Poradna duly
Jana Čurdová
…no a těch chyb!
Fuj!
Pacal zkus se poohlédnout na internetu přímo po balících z Anglie, dodavatelů je mraky. Bohužel je to dost riskatní, buď to chce mít tip na někoho, kdo to tahá z luxusnějších čtvrtí, pak jsou to hodně i věci nové a fakt pěkné a ne jen nějaký odpad. My to měli tak půl na půl, mít holčičku, tak si skoro všechno nechám!
Spousta kousků fakt parádní! Jinak ten můj druhý dodavatel i zasílá balíky po celé republice, ale teprve se na něj chystám, takže uvidím, jak to bude vypadat. Tváří se ale solidně a hlavně si pro to dojedu a rovnou to okouknu!
Nikdy bych si ale sebe v tomhle kšeftu nepředstavovala, sekáče jako takové mě spíše odpuzovali, ne že by mi vadilo si koupit něco použitého, člověk si to stejně vypere a vyžehlí, ale ten pušinec. Dost mě však překvapilo, že ty věcičky vůbec nepáchly tou zatuchlinou, byly celkem voňavé i když trochu jinak než jsem zvyklá, ale nesmrděly. Spíš pošta se vyznamenala tím, že ten jutový pytel nechala stát v tom největším lijáku někde venku, takže to přišlo mokré. No nic mám toho ještě dost, tak se poroučím. ![]()
Ahoj holky,
před půl hodinkou jsem dorzila z Liberce. Od deviíti (to mělo teda začínat…) do cca 14.00 jsem byla na sesterským semináři u nás v nenocničním přednáškovém sále. 4 kredity dobrý, jen to teda mohlo být kratší, ale na druhou stranu, jsem tam potkala nejkámošku ze zdávky, tak mi to uteklo o doooost rychleji
![]()
Evelín: Za chvilku to máš za sebou a já možná teprv před sebou
![]()
Lucko: Stejnak jseš dobrá, žes měla odvahu do toho jít, já jsem si teda taky pohrávala s takovou myšlenkou, ale nakonec jsem si řekla, že se raději vrátím do špitálu
A za chvilku v tom budeš už pěkně zběhlá
![]()
A prosím-prosím, hoď mi sem odkaz na tvoje aukcičky
![]()
Pacal: Četla jsem tady na emimi právě diskuzi, kde maminka chtěla začínat prodávat věcičky na MMB…a pochitila jsem tam, že pokud si vyděláš do 30 tisíc ročně, tak ani nemusíš podávat daňové přiznání, ale jak s tím živnosťákem nevím, ale podle mě jen na nové věcičky a na ty nenové asi nee
![]()
Jani: Užijte si výletování
Mě se poseldní dobou budí Adam pravidělně kolem páté a potom né a né už usnout, takže po odříhnutí ho vrátím do postýlky, on si tam chvilk leží, pak stojí a začne bekat..jenže to hraju mrtvýho brouka, po chvilce mu řeknu, ať udělá hají /což teda udělá
), dám mu dudlajze a za chvilku nanovo…takhle to hrajem půl hoďky a pak si ho vezmu k sobě a buď jen tak ležíme nebo i usne a kolem půl sedmé se hrabeme z pelíšku
![]()
Mikul : No já bych teda do dvou let nekojila, tak max. rok a půl .. si myslím, že UM jsou tak kvalitní, že skoro nahradí MM Ale já dotoho nemám co kecat, bo jsem plně kojila 14 dní a pak do tří měsíců i s UM
![]()
Jinak mamka zvládla hlídačku skvěle, dopoledne uspala malého v postýlce a teď spí asi od tří v kočárku ve stínu. Dneska měli takový trénink, jelikož takhle delší dobu ještě Adámka nehlídala … jako hlídá, ale dvě hoďky a nebo večer, když už spí
A od července jim to musí jít tak či onak
![]()
A máte se, že jdete ven, u nás tak krásně a musíme být doma
Radek na baráku a já teda sama, bo naši museli jet za babi, zvrkla si nohu má vyvrtnutý kotník a je to na OP, takže leží v nemocnici…musíme se jet za ní v týdnu podívat, jenže to s nemocným Adamem zase nepůjde
![]()
Luci: Díky, pěkné věcičky, asi se taktéž zůčastním
A že si nenecháváš 86-stku pro Tomíka?
ahojkyyy, tak náš chrchla furt stejný, jak je marod tak furt někam leze, neví co dřív a pak je hrozně uhnanej, moc toho nesní, ale zas pije o sto šest.
Prvně jsem zkusila nestlé mlíčko s kaší od tchýňky(pracuje v nestlé) a Pája to nadvakrát celý vyžunk…dnes jsem objevila další dva zuby, připravený špičáky, takže ještě 6 zubů a je to
![]()
Lucy: tyjo, to jsi dobrá, že ses na to dala, taky bych brala nějakej odkázek ![]()
Tynko: my dneska byli chvilku v lese, s dekou na kočáru, tak snad v pohodě s jak dlouho máte atb brát??..
