Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všichni ![]()
Já už mám pro mimčo nakoupené skoro všechno. Včera jsme koupili i autosedačku, kyblík, přeb. podložku, a pár bodýček a ponožek (nějak „ulítávám“ na mini ponožkách
, přijdou mě moc roztomilý
)
A rozhodli jsme se, že co nejdřív koupíme i kočár, mám strach, že ho přestanou výrábět nebo něco a zase budu muset vybírat…
. Pověry o kočáru mě trochu děsily, ale kašlu na ně, pokud by se něco mělo stát, tak to nebude kvůli kočáru
Věřím, že vše bude tak, jak má být ![]()
Jinak na toaletu přes den už tak často neběhám, ale k ránu se budím a chce se mě, ale to se vždycky musím přemlouvat, abych vstala a došla tam ![]()
Jméno taky už máme - už dlouho, bude to Ben
(manžel je brit, tak musíme mít něco mezinárodního
).
Co jsem četla vaše příspěvky o výchově, tak mám trošku hrůzu, jak to zvládnu
, ale snad jo. (Ani naše 2 mladý hafiny mě neposlouchají
)
Holky, bolí vás záda a kyčle? Já někdy vstanu ze židle a 5 minut kulhám jak stará babka, než ty kyčle rozchodím ![]()
Ahojky všichni.
Zebro záda mě bolí strašně v kříži skoro pořád. Když třeba vysávám, tak pak chodím ohnutá jak stará bába a kyčle bolí taky…
Včera mě ale ještě ke všemu začal bolet močák a asi ledviny. Dnes jsem hned ráno naklusala k obvoď. Zítra krev, moč… výsledky ve čtvrtek, což mě teda dost zaráží. Běžela jsem tam hned aby se něco nezanedbalo a na výsledky budu stejně 3dny čekat. Pokud to bude zítra stejné, tak vyrazím na gyndu. Mám strach. Je to jak kdyby mě někdo nakopl do ledvin.
Jinak mě dost zaráží, že mě jako těhotnou nechala sestra čekat 3hodiny mězi nemocnýma a ve finále se mě ještě nějaká důchodkyně pokusila předběhnout. Těhotenství je na mě už hodně vidět, takže sei nemohla nevšimnout. Pak jsem stála ve froňtě na čínské nudle a pro změnu mě předběhl asi 40letý pán… Číňan se zaptal, co si dáte a on začal diktovat…Nemám sílu se s takovýma lidma hádat.
Jinak všem blahopřeji k dobrým výsledkům. To je to nejdůležitější.
Já zatím nevím, jestli čekáme holčičku nebo kluka ale už se strašně těším až se to dozvím…
Tak krásné odpoledne všem a opatrujte se… pa pa Hanka
Haňule nic si z toho předbíhání nedělej, někteří lidi se nikdy nezmění
. Zkus si ty ledviny nahřát, třeba to pomůže
. Já mám chuť se naložit do vany, ale mám strach, abych třeba nezačala krvácet v té teplé vodě nebo něco tak ![]()
Jinak čínský nudle u mě teď taky vedou, ani mě teď nějak nevadí, jak jsou někdy mastný ![]()
Na mě těhotenství ještě moc vidět není - nic jsem nepřibrala (možná tak 1kg) a břicho taky moc nemám
, takže na mě nikdo, kdo to neví, ohledy nebere. Ani v tramvaji si moc nesedám - nerada se dohaduju s důchodcema a průkazku jim ukazovat nebudu. Stejně moc nejezdím, tak zatím raději stojím. Až to na mě bude vidět, tak si asi sedat budu, ať se důchodci hádají s někým jiným ![]()
Jinak s tím mlezivem mě nestrašte. Nevím, co bych dělala, kdyby mi začalo téct v práci
, to bych si asi do šprndy musela nacpat toaletní papír ![]()
Ale je pravda, že kamošce začalo trochu téct kolem toho 5.měsíce, ale já zatím nic.
Ahoj tehule
tak co, jak prozivate advent? Nakupuje a uklizite? U nas se jeste nic nekona, ale to nakupovani nas nemine ![]()
Hanule, to je mi lito s tema ledvinama. Hlavne se udrzuj v teple, nejlepe pod perinou. Nase rodiny na ledviny a mocak docela trpi a vzdycky jsme pili bylinkovy caje, jak na ns neco prislo, ale ted si nejsem jista jestli to byla salvjej nebo neco jineho.
A s tim cekani v ordinaci mi to prijde docela sproste!!!
Zebro, vy uz tak nakupujete? Ja zatim jen porad jen sleduju internet a to momentalne kocary…
Amazonko vitej! Asi jsem v podobne situaci. Taky mozna budem nakonec kvetnovi ![]()
Holky ty pritele a manzele v cizine vam ale vubec nezavidim, ja bych asi zcvokla. Ted jsem mela manzela na 3 dny v Polsku a byla jsem docela hotova. To tehotentstvi se na me nejak podepisuje ![]()
Já už přibrala 6,5kg
Mám to jen v břiše a tak o číslo větší prsa. A to si myslím, že se moc necpu. Spíš jim hodně ovoce. Denně pomeranče, rajčata, mrkev… Budu jak mamut … ![]()
Zkusím teplou vodu a poslala jsem přítele pro brusinkový džus. Nevim co víc udělat. Asi hodně pít a propláchnout to. Až mi ve čtvrtek dají antibiotika bude mi z toho na nic. Od začátku se snažím jíst zdravě … nepiju ani kafe a teď se mám začít cpát nějakýma práškama????
