti kolik asi tak váží mimi, když ho považují za „větší“? Neboj nic, já když přijela do porodnice rodit Radimka, tak mi hned dr ve dveřích řekla, že to normálně teda nepůjde a pak když se Radimek narodil, tak sama říkala, že to vypadalo, že bude mít hodně přes 4kg a ve skutečnosti měl 3520gr. Takže si počkej až jaký mimi bude ve skutečnosti ![]()
Evelíno: nápodobně, začala jsem tak baštit, že váhu obcházím obloukem
![]()
Hanule supr popis porodu, myslím, že to všechny zajímá asi nejvíc a hlavně pozitivní přístup je opravdu to nejdůležitější ![]()
Ernatko:to je jak u nás, taky jakmile se naskytně už jen vidina peněz, tak se to začne doma sypat. Takže už si raději žádné kupky neplánuju a uvidíme.
Born: nic si z toho nedělej, mamka je možná víc nervozní než ty
. Já zase řeším svou babičku, celé těhu mi vykládá, jak by mi přála tu holčičku a já vím, že to bude kluk. Nejhorší pro mne bude až se malej narodí, tak už jí slyším, já ti tak přála tu holčičku, no jo, to je škoda. Už teď se pupínkuju, protože já se těším na kluka stejně moc a ona mě bude litovat a stavět mě do situace, jakože já jsem vlastně chudák že mám kluka.
![]()
Katy v úterý mi doktor řekl, že váží cca 3,50 ale vždycky mě upozorňuje na to, že je to jen orientační. Pro jistotu mi ale udělal poznámku do průkazky, neb Jířovu váhu odhadl dobře (ten měl 4,21) tak aby s tím tak trochu počítali. My s manželem taky nejsme žádní drobečci, takže je celkem pravděpodobné, že budeme mít větší miminko - pánev už jsem na to připravila!
![]()
Jinak ty tvoje obavy z babičky prožívám úplně stějně - všichni kolem tak hrozně fandí holčičce a já už se připravuju na to, jak mě budou litovat. Paradoxní je, že jsem za tu dobu co to vím, naprosto přehodnotila situaci a přeju si kluka víc než kdy jindy (možná by mě i naštvalo, kdyby se ta předpověď ukázala být špatná!), ale stejně to nikomu nenamluvim a ty lítostné kecy očekávám na 101%.
![]()
Už mě napadlo, že nikomu neřekneme, že jsem porodila, aby mě nechali na pokoji!
![]()
Zulok puding si taky udělám ![]()
Jinak pro zájemkyně popis porodu: Dopol jsem byla na kontrole o odpol po příjezdu jsem měla bolesti cca po půl hodině,ale občas vynechaly nebo byly dřív a tak.
Večer ještě snad před sprchou mě přešly úplně,tak jsem si v 11 h.šla lehnout.V půl jedné jsem se vzbudila a bolesti byly po 10ti minutách.Pořád jsem si nebyla jistá a čekala na další a další kontrakci..
Pak už se mi moc dobře neleželo,ještě se vzbudil Jířa a byla jsem chvíli u něj..Začla jsem pochodovat po kuchyni,šla jsem na wc na velkou,což v noci nikdy nechodím a to už zpozorněl i manžel,který se vzbudil.Bylo pomalu po třetí hod.a já jsem si říkala,v pět manžel odjede do práce,tchýně taky..Manžel rozhodl,že jí zavolá a aspoň nás tam odveze,i kdyby to nic nebylo..Jenže to už začly kontrakce…jojo,byly to ony
,po 4 minutách
Tak jsem dobalila tašku,umyla se,vyčistila zuby a už jsem se celkem v té koupelně kroutila.Přijela tchýně s tchánem,že zůstane s Jířou,že jde do práce až na osmou.Jiřulka se samozřejmě vzbudil a chtěl maminku,tak jsem začla mezi těma bolestma brečet,no děs
Pak se ale smál,viděl,že je tam babička a uklidnil se.Tak jsme vyrazili,já prodýchávala bolesti a tchýně pro jistotu šlápla na plyn..
Což udělala dobře,protože jak jsme vylezli z auta a zazvonili na vrátnici,začly kontrakce po dvou minutách,což jsme ovšem ještě netušili.. ![]()
Vylezli jsme do 1.patra,zazvonili na porodní sál…další kontrakce ![]()
No zkrátím to,pa mě prohlídla,já se převlíkla do košile a šli jsme na sál,to už bylo dost hustý,vedla mě pa a manžel,vylezla jsem na lehátko a už to jelo,píchla mi vodu,už koukala hlavička,sestra řekla nekřičte a zavřete oči,párkrát jsem zatlačila a bylo to…trošku mě natrhnul pejsek,ale malinko,dívala jsem se na něj,když ho vytáhli a viděla,že je celkem malinký a říkala jsem,to není možný ![]()
Konec elaborátu ![]()
Jo ještě vám napíšu,co mám dnes napsané na poznámkovém papírku:
vyvařit odsávačku,lahvičku
objednat chrániče,podložku
oholit nohy
udělat puding ...........
![]()
Ernat , máme doma jen portský víno, tak možná trošku zkusím (ale jen tak decentně, protože normálně nepiju, tak aby to se mnou nešlehlo
) To „mazlení“ už moc nefunguje
, jsme teď oba tak nějak moc velcí
![]()
Auto se nám rozbilo zrovna když jsme byli úplně na mizině, tak jsme si museli půjčit od taťky
Snad to brzo opravíte…
Evelín , taky mám ten pocit, že už budu těhotná pořád, ale už jsem si na to břicho zvykla, tak bych to nějak zvládla… ![]()
Lucy , gratuluju ke kontrole
. A měla jsi porod v pohodě, když měl Jířa 4,25 kg? My taky čekáme obříka, i když v průkazce nic nemám.
Lucy a Katy ,dva kluci jsou supéééér,vyřiďte babičkám
U nás naštěstí nikdo takový není,kdo by říkal,škoda že to není holka ![]()
Jo a s tou váhou se klidně můžou splést i o celé kilo!!!!Takže v klidu ![]()