Poradna duly
Jana Čurdová
Evelín , to je takový babkovský trik s prstýnkem navlečeným na vlasu a podle toho jak se houpe se prý pozná pohlaví. Já osobně takovýmto breptům nevěřím, ale protože znám svou tchýni, tak jsem věděla, že mě to nemine. Nakonec raději podstoupím tu její frašku, než abych se s ní dohadovala - není o co stát. Takže s manžou vždy vše vyslechneme, odkýveme a myslíme si své. Ale obou pohlavní dvojčátka nás pobavila. Samozřejmně, že byli případy, kdy se na to celé těhotenství nepřišlo, ale při dnešní péči a především důslednosti mého doktora, si myslím, že je to dost nepravděpodobné.
Wenee já na to jak málo piju
, chodím taky dost často a bude hůř, až se tam mimču bude zmenšovat prostor. Já mám teď zase docela hrůzu z kýchání. Nespíš mám uvolněné svěrače ještě po prvním porodu a teď co jsem těhotná, tak je to vždy o nové spodky! ![]()
Hezky užívejte bříškatění a mějte se krásně
Ještě k těm pověrám, my jsme si u Juráška pořídili krásnou novou postýlku, takže hned jak přišla, tak jí manžel smontoval. Jednak jsme byli strašně natěšeni a pak, kdyby bylo něco v nepořádku, tak po příjezdu z porodnice by bylo dost pozdě to řešit. No a když k nám přijela tchýňka, tak nám za to málem nafackovala, začala lomit rukama a že to je neštěstí atd. Manžel je však na tyhle výstupy alergický, takže ji pěkně zpražil. Sice pak už ani necekla, ale nafučená zůstala celou návštěvu. Já jsem se jen modlila, aby se náhodou nic nepřihodilo (ne že bych si myslela, že je to kvůli postýlce), ale to by dostala takový trumf do rukou, že bychom s ní už nevydrželi. Nic se nestalo, teď máme doma všechno, protože to zůstalo po Juráškovi a už se těšim až přibude i nový kočárek a budem tu s Jiříkem naprázdno trénovat. Máme všude plovoučku, takže to pěkně pofrčí! Tuhle mě dojal, když si ve školce hrál s kočárkem, krmil a oblékal panenku-miminko a říkal, že má taky mimí jako maminka.
Wenne, to s castym mocenim je uplne normalni, na zacatku to delaji hormony, pak to trochu se zlepsi, ale pak zase bude tlacit deloha.
Lusy, s kychnutim a spodkami to mam podobne, uz si nosim nehradne i do prace
![]()
Ahoj holky,
zá:,–(ně se nejvíc rozkecáte,když tu nejsem ![]()
JInak dr.mě posílá k obvoďákovi a k zubařce,taky se chodí na ekg.K zubaři jsme objednaní všichni tři až koncem ledna,tak pak půjdu i k tomu obvoďákovi.Zkusím esli mě taky objedná,abych 2 hodiny neseděla v čekárně s nějakejma chcíplotinkama ![]()
Kočárek máme červenočernej-super barvy pro oboje pohlaví ![]()
Vánoční úklidy se u nás nekonají,páč budem po novém roce teprv malovat a předělávat byt.Říkala jsem manžovi,že už se těším,jak budu uklízet po malování,tak odpověděl: „No já asi uklidím s tátou,ne,přece nebudeš v sedmym nebo osmym měsíci uklízet!“…hehe,tak to mám z krku. ![]()
Dneska jsem nakupovala v oblíbeném sekáči pro Jiřulku a měli tam za 50 Kč takový pěkný kabátek na mimi,ale měla jsem málo peněz..My v podstatě nic kupovat nemusíme,ale je jasné,že něco určitě pořídíme ![]()
Tak jsem trochu zahltila obrazovku a zatím pa ![]()
Lucy neměl Jurášek někdy noční můrky?A hysterické záchvaty?Na noční můry už jsme si trochu zvykli,ale dneska měl Jiřulka poprvé hysterák normálně večer,už jsme mu nechtěli pustit další pohádku,začal na nás křičet a evidentně o sobě nevěděl,no hrůza…trvalo to asi 10 minut.. ![]()
ahojky holky ![]()
diky za info. tak k tomu zubari urcite zajdu jak tak ctu
a k obvodacce asi taky, i kdyz ta moje jezibaba
..... radeji bych se tam ani neukazala … posledne me servala jak malou holku a vsude tam ma prach a spinu, jeste tam neco chytnu. stejne jsem zvedava co mi tam napise - je to takovy lepmpl ze bych od ni cekala tak akorat razitko, moji kartu studovat urcite nebude …
byla jsem u ni jednou pred dvema lety a stacilo mi .....
