Poradna duly
Jana Čurdová
Evelín , kéž by
. Ale jak tak čtu o zátkách, tak můžou odejít i několik týdnů před porodem
Ale takto naráz a dohněda
Třeba už to začne…
Špiním teda už od soboty, ale teď je to i zátka ![]()
Jinak me zatka uz po trochach odchazi mesic a jenom se kvuli tomu zbytecne napinam. Ale rika se, ze kdyz najednou, tak je to pravdepodobny, ze uz to bude brzy.
Born , nevím kolik tam té zátky tak může být, ale asi už mě tam toho moc nezbylo
. Já doufám, že to přijde brzy… ![]()
Zebrus, u tebe uz ale „nekolik tydnu pred porodem“ nehrozi
Spis bych tipla, ze uz to dlouho trvat nebude (vsak uz je na case, ze
) ![]()
Evelín , uvidíme, co se z toho vyvrbí
. Zatím mám jen malé křeče v podbřišku, ale ty jsem měla už dřív a nic z toho nebylo ![]()
Adel , teď jsem si pro jistotu krupičku uvařila - co kdybych se k ní už nedostala ![]()
Zebruš už mazej!
![]()
Ernatko to je krásná fotka!
Zítra jdu skoro po roce ke kadeřnici, ani my nepřišlo, že už jsem tak dlouho nebyla - tak ať mám na tu slávu nějakou fazónu! Doufám, že vydržim sedět, protože jsem si vymyslela červenou s černým melírem a stříhání, což asi bude na dlouho. Ale hrozně se těšim, že se mi zas někdo bude hrabat v hlavě - to miluju!
Tak se tu mějte krásně, já se asi ukážu až zítra večír, papa
Zebruš musím říct,že v porodnici jsem na tu kaši s láskou vzpomínala ![]()
Teď mě nějak chutě celkem přešly,ale kaše mě drží
Puding jsem nedělala,máme málo mlíka..
Lucy závidím kadeřníka ![]()
Na některých stránkách píší, že zátka nic neznamená, že neindikuje porod
a píšou to většinou doktoři. Tak bych se asi neměla moc radovat… ![]()
Ahojky,
než se vrhnu na popis toho co následovalo po porodu,tak jsem vám chtěla říct ať se ničeho nebojíte.
Já před porodem četla jak je císař hrozný a jak nebudu moc měsíc chodit…nebudu říkat,že to nebolelo ale holky angína je HORŠÍ!!!! Tohle bolelo 12hodin ale byla to bolest snesitelná.Dalších 12hodin mi vadilo,že jsem nemohla vstát a osprchovat se.Když mi to po 26hodinách konečně dovolili,tak jsem byla jak znovuzrozená.První den jsem chodila opatrně ale za 3dny už jsem běhala jak laňka a dnes ani nevím,že jsem měla rozřízlé břicho.Jizvu mám malinkou a zahojenou,břicho mám úplně zatažený,nekrvácím a nic mě nebolí.Takže opravdu nikoho,kdo vám bude tvrdit jak je to hrozný neposlouchejte.V té chvíli vám to bude stejně jedno,to miminko prostě ven musí… ![]()
…Takže taťka odešel za malým na novorozen.odd. a já byla převezena na JIP.Řekli mi, že malý má Apgar 10,10,10 a že je úplně v pořádku.Ležím si tam a najednou slyším své jménu a vidím jak ke mě jde starší doktorka.Bylo to jak ve špatném snu…„Chlapeček nám začel dýchat rychle,jako pejsek.Převezli jsme ho na novor.JIP a čekáme co bude.Buď má nevyvinuté plíce nebo infekci.Vy ale odpočívejte a nebojte se“.Nevím jak jsem ten čas přežila.Nemohla jsem se ještě po epidurálu hýbat a nemohla ani zavolat domů(telefon byl zakázaný).Všem vozili miminka a já vždycky koukala na ten vozík,jestli ho přivezli i mě a … nepřivezli.
Za další asi 2hodiny mi přišla ta samá dr.říct,že malý má plíce vyvinuté a že na nich má nález jako kdyby měl zápal plic.Naštěstí se nepotvrdila žádná infekce a nález byl z toho jak malý vdechnul plodovku.
2dny byl na dýchacím přístroji.Po dvou dnech se to tak zlepšilo,že mohl být odpojen ale zůstával na JIP.Mě se hned druhý den spustilo mlíko,každý tři hodiny jsem odstříkávala,běhala s tím za malým,krmila ho stříkačkou…Neměl sílu sát.Já byla na odd.šestinedělí,malý na JIP.Byla jsem tak vyčerpaná,nevyspalá.Už jsem myslela,že zkolabuju.Naštěstí mě 6tý den propustili a já se mohla jako doprovod přestěhovat za malým.Byl na tom tak dobře,že jsme mohli jít hned spolu na pokoj a druhý den domů.
Bylo to stresující ale byl tu přítel,který za námi každý den jezdil a mohl s námi být od 14-18h na JIP(jiné návštěvy za malým nemohli).Hodně mi pomohl i když to co jsme tam viděli v nás zůstane a jsme teď oba hodně moc přecitlivělý.Nevím jestli ještě někdy budu pokoušet osud a chtít druhé dítě.Jsem šťastná,když se na Matýska podívám ale je ve mě takový strach a úzkost.
