Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, ještě rychlovku před víkendem.
Doufám, že bude hezky a budete venku a nenapíšete zase tolik stran
![]()
Nočník: tak to jsem zjistila záhy, že MUSÍ být klučičí, nebo holčičí. Naštěstí máme od Tommee tipee či tak nějak a ten má vyšší oblouček ve ředu. Na chatě máme nočník po nás a ten vždycky přečůral vedle. Naštěstí už chodí čůrat buď ven, nebo na záchod. (ven na chatě ke stromu
, doma na záchod)
Týnko: přejem brzké uzdravení a držíme palce na školu, jsi odvaha.
JANI: taky jsem zvědavá na golfkyyyyy
KAJDULO: nám to taky nejde, nic s tím nedělám, jen občas ve vaně zkusím, kdyby náhodou, ale je jasný, že nás zákrok nemine. Půjde na něj v 18měsících. Mám zkušenost špatnou s Radimkem a čím dřív tím líp. Záleží ovšem na konrétním důvodu a problému, my to máme jasný, prostě to potřebuje mechanicky jen uvolnit.
MIK: ten klobouček je moc krásnej a malá je frajerka
. Ten muffin, vypadá úžasně, taky bych si dala (mrkvový, celozrnný, neslazený)
WENEE, mě taky nikdo neříkal, že by to bolelo, a několik lidí už to absolvovalo. Tak neboj ![]()
ZULOCKU: to je práce manžela, on má v merku tyhle věci, mě by to ani nenapadlo koupit, ale uvidíme, taky jsme ve fázi vyrovnávání, někdo tu psal, ja rovnali, tak Radim je stále lehce do leva, tak rovnáme.....
Holky, aby toho nebylo málo, tak manžel byl včera s kumpány z práce na fotbálku. Večer ještě seděli u nás u baráku v ospůdce a pak mi říká, jak ho bolí kotník. No nic, hodila jsem mu na to zmrzlou zeleninu ( i když u něj je zle, když začne mluvit o bolesti, to vím) K ránu mi říká, že jde do obýváku, že ho ten kotník fakt bolí, jo jo jo, ale koukám on lezl po 4, páč nemohl na nohu šlápnout
. Takže má dlahu se sádrou, do středy, pak jde na kontrolu a samozřejmě berle atd
. Chodí do práce (teda já ho tam odvezla autem), tak uvidíme, teď jedem na chatu a tam bude ležet a jen berlí ukazovat co mám dělat
![]()
Snad to přežiju.
Jedem pro něj do práce a pak na chatičku, tak se mějte hezky a myslete na mě.
pa
Ahoj holky,
tak si představte, jak jsem měla na podzim rozjednanou jinou práci, tak se mi teď ozvali, že mě chtějí - asi jim to s tou druhou kandidátkou neklaplo… To je pech, zrovna když jsem vzala jinou práci, a přitom ještě nevím, jestli to půjde, jestli bude oboustranná spokojenost a tak! Teď to druhý odmítnu, a za měsíc by se mi to třeba hodilo…
No klasika, buď nic, nebo víc nabídek najednou… to je jako s chlapama (samozřejmě za svobodna
)
![]()
Veru , cvíčo bylo fajn
akorát bez kamarádů to bylo takový smutný
Příště zas nevím, jestli půjdeme my, Maruška bude pryč, takže nemám k dispozici monokočár, tak leda jet s oběma, ale to mám docela obavy kvůli žárlení… no nevím… ![]()
Týnko, a jeje, ATB
Ale zase to bude rychle pryč! A s tou praxí je to fakt divný
mimi za tři roky, to je na vás asi pozdě, co? Myslela jsem, že jste plánovali už nějak příští rok ![]()
Jinak my přetahujeme, ale tak občas a jen ve vaně… jsou na to různé názory, někdo říká, že to povolí samo, jiný zase, že čím dřív, tím líp… těžko říct ![]()
Simi , to je pech s tou praci
Dve asi vzit najednou nejde, co?
