Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno …
To byla zas noc. Od 2hodin jsem nespala a pak když jsem na chvíli zdřímla, tak se mi zdálo, že jsem měla snad 150kilo. Byla jsem strašně nateklá. Úplně všude … a na mém obr břichu byla modro černá obr žíla … Všichni říkají, že mi to moc sluší, vůbec se nestresuju váhou. I kdybych přibrala 20kg … tak proč se mi zdál takový sen????
Zebruš to tvrdnutí by jsi poznala. Mě tvrdlo břicho na začátku těhu asi v 5tt. Taky jsem to poznala. Dala jsem si ruku na břicho a ono mi pod ní začalo tvrdnout a pak zase změklo a tak pořád dokola … pak jsem dostala neschopenku a bylo to už dobrý.
Jdu si pro výsledky z laborky a nakoupit. Dnes udělám jen smažený sýr. Nechce se mi nic vymýšlet. Ach to vaření… pa a všem hezký den.
Ryntyntynko, já teda koukám, to jsem ještě o zrzkách neslyšela
![]()
Já jdu dobalit dárky, a pak musím léčit naše morče, má asi nějakou kožní plíseň a všenky. Na plíseň tady cosi mám, ale na ty všenky musím zajít do zverimexu. Snad budu úspěšná, tak já letím.
dobre rano holky ![]()
zebrusko hanca to rekla presne. tvrdnuti bys urcite poznala. je to uplne neco jineho nez kopanecky. je to takovy zvlastni pocit jako kdyz se ti v brichu zacne neco mlet, podvedome te to hnedka donuti sahnout si na bricho a to uz ucitis ze jsi jak kamen. nekdy jenom na kousicku bricha, nekdy na pulce, nekdy na celem ..... aspon u me to ma takovy prubeh. ale vubec se toho neboj. pokud se k tomu nepridaji i jine veci jako zkracovani del. cipku apod. tak se ta deloha jenom pry procvicuje. samozrejme je nejlepsi kdyz to uslysis od sve dr. takze navsteva ordinace pro klid v dusi urcite, ale rozhodne se nebat predem ![]()
hani z toho snu si nic nedelej. me se krome tech spatnych snu obcas zdaji i uplne nesmyslne, pritom pred tehu mi prislo ze se mi nezdalo skoro nikdy nic - max. tak 2 krat za rok.
amazonko nevim jestli to popisu spravne, ale snad si to pamatuju dobre. jmenuje se to „diastolicky zarez“ a melo by to byt neco s tlakem v pup. snure. pry tedka je to jeste vpoho, ma to az 20% vsech tehotnyh zen behem prvni pulky tehu. horsi by to bylo kdyby to tam bylo jeste i po 26. tydnu, mohlo by to znamenat trosicku problemy pri zasobovanim miminka takze bych musela byt casteji sledovana nez ostatni maminky a v pripade ze by se to zasobovani opravdu zhorsovalo (coz nemusi) tak by to mimi muselo ven treba uz v tom sedmem mesici
ale ja doufam ze to nenastane a i kdyby se ten tlak nelepsil tak to zasobovani bude ok. on ten tlak je nastesti jen „upozornovadlo“ ze by to mohlo nastat, neni to pravidlo ze to zasobovani musi byt spatne vzdy. tak doufam doufam doufam ..... hlavne se tim pry teda nemam stresovat protoze se jeste nic nepotvrdilo, ale to se lehce rekne, ze jo ..... ![]()
Preji dobre rano,
vy jste teda rozjely! Tolik informaci
![]()
Ernatko, moc Ti gratuluji k vysledkum!!!
Jeni, Tobe ke klukovi!!! A verim, ze vse bude ok a mimco se narodi ve spravny cas ![]()
Ryntyntyn, tak se kdyztak prebarvi, kdyby to tem doktorum melo delat takovy problem
Ale je to docela ulet, priste to zase budou levacky, modroocky. Ono se da vymyslet uplne cokoli…
Lucy, tak to budem vedet v pondeli snad obe. Ja uz jsem docela nedockava ![]()
Jinak na ty sny nejste samy. Me se porad zdaji nejake akci, az se bojim, jestli to neni pravda. Treba vcera se mi zdalo, ze mam v kocarku mimco, ale vubec jsme si nevsimla, ze je hrozne zpocene az podle hrozneho kriku. Predtim jsme zase mela sen, ze vubec neumim kojit ![]()
Mě se zdál hroznej sen - že jsem rodila a doktor vytáhl kleštěma malinký mimčo a nežilo. A to hned 2× během noci
. Přitom nervy z porodu nemám, docela se těším. Byla jsem z toho ráno úplně vedle.
