Poradna duly
Jana Čurdová
Tak holcicky zitra Vam napisi co to je
snad to bude videt… moc moc se tesim, v pul 4 jedeme. Snad bude vse ok, na to ani nechci nemuzu myslet, zblaznila bych se… kazdej rika kluk, jsem zvedavaaa… jinak mam zatim 4 kg nahore a jedu 20tt. Co vy? Kalhoty tehu nosim uz asi 3 nedele
bricho mam poradny. Tak ziiitra paaa… ![]()
Ahojky maminy, tak závidím těm, které kupují těhu kalhoty až teď. Já už je mám asi 3 týdny. Původně jsem šla jen nakouknout a když jsem zjistila, jak je mi v nich fajn, tak jsem v nich i rovnou odcházela z krámu … Paní mě ujišťovala, že prý nejsem jediná, kdo to tak udělal ![]()
Musím si trošku postěžovat (vylejt srdíčko
). Dneska jsem opět volala pro výsledky krevních testů a ta kr… sestra se na mě obořila co že to vlastně chci, že kdyby bylo něco špatně, tak mi snad zavolaj a že co se divím, že po deseti dnech testy na vývojové vady nebývají. A že se vůbec diví, že mi je dělají, když jdu na amniocentézu… Jsem se chtěla před tou středou uklidnit a spíš mě ta sestra dneska parádně vytočila. A přitom mi minulý týden jiná sestra tvrdila, že dneska výsledky na 100% budou. AAAAch jo.
dobre rano maminky ![]()
ernatko , tedy to byla pekna chudinka ta sestricka
rict neco takoveho cekajici mamince … jsem zvedava co by na to rekla kdyby se jednalo o jeji vysledky a o jeji miminko. bohuzel, taky se ne vzdycky setkavam s nejprijemnejsim pristupem od zdravotniku, ale nastesti vetsinou prevazuje ten hezky pristup. moje doktorka ma dve sestricky, jedna je takova mila, pohodova … ale ta druha to je rizek. ta uz mi taky parkrat pekne nalozila „milych“ slov. ale ne ze by chtela byt hruba, ona je proste rizek a je schopna rict komukoliv cokoliv - bez kousku vciteni se ..... ![]()
lucy tak ja jsem na tom podobne. obcas se mi tak zamota hlava ze si musim okamzite sednout - minule na me manzilek tak se skodolibym usmevem koukal jestli mi na te zemi neni nahodou zima a moc tvrdo
jako bych tam sedela pro srandu kralikum, prdola jeden ![]()
a taky byvam takova bez nalady, trochu otravena, mivam ubrecene a vztekaci stavy, lehce se rozcilim .....
mne zatim nikdo nevesti co to bude, a ani sama nemam zadne pocity, jestli kluk nebo holka. nektere znaky jsou na kluka, nektere na holku, myslim ze to bude skutecne prekvapeni v prosinci na UTZ. tedy doufam, ze nam to reknou!!! jsem strasne zvedava
![]()
a samozrejme gratuluju k dobrym vysledkum! ![]()
Nám se včera na kontrole mimčo schovávalo, takže si na pohlaví ještě můsíme počkat
Jsme docela zvědavá ![]()
Jinak těh. kalhoty mám už taky několik týdnů - břicho mě sice nějak moc zatím nevyrostlo, ale už mě jsou ostatní kalhoty nepříjemný. Taky jsem šla do CA, ale žádný mě neseděli, tak jsem si je nakonec koupila dráž v těh.obchodě. Ale alspoň mě líp sedí.
Holky, chodíte do kurzů? Já jsem chtěla, ale jsem v práci každý den do půl paté a musela bych si to nadpracovat, kdybych šla dřív, tak asi chodit do kurzu nebudu. A jedinej, co jsem našla (co by mi časově docela vyhovoval) mě přijde taky dost drahý. Říkám si, že když si vše načtu na netu, v knížkách, atd. tak to snad zvládnu i bez kurzu. Co myslíte? Nechci to zanedbat ![]()
Dobré ránko dubňajdy ![]()
Lucy: gratulace k úspěšné kontrole
U mne podobné stavy (co s cipískem, jestli je O.K. a tak) začínájí už týden po kontrole a jelikož jdu na další už ve středu, tak se nemůžu dočkat!!
