Poradna duly
Jana Čurdová
Adél, jestli on se venku zase nemění tlak…mě zas bolí hlava(i když jestli to spíš nemám z toho kašle…)
Mno, jinak mi jsme včera leželi s manžou v postýlce a já si tak uspokojivě mažu bříško! a říkám mu…to krásně povyrostlo, viď? A on na to: To jo…ale stejnak nevypadáš těhotně, ale jako tlustšší ženská..... to mě tedy nakrk…vychtrlinka
![]()
Ahojte holky.
Tak jste nejake nachcipane.
Lusy, jsi sikulka, ja jsem zapomela to bydliste - Praha, a to jsem se tak snazila.
Paralen si klidne vem, jenom ne zadny brufen atd, jenom paralen. Ja jsem se Zbyndou byla taky takhle hrozne nemocna v tom ctvrtem-patem mesice, mela jsem i 38 teploty, svagrova, co dela v Podoli neonatolozku rikala, ze paralen klidne muzu.
Ryntyn-ko, a co tak mleko s medem a caj s medem, echinacea, jitrocelovy sirup, inhalace nad soli, ale jeste lepsi nad bramborami se soli. Takhle jsem se lecila tehotna a hodne to pomaha.
Adel, me se taky mota hlava, vypiju denne tak tri salky slabeho kafe.
Moc dekuji za info o vaze, tak pokud budu mit ty 4 kila, budu se citit v pohode, protoze zapadnu do vetsiny
. Zitra se zvazim.
Zbynda ma 12 a 95 cm, to jsem se divila, proto ze podle tabulek je skoro povyziveny a pritom me pripada, ze ji dost. Adel, Jira je sikula, on se asi snazi zachovat rovnovahu, a kdyz uz maminka ma malo, tak to vynahradi
Kolik meri?
ahojky holky ![]()
tak jsem se o vikendu zase nedostala k PC
manzilek neco instaloval a zkoumal …
vsem moc drzim pesticky aby vysly ty deticky/pohlavi jake si preji. my bychom chteli aspon jednu holcicku a aspon jednoho chlapecka, ale co bude driv nam je uplne tedkom jedno
rict si pohlavi nechame urcite, jsme zvedavi ![]()
holky, tu vahu vam skoro zavidim, aspon muzete mi t dobry pocit ze je vse OK, vzdyt v tehu se ma pribirat
to ja jsem porad jeste nedosahla sve puvodni vahy pred tehu. sice uz to nejde dolu, ale porad to stagnuje, pritom brisko uz posledni tyden trochu vykouklo. tak nevim kde furt ubyvam kdyz jinde pribyvam ..... moc dobry pocit z toho nemam
tento tyden mam poradnu tak uvidime co mi na to dr. rekne.
Lucy seznamek je bezva vec, sikulka
nas tady tedy opravdu je habakuk!!! jsem zvedava jestli nekomu z tech drivejsich dubnatek nevyjde narozeni nakonec na aprila, to by bylo super ![]()
holky preju at se brzy zbavite tech nachlazeni. taky jsem posledni tyden byla nejaka presla a obcas me v noci skrabalo v krku, ale nejak se to rozchodilo. ono je toho tedka vsude strasne moc, minule jsem po dlouhe dobe jela autobusem a kazdy druhy pcikal, kaslal, smrkal ...... mela jsem chut vystoupit a jit radeji pesky ale zrovna prselo tak jsem vzdala …
Born , čajíček s medem zkouším…
Ten zbytek vyzkouším, krom těch inhalací…ty jsou spíš na rýmu a navíc je nemusím, co jsem si jich užila, když jsem měla zánět nosních dutin…
Jeni, neboj, i na tebe přijde to přibívání
Jsem zvědavá, kolik přiberu za celé těhu
![]()
Ahojky, tak Triple test je za náma. Ve středu si mám zavolat na výsledek. Bojim se moc ale zítra jdu na UTZ tak se těšim, že budu mít fotku a že mě pan doktor zase uklidní.
