Poradna duly
Jana Čurdová
Neli drzim palce, at je vse ok. Takze amnio delaji individualne, jo? A ted nevim jestli budu jak trubka, ale je amnio odebirani plodovky nebo to je zase jeste neco jineho?
Ja jsem se dnes objednala na velky ultrazvuk, jdeme tam 10.12. a budou mi tam delat i dalsi scrinig kvuli tomu, ze jsem ho ted mela atypicky, tak snad to bude vse ok…
Ja jsem chtela nakupovat az po 20, tydnu, taky mi to prijde jeste docela brzo, ale pokud se mi neco bude fakt libit za dobrou cenu, tak asi vahat nebudu …
Jinak vsem, co cekaji na vysledky, preji pevne nervy a same pozitivni zpravy ![]()
Evelína: mno nevim jestli by ti ho udělali, jen tak..jj, přesně tak, je to odběr plodovky
..tak ted zase ja..velky ultrazvuk je ten 3D??
![]()
Jsme se dobre sesly ![]()
Mne bohate staci testy, co jsem podstoupila, nadstadartni zatim nepotrebuji
Akorat mi prislo, ze to zacina byt nejaky standard, kdyz se vas seslo vic najednou…
Jinak ten ultrazvuk ve 20. tydnu myslim neni ten 3D, kamaradky co na nem byly, tak rikaly, ze ti akorat poradne proklepnou mimco a mely by se tam zjisti pripadne vady ci nevady. Predpokladam, ze ten 3D je jeste neco jineho, za co uz platis, ale taky v tom mam bordel, protoze jednou se mluvi o 3D, pak zase 4D, tak ja fakt nevim
Tak pokud je zde nekdo zkusenejsi, tak se necham rada poucit ![]()
Neli, velký UTZ není (tedy podle mně
) ten 3D, ale UTZ ve 20 TT zaměřený na druhý screening v těhotenství… mě osobně ho nebude dělat moje dr v ordinaci, ale jsem objednaná na 26. k nám do nemocnice…dr. mi říkala, že se to musí dělat v nemocnici a že bude detailně zaměřený na VVV (deformace- vrozené vývojové vady), takže jsem taky zvědavá, ale naštěstí by s náme měl jít taťka ![]()
Přes pole s mobilem bych nechtěla chodit jako ty
Ale máš pravdu, takdy jsem si užila… ani by mi tak nevadilo to ranní dojíždění, ale když jsme jezdily s kámoškou takhle brzy, tak jsme potom na praxi skoro usínaly ve stoje
jinak už můžeš porovnat… ![]()
Evelín, jsem taky zvědavá, jak to budou zavádět…ti vždycky něco vymyslí, že to stojí za to! Jinak podle mne reforma určitě je zapotřebí, ale myslím si, že v tom mají chybičky a nedodělávky, které se projeví až časem… přesně jak jste tady řešili RP s prvním dítkem a pak do toho RP s druhým?? Sice jsem dneska poslouchala Samam doma, ale tohle jsem tam nepochytila…tak uvidíme co nás čeká a nemine
![]()
Jsem v podstatě totální neznalec, ač už 2 a 3/4roku doma… Ale mám pocit, že prostě jedno dítě s druhým nesouvisí- tedy co se týče peněz
Někde jsem četla psané, že prostě rodičovskej příspěvek je možný pobírat jen na jedno dítě, a to to nejmladší. Takže bych řekla, že tohle bude stejný i v novém systému, moc jinak to podle mě ani nejde… Jo, bylo to rozebíraný v Aperiu, mmch. moc hezkej časopis, v čísle 4/07. Kdybyste hodně chtěly, můžu nafotit a poslat, s vkládáním bych si asi neporadila…
Přeju hodně štěstí všem čekatelkám na vyšetření i výsledky!
Tak zatím a držte se zdravé!
e.