Mikul: já bych taky asi do dvou let nekojila, měla jsem v plánu tak rok a půl…no a teď je Pája bez ekzému, tak nevím, jestli to je nekojením nebo neplavčením… ![]()
a přijde mi, že toho do Páji hrozně moc cpu, 4×inhalace, 2×mucosolvan, 2×antibiotika, 1×sirup na alergii, 1×lactobacillus…snad v pondělí nám mudra na kontrole něco z toho vyškrtne…
jo a Pája se ted naučil novou věc, když si vedle něj lehnu, tak si na mě sedne, začne poskakovat(nejspíš si mě plete s tim nafukovacim koněm, štěstí, že neřehtá…) a vydrží v klidu sedět i deset minut…asi mu brzo pořídíme židli
![]()
Terko: Pája toho má teda požehnaně, hlavně že to pomůže
Adam bere ATB do soboty a pak v úterý na KO…no, ale od zítra a pak můžeme véééén
, teda pokud bude ošklivé počasi
Ale Pája bere už ATB nějakou dobu,že?
Tynko: no poprvé měl včera večer, takže včera sme byli dvakrát venku, tak v klidu, ale dneska už jsem se docela bála, šupajdili sme do lesa a tam byl příjemnej chládek…
Ahoj holky,
u nas horko,ja nestiham,rano jsme byli u koniku,ted cekame s obedem na tatku,ten pak jede na zavody a ja s Mik asi vyrazim na plaz ![]()
Marudci drzte se ,bude lip ![]()
Terko: No vidíš… a já jsem myslela, že je berete delší dobu
Nám teda dr. řekla, že víkedn být ještě doma… ale pokud jste nebyli na sluníčku a Pája na dece nebo v kočárku, tak určitě OK
![]()
Mikul: Užijte si plááááž
![]()
Mik: tak si užijte pláž…:D
Tynko: Pája byl zalezlej v kočáru a chrupal, ještě skrytej pod plínou, tak myslím, že ok…a jak jste dlouho brali ty atb???zejtra jedem k našim kousek ke karlštejnu, slavěj se Jany, a dědovo narozky, tak snad pak Pájovi nebude hůř..
Ahojte
Požírám si tu vlastní vypěstovaný ředkvičky a jsou drsně pálivý, ne jak ty kupovaný, mňam. Už se těším na hrááášek ![]()
Ložnici a obývák už jsme přestěhovali, takže Beník v poledne poprvé spal v nové ložnici a v pohodě, bála jsem se, že tam neusne, i teď tam chrní v pohodě ![]()
Holky, nejsem detektiv, na netu se dá najít cokoli, jen to chce čas ![]()
Januš , Beník se teď už několik nocí na mlíko nevzbudil, tak tajně doufám, že už bude spávat celou noc. Ale kdoví…
.Ale podle mě k tomu mají důvod (třeba zase nějaký spurt), na Bendu voda působila opačně - řval víc a odstrkoval flašku, prostě chtěl mlíko a nic jinýho (taky cca mezi 2 a 4h. v noci). Ale občas se teda večer vzbudí a napije se vody a spí dál
Simi , to sis to teda užila
, taky budeme mít asi brzo slezinu se základkou, tak mi to snad vyjde…ale máme to do města daleko a oni to chtějí udělat samozřejmě večer, tak to bude složitý s dopravou
leda že bych pařila až do rána ![]()
Evelín , však se dočkáš té „dovolené“, alspoň nezlenivíš… Já už si moc nedovedu představit, že půjdu do práce a budu muset zase pořádně „přemýšlet“ ![]()
Týnko , snad bude babi v pořádku, u starších lidí už to není sranda
. Já jsem si trochu zvrtla kotník ve čtvrtek, ten stejnej kotník, co jsem měla v těhu v sádře
, docela to nateklo a bolelo. Ale už je to v pohodě, tak jsem ráda, do nemocnice bych s tím už teda nechtěla ![]()
Terko , Beníkovi se ekzém taky zlepšil, možná je to taky počasím. Kožní mi říkala, že v zimě je to nejhorší ![]()
Jdu čumět na tv ![]()
Holky, ještě k tomu kojní - já bych to brala fakt volně - jak to komu vyhovuje… Není to tak, že by se striktně doporučovalo kojit do dvou let (proč ne třeba do roka a půl, anebo proč to naopak úderem druhého roku utínat?) - dokonce jsem slyšela, a přijde mi to logické, že takhle dlouhé nebo i delší kojení se opravdu DOPORUČUJE spíš v rozvojových zemích, kde je to špatné s hygienou a UM ze špatné vody by dítě pochopitelně ohrozilo.