Jsem šťastná, že ty výsledky jsou za dva dny a ne za dva týdny. To bych se zbláznila.
Jinka k té váze. Já mám nahoře 4 kila. Už nosím jen těhu kalhoty a jeden svetřík co jsem měla před těhu. Jinak je mi vše malé.
Dneska jsem po dlouhé době viděla svého dědu, tak mi pořád koukal na břicho. Už je pěkné. Já budu v dubnu jak koule ani to nechci vidět.
Tak a teď ta poslední věc… hlavně zkušené maminky teď chci poprosit o radu…
Včera jsem si tak ležela u televize. Nohy jsem měla pokrčené, jedla jsem pomeranč a najednou…
Jak kdybych měla v břiše motýla. Nikdy jsem nic podobného nezažila a jsem přesvědčená, že to jsou pohyby ale … je to moje první těhotenství a jsem 16tt+1 !!!! To je přece brzy!!!! Všude píšou, že pohyby ve 20tt.
Cítila jsem to během 2hodin celkem 3×. Bylo to dost intenzivní a trvalo to já nevim asi 10sekund… jo a cítila jsem to hodně dole na levé straně.
Dnes zatím nic…
Haňulko ty pohyby jsou hodně individuální, když si najdeš tady na emimču diskusi na téma pohyby, uvidíš, že je tam spousta holek co je taky cítily už v 16t při prvním miminku. Takže jsi určitě jedna z těch šťastnějších, co to zažijí takhle brzo.
Holky s tím tlakem bude určitě něco v nepořádku, já jsem včera ani nedokázala dosmažit rodince chleba ve vajíčku k snídani, ještěže byl doma manžel, protože jsem zbytek dopoledne trávila na balkoně. No a večer jsme museli sousedce volat záchranku, šla na záchod, zamotala se jí hlava a upadla, je to už starší paní v důchodu a řeknu vám, že mi z toho bylo teda pěkně ouvej, když jsem ji viděla. Naštěstí doktor přijel okamžitě a hned ji odvezli, tak doufám, že to bude dobrý. Znáte to, jak jsme teď takové měkoty, tak se mi z toho chtělo pořád brečet.
No a dneska jsem pro změnu ani nevylezla z postele, chřipka mi asi vyrcholí, tak snad už to bude od zítřka lepší a lepší. Jířu zlobila dva dny a dnes už je zase čiperka.
Už mě z toho monitoru zase pálí oči, tak se jdu někam uklidit, zatím papa
Lucy děkuju za odpověď. Tak asi jo…uvidím jak to bude pokračovat.
Jinak s tím tlakem. Já už omdlela skoro 2×. Jednou to bylo fakt krušný. Byla jsem mokrá od hlavy k patě, černo před očima…stalo se mi to v hypermarketu - naštěstí se mnou byla mamka.
A včera!! Od rána jsem měla studenej hadr na čele. Točila se mi hlava už když jsem připravovala snídani a oběd musel dovařit přítel. Celý den jsem proležela ale i tak mi bylo pořád mizerně. Chtěla jsem přítele poslat k rodičům pro ten měřič tlaku ale nekonec jsem to nechala být. Dnes jsem v pohodě.
ten tlak me holky taky potrapil, sice jenom o vikendu, ale solidne. poprve v sobotu ve sprse (kde vetsinou naopak ozivam a nabiram novou energii) se mi uplne zamotala hlava a musela jsem si hnedka sednout abych nespadla. a v nedeli taky, kdyz jsem dopoledne chystala obed, pak uz nastesti nic. no a dneska cely den sedo-lezim takze taky nic ![]()
jeeeee, Hani tak to ti moc preju a tajne i malinko zavidim
ja mam taky v brise simrani, uz tyden, ale vzhledem k tomu ze mi hnedka spolu s tim simranim zthune brisko, tak vim ze to nejsou pohyby miminka ale „cviceni“ delohy
smula, musim hold jeste pockat.
