Poradna duly
Jana Čurdová
Manžílkovi by nejspíš vůbec nevadil další klučina, dost mu imponuje, že je Jiřík celý po něm a protože mají podobnou povahu, tak si zatím hodně rozumí. (časem by to mohlo být ale na obtíž - víte jak to je, když se sejdou dva paličáci!) Já si ale myslím, že ty holčičky jsou stejně takové tatínkovské prdelky a můj manžel je zrovna ten typ, co by si s dcerou klidně dokázal povídat o menstruaci. Vidím na něm jak hrozně trpí tím, že se vztah mezi ním a jeho dcerami po rozvodu zhroutil. A tak bych chtěla, aby měl možnost si to prožít znova a lépe. I když samozřejmně tím, že spolu budeme mít další děti, mu nemůžu nahradit ty, o které přišel, ale člověk se s tím asi lépe srovná.
Jak to tady čtu, dámy, tak koukám, že budeme nakonec tady budeme mít pořádný babinec
Pokud se nám tedy splní sny ![]()
Jako prvorodičce je mi jedno pohlaví mimíska, ale taky bych přeci jen radši tu holčičku… ![]()
Ale tak či onak, ať jsou zdravý ![]()
Lucy , s těma tatínkovýma prdelkama máš pravdu… moje sestra je nevlastní (máme jiného taťku, ale nikdy jsem to nerozlišovali mezi s sebou plus tedy mám i bráchu-mladšího), ale ať se vrátím k pointě
Když jsem začínala chodit s Ráďou, tak jsme půl roku u nás museli spát odděleně.......
....... a jednou v noci mě táta načapal jak jdu z jeho pokoje k sobě. No!! Po jeho odjezdu to bylo čororomoro
Na zadek jsem nedostala nebo tak…ale těch přednášek, že si tohle Klára nikdy nedovolila a bla bla bla… tatínkovská ješitnost
Naštěstí se to srovnalo samo a je to v největší pohodě ![]()
Ahojček holky!taky bych si moc přála holčičku,přítel by chtěl chlapečka.Chtěla jsem se zeptat v pondělí chci vyrazit do páry-sauny,může se to nebo ne?Byla bych tam v kratších intervalech a hodně pila,ale nevím
no tak u nás to bylo podobný, já jsem dokonce měla zákaz přivést si domu nějakého kluka, pokud s ním nebudu chodit min. rok. Bylo mi 17, když jednou naši někam odjeli a já si honem přivedla na noc svého tehdejšího přítele. Jaké bylo překvapení, když se náhle v noci naši objevili a načapali nás v posteli
Chudák přítelíček dostal vyhazov a musel cupitat pěkně domu (busy už nejezdily a tak šlapal 10 kilometrů). S manželem už to bylo o něco lepší, naštěstí když jsme se poznali, bydlel si každý ve svém bytě, takže randění bylo bez maminčiného dozoru i tak se tvářila kysele, když jsem se nastěhovala k němu a svůj byt pronajala. Teprve, když jsme jí oznámili, že čekáme miminko, začala brát můj vztah vážně a manžel mohl bez problémů vstupovat na jejich území!
No doufejme, že já budu jednou tolerantnější ke svým děťátkám. Aby mi pak ze zakázaného ovoce neujídaly ten největší krajíc. Znáte to, když se něco zakazuje, jak to dopadá!
Katarinko mám takový pocit, že těhulky by do sauny vůběc něměly chodit.
Nevím, jestli je to víc nebezpečné pro mimčo, nebo pro tebe, ale asi bych to raději neriskovala, nevím.
Zkus si vyhledat něco o saunění ve starších diskusích, určitě nejsi sama, kdo to kdy řešil.
Jo jo zkusím,už jsem se dívala do chytrých knížek a tam píší že se nesmíš přehřát nad 38 stupňů.Tak jsem si říkala že tam budu vždycky jen chviličku a pak pauza.No zkusím ještě pohledat něco na netu
Taky mi to nedalo, našla jsem jeden dotaz ve virtuální porodnici, je tam toho samozřejmě více. Obecně se doktoři většinou shodují na vynechání v 1. trimestru a pak je to na zvážení těhulky. Tak ti sem zkopíruju ten dotaz s odpovědí:
"Ještě bych se chtěla zeptat, zda-li se mohu na začátku těhotenství saunovat. Máme svoji saunu, tak si teplotu moju nastavit dle libosti. Děkuji za odpověď a přeji krásný den
Saunování na zač.gravidity asi není moc vhodné, hypertermie ( zvýšená tělesná teplota ) může mít negativní dopad na vývoj embrya, takže bych spíše počkal do cca 3-4 měsíce, pak bude záležet, jak se budete cítit,pokud vám nebude zle ( kolapsové stavy ), budete nejspíš moci."
