Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoooj holky,
hlasim navrat ztracene studujici matky
.
Evelin , v zadnem pripade to nevzdavej, to zvladnes v pohode
. Ja mam na to necele 3 tydny jeste, dneska jsem posilala svuj prvni navrh a jsem tak odhadem v pulce, uvidim, co na to vedouci, snad to nesmete ze stolu hned
.
Ale tak muzu si za to sama, tema zmeneno na posledni chvili a k tomu pracovni deformace, jsem hrozny detailista a v tomhle pripade teda extremni a chci to cele dovest do dokonalosti, nebo se ji alespon priblizit, takze ted cele vecery, noci a vikendy nedelam nic jineho nez zdokonaluju nezdokonalitelne
..to jsem ale vymyslela slovo, ze..uz mi z toho vseho asi trosku hrabe
.
Takze jinak toho moc nestiham, co jsme se vratili ze slovenska, tak nevim co je varena strava, Tom travi s Terinkou cely den o vikendu u tchanovcu a u mne vedou instantni polevky
..ale tak rikam si, 3 tydny a uz klid na veky
.
No tak mam za sebou monotematicky sobeckou cast, dekuju za vyslyseni ![]()
Vsem oslavencum, ktere jsme nestihly, prejeme vseechno nejlepsi k narozeninkam
![]()
My jsme dneska byly teprve na rocni kontrole, kvuli tomu slovensku jsem to posunula. Tak vsechno v pohode, za mesic mame preockovani hexa (mely jsme to posunute) a tento tyden jeste prevenar. Jinak jsem se ptala na jidlo a tak, tak rikala, ze do 3 let zadne uzeniny a zduraznila, ze ani detskou sunku
tu jsem uz samozrejme davala
a jinak normalni malo slane jidlo s nama, dokonce nemela problem ani s cerstvym plnotucnym mlekem, zkusit ho pomalu prevarene jeste a kombinovat ze zacatku s nutrilonem. Tak to jen pro informaci, jaky ma nazor nase doktorka
.
A Tynce do seznamu - Terinka pri narozeni 3,35 kg a 51cm, v roce 12,5kg a 79cm
..tak schvalne, jestli bude nekdo vetsi
.
No a jeste vam musim napsat, ze jsme stravily moooc hezke odpoledne s Januskou a Adamkem, venku bylo naaadherne, neobesli jsme samozrejme cukrarnu s dortikem
, takze uuplne idealni, uz se tesim az vyrazime na pisecek
. Dneska jsem pak potkala jeste pani ze cviceni, tak mi dala tip na piskoviste tady kousek, kde neni moc deti, tak to muzeme priste zkusit
.
a neco jsme dneska i nafotili, zrovna jsem stahla z fotaku, tak pak nejake hodim..ale chvilku to asi potrva, naposled jsem z fotaku stahovala pred slovenskem a najednou je tech novych fotek 480
.
EVELIN-ZUZINKA to obdivuju,kazdeho kdo se jeste pri prckovi vzdelava
a vzdat to to by byla urco skoda
A kdyz se teda zamyslim tak cas co ztravim na netu ,kdybych venovala studiu tak bych ho mela na uceni celkem dost.. ![]()
ZUZ-to jste tedy kusani,jste s manzelem asi vysoci co
a odpolko v cukrosce zavidim malinko
![]()
EVELIN-pizzu mame taky parkrat do mesice
mame hned naproti picosku tak toho dost zneuzivam ![]()
Tak jsem mela ted 30minut pro sebe co byl manzel s malou,ztravila jsem ho smazenim a konzumovanim rizku…a manzel zase jde do roboty…
SKLENICKY-ja v CR obcas zirala co v tech sklenickach je
od Hami jsem neco koupila a bylo tam 20%rajcatoveho protlaku
-letelo to do kose…Rajce uz Mik mela,ale protlak kdovi z ceho a jeste tolik-nenene-uz teda mela 2krat lososa a dobry i ji to chutnalo-ale ji chutna vsechno ![]()
Zuzi, takze v tom stresu a presu nejsem sama
Tak nam obema preju, at to zdarne dopisem a odevzdame
Akorat ja proste detailistka vubec nejsem, hrozne me ta mravenci prace pilovani nebavi
Nejradeji bych to tak nejak zhruba vymyslela a knecnou upravu aby udelal nekdo jinej
Ale nikdo se nehlasi
![]()
Jo a Terky je teda kus zensky
![]()
Mikulenko, pizzu mame taky docela casto, bydlime v centru Brna a pizzerku mame kousek od nas i s roznosem, tak kdyz neni cas varit a je chut a hlad, tak to jsti pizza ![]()
Ahojte
Večer jsme se s manžou chytli kvůli tomu, kolik si dávám do kafe mlíka (prý moc), ujetý, co?
