Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak ani nevim, jestli u nás něco napadlo, protože jsme vstávali až po desátý a to už jen pršelo a pršelo.
Mamka mi odebrala Jurouška, tak su sama. Sice mi ještě není moc dobře, ale on má teď zrovna docela klidné období a pořád se se mnou mazlil, tak je mi teď docela smutno. No naštěstí, zítra už budu mít zas oba chlapy doma.
Holky já jsem na to mazaní tentokrát děsně líná. V prvním těhu mě poctivě mazal manžel, to jsem měla i olejíček na masáž hráze a jiný ptákoviny, ale protože jsem byla s Jířou neuvěřitelná obryně (k porodu jsem šla s 90-ti kily), tak jsem byla stejnak celá rozpraskaná a teď už to pro mě nějak nemá význam. No jsem zvědavá, v jakých rozměrech se povalim tentokrát, když si na to vzpomenu, tak už mi teď tuhnou nohy! ![]()
Tak jsem ještě upravila seznámek.
Adiko , omlouvám se za tu holčičku, co jsem ti přisoudila, ani nevim, jak jsem na to přišla. Myslím, že jsem tě trochu smíchala dohromady s Lenčou. No tak jestli se ti nakonec ta princeznička narodí, tak si otevřu soukromou věštírnu!
![]()
To neva, ADIKO, já jsem to tak pochopila
Akorát mi to bylo divný, jak jsi tu přezdívku smíchala
My bydlíme v Jablonným…a rodit budu v Liberci, takže se asi nepotkáme, že?
![]()
LUCY, a můžu se zeptat na takovo…intimnější…otázku, kolik jsi za těhu s Jurouškem přibrala? Já se pořád ptám kamarádek a tak, abych pak nebyla překvapená kolik přiberu i já
![]()
JENI, třebai joooooo
Slyšela jsem, že je to tam poměrně dost drahý, prý skoro jako Alpy
Ono i letos u nás to s cenama nebude o moc lepší…
Letos bude muset jezdit Radko sám nebo s mím taťkou.
Ryntyntyn , já mám normálně +-65 kilo na 172 cm, ale přesně jako teď jsem ještě před těhu nabrala 5 kilo (myslím si, že to asi psychikou - obě miminka byla plánovaná, tak jestli jsem si podvědomě začala dělat zásoby už dopředu - netušim, prostě to tak mám) no a pak během těhotenství to bylo dalších 20 kilo. Takže asi tak, ale řekla bych, že budu spíš z té horní hranice. Někdo přibere 8 kilo, normální je asi tak do těch 15-ti.
Holky já jsem se ani při prvním těhu žádným spešl krémem nemazala a strije nemám,takže teď se mažu každý den po sprše normálně tělovým mlékem.Někdo se maže a má je stejně..A nabrala jsem 8 kilo,tak jsem zvědavá,kolik teď.. ![]()
U mě jsou zatím ty váhové přírůstky stejné jako prvně, řekla bych, že sice to těhotenství prožívám úplně jinak, ale po „technické stránce“ je to nastejno.
Jen si říkám, jaký bude asi ten porod. Většina mi potvrdila, že podruhé je to rychlejší (což je asi logické).
Já taky pořád myslím na to, že bych chtěla vyrazit tentokrát do porodnice později. Sice jsem neměla pocit, že by to trvalo nějak dlouho, protože okolo mě se stále něco dělo, ale manžel seděl asi 3 hodiny na chodbě a byl dosti nervózní, tak tam nakonec na někoho vyjel. Sestřička za mnou pak přišla, jestli ten pán, co jim tam seřval doktora patří ke mně. Bylo mi pěkně trapně, ale oni byli chápavý a vstřícní. Pak už mi ho pěkně vystrojili a byl celou dobu se mnou.
Lucy taky myslím na to,jaké to bude podruhé.S Jířou jsem byla od středy v porodnici,narodil se až v sobotu po třetím pokusu vyvolávání.Všichni kolem rodili a já nic.Nakonec to vyšlo dobře,že manža akorát přijel,když se to začlo rozjíždět.
