Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Evelín: Velká gratulace k synovci!!!
![]()
Mikul: Tak já to v lehčí formě nahřívám méďou s peckama z třešně, jj, to je mocinky fajné i na bolavé zoubky
A v tom horším případě - teda pro mě jednoznačně- dát hrst heřmánku do hrnce, zalít horkou vodou a pěkně pod velkým ručníkem ihnalovat…jj, ale je fakt, že tohle mi teknkrát pomohlo nejvíc
Ale pozooor vyskáčou beďárci
![]()
Lucko: No, u nás to bylo následovně: Na začátku osmého měsíce se postavil v postýlce
na Vánoce to vypiloval k dokonalosti a tak od začátku ledna (tj, začátek devátého měs. ) začal pomalu obcházet
ke konci ledna to zvládal bravurně
první samostatný krůčky byly asi čtyři kousky (od linky k lince…) v polovině března a do narozenim chodil pěkně
Ale i tak pořád padá, zakopává na rovince
![]()
Ale co vypiloval teďka poslední dva-tři dny je vstávání bez opory kdekoliv, jupííí
![]()
Ahoj holky,
Evelín gratuluju k přírůstku do rodiny ![]()
Týnko Adámek je šikulka
Vítek si udělal aktivní chodítko z dětského plastového křesílka a občas s ním přejde kus pokoje ![]()
Mikul ta inhalace,jak psala Týnka by mohla pomoct nebo nějaká ta nahřívací lampa,teď nevím jak se tomu říká ![]()
Jinak my tu měli rodeo s Vítkem,vůbec nechtěl spát a když jsme ho položili tak řval a řval.Po hodině cvičení jsem mu dala čípek a konečně zabral.Něco ho trápilo,ale vůbec nevím co ![]()
Tak Domca uz spi, vedro a vylet ho asi zmohly
K Berounce jsme nakonec nedojely, nejak jsme to zapichly v restauraci u latte, ale deti se tam vyblbly taky
Nove boticky se nejak odrely, jak tam lezl ![]()
Zitra ma byt snad az 29 stupnu, mazec, to je smula, ze jsou deti nemocne ![]()
Simi , jojo, tam je to krasny, my s Danem rikali, ze jestli nekdy za Prahu, tak jedine Cernosice/Dobrichovice a tak ![]()
Tak to je super, ze to Marusce vyslo. Ale prijde mi, ze se nesnazili moc dlouho, ne?
Aspon, ze tak ![]()
Jinak ja nocnik jeste ani nevytahla, zkusim v lete nechat Domcu bez plin venku a obcas po:,–(it na nocnik, ale jinak to nebudu hrotit, kdyz na nem vidim, jake je miminko, pochybuju, ze by pochopil, co po nem chci
Holt bude s plinama do pristiho leta treba
![]()
Lucy , super, gratulujeme k chozeni!
Evelin , tak to mate fajn, ze se rodina takto rozrusta a Stepanek bude mit kamose.. ![]()
Mik , ja bych si taky dala nahrat hlavu nad hrnec, jestli jsou to dutiny teda, to rymu uvolni vzdycky, teda u me jo. Mozna tam kapnout nejaky i olejicek? Nebo ten hermanek?? To nevim. Nebo jak jsem psala, zkus se mrnknout, jestli tam nemaji tu infra lampu. Ja to neznam, ale mamce to pomuze zarucene vzdy a rychle..
Ja doufam, ze zitra opravar vleze do maleho prostoru za prackou a opravi ji, jsem bez ni jak bez ruky, abych si koupila valchu, nebo snad pujdu do verejne pradelny?????