V našich podmínkách je super, když se kojí do půl roku, a je fajn, když se pokračuje libovolně dlouho dál - ale ani jedno určitě není dogma
Jakmile se plně zavedou příkrmy, což u nás bylo v 8,5m, tak je kojení opravdu už jen doplněk (ať už v roce, nebo ve dvou letech), samozřejmě přínosný, ale doplněk, není to už základ stravy.
Musím říct, že ono „kojit do dvou“ let už mezi mými kamarádkami napáchalo dost škody - jedné se ve 22m odstavila holčička po maminčině zánětu a maminka byla špatná z toho, že „nevydržela do těch dvou let“, druhá maminka dostala ve 21m dítěte antidepresiva a musela s kojením skončit - a také z toho byla dlouho, dlouho špatná… Takže já bych fakt negeneralizovala a brala bych to spíš pozitivně - každý den kojení je fajn, ale není tam žádné „musím“ nebo „měla bych/je správné vydržet do…“. Navíc někdy si fakt mimčo vybere samo, a i když jsem to sama nesla těžce, ono je to nakonec to nejlepší řešení ![]()
Tak to bylo kojicí okénko od už nekojící ženy
a všem přeju krásný večer! ![]()
Ještě jsem se chtěla pochlubit - notorický odmítač kousků a vyžadovač mixované stravy, který do teď totálně ignoroval všechny Silvinčiny křupky, rohlíky, dětské sušenky a spol., maximálně s nimi trénoval hod do dálky přes konferenční stolek
dnes SNĚDL KOUSEK CHLEBA a pak i rohlíku
Manžel to náhodně zkusil - a Ondra začal žvýkat… kousat… olizovat drobečky… matlat je všude kolem…
jo, i to mi přišlo dojemný!!! Takže mu nebudu chystat ještě k maturitě mixovanou stravu - snad
Mám z toho děsnou radost, fakt obrovskou!!!
![]()
Tak dobrou noc všem! ![]()
Týnko to víš, že beru, ale musim se trochu krotit, abychom se ještě někam vlezli
Takže teď spíš vybírám, co nám v šatníků chybí a co užijeme.
Ale stejně nad těma holčičíma pořád slintám!!!
už tu mám alespoň hromádky pro kamarádky a jejich princezny. Dneska tu byla další a všechno by mi to bývala odnesla, jen takový detail, sama je ještě bezdětná a zatím nic na cestě, takže prý u toho mám určitě vydržet, protože byla nadšená! No doufám, že co do kvality, tak ta úroveň jen a jen poroste.
Téda jsem nějak K.O., jo a sekla jsem s těmi ATB, protože Tom byl dneska 5× totálně prosráklý, takže to do něj cpát nebudu
, jsem zvědavá co mi řekne v pondělí MUDr.
Mám na stole ještě kus vínka, tak to jdu vysrknout a mažu do hajan. Pápá
LUCY-
to je sila ze ho to tak projima chudacka,snad to Dr pochopi…
Jeste ze jsem daleko od tebe na hadriky jsem samozrejme ujeta maximalne
a co je horsi muj manzel ktery nikdy nenakoupil ani ponozky,kdyz dnes vleze do detskeho obchodu tak je stejny blazen jako ja ![]()
SIMI-
gratulace k Ondraskovi prezvikavci ![]()
Jak jsem psala do dvou let tak jsem tim myslela ze je to spis mysleno jako mlecna davka-a je jedno jestli kojeni nebo UM,ja se spis ujistuju ze nejsem divna ja ze porad kojim,fakt mi to vyhovuje a porad me to bavi
![]()
ZEBRUS-
ja ci taky redkvickyyy a zahradkovy
nebo rajcata kdyz mi tata nosil,ty taky uplne palili ne jak ty dnesni umelaky ![]()
EVEL-
to ti preju aby jsi si to mohla taky v klidu uzit,ja mam fakt dovolenou,hrozne si to s Mik uzivam,vim ze se dvema uz je to mazec,ale s tim jednim je to parada ![]()
Ale obdivuju te kolik toho zvladnes,aj se fakt flakam ![]()
TYNKO-
snad se to babicce bude dobre hojit
![]()
A vic nevim,dneska jsme s Mik meli narocny ale super den matka-dcera
bez tatky,ale bylo to fakt bezva.
4hodiny na plazi,MIk to hrozne bavi s piskem,prehazuje ho sem a tam,hrabe,chodila v pisku poprve bosa
,bylo tam fura lidi ale jeste to slo-bude hur ![]()
Pak jsme jeli nakrmit koniky,tam litala zase s kyblem,mam to natoceny je to sranda,pak krmeni kacen a dom,spala jen hodinu pres den a sla ted ve 21.30
,tak doufam ze bude chrnet s maximalne jednim kojenim ![]()