Ahoj holky,je to tak,že peníze se budou dostávat jen na jedno dítě ![]()
No moc pěkně to pan ministr vymyslel.Zajímalo by mě,co na to říká jeho manželka ![]()
Teď jsem kousek vedle našla tohle:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky těhule,
Neli , zítra se drž a určitě tak 3-5 dní řádně odpočívej. Já už mám na příští týden objednaný, že mi manžel přestěhuje počítač i s internetem k posteli a tchýně si vezme dítě k sobě. Doufám, že si řádně zalenoším. Ani se mi pak nebude chtít do práce (ale to se mi občas nechce už teď).
Evelínko , já byla s prvním dítětem na amnio, protože mi právě vyšly špatně triple testy a pak při konzultaci s genetičkou jsme si vzpomněli, že máme ve vzdáleném příbuzenstvu (praprapratetu), která je postižena Downovým syndromem. Ale naštěstí se nic nepotvrdilo a my máme zdravého klučinu. A teď při dalším těhu mi prostě doktorka rovnou řekla, že by bylo lepší ten odběr plodové vody udělat už vzhledem k mému věku (no, holt nejsem nejmladší …
).
Jen mi teď příjde zvláštní, že kromě UTZ v cca 8. týdnu jsem žádný další neabsolvovala a když jsem se na to mé doktorky ptala, tak prý během těhotenství se dělaj standardně jen 3×. Chudám Mareček, furt mu slibuju fotku sourozence a zatím nic … ![]()
---
http://b5.lilypie.com/ogxmp1.png http://bd.lilypie.com/80oup1.png
JJ, s tim prispevkem na jedno dite by to melo platit porad, to by se asi moc ta reforma nevyplatila, kdyby se melo platit na vic deti v rodine ![]()
Ryntyntyn, ja jsem taky objednana k nekomu jinemu nez ke sve lekarce, meli by tam na to byt primo vybaveni, tak se tam tesim, ale zaroven se i trochu bojim, aby vse bylo ok… A taky tam pujde budouci tatka se mnou, at taky vidi, jak se mimis mrska, kdyz mu o tom vzdycky jen povidam..
Ernatko, tak to pak chapu, ze pokud vyjdou spatne testy, ci je v rodine uz nejaka nemoc, popr. se jedna o vyssi vek, tak je tu vetsi opatrnost. Akorat jsem vsude mozne cetla, ze u odberu plodovky muze byt riziko potratu, tak se to dela spise vyjimecne…
Jinak podle standardu bych uz mela tri ultrazvuky vybrany, tak snad tim nekoncim
Ale moje doktorka je temer v rodine, takze ani za fotky nic neplatim…
Ja se pro dnesek loucim, preji dobrou noc ![]()
dobre rano holky ![]()
diky za info skrz ty RP a vice deti. to by fajn kdyby se to vztahovalo vzdy na nejmladsi dite, to by pak znamenalo ze kdyz by hubert mel dva roky a narodil by se nam dalsi mimisek, tak bych zase ty dalsi tri roky mohla dostavat 7600, tedy dohromady 5 let? spis jsem mela strach jestli kdyz si navolim ze chci 3 roky, behem druheho roku by se nam narodilo dalsi, tak RP budu pobirat jen do toho tretiho roku huberta a pak mi reknou ze mam smulu a uz na dalsi mimi nic nebude i kdyz jeste nebude mit tri roky. nevim proc, mela jsem to spojene s tim ze zena by pred kazdou materkskou mela odpracovat vzdycky par let, ale to si asi pletu s prispevkem na nezamestnanost ..... ![]()
Neli velky ultrazvuk vetsinou delaji jinde nez u tve dr. - napr. v nemocnici, nebo specializovanych centrech. tedy. pokud tva dr. neni primo zamestnancem nemocnnice nebo specializovaneho centra
dela se to na stroji ktery je podrobnejsi a detailnejsi nez u vetsiny ambulantnich dr., ale je to obyc. 2D ultrazvuk - vidis obrazek dvourozmerny (kdyz pouziju prirovnani, tak si vem ze skoly osy X, Y).