, přitom on si klidně vypije litr na ex. Ale prý mu vadí to, že si ho míchám s vodou (v tom kafi) a je ho škoda - fakt nechápu…
![]()
Tak jsem si postěžovala
![]()
S tím lakem na dřevo - to nebylo zase tak hrozný, asi to tak vyznělo
. Prostě jsme se toho načuchali a bolela nás hlava a manža se prý cítil trochu přiblble. Já jsem si dala na obličej masku, tak jsem na tom byla líp
Ještě smrdí, máme pořád otevřený okna ![]()
Verčo , Benda měl takovej den blbec včera, vzbudil se po dopoledním spánku s řevem a až do večera byl protivnej ![]()
Evelín , vydrž !!! Bude se ti to hodit
Na Pizzu mám chuť už nějakou dobu, tak si pro ni asi brzo zajedem ![]()
Zuzi , míry máte krásný, to je kus ženský ![]()
Hehe, ja si rikam, ta Mikulenka je dobra, 21:18 h, dite s manzelem blbne, ona papa rizek a manzel jde vecer do prace jo??
Pak mi jaksi doslo, ze tam mate o 6 hodin mene
![]()
Pizzoska blizko je vyborna vec, mame ji dole v dome a rozhodne je to moje zachrana, hlavne tam vyyyborne varej, vse, pizzu, testoviny, maso, takze je to vyhoda, pro nas bez hlidani, uz 2× jsme zapnuli chuvu a jeli dolu
![]()
Ahoj Zuzi !! ![]()
Tak a ja letim do sprchy, protoze za chvili je Dr.Hooooouseeeee
![]()
Ahoj holky,
jeee, studentky, Zuzi a Evelín , vy jste náhodou pilný a šikovný!!! Co bych měla říkat já, flákačka…
ale od října mi začnou semináře a budu zas pěkně makat
Vidina Ondráška v kravatě a Silvinky v šatičkách na promoci mi za to náhodou stojí, když už nic jinýho!!!
Tak žádný vzdávání, pěkně do finiše!!!
![]()
Dnes jsme měly se sousedkou a všemi dětmi „piknik“ na dece, nádhera, pohodička, lehárko… až pak jsme si najednou všimly, že přesně prostředkem deky mezi našimi dětmi leze zraněná nelétající včela
Maruška ji odnesla pryč, ale… uff…
![]()
Holky, u špenátu je ve skleničkách smetana či mléko proto, že to nějak neutralizuje (či co) kyselinu šťavelovou obsaženou ve špenátu, tudíž je to OK… Před časem to tu na Emimi někdo vysvětloval, teď nevím, asi v sekci Miminko?! Jinak ryby a houby taky nehodlám dávat dřív, než se doporučuje (sladkovodní ryby od 18m, mořské až od 3 let, houby tuším od 2 let?). Jsem prostě stará konzerva, však mě znáte
![]()
Veru , a ten Ulrich je ke koupení… kde? V DM mají tuším Ecover… Jo a ten hotel byl u Domažlic ![]()
Adél, Mikulenko , držím palce, ať je mrňousům už dobře
Miku, moje děti se nemohly zbavit rýmy snad tři týdny… sice to „nic není“, ale i tak… už jenom to odsávání…
Tak ať to brzy přejde!!!