Jak s chlapama, to mas pravdu, ale ne za svobodna…
Kdyz si volna, chlapi nikde, jak si zadana, dva na kazdym rohu
![]()
Katy
preju pevne nervy se trema „detma“ na chate ![]()
Kajdul: Matýsek je šikovný, to vyjde schody sám nebo ho přidržuješ na druhou ručkou? My teda přidržujeme, ale nějak se o to pokouší sám, že se přidržuje o zábradlí obouruč
![]()
Ahoj
Mikulenka-asi to tak naozaj bolí po tej operácii,na nete som prečítalo asi milion f´ér a príspevkov a väčšina sa na veľké bolesti sťažovala.No sestra má kamošku v lekárni a tá nám sľúbila najsilnejšie lieky proti bolesti,aké sa vyrábajú.Takže dva-tri dni po operácii budem asi mimi reality,pod liekmi,tak to snáď zvládnem.
Mikulenka-ten mafin dúfam zjedla na jeden krát ,že?Bol taký „maličký".
Zulok-keďže bývam na prízemi rodičovského domu a sestra s rodičmi,takže sme v jednom dome.A určo sa budeme povzbudzovať,teda asi sestra mňa.Ona vždy všetko zvláda v pohodičke,to ja som taká upišťaná.
Zelvi-dík za dobré správy,tak dúfam,že dopadnem,ako Tvoj manža a ani mňa to nebude bolieť.Ja som sa o tej bolesti dočitala na netových fórach.Dosť si ma potešila.
Tak majte sa krásne,papa
Ahojte
Právě jsem dosekala skoro půlku zahrady a jsem hotová, manža zase věší maso (v práci to má úspěch, tak lidi objednávají
). Vůbec nemůžu psát, jak mám z té sekačky nateklý ruce a ještě mě z toho brní
. Ale než bych se věčně prosila chlapa, tak se to raději naučím sama, že jo ![]()
Občas kouknu na net, ale jinak nestíhám, tak se omlouvám, že nereaguju
. Moc díky za rady s botičkama ![]()
Včera byl Benda bosky venku na písku a ze začátku panikařil a šplhal se po mě, jak na to není zvyklej
. Ale pak už byl v pohodě, rochnil se v lavoru s vodou a matlal po sobě mokrou hlínu a písek
Fotky máte krásný, já jsem dala nové na rajče, jestli se chcete podívat
Beník moc máma neříká (ale umí) - jak to po něm chceme, řekne dada nebo baba
. Ale ráno řekl Ijáček
- i když to bylo zkomolené, šlo tomu rozumět. S mámou to máme jako Verča, až když je hodně zle, tak řve mama ![]()
Týnko , nočník máme Chicco a vepředu to má vyšší, ale nevím jestli jsou zvlášť pro kluky a holky. Já jsem ho chtěla, protože má vysoké opěradlo
Pindík u nás taky vede - když ho holt mají celý dny v plínce, tak se musí občas přesvědčit, že tam pořád je, ne? ![]()
My nepřetahujem pinďu. Doktorka řekla, že jsme to měli dělat už od narození, ale my jsme to s manžou studovali na netu a třeba na angl. stránkách píšou doktoři opak - že se nemá přetahovat, že se to samo uvolní někdy až kolem cca 3 roku, že to je schválně přirostlý (a manžův taťka má dohromady 5 synů a ani jednomu nepřetahovali a jsou v pořádku), takže to dělat nebudem, tak snad to doktorka pochopí. Naříznout se dá i později, kdyby mu to ani pak nešlo, tak to zatím necháme na přírodě. Jasně, že jsou vyjímky, kdy se to neuvolní, ale přijde mi divný, že by to tam příroda „přilepila“ jen proto, aby jsme to museli odlepovat ručně ![]()
Jdu něco uvařit…
Zebruš, ahój! To jsem ráda, že má někdo podobný názor, taky jsem všemožně četla, co jsem našla (na B-C byl nějakej těžce odbornej anglickej odkaz
), taky mi z toho vyšlo tohle. Naše dr. to naštěstí nehrotí, teď na roční prohlídce mě uklidnila, že „ale ono to půjde“
U Jonáše totiž ani není co kam přetahovat, to bych musela nejdřív někde něco odervat… ale čůrá v pohodě, žádný bouličky se mu tam nedělaj, tak uvidíme, co se bude dít dál. Taky si myslím, že fiknout se dá kdykoli
Ještě zkonzultuju s bratrem urologem
, blbý je, že je začínající a dospěláckej, ale teď má malý mimino- kluka, tak třeba si nějaký info dohledal v odborné literatuře, nejen té české- přetahovací ![]()
Konec
odborného
okénka ![]()
Holky, taky byla u Vas takova bourka??