Born ,tak jste teď Jířu měřili a má 96-97 cm,kus chlapa ![]()
Leželi jsme s Jířou na gauči a mimi mě tak krásně nakoplo,nebylo pochyb,co to je. ![]()
Haňule určitě to dobře dopadne,tak se neboj ![]()
Jeno s tím přibíráním si nedělej hlavu,já jsem taky byla nervozní,že nepřibírám,ale ještě je dost času a nejvíc se přibere na konci těhu!Při Jířovi jsem přibrala jen osm kilo,takže je čas,a to byl velkej.Když to bude malá drobná holčička… ![]()
Ahojky,
já taky přibrala už čtyři kila. Do ničeho netěhotenského se pomalu nevlezu. Začínám se bát, že naberu opět přes 20 kilo jako u Máry. A žádnej velkej cvalík se z něj nakonec nevyklubal - „jen“ 3,30 kg. Pak jsem to přes rok shazovala, ještě že to byl takový jedlík.
Nachlazení se nám prozatím vyhýbá (ťuk, ťuk), i když u Marečka ve školce chybí půlka třídy. Snad je to tím, že ho krmím dětským Preventanem a já mám aspoň ty těhotenské vitamíny a cpu se ovocem.
Já mám teda kolem jídla šílené stavy - ze začátku jsem byla vysazená na maso a sýry, ještě nedávno to bylo sladký a teď zase mám furt chuť na ovoce a zeleninu. Tak to by mě zajímalo jestli se z tohohle dá poznat jestli je to holka nebo kluk…
---
http://b5.lilypie.com/ogxmp1.png http://bd.lilypie.com/80oup1.png
Jůj, holky, taky už se těším na první pohyby ![]()
Chtěla jsem se zeptat…zdá se vám o porodu?? a tak kolem miminek?? ![]()
Ryntyn , neustále. A tím, že to mám ještě v živé paměti, tak neni problém si to pěkně barvitě představovat, taky už plánuju, co si sebou sbalím, na co jsem třeba poprvé zapomněla nebo co bych tentokrát chtěla udělat jinak (to se týká především pořizování fotek a videa - z Juráška jsme byli tak konsternovaní, že jsme zapomněli skoro fotit - teda manžel, já už bych po té fušce asi ani neudržela foťák)
Jo a včera jsem si pustila film „Zbouchnutá“, docela jsem se u toho nasmála, ale viděla ho taky moje kamarádka (mimochodem zatím bezdětná, ale toužící) a přísahala, že bude chtít epidurál. Takže pro prvorodičky to může být lehce odrazující. Mě ta však ta hysterie hlavní hrdinky přišla docela vtipná. Asi proto, že můj porod byl pozitivním zážitkem.
Lucy, tak to jsem ráda, že nejenom mně
Já začínám spíš uvažovat, že bych se mohla jít pomalu přihlásit k nám do porodky na předporodní kurzy, aby nakonec měli ještě volná místa(když se teďka tak hodně těhotní a rodí
)… A o tom porodu, někdy se mi zdá něco nesmyslnýho a pak i něco smyslnýho…tak uvidíme, jak to na konci dopadne
![]()
A ten film dávali včera na jedničce? Jsem se taky chtěla koukat a nakonec jsme si s manžou pustili DVD… Ona to snad ČT bude opakovat ![]()
ahojte ![]()
Tak mam 3 kila nahore, ale nejvic me desi, ze 1,5 jsem pribrala za 12 tydnu a 1,5 za posledni 2 tydny. Me je porad spatne, ale prave nejhur, kdyz nejim, pokud jsem 2 hodiny bez jidla, tak bezim na WC.
Adel, to je teda kus chlapa. ![]()
Sny o porodu mam priserne, nejcastej, ze uz rodim, ale jeste se nema, neco takoveho, to jsem mela i se Zbyndou. A nedivali jste se na „kolotoc“ v nedeli? Ja jsem to mela nejak podobne po porodu, necitila jsem hned ten priliv stesti, jak jsem cekala, a pak dlouho jenom unava, unava a podrazdenost, ze uz nedokazu mluvit o nicem, krome kakani. Za pulroku me to preslo a zacala jsem si to strasne uzivat.