Joo, jeste k tem nemocem, ted jsi mi Simi pripomnela, mamka mi volala a rikala, ze prej ta spala a spalovej bacil je v Praze hodne, zavreli i 2 skolky, kamoska odnekad z P-6 to taky na velikonoce mela (teda jeji holcicka), takze bacha na to, at to taky nechytnete!! Domca uz ma ATB, takze je neinfekcni
![]()
Ulricha kupuju na www.ekoprani.cz nebo www.ekozena.cz ted nevim jiste, ale stranky patri k sobe
Ja nevim, kde to u nas maji v obchode, tak toho vzdycky vice koupim najednou na netu. ![]()
Jo a zitra by mi mela konecne prijit pekarna, huraaaaaaaaaa
![]()
Ahojte,
u nas den celkem v poho, ale usinani dnes naprosto hruzne! Kubikovi roste spicak, tak doufam, ze je to tim!
V plavani nas prepadl pan kameraman a natacel vsechny deti i pod vodou, tak jsme moc zvedavi, co z toho bude! ![]()
Zulocku , maly je opravdu velky pomocnik v kuchyni! Jen tak dal pestovat v nem tyto vlohy. Nikdy nevid, kdy se mu to bude hodit.
Simi , supr ze jste si to tak uzili a hlavne ze mas nacerpano trosku energie- to nikdy nezaškodí, ze? A kde jste vlastne byli?
Ja bych to obcasne hlidani taky brala vsemi deseti, pridavam se, Veru. . Hned bych Tvou nabidku brala, skoda ze nejste bliz! ![]()
Adel , jidlo zatím taky neprisoluji a ještě chvilku taky nehodlam, soli je ve všech potravinách i tak dost… A at je brzy lip!
Tynko , jmena pretrasame, ale nic definitivního zatím není…
Evelin, Zuzi , moc na vas myslim. Uplne se vzivam do te atmosfery před statnicama… Uff díkybohu je to uz za mnou. A to si ted pohravam s myslenkou, ze bych si dodelala ještě tri semestry…
Takze hlavne nevzdavat! A jit tam a ukazat jim to!!
A pizzu bych si taky dala, obcas delavam, ale domu jsem si ji zatím donest nenechala, i když pizzerku mame vlastne taky hned naproti,ale tam radeji nechodime- celkove neni nic moc.
Zebrus , jeste jsem se chtela zeptat (jako obvykle me veci napadaji ve sprse nebo na WC), jak jsi vlastne „premluvila“ manzela, aby sel s tebou do CR?
Nebo to prislo tak jako samo? ![]()
Mahul , ty uz jsi fakt skoro v pulce, to to letiii!!!
Za chvili tu budeme mit mimiiiii
Vy si nechate rict, co to bude? Nebo prekvapeni? ![]()
A vy Terko ? ![]()
Mahul , strasne slozity proces
Vcera jsem tu nadavala, ze neni jako za komunismu jen jeden druh, abych nemusela vybirat
Mela jsem 6 favoritu a kazdy byl lepsi pro neco jinyho ![]()
Nakonec vyhrala Domo B3975, vyhral pomer velikost-cena-programy
a taky hlavne recenze a rady na www.mojepekarna.cz
Od nich jsem to nakonec objednala, ten majitel je super a dobre radi
Delam mu ted tady reklamu ![]()
Chteli jsme Moulinex XXL Baguette, ale pry jsou hodne poruchove a lidi si stezovali, tak nevim
Hlavne kvuli tem bagetam nas to mrzi, to je jedina pekarna na trhu, co je dela ![]()
Už bych měla jít spát - manža už to zabalil a chrápou mi oba do chůvičky
, dala jsem si sprchu a nechce se mi jít spát - tady je večer takový klid, že je škoda toho nevyužít ![]()
Simi , a já jsem taky někde četla, že to mlíko ve špenátu pomáhá využití vápníku ze špenátu, ale jestli je to pravda, nevím…
Verčo , a co ořechy, perou ti dobře? Já jsem opět koupila Lovelu a ořechy mi tu leží