![]()
ahojky holcickyy zdravim vsechny male prdelkyyy
![]()
Jsem bez sanci docist, ale chci Vas pozdravit … dneska jsem se v kavarne potkala s Adelkou Nely a Adamkem, bylo to moooc fajn … Adous chodi od 8,5 mesice, je to mazak …a Sanel se k nemu pripojila, takze hlasim chodici dalsi baby .. je to tak neskutecny, takovy rozdil … ja kdyz jividim, vhani mi to slzy do tvare … mimi uz to fakt nejsou … den ode dne prekvapuje …
je to ted tak uzasny … jinak ZUB zadnej
a Simi nocnik u nas jede denne a mame skoro suchou plinu … a dost dlouho i pres noc! Cura a kaka snad uz jen do nej, ale kdyz jsme venku tak samo plina … zacali jsme tak na 10 mesici, ona sedela a tleskala si, on ji hral a ted uz to je automaticke …
Taky se chci zeptat rikaji Vam deti Mami?? Jako ze cilene? ze uz vi??
Sanel zacaLA MAMÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ A BABÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, TAAATA povida dlouho a me to uplne dostavaaaa … dneska ma prvni odrene kolinko …
jsou to lasky!!! Nejvetsiii!!
Zdraviiiim nase TEHULKU!!!
Taky maruuuuuuuuuudky, at jste brzo fit!!!
Evelince gratuluji k uspesne zkousce a budu myslet … ZMAKNES!!
a samozrejme k synovci!!!!
Simi obdivuju ze jeste pri dvojcatkach makas!! Jsi uzasna!!!
Ja furt nekde litam … jsem desna … na praci ani pomysleni!
Vic si proste nepamatuji!!
Zdravim vsechnyyy a krasnou dobrou noooooc
dakujemeee za pochvaly fotieeek ![]()
ADIKOO>.ahooj po dlhej dobe..super, ze si stretla Nelinku..skoda,..mohla bys a tu tiez ukazat..teda ma to doma ale sidlo…a ty tieeez..gratulujeeeeeeeeem k chodeniuuuuuu..
![]()
hovorenie „mama“ MAtusko je tvor uekcany, na ukor pohybu..tak on keca mama uz asi od 8 mesiacov a vtedy evdel, ze ked to zakrici, tak ze pridem..tak myslim, ze to bolo cielene..a teraz po mne krici mama vkuse ked daco nevie dociahnut..a ockovi hovori „aďo“,,ktovie ako na to prisiel ![]()
MIK..tak to ej des..ze ked sa to do tyzdna az dvoch nezlepsi..to je co za lekara???
![]()
EVELINKO:.gartulujeeem k prirastku v rodineee ![]()
SIMI..gartulujeem k praci..a ked si nechces komploikovat zivot s nocnikmi..tak to jednoducho nehcaj na neskor..MAtusko teda na nocnik este nie je.. voebc ho to netrapi..zato sa dnes vycikal do traviky. ked som ho vonku prebalopvala..esteze som mala nahradne gate..chichi..tak vidis… Matusko cika, ekdys a mu zachce..a vobec neda vediet, ze sa cikat chysta…este je casu dost..
a kratke nohavice..tiez mam s tym problem..v dlhych je teplo..kratke nemozem dat..lebo si zoderie kolienka..tak nosi take tenunke ako sustakove na von a na doma take tenke ako pyzamkove
WENEE…a ty chces tiez pracovat popri MD??? nech SOfinka rychlo zvladne zubky
a dobre,ze si zubara uspesne zvladla,.mna to caka tiez..brrrr..
my mame pracku Philco a aj tu rpedtym sme taku mali , vyse 12 rokov, a nevieme si vynachvalit..ale zas co rodina, to iny anzor..drzim palce pri vybere
KATY…mnam.,..tych snekov by som s chutou zjedla
vyzeraju chutneee..ja etda nemam problem zjest take daco aj lyzickou ![]()
LUCY..gratulujeeeeem k cupitaniuuuuuu ![]()
RYNTY NTYNKO. nech je uz Adyskovi lepsie
super, ze budete mat "novu " chladnicku..urcite to spokojni vas rozpocet…
a my sme boli dnes za s v zahradke..no amm doma krtka…akos a ten hrabal v zemi
lahol si na zem a kutral sa tam
tak som ho z kocika supla rovno do vane…
choruckym ryychle uzdravenie, nech si mozete uzivat slnieckoo
Tak jsem si precetla po sobe posledni prispevek a je na nem videt ze takhle zle mi asi jeste nebylo
omlouvam se.