Tady bylo uuplne cerno, ale uplne, pak blesky a najednou to bylo nad nama, slejvak jak blazen a tak pul cm kroupy!! Mazec, nasbirala jsem je Domcovi do misticky
![]()
My pretahujeme jen proto, ze to jde. Jednou jsem trosku zacla a zkousela, pak to slo vic a lip a ted po pul roce to jde krasne, ale myslim, ze Domca je zrovna ten stastnej, kterej to nema nikde prirostly nebo zuzeny, nebo tak, kdyby to neslo, tak to nedelam
![]()
Pochybuju, ze to tchyne manzelovi delala (
) a taky nema zadne problemy a na operaci nebyl ![]()
Holky vy me s tema pindikama desite
jestli ja budu mit jednou kluka
nikdy jsem poradne takhle malyho pindika nevidela
natoz tam neco odlepovat
![]()
My dopo vyjeli s Mik na nakupy,stavili jsme se u tatky pro kartu a on ze uz to skoro maji at mu tam Mik necham
tak jsem jim vybalila svacu a jela sama
to se mi uz dlouho nestalo.
Nakoupila jsem si rajcatka na balkon a bylinky a kyticky,neco Ondrovi k narozeninam,no uzila jsem si to.
Kdyz jsem prijela zpatky ke staji,Mik uz mela byt hotova-na spani,ale vesele litala po staji s kyblem
spinava od hlavy k pate,v kyblu kote a chodila sem a tam
ja letela jak vul ze jedu pozde a oni na me jak jsem brzy zpatky ![]()
TYNKO-
ajaj ATB,tak at zaberou!
to je nahoda my vcera o tom zrovna s Ondrou mluvili,hrali jsme totiz nejakou loterii o 40milionu dolaru
a rikala jsem ze kdyz tak v Cr pozvu na vikend nekam vsechny maminky-i z druhe diskuze a Ondra ze koupime letadlo a prileti vsechny na tyden sem k nam
-ale nevyhrali jsem teda bohuzel
nechapu…snad priste ![]()
Mik vi kde ma pupik uz dlouho ale nikdy na nej nedosahla-pres ten sval co tam ma
ale ted uz par dnu jo,tak se tam porad stoura ![]()
Pri svlikani u vany taky pomaha,zveda nohy,a potom vytahuje ruce-je to sranda ![]()
ADEL-
gratulace neteri,Ondrova ted udelala prijimacky na gympl,takovej ten od 5 tridy,ona je teda chytrolina a ma to zatim v pohode bez uceni ![]()
EVEL-
tak telenovela urcite skonci dobre,ale muze to teda trvat skoro nekonecne
![]()
JANUS-
a jaky jste teda vybrali,nenapinej ![]()
VERU-
to jsi vykonna,ja vetsinou zvladnu vytrit jen kdyz nemam vareni ten den
Jo a tady zatim bourka neni
,ale je zatazeno od rana,ale k tomu 27stupnu,takze vlastne hezky ![]()
KAJDUL-
ja se taky bala na lodickach
hlavnepri nasedani a i potom jsem na Ondru vrcela co se tam tak hybe
on chudak jen padloval,byl velkej vitr a mel co delat.. ![]()
KATY-
jejda kotnik jo,tak velkou trpelivost a detmi ti preju ![]()
WENEE-
muffina si parkrat kousla a pak uz jen drobila a krmila maminku ![]()
Jdu udelat salat,v troube se mi delaji kupovane
lasagne,ja umim teda moc dobry,recept uz jsem rozdala nejmin 10lidem,ale dnes potrebuju rychlovku,mam toho moc ![]()
Ahojda,
Mikul: Tak to jsme zrovna musely být propojeny, když vy jste o tom doma mluvili a já jsem sladce chrupkala
A tak snad příště, do Kanady bych se ráda podívala
![]()
Téééda, to je Mikeilka šikovná, Adam by to kotě hned při první příležitosti vyklepnul z kyblíčku a …
![]()
Veru: A co Domča na kroupy?