Jenže na netu jsem se dočetla, že neléčený zánět způsobuje předčasný porod … tak to asi radši ty antibiotika… ach jo.
Evelíno já bych byla nervozní, kdybych to nakupování nechala na poslední chvíli
a taky si říkám, co když bych třeba rodila dřív.
Haňule já bych už docela přibrat chtěla, nikdy jsem nebyla hubeňour a mám už z toho nepřibírání trauma. Ale mimčo je v pořádku, tak snad to nevadí. A asi teď už přibírat začnu - třeba budu taky nakonec jako mamut ![]()
Brusinkový džus mám ráda, mýchám si ho s pomerančovým - mňam. Ale má dost vit.C, tak ho asi raději nepij moc. Mě teda pak bývá špatně, ale možná mám nějak pokažený žaludek ![]()
Já teda už občas kafe piju, ale jen slabý na chuť
Snad to malej zvládne.
Zebruš děkuju za radu. Po té koupeli se mi ulevilo. Měla jsem to jen trochu teplé do půli břicha a jen jsem tam seděla, taky mám strach z přehřátí.
Z toho, že nepřibíráš si nic nedělej. Já měla na začátku těhu 47Kg a pak v 6tt dokonce 45kg, takže jsem měla přibírání nařízené a jsem ráda, že se to daří.
Určitě už taky začneš nabírat váhu. Hlavní ale je, že si miminko bere to co potřebuje a je takové jaké má být ![]()
Ahojda všem!
Holky, musím se vám pochlubit! Od soboty jsem teeetaaaa
Švagrový se narodila holčička Natálka ![]()
Ad advnet…vánoční úklid už mám hotový od listopadu, takže už jenom nějaké finálky jako je sklo a tak… a cukroví už začnu péct o víkendu, mňam máslové je nejlepší
Mno, s výzdobou to nemáme nějak slavné… svícny do oken, věnec na vchodový dveře a adventní věnec…
Haňule: Juj, já už jsem přibrala 7 kilo
A to než půjdu dvanáctého do poradny, tak to bude ještě mnohem víc…
To se máš, že ti to šlo všechno do bříška…mně narostly pěkně boky a trošku prdelka a teprv teďka mi začíná růst bříško, ale co! Hlavně že cipísek roste, to se po porodu dá nějak dolů ![]()
Snažím se jíst stejně jako před těhu (zdravě snad skoro pokaždý), ale je fakt, že ulítávám na mléčných výrobcích a bohužel taky na sladkým
a to moc nejde ovlivnit… ![]()
Ať jsi brzy fit a ledvniny už netrápí!! ![]()
Zebro: Juj, to už máš slušnou výbavičku na mimísko…já už mám skoro všchny oblečky na cipíska ve vel. 50-56 a 62 (chybí mi jen něco málo). Já jsem totiž skoro všechno dostala a něco jsem nakoupila nového
to jsem se neudržela ![]()
Autosedajdu bych si měla koupit od kámošky-má málo používanou a v dobrým stavu a zbytek po těch Vánocích… po kočárkách koukám pořád a zase mám novýho favorita
Tentokrát vede Herqules čtyřkolka, tak už abych šla kupovat, jinak na něm zase něco najdu
(jsem totiž strašně nerozhodná a váhavá… to vždycky manžel šílí, když jdeme spolu nakupovat
)
Taky vám nezávidím drahé polovičky mít tak daleko od sebe… já co jsem teďka sama doma, tak mi i vadí, že musí manžel do práce
Ta samota a hormony na mě nějak doléhají
![]()
Hanulka, super, ze ti je lepsie. pekne oddychuj. ja mam hore 11 kg, prsia o 3 cisla vacsie. no, slo mi to tak v:,–(e rovnomerne, ale uz sa mi za chvilu zacne pupok vyduvat.
aach, holky vy ste sikulky s vianiocnymi darcekmi, ja som dala zoznam sestre, ako nemozem moc behat.
Ryntyntynka, gratulujeeeeem, ze si teta , juchuuuu
a nezavidiim vam mat milacikov tak daleko od seba, vela sil prajem ![]()
ja tiez moc vecicky nenakupujem, dost sme dostali, a ako mam mat kludovy rezim, tak nemam ako, ale budeme to riesit asi cez internet.
peknyy vecer
Tak já se přidám, zatím mám nahoru jen kilo a půl a to jen někdy když se vážím po jídle a to nejím,ale přímo žeru!!Kdybych tak jedla před těhotenstvím tak mám už o 10 kilo víc,asi prďolka všecko zpracovává. No ale prsa hrůza, už před těhu jsem měla C a teď nosím těhotenské podprsenky, protože v normální nevydržím.Je to tááák pohodlné.A mám už D:( Nemůžu na sebe u nás sehnat kvůli tomu plavky.
