Duben 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
13.11.07 11:57

Ernatka, já jsem věděla ty triple testy taky až za týden…resp. jsem na nich byla ve středu a úterý jsem už nedočkavě volala DR. I tobě na amniu držím pěstičky pro štěstí a kdy jdeš? :wink:

Haňul, asi už dočetla jak to bude s přispěvkama, že? :D Jo, právě čtu, že už to Evelín vypsala :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.11.07 12:02

Neli, taky pěkňoučký bříško :D Asi se budu muset taky vyfotit, aby jste viděli to moje mini bříško 8) (za to to mám v bocích a na prdelce…hmmm :roll: :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.11.07 12:34

ahojky holky :-)
Hani , ja zrovna vcera koukala na TV a tam to rozebrali v Sama doma. stihla jsem sice jen konec, ale zaujalo me to a tak jsem se po tom pidila na internetu. je to presne jak rika Evelin - 3rychostni. zalezi na tom co ti bude nejvice vyhovovat a co a jak planujes. akurat je blby ze se musis rozhodnout dopredu :-( coz je takova trochu loterie .....
ja osobne po konzultaci s drahou polovickou bych sla do toho prostredniho pokud bychom chteli jenom jedno miminko. prijde mi to takovy rozumny kompromis toho ze se muzes venovat diteti 3 roky, potom nastoupit do prace a pritom celou dobu dostavas 7600 kc. ale nikde jsem nevycetla jak to je kdyz bych chtela mit hnedka druhe mimi. ze bych rovnou behem toho RP treba po dvou letech otehotnela - tak co pak? bude se mi to pocitat jako jedna doba nebo se to zacne pocitat od znovu? nevite holky jak to je?

holky moc drzim pesticky na amnio, taky jsem slysela ze je potrebny klid po odberu. takze budte na sebe opatrne :-)

Ernatko , ja mela vysledky tak brzy souhrou vice okolnosti - hlavne proto ze dr. pak mela od pondelka dovcu takze volala hned v patek do laboratore aby to udelali prednostne (jinak rikala ze si na to vyhrazuji 6 dnu). pak taky proto ze mame laborator primo na poliklinice (nikam se to neposila) a v neposledni rade to mozna ovlivnilo i to, ze mi nedelali cely triple test ale jenom jednu hodnotu z tech tri (AFP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.11.07 12:35

Jeni a Haňul, i dneska to probírají v Sama doma, zrovna na to při vaření koukám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.11.07 13:06

chjooooo … jsem to zapla zrovna kdyz se s tou pani loucili ..... :cry: chtela jsem jim tam poslat tu otazku ohledne tech vice deti bez prestavky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
13.11.07 13:26

S tema vice detma to zatim moc nechapu, zvlast pokud by se uz na starsi dite pobiralo treba jen tech 3 800 a do toho se narodilo druhe, ale asi by to melo byt tak, ze by se znovu melo vyplacet tech 7 600 do tech 18 mesicu (popr. 36 měsíců) nejmladsiho ditete…
Ja ted zacinam resit, jak je to s materskou u studujicich, zda na ni mam narok nebo ne, protoze pokud ne, tak se me automaticky tyka to pobirani prispevku do 4 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.11.07 15:19

teda holky, koukala jsem na fotogalerii, kde ty brucha berete??? ja jsem taky prvorodicka, jako nelka a zulok ....... a nic :cry: vypadam jak dobre najezena zizala. a to je odpolende, rano je to jeste horsi :evil:
tak jsem se taky byla vyfotit do galerky, byla to sranda :lol: ve snaze co nejvic ukazat brisko jsem si rozepnula kalhoty a furt mi padaly :lol: tak jsem se tam ruzne nakrucovala, nektere fotky tedy „opravdu“ stoji za to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
13.11.07 15:23

Nelka, kráááááásne bruško :D

pokial ide o rodičovský príspevok, skúste tu na diskusiach, tam vám určite vysvetlia ako to tam u vás je https://www.emimino.cz/modules.php?…

Jenko, že naježená žížala, :lol: perfektné prirovnanie, každému rastie bruško inak rýchlo, tebe možno vyskočí naraz velikánske :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.11.07 15:41