Snažím se pořád myslet pozitivně - to vždycky funguje
![]()
Má sestra jela včera na kontrolu (je tak v 32-34tt, nejsem si jistá) a tvrdne jí břicho, má skrácený čípek a prý teď i nějaké bolesti - že jí mimčo už tlačí na dělohu dole. Tak prý možná bude muset rodit dřív, ale malej má prý 2,2kg, tak to není tak strašný. Snad to zvládnou.
Proto jsem se ptala na to tvrdnutí, mě totiž naštěstí nic není, tak abych něco nepřehlídla ![]()
Haňule Já jsem dostala včera chuť na smaž.sýr a taky na čínský kuře, tak jsem si koupila oboje a cpala jsem se
Ale nebylo to nic moc, domácí je lepší. Tak ať vám chutná ![]()
Jeno Držím pěsti, ať vám to dopadne dobře a jste s malým v pořádku
Je dobrý, že to zjistili teď a budou tě hlídat.
Ahoj, tak jsem zpátky od obvoďáka. V laborce nic není, ta je ukázková … Byla jsem odeslána na chirurgii a tam mi pan doktor řekl, že si myslí, že je to od zad a pravé kyčle. Tu mám hodně citlivou a bolestivou. Jinak zítra musím naklusat na gyndu. Dnes tam doktor bohužel není ale mluvila jsem se sestřičkou a ta mě uklidnila, že pokud nemám křeče, nekrvácím … tak to nevypadá, že by to mělo spojitost s těhotenstvím. Každopádně kdyby do zítra něco, mám hned odjet do nemocnice ![]()
Ať už je zítra …
Ahojte Holky ![]()
Aký bol Mikuláš?Ja som dostala veľa sladkosti,ktoré som však hneď darovala ďalej,keďže mi sladkosti v pondelok na diabetickom určite zakážu
.No to budem musieť mať naozaj pevnú vôlu,čo samozrejme nemám
,ale kvôli Drobčekovi na nej budem musieť popracovať.
Nela-9- tá učiteľka je „fakt milá“-asi závidi
Haňule- fakt zaujímavý sen.Mne,keď sa sníva o mimi,tak iba niečo také,že ho mám na rukách,že sa s ním hrám…
jééj,práve u nás konečne vyšlo slniečko,celý deň totiž bolo pochmúrno.Tak hneď letím von
,trochu sa prevetrať s mojou psou svorkou.
Zatiaľ papa
![]()
Ahoj holky,
mám co dělat,abych vás dočetla!
S tím sněním,to je teda hrůza,mě se spíš zdají hrozný kraviny a slátaniny
Co se narodil Jiřulka,tak jsem nespala celou noc v kuse a spíš jemu se stále něco zdá,takže se budí a chce napít a tak…
Jinak mi pěkně narostlo břicho!Byla jsem na kontrole u dr a vše je ok,bříško mi chválila a říkala,že po vánocích mě pošle na tu cukrovku.Tak aspoň můžu jíst v klidu cukroví.
Co si pamatuju,jak jsem jí měla u Jíři,tak jsem musela každý týden na kontrolu do porodnice a mezitím jsem si doma píchala do prstu,každý den 3×,a ty vzorky jsem tam pak nosila…no nechci vás strašit.Nejhorší bylo,že jsem nemohla sladký,hlavně k snídani jím pečivo buď s medem nebo s džemem,takže se sýrem…nic pro mě.. ![]()
Taky gratuluju ke všem výsledkům a dalším chlapečkům a ostatním držím palce!
Včera jsme byli celý den u mámy a Jiříček po o nespal,takže nás to asi čeká na Štědrý den a Boží hod,protože to tam budem taky..
Zatím se mějte ![]()
Babulky, kráásneho Mikuláša prajeem http://www.sirmi.ic.cz/smajl/596.gif
Hanulka, dr6te sa, ver9m, 6e bude v3etko vporiadku.
Wenee, je mi luto, 6e si sa musela sladkost9 vzdať. ale aj jablčka a oriešky ti hádam aspoň trochu nahradia skladkosti. ja tiež radšej nejem, zajtra už možno budú výslôedky z testu na cukor, tak uvidíím.