Doktor nám řekl,že máme malého hodně rozmazlovat.Nenechat plakat.Chovat a chovat.Bylo to prý pro něj moc těžké.
Už tu zase bulim,takže už radši končím…
Jdu za těma svýma chlapama.
papa H.
Ahoj holčičky, jen vás jdu před spaním na skok pozdravit.
Zebruš jen tak dál, držím palce ať je to ono, tak hurá na to
![]()
Já jsem dnes volala na ty výsledky, tak teda počkáme na kontrolu v pondělí a na ní domluvíme datum vyvolání. Nevím teda nic bližšího, ale asi to bude ještě ten příští týden, myslím že na ten další už to nenechají. No třeba to do té doby přijde samo, to by bylo nejlepší.
Holky, takový blbý dotaz. Když mi v noci tvrdne břicho, nijak pravidelně ani bolestivě, prostě jen nepříjemný pocit který většinou zaspím, tak to jsou poslíčci? Asi jo co? Jen párkrát mě u toho malinko pobolelo v podbřišku, ale spíš ani moc ne. To mě pobolívá spíš jak se tam malá vrtí.
No nic, jdu. Mějte se pěkně a pracujte na dalších mimíscích. Pa
Haňul , já bych tam byla taky pěkně vyděšená
, super, že už jste doma a v pořádku. Od teď už bude určitě všechno dobrý. A Matýsek bude určitě rád, když ho budete rozmazlovat ![]()
Amazonko , já mívám něco podobnýho, asi to jsou poslíčci - alspoň myslím.
Já jdu spát, nic se zatím asi neděje a už usínám
. Tak dobrou a kdyby něco, tak dám vědět… ![]()
Zebruško asi jsi další adept,tak se drž
a vy všichni oststní taky.
Dobrou noc.
Haňule a Matýsek
Zebruško, drž saaaa, a krupicovu kašičku ti môže priniesť manželik aj každy deň ![]()
Ahojte holciny,
hlasim se po neskutecne dlouhe dobe…nejak nestiham, jsem rada, ze se nejim, vysprsim
ten muj poklad me chce mit porad u sebe.
U nas nic noveho, dneska jsme byli na prohlidce u dr ve 14 dnech, prospivame vic nez dobre
, meli bychom brzdit.
Porod u me byl vic nez pohodovy, rano jsem vstala, mela jsem bolesti bricha, takove nijake, odesla jsem nakoupit, vysla si do 4.patra a nic…dopoledne me pobolivaly zada, tak jsem si vzala termofor a vse se uklidnilo. Jeste jsem zapomnela, ze od rana mi odchazel hlen a lehce jsem spinila(nasla jsem si, ze se nemam znepokojovat, ze se chystaji porodni cesty, tak jsem byla klidna). Po poledni jsem si dala vanu, protoze brisko porad pobolivalo, a tak jsem si rikala, bud a nebo, ale spis jsem si rikala, ze jsou to poslicci. Den pred tim jsem byla na konrole v porodnici a doktor rikal, ze jeste dloouuho nic
.
Ve vane se opet vse uklidnilo a ja si tam chvilinku polezela. Pak ale zacly bolesti nejak pravidelne-nepravidelne cca po 10 - 8 min. No nic, rikala jsem si, ze kdyztak mam jeste spoustu casu- jako pvorodicka pri 1.dobe porodni 10-12hod.....Vylezla jsem, sla zkontrolovat tasku a behem chvilky(asi hodiny) jsem mela kontrakce jiz po 6min, nijak vyrazny, chodila jsem po byte a nemusela je vydychavat. takze jsem se nijak nevzrusovala…Kamaradka, ktera se mnou komunikovala pres ICQ, uz tak klidna nebyla, sama si prozila takovy zrychleny porod, a tak me zacla nabadat, abych se uz nekam vydala. Manzel nebyl k dosazeni(jeden jediny den!!!) a ja jsem si myslela, ze ma jeste dost casu a ze si muzu dovolit na nej pockat…Ona ale zalarmovala naseho spolecneho kamarda, ktery byl shodou okolnosti u nas v okoli. Vyzvedl me, pockali jsme na manzela, ktery nastesti stihl dobehnout a vyrazli jsme do porodnice- kontrakce po 5min(2hodiny od pocatku kontrakci) nijak vyrazny. Za hodinu jsme byli v porodnici-kontrakce po 3min - nijak bolestivy.
Ale jak jsem prekrocila prah porodniho salu, tak to teprv zaclo, ale za 1hod40min bylo vse za nami a prcek byl na svete asi na 5 kontrakci. Takze pohoda, vsem preju takovy porod. ![]()
jediny problem byl ten, ze neodchazela placenta, chteli uz na me zavolat ARO a uspat me, nastesti se nakonec zadarilo, ale byl to uz posledni pokus pred planovanym uspanim. Jen jsem ztratila vic krve… Siti bylo dukladne, musel me dr nastrihnout a troslu jsem se i trhla, ale vubec to nebylo citit - az na par stehu
Tak ja valim, tak snad tu budu pravidelneji a opravim i metrik a konecne vlozim i nejke fotecky!!!