Jeni, neboj, já zas vypadám jak socha Venuše :D Kamarádka taky měla nic a nic a pak najednou bříško jako hrom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.11.07 15:51

no uz aby to bylo, ja uz se tak strasne chci pysnit briskem kdyz vidim ty vase krasny fotecky!!! :lol:

evelin , to by bylo super kdyby to tak bylo ze to navaze na sebe a s novym miminkem budu mit novy RP. jen doufam ze ti nasi chytrolinove nahore nevymysli, ze mi bude pokracovat jen ten prvni RP a kdyz bychom meli dalsi mimi tak uz nic ..... u studentek netusim jak je to s materskou, ale napada me ze az potkam kamaradku tak se ji na to muzu zeptat, prvni mimi taky mela behem vysoke skoly, to bude urcite vedet. tedy, jestli se to nezmenilo mezi tim, uz je to 7 let …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
13.11.07 16:19

Ahoj holky,
tak jsem namrkla do fotogalerky. No supeeeer. :lol:
U sebe nevím, jestli jsem víc tlustá či těhotná, řekněme, že už se to namíchalo. Ale hlavně, ať všechno dobře dopadne.
Zítra jdu na kontrolu, asi mi řeknou i výsledky triplu. Pak se chystám nakupovat dárky, docela se mi chce, to nebývá často, ale je to asi proto, že Tomášek jde po 14dnech opět do školky, tak budu mít dopoledne volné a on tam bude mít děti a různé aktivity, takže mám hned dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.11.07 16:27

Evelínko na MD má nárok každý za koho platil zaměstnavatel nebo škola v posledních 2letech alespoň 170dní zdravotní pojištění. (Doufám, že jsem to napsala dobře ale tohle mi kdysi řekli na úřadu práce). A na příspěvek v mateřství má nárok každý ale teď to bude asi složitý - ale co jsem pochopila, tak pokud budeš brát mateřskou alespoň 7.600,–, tak si ty tři roky vybrat můžeš, pro každého, kdo se do toho nevejde platí 4 roky…
Stejně je to nesmysl … jak mám vědět dopředu jaké mé dítě bude a jak dlouho s ním budu chtít být doma?
No já si taky vyberu ty 3 roky a pokud nebude schopné jít ve 3letech do MŠ, tak pak zůstanu doma asi zadarmo.
Jinak by mě taky zajímalo jak je to s dalšími dětmi? Jak to pak budou počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.11.07 16:31

Evelínko, teď mě ale napadlo, že by Ti to měli říct přesně ve škole na nějakém tom studijním… Myslím, že tam to budou vědět přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
13.11.07 17:09

No jsem zvedava, jak to od ledna budou zavadet, aby v tom bylo co nejmene zmatku a vsichni dostali to, co maji :) Ale asi to je o zvyku…
Na studijni Hanule pujdu asi tak jako tak, ale se bojim, aby mi nerekli, ze je to ve studijnim radu, kde vetsinou stejne nenajdu to, co zrovna potrebuju :? Pozeptam se jeste studujicich mamin a uvidime… Ale podle toho co pises, bych snad na tu materskou narok mela.
A s tim rozhodovanim, jak dlouho zustat pise MPSV, ze to „posiluje vlastni zodpovednst rodicu a planovani usporadani rodinneho a pracovniho zivota“… Co se tak tim ale vic zabyvam, tak CR je na tom s delkou rodicovske moc dobre, jinde se plati jen par tydnu ci mesicu a pak postarej se sam/a… A navic ty penize jsou vypocitany tak, ze by tim nikdo nemel byt ochuzen.

A hodte fotky do galerky, ja bohuzel zatim nemam co hazet, pac mame teprve objednany fotak a kamardka, co mi slibila foceni v tehotenstvi jeste poradne nemela co fotit :lol:

Jinak jsem dnes koupila prvni veci pro mimco, dve body v C&A jedno za 65 kc, no nekupte to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.11.07 17:32

Všem vám moc děkuju, pak dam vědět jak to dopadlo..

Ryntyntyna: Tyjo tak to si to měla taky ,,dost dobry´´, ale aspoň si šla ve městě, já když jdu po tom poli v zimě, tak nevidim ani na krok a svitim si mobilem.. :cry: :lol: a to brisko mi uz sice trochu vyrostlo, ale ty boky taky doost 8O ..taky se vyfoť, ať je se s kym porovnavat..mno už sem zvědavá tak na březen :D

Evelína: Já jsem se prostě dohodla s gyn., pač když sem se narodila, tak sem měla rakovinu..a kvůli věku, či co.. jináč už mam taky chuť nakupovat..ale pořád mi připadá brzo..a mam strach z těch všech pověr..tak když dopadnou dobře testy, tak vyrazim někam na nákupy :)

Zulok: Jj, s tou kamarádkou už to mám domluvený, má auto tak je to vpohodě, jinak chodim ještě do školy a děkuju.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí