Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak jsem vás dočetla… Jůůůů vy už holky snad skoro všechny víte pohlaví ![]()
Já se ho snad dozvím 11.12. (Lenčo, zase máme stejný datum kontroly
. Jsem zvědavá jestli budeme mít i stejný datum odjezdu do porodnice ![]()
Jinak vám holky moc blahopřeji k úspěšným kontrolám a zdravým miminkům. To je to nejkrásnéjší co může být.
My se máme dobře. Miminko mě zdárně okopává už celý dny
, v noci je hodňoučký a spinká. Cítím pohyby pořád (když vařim, jsme na procházce i v klidu) a když se pak chvíli neozívá, tak jsem na nervy ![]()
Mě bude ten UTZ ve 20TT dělat můj gynekolog, dostanu i DVD
Jé jak já se těším jestli je tam pindík nebo neni. Pak už začnu s nákupy. Ty věcičky jsou tak úžasný.
Holky dnes jsem koukala na netu na šátky na nošení miminek. Máte s tím některá zkušenost? Já nevím jestli bych do toho to miminko uměla zamotat a když ho pak v tom budu nosit bude chtít vůbec spinkat v postýlce? Abychom si ho hned od začátku pěkně nerozmazlili.
Mám z toho docela strach. Byli jsme teď na návštěvě u kamarádů. Mají 3měsíční holčičku, která stále pláče jakmile jí položí do postýlky nebo zastaví kočár. Chce pořád chovat a drndat.
Ahojdy,
tak mě manžel oznámil, že se mnou na velký UTZ nemůže, neboť mu nafařili šichtu. Byla jsem z toho dost zklamaná, ale takhle si alespoň můžu nechat říct to pohlaví.
Haňul já jsem si šátek koupila na Jiříka (musela jsem mít všechno), ale využili jsme ho jen párkrát. Byl fajn, když jsme byli u známých na chalupě a prolézali jsme skalnaté soutěsky nebo šplhali na rozhlednu, tam se samozřejmně s kočárem nedá dostat, takže to vyřešil šátek. Taky jsem ho občas uvázala v ložnici jako houpačku a Jiříka v něm houpala. Takže pro mě je to za ty prašule celkem zbytečná věcička, věřím, že jiné maminy ho využily efektivněji. Já jsem na to zkrátka asi moc pohodlná.
Ahoj holčiny, ještě jsem vás všechny nedočetla, ale to, co jsem přečetla snad stačí ke gratulacím k dobrým zprávám. Moc se k pc nedostanu, večer tam sedí manža a přes den mám teď Toma víc doma jak ve školce, protože tam je pořád nějaká epidemie...... Takže lítám z jednoho do druhéhe, do toho nákupy vánočních dárků, vaření...... a asi jsem už přetažená, protože mě začalo fest tahnou břicho, nebyla jsem si jistá, jestli takové bolesti jsou normání, tak jsem šla dnes k doktorce. Všechno je dobré, malý ještě nekope, protože má placentu dole v porodních cestách. navcí stále leží příčně, ale ani jedno prý zatím vůbec nevadí, kdyby to tak zůstalo, tak to opět císař jistí. Asi dělá všechno proto, aby šel ven jako císař, ne tak normálně. Už si z toho dělám legraci, protože to jinak nelze.
Večer snad budu mít víc času, tak si vás pozorně znovu přečtu, manža jede na víkend lézt po jeskyních v Moravském krasu, tak jsem opět slaměná vdova.
ahojky holky ![]()
tedy u nas je dneska nejake divne pocasi. mlha ze se da krajet, tezky vzduch, dneska jsem skoro nedosla dom s obedem - zamotala se mi hlava, musela jsem si drepnout a chvili pockat, jinak bych se venku asi natahla … ![]()
moni , to je super ze bylo vse u dr. fajn
ale stejne se radeji setri. ono neni zrovna tedka zadny prijemny obdobi, takovy prechod mezi podzimem a zimou, vsude chripky, malatne nalady, a tak … tak at si jeste zbytecne nepridavas
ja jeste nemam zadny vanocni darek, asi to tento rok trochu osidim s tou „napaditosti“ a zvolim klasiku, na kterou se clovek moc nenalita a co pujde objednam pres net. hlavne abych byla ja i mimi v klidu. vim ze s malym drobkem doma to v klidu ani moc nejde, ale aspon to ostatni je dobry trochu „osidit“ ![]()
hani , znama ma taky ten satek, rika mu „indianska babicka“ a je fakt ze jak si na to ten drobek zvykl tak ho musi mit porad na rukach - jinak je furt uplakanej. ono se to asi nesmi moc prehanet, nemit ho v tom porad. na druhou stranu je zas dobry jak rikala Lucy ze kdyz nekdy potrebujes obe ruce a nejde to vyresit jinak tak tohle ti pomuze.
ernatko , tak uz to mate za sebou, to je fajn. tak moc drzim pesticky at to cekani na vysledky rychle utece a hlavne at jsou v poradku ![]()
Ahoj holky,
tak jsme dneska byli na utz,mimi je v pořádku a vypadá to na.....
dalšího kluka!!!!!! ![]()
Bude Vítek kvítek,máme velkou radost a už mi to šrotuje v hlavě,jak si se dvěma raubířema asi užijeme ![]()
Ernatko to je dobře,že to máš za sebou a opatruj se.