wenee , ja taky jeste nemam pro mimi ale vuuuubec nic, ani jeden kousek
vlastne jsem jeste ani nebyla v miminkovskem obchudku. mozna ani ne tak z povery ze by to prineslo neco spatneho ale proste jsem se ze zacatku strasne bala o mimi a chtela nakupovat az mesic pred porodem
… ted uz je to s kazdym dalsim mesicem lepsi, uz nejsem takovy straspytel
takze obhlizet zacnu uz asi tedkom vecicky abych mela predstavu, a nakupovat po novem roce, ale to uz jen kvuli slevam ![]()
jinak ja chodim od zacatku tehu na malou celkem vic nez jindy. ten treti mesic to bylo furt, presne jak pises - 10× denne a 3× v noci. tedka je to lepsi ale taky je to jeste casteji nez pred tehu. hladela jsem na netu jestli nema nekdo podobne problemy a nasla jsem par maminek co psaly ze chodi casto cele tehu. takze kdyz ti nic nenasli tak to bude asi vpoho ![]()
Preji hezky den,
Ryntyntyn, no vidis, tak je to tady
Ty jsi smichala pomerance s cokoladou, ne ? ![]()
Lycy, tak to mate s tchyni docela veselo… Jinak s tim kychanim nemas problem jenom ty ![]()
Neli, ja teda zatim zadny problem s mokrymi tricky nemam a ani me nenapadlo, ze by to mohlo byt uz tak brzy …
Adel, vanocni uklid asi nejak neresime, proste uklidime tak jako je bezne a tim koncim. Vanoce si chci uzit a ne je odedrit
Tak si uzivej toho, ze to za Tebe udela nekdo jiny ![]()
Povery se u nas nastesti neresi vubec. Chci mit toho zarizenyho co nejvice dopredu, tak po vanocich zacnem…Docela se desim toho, kolik to vsechno stoji a vubec co je vsechno potreba ![]()
Ahojte,dúfam,že sa všetky máte v pohodičke.Ďakujem za odpovede,ukludnilo ma ,že to behanie na WC je normálka.
Nely -aj mňa by to mokré tričko prekvapilo,fakt je to dosť zavčasu,ale každá sme individuálna,takže asi ako u koho,no určite by som to spomenula gynekologičke,preistotu.
Pre všetky- máte pravdu,povery nebudem riešiť a hneď cez weekend ideme nakupovať.Hurááá
![]()
Papa
Ahoj holky ![]()
Tak už jsem zpátky od zubaře a au au … vrtal
Naštěstí jen jendou a né hluboko, tak jsem to přežila bez injekce (jinak jsem strašptytel a kdyby vrtal hluboko tak bych ji chtěla určo
)
Evelín: Tuto kombinaci jsem skoros smíchala předevčírem a nic
, ale jak jste povídaly, když jsem mu poslala „něco dolů“ a pak si seděla u PC, tak to asi bylo ončo! Alespoň myslím ![]()
Ad WC… to se naštěstí zlepšilo, přes den chodím častěji a v noci už vydržím až do rána ![]()
Ad výbavička… hm, tak koukám, že jsem v předtihu
Už něco málo mám, ale rozjet to pořádně chci taky až po Vánocích ![]()
Zebro , také jsem poprvé přišla s tím, že určitě chlapeček, pak jsem měla rodit a stále nic, tak babička říkala, počkejte, to bude holka, ty se parádí a dávají si na čas. A naše mamka říkala, prdlajs, je to kluk, přece nejsou na UZ slepí, jen se mu nechce ven. Myslím, že to fakt vědí, prostě je tam pindík a pytlík a hotovo, navíc, když si nejsou jisti, tak nic neříkají.....ten doktor tvojí kamarádky to asi nevidela, ale nechtěl to přiznat, tak to střelil a neuhodl.
O těch doktorech máte pravdu, v prvním těhu jsem šla k obvoďákovi, myslím, že je super, ale koukal na to, jestli nevím, co tam má napsat, tak tam pak dal: Zcela zdráva, alergie nemá a ještě cosi že nemám, ale to už nevím co. Vždyť potřebné věci sledují v poradně pro těhotné. U zubařky jsem byla, ale říkala, ať přijdu ještě po 8.měsíci, že se kosti hodně osifikují a ať si tám pozor na stravu, dostatek Ca a D vitaminu. Teď tam mám pro zněmu napsané ještě plicní, tak se asi budu muset zeptat v poradně......