A drobčiatko je stále nízko, tak mám ležať. uff, nech je pekne dlho v brušku.
Ahoj holky, pěkně jste se rozepsaly ![]()
Adél, gratuluji k bříšku a k dobré kontrole u doktorky
Tak snad se ti ta cukrovka u druhýho chlapečka neprojeví… Já bych taky snídani nepřežila bez něčeho sladšího… ![]()
Wenne, u nás žádný Mikuláš ani čerti nebyli to prý až za dva-tři roky
Chtěli jsem se jít kouknout s manželem na náměstí k stromečku, tam mělo být nějaké mecheche a Aris stávkovala a moc daleko se jí ťapkat nechtělo, takže jsem si udělali jenom procházku ![]()
Haňul, držím pěstičky pro štěstí, ať ti to dopadne zítra dobře a ať jste v pořádku! K těm s nům ti nevím, mě se ze začátku zdálo, že rodím a rodím a rodím… několikrát do týdne, je tedy fakt, že já mám z něho trošku vítr
Ale už se to zlepšilo… ![]()
Jeni, tak budeme doufat, že jsou to jen kecy a hlavně to MUSI
být
![]()
Moni, já právě jooooo… v dubnu uvidíme, jestli měli pravdu a myslím, že obarvení by asi moc nepomohlo
Pihy vygumovat už asi nepůjdou
Taky už mám něketeré dárky zabalené, letos se nějak předbíhám… ![]()
Neli, tak to máš docela ostrou profesorku… asi měla mini bříško
Já jsem byla v úterý na vánočním večirku co pořádala práce a byla tam i doktorka, která má už před porodem a má mini bříško
Takže je to dost invidiuální, co postava ![]()
Jinak dneska jsem si zaděla už první těsto, tak se zítra konečně na to vrhnu ![]()
Zuli, ať vám to zítra dobře dopadne!! Budeme na tebe myslet… hlavně že je drobeček v pořádku
Akorát to ležení už ti musí být dlouhý, viď? Ten duben ale za to bude stát!
A on tam určitě počká ![]()
Evelín a Lucy, věřím, že se těšíte na podělní UTZ, to už bude hned, zítra je už pátek! hm… to to ale utíká a v neděli už bronzová neděle!
Já se těším na dvanáctého, to půjdeme na kontrolu na gyndu..
Ahojky,potrebujem radu,práve som dopiekla medovníčky a sú to teda pekné nepodarky.Všetko bolo o.k.,cesto super,krásne sa vykrajovali,no,keď som ich dala piecť začali sa roztekať a kým sa dopiekli,boli to už len medovníkové placky
.Chuťovo sú super,ale ten vzhľad
,proste placky.Neviete,čím to môže byť?recept som dodržala a dve hodiny boli v chlade.Tak neviem
.Zajtra bude nasledovať druhý pokus,snáď to bude lepšie
.Tak raďte,aby to dopadlo lepšie.
Ahoj a dobrú nocku ![]()
Neli, lepší bříško větší než menší, aspoň máš pocit, že jsi těhotná. To jsou slova jedné známé, která byla plochá skoro do porodu.
Ryntyntynko, jedna učitelka vyprávěla, že když při příujmu v nemocnici (už měla rozběhlý porod - bolesti…) nahlásila do dotazníku zaměstnání, tak sestříčka odběhla k doktorovi a říkala. „Máme tady rozrozenou učitelku, to zase bude křiku“. Tak ona si řekla, že ani nepípne, i kdyby se dělo já nevím co. Když jsem šla rodit, držela jsem se jejich slov, ale nedodržela. (Rodila jsem hoooodně dlouho na vyvolávačkách, to je docela drsné, ale malý za to stojí). Takže já také nemám dobré skóre (blonďatá učitelka....... asi také moc důvěry nevyvolává)
Wenee, já ti bohužel neporadím, jelikož jsem dělala perníčky vloni poprvé a naštěstí se mi povedly, ale nebyl o ně moc velký zájem, takže to letos opakovat nebudu…
Moni, ty jsi učitelka? Vidíš, tak to sestra vůbec nebyla profesionální… myslím si, že každý má nárok si zařvat u porodu
Ať má profesi jakoukoliv
Navíc přeci nejde o skore, to jsem tak o tý profesorce nemyslela ![]()