Haňule šátek jsem měla půjčený,ale vůbec jsem ho nepoužívala,nejsem na to ten typ a navíc jsem ho neuměla pořádně uvázat.Ale Jířa se narodil na podzim,myslím,že na ven je to tak na jaro léto.A Jiřulka byl hodný,takže pěkně ležel a neplakal a nemusela jsem ho nosit po bytě.To bys možná pak viděla,jaké bude mimi,kdyby vyžadovalo víc chovat,tak abys třeba mohla doma něco udělat.
Ahoooojte
Jenko, super, že budete mať DVD, to bude najkrajší film ![]()
Gratulujeem k úspešným kontrolám. ![]()
Lenča, keby niečo nebolo vporiadku, určite by ti povedali.
ale verím, že ťa mrzí, že bol uzv krátky. ![]()
Ernatka, juchuu, tak máte za sebou amnio, tak pekne leňošte
a nech sa vám drobča ukáže, čo je zač, budete mať kráásne tajomstvo.
monika, super, že ste vporiadku ![]()
ja som bola na kontrole a bábätko je nízko, neotváram sa, ale že mám čo najviac ležať, tak sa teraz valam v postielke.
peknýýý večeeer
Ahojky a děkuji za podporu.
Co se týká šátků, já jsem měla u prvního dítěte půjčený babyvak - možná je trošku praktičtější než vázání šátku, ale ten jsem neměla, tak nemůžu soudit.
Používala jsem ho jen občas a spíše při cestování. Ale když byl malý nemocný, tak jsem si ho nemohla vynachválit, protože se v něm vždycky uklidnil a usnul.
Jo a taky manžel ho rád nosil a Marečka v něm uspával. Takže za indiánskou babičku býval spíše on ![]()
tohle je přesně ten co jsem měla: http://www.babyvak.cz/index.php?…
tak jsem konečně našla trochu času sednout k pc. Gratuluji všem, kteří odhalili tajemství pohlaví potomka, ale hlavně to zdraví. To přeji naprosto všem, protože není nic horšího než když se toto nedostává.
Holčiny po amniu odpočívejte, jste statečné, já jsem na toto posera a hrozně jsem se bála. Naštěstí...... ťuk ťuk ťuk, výsledky byly dobré, jen mě překvapilo, že třeba pravděpodobnost Down. syndromu je v mém věku (29ůet v termínu porodu) 1:1000, to se mi zdá nic moc, podle krve to mám na 20000, to zní lépe a kámoška je jen o rok starší a už má poměr o 200 vzhledem k věku horší. To je šílené.
Trošičku mě doktorka uklidnila, když mi vysvětlila, proč necítím pohyby, když u prvního kluka jsem je cítila tak brzy, silně a pravidelně. Ta dolní placenta tomu brání.
Zítra vyrážím s Tomáškem do divadla a v neděli do kina, docela se těším, jen mě děsí lidé (a jejich infekce, snad nic nechytím) Ale snažím se to malému trochu zpříjemnit, protože přijde o dvě návštěvy divadla se školkou (té spály se docela bojím, ale vím, že jsou i horší věci), no, jakmile půjde zase do školky, budu zalezlá doma, bude to lepší. Docela z toho začínám mít strach, skoro lituji, že jsem mu něco naslibovala, ale jemu je líto, že není taťka doma, tak jsem mu to chtěla vynahradit.
Ahojky při sobotě,
tak jsem si včera vyrazila na mejdan bývalých kolegů z jednoho zrušeného hraničního přechodu. Sešlo se nás pěkná banda a bylo to super. Sice jsem díky své abstinenci vyhrála roli taxikáře, ale to mi nevadilo. Všichni byli hrozně fajn obskakovali mě a nosili mi samé dobroty, takže jsem si připadala jak hvězda večera. No a když jsem se konečně dostala do postele, tak jsem pořádně cítíla, jak se tam drobátko povaluje, nebo spíše dotrsává z toho tanečního šílenství. Doufám, že to nebyli protestní kopance! Jediné mínus bylo kouření, ale zakažte takové bandě v hospůdce kouřit. I když snažili se mi to nefoukat přímo pod nos. No pro mě jako zá:,–(ového nekuřáka je to trochu boj, ale co se dá dělat.
Takže si pěkně užijte víkend, já si jdu trochu natáhnout záda, pokud mi to Jurajda dovolí
papa
Ahoj holky!!!