, moc dobře mi neperou a to jich tam dávám víc než doporučují + ten Puer
. Ale ještě je zkusím, třeba na nějaký málo špinavý prádlo…
Manžu jsem ani moc nepřemlouvala, ve Walesu jsme bydleli v hrozné díře a já jsem neměla dobrou práci, jeho rodina žila stejně daleko, takže jsme se s něma moc nevídali. Tady jsme bydleli nějakou dobu u mamky, než jsme si koupili dům, takže se tady máme líp a manža se „vídá“ s rodinou přes net a brácha se ségrou sem jezdí. On stejně manža do nějakých 25 žil v JARu a jeho rodina už byla zpět v Anglii, takže se nevídali. Já myslím, že je tu manža spokojenej, alspoň to říká ![]()
Zebrus , ja orechama peru jen Domcovi, taky jich davam vic nez pisou a pridavam ale vuni, co kupuju prave taky na www.ekoprani.cz (pomeranc nebo levandule tusim). ![]()
Ja nemuzu posoudit, jestli perou dobre nebo spatne, Domcovy veci vyperou dobre, ale on je nema nejak extra spinave nebo skvrnite, bryndaky vetsinou maji trochu skvrny, ale ja je nidky nepredpirala, neodmocovala. Kdyz mel neco extra spinave od nasich z baraku, tak jsem to vyprala normal v nasem prasku a pak jeste znova v orechach.
Nase veci peru normal Perwollem + avivaz, protoze me se libi, jak to pak krasne voni
Asi by mi vadilo, kdybych prala orechama moje veci a pak nemely proste zadnou vuni
![]()
Jo a s tim manzelem, tak to je jasny, ja vlastne neco vedela, ze byl v tom JARu. Takhle to mate tady lepsi, domecek, kamosky.. ![]()
Verčo , já taky peru v ořechách jen Bendovi, ale taky teda nepředpírám a namáčím jen něco
, takže třeba banán mi to nevypere a Beník jí banány pořád, opičák
, takže jsou všude
To je dobrej nápad - vyperu v prášku a pak znovu v ořechách ![]()
Už jdu fakt spáááát
![]()
Ahooooj, tak jsme dneska byli po 14 dnech na plávu a super, akorát pár cviků jsem teda nezvládala(něco na způsob šipky do vody…). V sobotu sem koukala na Babicovy dobroty a dneska sem udělala mexický kuře tex mex…čekala jsem to ostřejší, ale byla to dobrůtka…jinak se můžu utlouct po jogurtech a jogurtovejch nápojích a moc nemusim uzeniny…
Veru: u nás zase opačný problém, Pájovi zas dá práci ty svoje kila uzvednout, takže samostatný chození myslím hned tak nebude…
Zebruš: taky se mi nechce jít spát, manža vstává ve 4 ráno a veze rodiče na letiště…dneska přijela i moje mamka na noc, tak všichni už chrupou a já tu ponocuju(koukám na Belmonda-Profesionál, mně se tam hrozně líbí písnička, co je v celym filmu
)jééé a jak píšeš o mlíku, hned bych si dala…taky sem ho pila na litry, ale Pája se pak po koju osypal, tak sem s tím musela přestat
![]()
Adel: myslím, že už jsem to tu jednou psala, že jsme měli potvrzený od dr, že Pája bude holka, až na operačním stole nás vyvedli z omylu…ted si to určitě zase necháme říct, ale nebudu už to brát tak najisto jako předtím
Mahul: at Kubíkovi rychle zoubek vyroste a líp se spí, nám poslední zub vyrost v lednu, tak se teď bojim, že budou asi pěkný noci…
Zuzko: máte parádní míry…hihi, koukám, že TErezka je větší cvalda než Pája
a to už je co říct ![]()
EVelín: držím palce se školou, jsi šikulka…
…ježiš, to sem se nějak rozepsala…