Přeju ti, aby ty
rady uspěly a narodila se ti holčička! Z Ráďový rodiny jsem už měla prstýnkový test a tak ![]()
Mě trápí, že už jsme na začátku 20 TT a pořád ještě nekopeme
, takže jestli jsme v pořádku a taaaaak
Myslím, že podobné stavy budou až do porodu… a až začne kopat, tak si určo budu říkat, jestli kope často a co když kope mooooc...... chjo
Už aby byl duben ![]()
Jeni: né že bych to někomu chtěla přát, ale..... jsem ráda, že podobné hormonální změny nemám jenom já
Manžel ještě statečně odolává, ale už toho asi taky začíná mít dost
Jenže nejhorší je, že to nejde prostě nijak ovlivnit… stačí aby něco řekl, i když to nemyslí zle, a je to ![]()
Ernatko: ta sestřička je fakt k…a. Nechci hanit kolegyňe, ale je to tak. To to by si neměla v životě z profesionálního hlediska dovolit! Navíc neměla ani pravdu… krevní testy jsou hotovy již za pět-šest dnů (alespoň v liberecký nemocnici) a dělat je musejí, i když jdeš na amniocentézu, jelikož je to v rámci prenatálních screeningů! Držíme pěstičky pro štěstí na středu ![]()
Zebro: Já bych chtěla chodit… pokud mi to vyjde (říká prává, která je doma na PN
) Já bych totíž na ty kurzy musela dojíždět do krajskýho města, ale vím, že je u nás dělá porodnice i Babylon, ale určo bych šla radši do porodnice… Příští pondělí tam mažeme na velký UTZ, tak se tam chci optat a tak… A historka od mojí kámošky: Taky nechodila na porodní kurzy a při porodu se jí ptala PA „Vy jste nechodila na porodní kurzy?“ a ona na to " v pravěku taky ženský rodily bez kurů" A měla PA odpověd ![]()
Ryntyntyno: Díky, ta historka je dobrá, co jim je do toho, jestli chodíme nebo ne. Ale já mám spíš obavy z toho, abych se uměla postarat o mimi a tak
Když o tom slyším některý lidi mluvit, tak mi to přijde jako něco, na co musíš mít skoro diplom ![]()
Chtěla jsem chodit na kurz, který má 15 lekcí, jednou týdně, ale to bych musela chodit o 2 hodiny dřív z práce a tím pádem si 2 hodiny nahrazovat. Ale bydlíme 40km od práce a už tak jezdíme dom pozdě, no nevím, asi budu věřit instinktům a snad to s mimi zvládnem i bez kurzu.
Chci jít na přednášku do porodnice (o porodu), ale to je jen jednodenní, tak mě tam toho asi moc neřeknou ![]()
Zebruš: Neboj instikt a mateřský pud tě úplně ovládne a půjde to samo
(říká prvorodička
) Před osmi lety se známý narodila dvojčátka a jejich taťka nejezdil domů tak často a tak jsem pomáhala kamarádce já a šlo to tak nějak samo… A ty jednorázový kurzy jsou spíš o tom, že ti ukážou porodní sály, jak to tam chodí a poví ti to základy o porodu (alespoň nám to tak povídali, když jsme tam před lety chodila na praxi
)
Juj, aby to nepřipadalo, že nějak frajeřím
- já se totiž taky bojím, bojím co a jak ..... ![]()
Já myslím, že se asi bojí všichni - když neví do čeho jdou. Ale moje sestra je taky těhotná - je asi 12 týdnů napřed, čeká už druhý. A spolu s naší mamkou mě docela nervují - že to není sranda, že budu potřebovat pomoc, atd. ![]()
Můj manžel si chce vzít po porodu tak 2 týdny dovči - taky sice nemá zkušenosti, ale když na to budem 2, tak to snad zvládnem. On bude vařit, uklízet a já kojit a přebalovat ![]()
Zebruš: Taky si myslím, ale my to zvládnem, zvládly to všechny tak proč né my
A je fajn, že budeš mít pomocníka ![]()
U nás bude zpočátku na mimčo víc (jelikož bydlíme stále u našich), ale dopoledne budu stejnak sama.....třeba to manžela taky osvítí a vezme si dovču ![]()
Mě mamka navrhovala, že se k nám na týden nastěhuje a pomůže mě, ale moc si to nedovedu představit, nemáme ji kde „ubytovat“ ![]()
Zebruš: A jak máte velký byteček?? My se taky budeme ze začátku mrskat v jedné místnosti…ale naštěstí je to poměrně velká, ufff. A do obýváku bych chtěla dát ohrádku nebo zpočátku košík na cipíska…
Já se na odpo loučím… jdu mamce naproti a pak si jdu užít kosmetiku ![]()
My bydlíme v rod.domě - nastěhovali jsme se v létě. Je to ale starší dům a potřebuje hodně úprav. Je velký, takže tam asi jednou bude hodně místa, ale zatím budeme taky všichni jen v jednom velkém pokoji. My s manželem a mimčem to zvládnem, ale s mamkou už by to asi nešlo ![]()
Ani obývák momentálně nemáme, ale brzo snad mít budem
, momentálně je v budoucím obýváku garáž ![]()
A ve druhé místnosti, kde bude asi pokoj pro hosty, jsou momentálně zazimovaní moji papoušci ![]()
Ale musíme to do jara ještě nějak vymyslet ![]()
Já jsem v práci až do půl paté, tak ještě nikam nejdu ![]()
Přeju pěkný odpoledne, užij si kosmetiku (jé, taky bych šla, i když jsem studovala kosmetičku
), ale já bych spíš šla na masáž celýho těla, všecko mě bolí, hlavně záda dneska. Asi už jsem nějak odvápněná ![]()
ahojte ![]()
Adiku, tak jsme napnute jak ksandy, tak snad se ukaze ![]()
Ernatko, to je mi lito takovy pristup, to jednoho rozhodi. Verim, ze vse bude ok…
S temi kurzy… Ja bych chtela po novym roce zacit chodit na cviceni a nejspis potom i na ty preporodni kurzy, doktorka mi rikala, ze je to pro prvorodicky docela dobre… Chapu, ze pokud mate dojizdet, tak je to docela namahave, navic kdyz si jeste mate nahrazovat v praci…
Jinak jsme zatim s manzelem domluveni, ze si vezme asi tyden dovolene po porodu, ale myslim, ze budu mit k dispozici docela i mamku (ale bydlet u nas nebude), takze to snad nejak pujde…Taky si rikam, zvladli to jini, tak proc ne ja ![]()
Byla bych moc ráda, kdyby mi mamka pomohla, ale ona bydlí v Brně a my 40km od Brna a bus k nám jezdí málo, tak by nemohla pořád jezdit tam a zpět ![]()