![]()
Simčo: No to je teda pech z tou prací, ale zákon schválnosti, ten teda nikdy nezklame
A kdyby ti třeba v té druhé práci počkali měsíc a ty by jsi do měsíce zjistila, jak ti to pošlape v této, to by asi nešlo, že?
Katy: Hlavně ať ti to jde dobře na chatě
![]()
Zebruš: Díky za typ na nočňajs, se po něm poohlédnuv kamenném obchodě, bo mě vážně nebaví vytírat či pucovat koberec po Adámkově potřebě
![]()
Mikul hoď sem recept na ty lasagne! ![]()
Veru bouřka tu byla,my akorát jeli k ségře,čekali jsme na bus a už se to černalo.O busu už jsme běželi,protože se hrozně ochladilo a fičelo a ještěže tak,je to sice kousek,ale asi bychom zmokli ![]()
Ad pindík,my nepřetahujeme,naše dr,řekla nic nedělat,tak se toho držíme a snad to bude v pohodě!
Simi no to je fakt klasika s tou prací,co se dá dělat ![]()
Katy užij si na chatě se třema dětma ![]()
Týnko tak snad ATB brzy zaberou !
Jdu si zadělat na guláš..
ahooooj, jsem za celej den pěkně orvaná, ráno jsem s Pájou vyrazila kočárem k doktorce a naivně jsem si myslela, že budem do 11 dom…dr se nezdálo jak sípe, takže nás poslala na rentgen, takže sme museli sejít kopec a busem na budějárnu, tam fronta jak blázen, nezabralo ani když Pája se srandy začal hulákat…na rtg jsem měla co dělat, abych ho udržela, přitom se mě několikrát ptali, jestli náhodou nejsem těhotná…pak s výsledkama šupem k dr (to už bylo kolem půl 12, teda se zastávkou v lékárně, páč jsem sebou neměla jídlo a lžičku). Dr už měla preventivní prohlídky, tak nám sestřička vynadala, co lezem do tý čekárny, když jsme nemocný, tak nás odvedla do izolace, kde jsme asi ještě dvacet minut čekali
Takže Pája má zánět průdušek a lehký zápal plic, tak jsme dostali antibiotika a ještě nějaký vitaminy, s tim co bereme jsem si už musela udělat seznam, protože jsem se v tom přestala orientovat. V lékárně při placení jsem pak zjistila, že mám jen kartu a oni zrovna karty nebrali, tak jsme ještě hledali bankomat…Pak koukám, a Pája vytuhnul, tak jsme to vzali dom pěšky a dorazili kolem půl 3
takže jsem byla ze všeho tak hotová, že jsem se zapomněla dr zeptat, jestli vůbec můžem ven, no horečku nemá, rýmu taky ne, jen trochu kašle a jinak je v pohodě…
tot mé sebestředné okénko..
Mikul: krásný fotečky z loďky
ad pindik: taky zkoušíme přetahovat, zatím to jde jen trochu
ad mluvení: místo mluvení ukazuje na věci a nejlepší je, když při nošení nahodí směrovku, kam se má jít
jinak jak tu popisujete, že děti ukazují kde co mají, tak Pája spolehlivě ví, kde má pindika, malej onanista ![]()
Veru: bouřka tu byla teda hnusná, i kroupy padaly, naštěstí nás to nepotkalo, ale pak byl tak krásnej vzdoušek, že jsme vyrazili na chvíli ven
TERKO_
To jsi teda mela akcni den,musis byt KO
lehky zapal plic
a rikas ze obcas zakasle-chjo to jsem zas nervni teda,ta blba doktorka mIk jen tak rychle poslechla,tady bych se RTG asi nedockala nikdy ![]()
Mik ted uz pres den snad nekasle,jen k ranu,tak nevim ale strasi me to..
Recept pak sesmolim ![]()
Mik: jéé, to promiň, já tě nechtěla vyděsit, navíc Pája hrozně sípe, takže to bylo s průduškama jasný, dejchá jak kdyby vykouřil krabku cigaret…