Vůbec nestíhám
Štěňátko vyžaduje své
a navíc jsem včera měla takovou domácí hlídací agenturu
Hlídala jsem kamarádce devítiměsíční mimčo a ještě tady byla kamarádka s rok a půl ročním klučinou, ale super… s těma dětma ten den uteče, tak teprv dneska jdu po nich uklidit baráček a ještě jsem trénovala jízdu s kočárkem na duben ![]()
Užívejte zbytku víkendu, já si jdu vás dočíst a pak se musím vrhnout na ty moje povinnosti, dokud Arka spí ![]()
Adél, gratuluji k dalšímu klučíkovi
Budeš mít tři chlapi v chalupě ![]()
Lucy, jsem taky nekuřák a v těhu mi kouř ještě víc vadí než předtím, jenže jak říkáš, kuřákům se to zakázat nedá… ale je fakt, že když jsme u kamarádů, tak chodí kvůle mně kouřit někam jinam nebo alespoň k oknu ![]()
Moni, tak jaké bylo divadlo?? Taky bych se šla podívat na nějakou pěknou hru, ale to bych musela jít sama… ![]()
Ernatko, super, že to máš za sebou ![]()
Zulok, to je dobře, že jseš ty i mimísko v pořádku… odpočívat je základ ![]()
Leni, neboj, i když to bylo rychlé-což věřím, že to naštve- tak by řekli, že je něco v nepořádku… kor když vyšetřoval sám pan primář
My jdeme zítra, tak jsem taky na to zvědavá! DVD si vezmu s sebou, co kdyby to točili a i penízky
K těm šátkům, kamarádka ho má a nemůže si ho vynachválit, je to prý o dost lepší jít do města jenom se šátkem… mno, prý mi ho potom půjčí, tak uvídíme, jak se to osvědčí…
Já jsem už dostala první věcičky na mimčo, od známý pytel věciček, sice už po jednom-dvou dětech, ale na doma ještě dobrý
Tak doufám, že na to není ještě brzy, ale jsou to více méňe neutrální věcičky…
Jinak holky, mám ukončený dvacátý týden a pohyby ještě necítím… což mě pomalu začíná zvervozňovat… i když dr. mě uklidňovala, že to teprv začne, že maličký kope na UTZ obstojně…
Joj, probudila se Arka musíme za zahrádku… ![]()
RYNTYNTYNKA, TAK TO SI MALA PERNý PEKNý VíKEND a so šteniatkom ti tehu pekne ubehne
držím palce na uzv. a hlavne, že sa mimčo mrví, pohyby prídu cupidup ![]()
Lucy, no cigaretový dym ma vždy nahnevá a hlavne ked dakto fajčí pred vchodom do nemocvnice ako u nás ![]()
holčinky s tou šatkou ste ma navnadili ![]()
Zuli, to měla, ale na druhou stranu to stálo za to
Mno, to byl manželův účel, aby mi to rychleji uteklo, tentokrát ji chtěl víc on
(s Girou to bylo naopak)..... ale nelituji toho, je kouzelná ![]()
Ryntyntynko,
díky, divadlo bylo, no, řekněme složitější než jak psali pro děti od 3let. Nevím, jestli jsem upřesnila, že jdu s Tomáškem, jinak se totiž nikam nedostanu, takže jen dětská představení.
Zukol, já jsem cítila u Toma jako prvorodička pohyby od 15.tt a podívej teď, stále nic extra. Někdy, když hoooodně kašlu, tak to jo, to jsou pohyby, ale jinak nic. Ale prý mi to také dělá ta dolní (asi vcestná) placenta. Nerozumím tomu, doktorka je odbornice a je klidná, prý se to ještě může krásně vytáhnout nahoru. Navíc u Toma vím, že byla na zadní stěně, to je prý pro cítění pohybů nejlepší umístění.
Adé, také gratulace, tak jaký máme už poměr pohlaví?????
Holky, a co nákupy pro mimča? Tak ráda nakupuji, už vím i tu barvu, tak jak budu mít penízky, hned mu zase něco musím koupit.
Nevíte někdo, jak to je s pupečníkovou krví? Kámoška ji darovala s tím, že kdyby snad byla potřeba, jde v pořadníku automaticky navrch, to se mi docela líbilo, asi začnu shánět informace. Jenomže se bojím, že jsem zase plná streptokoků, přeléčí mě antibiotiky a nevím, jestli kvůli kokům či léčbě pak mám s pupečníkovou krví útrum. ![]()
Ahojky,
Moni , pohlaví je zatím 4:3 (chlapečci:holčičky), tak jsem zvědavá jak to půjde dál. No já jak si vždycky přečtu, že už to některá víte, tak jsem čím dál zvědavější na toho našeho drobka, takže já mít určitě překvápko nebudu. ![]()
V pátek razíme do Německa, už jsem tu o tom místě kdysi psala (je to taková jednodenní dovolená u moře), tak už odpočítávám dny a nemůžu se dočkat, já se snad těšim víc jak ty děti!
Pak nás čeká s Jiřulkou Mikulášská besídka (bude to jeho první, tak doufám, že to dobře dopadne) no a potom pomalu Vánoce, holky to to letí. Stejně už bych nejradši měla ten duben a pěkně sluníčko nad kočárkem! ![]()
Tak se opatrujte bříškandy a zatím pa