O vaze toho radsi nechci moc slyset. Mam pocit, ze uz musim mit aspon pet kilo nahore,ale nemame vahu, tak se nestresuju
Uvidim zitra, jak na tom budu. Jinak diky holky za podporu, ja se z vysledku nijak nestresuju, ale porad je to nejistota, tak zitra budu moudrejsi… Moc gratuluju vsem, co uz to maji za sebou.
Chtela jsem se zeptat, jestli to mazani bricha pomaha nebo stejne pak ma clovek pupek popraskanej. Popr.kde se daji ty mazadla sehnat - v lekarne nebo normalne v drogerce?
Vam ty pohyby miminek zacinam pekne zavidet ![]()
EVELÍN, já jsem si krém koupila v lékárně, ale koukala jsem, že i v rosmsmennu něco mají ![]()
Jsem ráda, že těch 4-5 kilo jsem nepřibrala sama
Jste mě holky ujistily… jsem zvědavá jaké skore budeme mít v dubnu
![]()
ZULOK, už máš kráááásnéééé bříško ![]()
Jdu na kutě…jsem nějak víc utahaná ![]()
Juj Zuločku, ty už jsi těhulka jak vyšitá! to je krásné bříško na chlubení!
Taky jdu funět do polštáře, už tu u toho moc otvírám zobáček. Ještě jsem vybírala Juráškovi něco pod stromeček. Asi mu objednám nějaké lego, hrozně ho baví stavebnice a lego máme poděděné jen takový trošek, ale jsou tam kolečka a tak pořád stavíme nějaká prapodivná vozítka. A koukala jsem co mají na výběr různých pracovních aut (sanity, hasiči, policie, bagry, popeláře …atd.), to se mu bude strašně líbit. Alespoň mám ušetřeno lítání po obchodech, docela jsem si na tyhle internetové nákupy zvykla. Už tím řešíme třetí Vánoce a já jsem hrozně spokojena, že vynechám ten zmatek v obchodech.
Tak teď už opravdu dobrou
Adelka, dúfam, že sa rýzhlo uzdravíš z tej plesničky
HAňulka, juchuu, že mimísek sa má pekne dobre a rastie. perfektné.
Evelinko, mazanie bruška ževraj pomáha, no keď má dakto v rodine nižšiu elasticidu kože, tak i tak popraská, ale menej ako bez krému. Napríklad ja mažem a už mám strie na prsíčkach. U nás tie krémy predávajú v lekárni.
Holčinky, Ďakujem za pochvalu bruška, mne hádam rástlo od začiatku. doma sa mi chechcú, ako všade píšu, že tehugate stačí kupovať od 4.mesiaca a ja už v 8tt som si v nich lebedila.
Zajtra idem na kontrolu s drobčiatkom, neviem sa dočkať. dúfam že spraví aj uzv ![]()
Ahoj holky,
preji hezky den ![]()
Tak mam po kontrole, mimis je krasnej, dneska se pekne protahoval a zase sebou hezky mrskal. Vysledky jsou snad v poradku, i kdyz mi zjistili jednu hodnotu vyssi, tak me jeste testnou ve 20. tydnu. Tak snad bude vse ok.
Jinak jsem od 12.tydne pribrala 3 kg, coz jsem se az divila, ze jenom tak malo
Diky za info k tem kremum, to si asi taky zkusim neco koupit.
Zulok, krasny brisko a hlavne mas jen to bricho, co Ti zavidim ![]()
ahoj holky ![]()
tedy Zulok , to koukam, jak jsi k tomu krasnemu brisku prisla?
no podle toho co mam ja tedka, tak budu doufat ze se na tvoji velikost briska dostanu aspon v tom 9. mesici
jak ja uz bych se taky chtela chlubit briskem ![]()
Evelin , gratuluju k uspesne kontrole. z te jedne vyssi hodnoty si vubec nic nedelej. ty triple testy nejsou moc spolehlive co se tyce pozitivniho vysledku. a jenom jedna hodnota vys, to uz vubec nic neni ![]()
tak jsem to s tim krasne bilym pocasim zakrikla. dneska u nas od rana prsi, je takove uplakane pocasi a asi je zase i nejaky blby tlak protoze se mi mota hlava