Já mám naoupené jen sem tam nějaké body nebo dupajdy,kterým jsem neodolala a budem to řešit postupně, chci hlavně ten základ. Kočárek máme vybraný, ale kupovat chceme asi až v únoru.
Jinak taky se na mě podepisují hormony, náladová jsem občas i normálně a teď je to ještě horší
takže chudák přítel když se zdrží v práci. A navíc ta služebka..no ale hlavně že už se nám to krátí ![]()
Ahoj holky,
zítra jdu na kontrolu,tak snad bude vše ok.Přibrala jsem asi 3 kila.
Akorát se bojím,až půjdu na test na těh.cukrovku,při Jiříčkovi jsem jí měla.To už by nebyly žádné koblihy a občas hranolky a jiné dobrůtky..
Ryntyntyno Velikosti 56 a menší jsem vůbec nepoužila,je fakt,že Jiřulka měl 3,72 kilo…Ve vel.56 možná akorát jel z porodnice…
Přiznám se,že jsem ještě vůbec nic nekoupila.. ![]()
Já nakupuju věci postupně už několik let
- když se mi něco na mimi líbilo, tak jsem si to koupila a schovala
Taky asi něco dostanu od sestry, bude mít teď v lednu druhého kluka, tak už ty věci asi nebude potřebovat ![]()
Haňule Já jsem pořád na své výchozí váze, v 16tt jsem kilo zhubla a teď mám zase výchozí váhu. Teda myslím - vážím se raději jen u doktorky, naše váha je zmatená a ukazuje pokaždé jinak ![]()
Ryntyntyno Já jsem taky slyšela, že č.50 je na nedonošený děti, a ségra mě říkala, ať kupuju raději větší. Ale asi je to individuální. Já jsem si pár věcí vel.50 koupila, ale půjčila jsem je ségře na její mimi. Tak snad mě je do dubna vrátí ![]()
Ten kočárek Herqules čtyčkolku si taky kupuju - moc se mi líbí. Koupím si k němu jen tu korbu a asi nánožník (ten si možná koupím od Emitexu, jestli na to bude sedět. Je levnější a mají hezčí barvy). Teď váhám, jestli ten kočárek koupit modrý nebo oranžovo-zelený. Ale asi modrý, líbí se mě nejvíc
Manžela už to nakupování taky moc nebaví, tak asi zbytek doobědnám po internetu, i ten kočárek (je tam i levnější) ![]()
Slyšela jsem, že kolem 24tt se chodí na glukózu, tak snad mě tam brzo doktorka pošle. To bude něco - vypít na lačno sladkou vodu, to bude něco na mou ranní nevolnost
![]()
A holky, vy jste už doma? Já chodím do práce
. Byla jsem doma asi měsíc někdy na začátku, kvůli nevolnostem. Ale šla jsem zase do práce, asi bych se doma nudila. A když mě nic není, tak to ještě vydržím
. Ale to ranní vstávání mě moc nebaví, jsem pořád unavená a nejraději bych si šla v poledne lehnout, což v práci nejde
. Tak nenápadně „podřimuju“ v práci na židli
![]()
Dobré ránko!
Zebruš: Já jsem tu vel. 50 dostala od kamarádky po jejím mimísku, samam bych si ji nekoupila… je to fakt pidi, ale strašně roztomilý. 56 jsem si koupila jen pár věciček… na cestu z porodnice a taky ze začátku, jestli budeme macek tak to bude přesně jak psala Adél ![]()
O nákupu kočárku jsem taky přemýšlela jestli přes internet nebo z kamenného obchodu a fakt nevím… bojím se reklamací přes internet ![]()
Já do práce nechodím od 7 TT z pracovních důvodů… ![]()
Taky mám hrůzu z toho testu, hlavně ze sladké vody po ránu… a jestli mi ji najdou, tak se můžu rozloučit s cukrovím… ![]()
Ahojky, tak mě je dneska mnoooohem líp. Asi to mám jen trochu nastydlé a možná tam nebude ani žádný zánět. Uvidíme ve čtvrtek.
Jinak se musím pochlubit, že od včera už necítím ťukání miminka ale pořádný kopance. Večer kopal snad 2hodiny v kuse. Až nám lítala ruka …
Chvílema jsem měla pocit, že se chce prokopat ven. Pak začal kopat ve 2hodiny a teď už se rozjíždí zase ![]()
Tak teď už to asi zašne být pravidelný, když jsem už 20tt
juchůůůů
Jinak já nemám nakoupené skoro nic. Jen asi 3je dupajdy a košilky. Taky jsem přemýšlela jakou mám kupovat velikost???? Jenže to teď nevíme žádná. Může mít 2,5kg nebo 4kg.????
Začnu nakupovat po Vánocích. Už se těším. ![]()