A pověry… ach jo, to mě také každý straší. Jenomže když se všechno nechá naposlední chvíli, tak… jednak to je hodně peněz, pak ani nemají to, co by člověk opravdu chtěl, tak něco koupí jen proto, aby to bylo, navíc ten konec těhu, někdo je fakt rád, že se už jen tak poflakuje a čeká na porod, protože se mohou vyskytnout nejrůznější zdravotní záležitosti patřící k 3.trimestu. Také jsem při Tomáškovi nakupovala od 12.tt. Pěkně každý týden maličkost. A teď už mám pro mimouška dvě blbosti. Rušili bazárek a měli vše za 30kč, tak jsem tam sehnala nádherné dupačky (ty budu potřebovat, protože Tomášek byl na zimu, a tak měl malinké věci hodně teplé), a pak Byl výprodej v Tescu - tričko s krátkým rukávem, také moc hezké za 60kč. Jen mě mrzí, že neměli dvě velikosti (tak 68 a 128 stejné - ať to mají bráchové stejné)
Holky a neustálé čurání - to je věc. Mám pocit, že už teď nemůžu nikam vyrazit, že pořád jen vyhledávám vhodná místa. Provází mě to celé těhu. Zpočátku kvůli hyperstimulačnímu syndromu - jednak jsem musela hoooodně pít, aby to povolilo a pak jsem ty orgány tam měla zvětšené a šíleně tlačili na močák (chodila jsem každou půl hodinu a noci několikrát), pak to bylo dobré a teď už zase začínám - v noci jednou a přes den si už obšlapávám svoje oblíbená místečka. Ale až budeme kojit, také budeme muset hoooodně pít, tak aspoň už budeme vědět, kam se dá odskočit.
Dnes jsem dala po dlouhé době Tomáška do školky, doufám, že bude zdraví, hroooozně se už nudil a těšil se k dětem. Byl už i takový divný, tak věřím, že to teď bude zase o kupu lepší.
Jen někdy nevím, co mám dělat. S holčičkou mojí kamarádky si hraje takovým divným způsobem. Neustále se hádají, co budou dělat, parou se, pošťuchují se a včera ji kopnul do židle, prý aby spadla a jela do nemocnice. Strašně jsem se styděla, kámoška z toho byla docela znechucená, asi má Tomáška za nějakého podivína a zákeřňáka...... přitom to je citlivé dítko, jen s tou její holčičkou tráví hooodně času a tak divně si hrají, spíš to je o provokazích a dohadování, já fakt nevím.
Přitom se výchovně docela snažím, teda, razím teorii vysvětlovat a vysvětlovat, ukazovat … prostě netluču ho a neřvu na něho při každém provinění, protože mám pocit, že bych ho musela jinak zabít..... A on je fakt dost citlivý, kolikrát si kryje hlavu, má strach, že dostane, brečí, ať už na něho nekřičím......, že to nemá rád. Snažím se vymýšle taková spíš účelová potřestání než řvaní a tlučení, aby pocítil důsledky svého chování, ne aby se bál trestu jako takového, ale aby mu to došlo, proč se mi jeho chování nelíbí, jenomže ne vždy to jde- ne na každou jeho kravinu lze vymyslet, jak ho potrestat tak, aby cítil důsledky svého činu a ne jen váš hněv- rozumíte mi?????
Tak jsem se zase vykecala, ale to mě fakt pálilo. No, třeba mu zase pomůže pravidelná návševa školky, vyblbne se tam… Navíc, on už začíná dost vyhledávat kluku než holky (prostě si hrajou jinak)
Ahojte ![]()
Moni, moc tebe chapu, taky me to zacalo trapit tak od 18 mesicu, to jsem poprve videla, jak Zbynda se rozcilil na holcicku kvuli hracce a zacal tahat ji za vlasy a chtel kousnout. Prisaham, ze zadny fyzicky trest, ani krik pred tim nemel, to jsem si rekla, ze oni proste museji mit pudy. Ve 4 letech je to horsi. Ale zrovna dnes muj 2,5lety synacek me rekl, ze Zbynda vykope jamu bagrem, mama tam spadne a ji odvezou do nemocnice.
Jinak Zbynda ve srovnani s ostatnimi detmi si toho moc nedovoli, ale i tak jsem se rozhodla, ze jakekoliv ublizovani cizich deti nenecham bez trestu. Kdyz nahodou nekdy neco provede, tak se opravdu zlobim, nebiju, ale ukazu jemu, ze se mi to moc nelibi nebo pripadne jemu neco zakazu, nejakou hru, kterou ma rad nebo pohadku, musim rict, ze uz ted to chape. Delam to prave proto, ze pred rokem jsem se schazela s jednou kamaradkou, ktera mela o rok starsiho kluka, ten Zbyndu natolik zastrasil tim, ze obcas do neho stouhnul, obcas hodil neco na hlavu atd, ze Zbynda se pak jeho dlouho panicky bal a nemohl ani slyset jeho jmeno. Ted uz je vse o.k., ale ja jsem se poucila. Rozhodne ale ne mlaceni, to neprospiva nikomu. Taky nevis, co delala holcicka, jestli jeho nejak neprovokovala, nejake deti v tomhle veku dokazou uz pekne provokovat, takze pak je otazka, kdo je „hodny“ a „ublizeny“.