Taky jsem si to už našla.No já začínám pátý měsíc tak myslím že to zkusím a uvidím jak mi bude.Chodila jsem dřív pravidelně,dělalo mi to hrozně dobře-já jsem totiž hrozná zmrzlina a tam jsem se krásně prohřála a odpočinula.Pak ti dám vědět
Ahojky, tak koukám Lucy, že máme podobný problém. Doma máme jednoho raráška a teď bychom raději čertici. Taky se spíš kloním k tomu, že si nechám říct pohlaví předem, abych pak nebyla „zklamaná“ (ale já budu samozřejmě ráda i za kluka, hlavně aby byl zdravý). Jenže moje drahá polovička by zas ráda měla překvapení až na porodním sále. No uvidíme.
I u toho prvního jsem to nevydržela a když jsem měla výsledky z amniocentézy, tak jsem si nechala říct pohlaví. A teď když vím, že mě to vyšetření čeká zase, tak asi zase podlehnu. Akorát je otázka, jestli to pak řeknu i manželovi nebo si to nechám pro sebe. Jenže když já mu vždycky nakonec všechno vyslepičím ![]()
Ahoj holky, pěkný večer všem
,
omlouvám se, že jsem se nějakou dobu neukázala, ale nestíhám. ![]()
Chodím pořád ještě do práce, ale už mě to docela zmáhá, naštěstí už od včerejška přišel záskok za mně, takže tu holčinu musím zaučit a už bych taky ráda zůstala doma a trochu si to těhotenství užila. Tak mám pocit, že akorát je to poslední dobou kolotoč - brzy ráno do práce, přijdu domů pozdě odpoledne, doma udělat to nejnutnější, zkontrolovat dceři úkoly, nachystat večeři a je večer a jsem KO.
Jinak píšu své údaje a prosím o zařazení do seznámku:
Lenča/ květen 1975/ TP - zatím nevím, upřesním později/Martina duben 1997/Jižni Morava - Zlínsko
Jinak už mi přestalo být špatně, ťuky, ťuk, mám za sebou tripple testy, které dopadly dobře, přesto mám pořád strach, jestli je všechno OK.
Dnes jsem začala 18. týden, ale pohyby ještě necítím, ale už se na ně moc těším. Za 2 týdny jsem objednaná na ten velký UTZ ve 20. týdnu, tak bych chtěla vědět, jestli budeme mít holčičku nebo kluka.
Akorát mě tak asi poslední týden šíleně bolí nohy, mám je takové hrozně těžké a to hned od rána a někdy mě v noci chytá křeč.
Tak už běžím do postele, všem dobrou noc a pěkné sny.
![]()
To je právě to dilema, musela bych mu lhát, že to nevím, a to se mi vůbec nechce. Beztak by to na mě poznal a asi by byl zklamaný. Už jsme se o tom bavili a řekl mi, že jestli to teda budu vědět já, že už to chce vědět taky, ale tím pádem mu zkazím překvapení.
Jenže ta touha je asi mnohem silnější, no uvidíme jak to nakonec dopadne. Hlavně to je taková věc o kterou se chce člověk podělit, zvláště s někým koho se to v první řadě týká! Těhotenství jsem mu taky hlásila ještě se staženýma kaťatama ze záchodu
a to než jsem si ten test šla dělat jsem byla rozhodnutá, že ho budu napínat! Manžel je pro mě prostě zároveň ta nejlepší kamarádka a já před ním nedokážu mít tajemství!
Dobré sobotní ránko ![]()
I já nevydržím doma držet tajemství a když už se o to pokouším, tak to na mě manžílek stejnak pozná.....
Ve finále je to jedno… I s oznámením miminka jsme to měli dost podobný… Po vynechání MS jsem hned hlásila, že mám zpoždění(co nevím, nevyslepičím), měla odpolední a tak kupoval i těhotenský test (ten lepší, prý jistota je jistota)
A tak se nám plánovaně-neplánovaně zadařilo první měsíc ![]()
K tomu saunění…v těhotenství se nedoporučuju, alespoň my jsem se to tak učili, právě kvůli tomu aby se tělesná teplota nezvýšila na 38 st. Stejně tak i koupání v horké vodě a dlouhé teplé sprchování…
Taky jsem chodila s kámoškou před těhu pravidelně do sauny (jsem taky zmrzlinka a zima je pro mě za trest-krom lyžování
) a tuto činnost jsem vynechala hned když jsme to zjistili
Tak koukám, že nejsem jediná, která ještě z WC honem běžela oznámil sladkou novinku.
V podstatě jsem si sice ani test nechtěla dělat, ale protože jsme právě začínali stěhovat a já měla týden zpoždění, tak jsem si říkala, no co kdyby. (To víte, po roce a půl snažení a že jsem právě měla začít hormonální léčbu a všechna ta vyšetření na zjištění proč nemůžu otěhotnět, když partner je v pořádku… Prostě už jsem ani nedoufala, že to výjde normální cestou). Takže to dopadlo tak, že jsem odvolala manžela při stěhování a v tom zmatku mu to vyklopila ![]()
A když si nechám říct pohlaví mimíska předem, tak jak se znám, tak to taky nevydržím a vyklopím mu to, třeba i nechtěně a zkazím mu tak tu radost z překvapení. Jenže já bych to taaaak chtěla vědět. ![]()
---
http://b5.lilypie.com/ogxmp1.png http://bd.lilypie.com/80oup1.png