3D je trirozmerny (X, Y, Z), cili to nevidis jako obrazek/obvod ale jako teleso/objem.
a 4D je to same akurat ten ctvrty rozmer je cas - tedy udelaji nekolik snimku 3D v case a ty pak porovnaji. tedy, jako by z nich udelali „prumer“ - melo by to byt jeste dokonalejsi nez 3D tim, ze kdyz udelaji vice zaberu na mimi tak postihnou vice ruznych detailu ze vice stran a podoba miminka je tak vypovidajicejsi nez jenom z jednoho zaberu 3D. ...... nejsem tak chytra
, akurat jsem jim na poslednim utz. sbalila letacek kde tomu delali reklamu a podrobne to vse vysvetlovali. takze toto je strucny vicuc z toho ![]()
Dobreee raaanko, tak jsem zase po delsi dobe tady…dneska mam teda litani, ale chtela jsem se zeptat holcicky na par otazek…:) chtela jsem se zeptat, zda uz vite co to bude? Zda si to nechate rict, zda si prejete holcicku, ci klucika… zda mate tuseni
jmena atd.
Ja vim, ze je to uplne jedno, hlavne at nam vsem vyjdou dobre testy a Uz a vse je jak ma byt, ale i presto se ptam, jsem mozna trosku zvedavka, ale zkusim to
Jinak ja jdu na UZ ve 20tt 20.11. kdyz to bude videt 100% chceme vedet co to je, tusime, nebo myslime, ze to bude kluk, ale ta holcicka by byla faajn
tak krasny den, doufam, ze az dorazim dom, ze se dockam aspon nejake odpovedi
Tak papa ![]()
Dobré ránko ![]()
Adél, já si myslím, že ministrově manželce je to úplně putná, jelikož s jeho platem by vyšly čtyři rodiny
JInak je pěkně na prad, že rodičák se bude pobírat jen na nejmladší dítě…fakt.
Je fakt, že kdyby tato možnost byla, tak by toho využila opět jedna část národa…
Evelín, moje GYNDR. má naštěstí UTZ, takže cipíska shlédne co poradnu (tu mám po třech týdnech-taky ji máte tak často?-i když jedině dobře!
Já bych tam klidně chodila každý týden) a tak byl i manžel jednou s náma
Pro něj zážitek obrovský-dr. mu všechno popisovala, mno holky, viděla jsem, jak mu očička září
A na ten do nemocnice mám taky přislíbenou jeho účast, doufám, že půjde-bude totiž po nočních…
S těmi UTZ je pravda, že se dělají 3 krát za těhotenství- když je zapotřebí, tak pojišťovna jich proplatí víc…
Jeni, pěkný příspěvek
A ty budeš chtít jít na 3D/4D UTZ?
Jeni, diky info o ultrazvucich, manzel mi nechtel verit, ze se delaji i 4D, ale delaji
Uz v tom mam taky konecne jasno.
Ryntyntyn, ja chodim jednou za 4 tydny, coz je myslim zatim tak akorat, pokud mi nic neni. Tim, ze ma doktorka ultrazvuk v ordinaci, tak mimisa vidim zatim pokazde, co je super ![]()
Jeee Adiko, ti zavidim, ze jdez uz pristi tyden na ultrazvuk, tak at se vam prcek hezky ukaze
Ja zacinam mit tuseni, ze to spis bude kluk, ikdyz si moc preji holcicku… Jinak si to taky chceme nechat rict, pokud si da rict i prcek ![]()
Ptaji se vas vsichni kolem, jetsli si to budete chtit nechat rict a jestli to pak reknete i okoli? Nas se na to pta snad kazdy a uz mi prijde docela divne ![]()
Adiko, my to chceme taky vědět…
Okolí bych to asi nechtěla říkat, aby měla nějaké překvapení, ale jak se znám, tak to stejnak vyslepičím!
Já jdu k dotorce za týden a pak na screeníng do nemocnice, tak uvidíme- máme dvě možnosti, aby se cipísek ukázal a jinak pak až v další poradně
V minulý poradně ukazoval prdelku, když se dr koukala a ve finále mělo nožku přes nožku
Kámoška říkala, že jí dr říkal, že toto dělají většinou holčičky, tak uvidíme ![]()
Evelín, je to paráda vidět tak často cipíska, viď? Zaplať pánbůh, že ho dr má ![]()
Jména máme vybraná předběžně, dokonce se mi dneska opět zdálo o miminku… ![]()