Adélko , noční můry nás někdy pěkně pozlobí, probudí se s hrozným pláčem a chvíli trvá než se uklidní. Co se týče denních histerií, tak to si užíváme ještě víc. Náš drobeček je totiž obdarován speciální schopností ze vzteku zmodrat, nedýchat a ještě se dostat do chvilkového bezvědomí. Zrovna dneska jsem se s ním neuvěřitelně zlobila, když se nechtěl oblékat a tak jsem si vzala bundu a že teda půjdu bez něho, jenže on dostal takový záchvat, že se mi složil na chodbě. Teď už vím, že je to chvilková záležitost a že jen musím pohlídat aby včas přišel k sobě. Prý to má spousta dětí a samy z toho vyrostou. Dokážete si ale představit, co to udělá za rozruch, když se vám dítě takhle složí někde na ulici. Přestože tyto stavy znám, stejně jsem vždy zaskočena a je mi z toho pak hrozně. Takže pokud se ti Jiřulka jenom vzteká, tak to hold budete muset vydržet, ale veř, že to přejde - patří to k jejich věku i když někdy je to dost o nervy!
Moni , my máme taky kamarádku holčičku - oba se hrozně milují a často o sobě básní. Běda ale jak jsou chvíli spolu, to mu klidně jeho milovaná nevěsta řekne že ho nenávidí a ať už jde domu, dokážou se taky pěkně zrubat. Naštěstí s její maminkou jsme dobré kamarádky a ona je velice rozumná, takže to nijak dramaticky neřešíme. Jen se snažíme dětem vysvětlit, že to se nedělá atd. Někdy odcházíme pokousaní my, jindy je to naopak. Já zas razím takovou výchovu, že děti by se měli učit řešit problémy samy, samozřejmě pokud jde o život, tak zasáhnu, ale nesnažím se ho příliš chránit před každým strkancem, aby byl samostatný. Někdy to chce dosti zatnout zuby, ale já zas vím, že Jířa není rváč, nicméně všechno si taky líbit nenechá.
Jo holky, mateřství je taková nádherná dřina!
Lucko, já mám pocit, že Tom se v tomto případě jeví jako provokatér a gaunér, kterému je jedno, jestli někomu ublíží..... ach jo, já vím, že takový není, ale nemá smysl si idealizovat své dítě, ale fakt není. No, já bych prostě řekla, že konkrétně tuto holčičku miluje, ale zároveň ji prostě chce za každou cenu provokovat, protože ona si nic nenechá líbit, takže je reakce jistá a o to mu jde. Jenomže ta její maminka asi nemá o Tomovi nejlepší mínění, protože její holčička je fakt bezproblémová......, ale já mám pocit, že s klukama to prostě bývá malinko těžší, že si všechno tak snadno nenechají vysvětlit, prostě to zkouší, co se bude dít. Prostě nevěřím tomu, že ho tak špatně vychovávám, říkám si ,že výsledky (v tom pozitivním) snad jednou musí přijít, hlavně se neodradit, někdo je halt výchovně odolný.
Jee Born, teď teprve čtu tvůj příspěvěk. Také moc díky. Já ho fakt fyzicky trestám až když absolutně všechno selže, spíš se snažím vzíz si ho k sobě a všechno mu důsledně vyslvětlit, ukázat, a pak se ho ptám na jeho řešení problému, nebo jak to vidí on, proč se to stalo..... nechávám mu velký prostor, aby se k dané věci vyjádřil a posoudil ji, ale když to rozeberu a on to za malinkou chvíli udělá znovu...... to mi už kolikrát fakt tečou nervy, musím to rozdýchávat, abych jednala s klidnou hlavou, snažím se trestat s klidnou hlavou..... No, je to těžké, ale chuligán to fakt není, s jinými dětmi si hraje pěkně a spíš si nechá ubližovat (což také není nejlepší vlastnost, tak ho učím se bránit nefyzicky)
Rynt5yntynka, gratulijeeem ku kopancom.
Wenee, aj ja vkuse cikám a v noci aj 3krát
Pokial ide o povery, moc na nme neverím, ved treba chystat pre bábätko, aby sme tu mohli byt potom hned prenho a nie skladat postielkuu…
ach a výber kočíka, to je ťažká vec
rozhodne neutrálna farba , ale na kiočík ešte čas.
peknýý večer všetkýýým ![]()