Holky fakt sem horsi bolest zazila jen pri porodu,ale tam sem to nejak ocekavala,tohle me nici.
Ve 4odpo jsem si vzala ibuprofen 400-za hodinu to bylo pryc
konecne,ted je 22 vecer a porad to neni zpatky,kez by se to nevratilo.
Ondra vzal odpo Mik ven a ja lezela,v lekarne jsem sebou malem svihla,sedelajsem na bobku a procitala leky a vstala jsem moc rychle,je to okamzita bolest jakoby kolem hlavy,jako ve sveraku,ale takova ze me to nuti zatnout zuby a jakoby do kolen-no jako kontrakce..hruza.
Nemyslete ze jsem nejaka hysterka,ja jsem naopak od koni dolamana a dokopana cele telo,na bolest jsem zvykla,ale tenhle hnus me je neco uplne jinyho:evil:
Nahrivam nad hrncem s eukalyptovym olejem,ale jestli to jsou dutiny -nevim.
EVEL-
gratuluju k synovci ![]()
SIMI-
jsi dobra ze pracujes,je to asi i zabava pro tebe a to je super ![]()
S nocnikem bych se na vsechny babicky vyprdla,je vedecky dokazano ze deti umi sverace ovladat az kolem 2let.
Me kdyby Mik sama nezacla rikat kolem tech 10mesicu,tak na to taky prdim,je to jen prace navic,me se kolikrat nechce,takze ona mi hlasi ze bude curat,ja reknu sikulka a ona cura do plinky a je ji to nastesti fuk ze ji nepo:,–(im pokazdy
![]()
Podle me lepsi zacit s nekterymi detmi az kolem 18mesicu nez jim to zosklivit moc brzy a nebo je dokonce nutit ![]()
ADIK
Zkoukla jsem vam fotky-vazne nadherny,vy zjevne taky radi fotite co
a hadricky na malou se kupujou taky sami od sebe jako u nas ze ![]()
Me Mik rika cilene mama cca do 8mesicu,nekde to mam urco napsany
nejdriv to byla jen MA,ted MAMA,nejvic me to dojima kdyz to rika v noci v polospanku kdyz ji beru na kojo,ona me tak poplacava rukou po hrudniku a rika MAMA ![]()
Hodne rika pres den TATA,kdyz si hrajeme s necim co ji koupil tak to hned hlasi,nebo zacne povidat ze je u konicku a ze tady teda NENI a srandovne pri tom placa rukama do stehen a krouti hlavou
NEENI ![]()
VERU-
latte bych si taky dala tady ho neumi nikde ani udelat
a s tim letem a nahatym zadkem+nocnik mas pravdu,pekne nam to vyjde ze jeste v lete budem moci takhle prcky trenovat,to je nejlepsi ![]()
Marudci drzte se,u nas ma byt zitra taky 29,dnes bylo 26 a ja trcela doma
prihodim jeste fotky ze vcera
VCERA JSME BYLI NA PISKU ![]()
""http://img33.imageshack.us/img33/4209/1008388.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008388.jpg
DAVALA JSEM PISEK DO KYBLIKU A BOURALA CO TATA POSTAVIL ![]()
""http://img33.imageshack.us/img33/338/1008383.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008383.jpg
MAME SE TENTOKRAT MOC PISKOVAT NECHTELO
-
(mama byla ko)
""http://img33.imageshack.us/img33/5366/1008395.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008395.jpg
ALE SRANDA BYLA ![]()
""http://img33.imageshack.us/img33/5171/1008400.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008400.jpg
POTOM JSME CHODILI PO LESNICH STEZKACH
""http://img33.imageshack.us/img33/471/1008435.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008435.jpg
A ME TO VSECHNO TAKHLE ZMOHLO ![]()
""http://img33.imageshack.us/img33/935/1008425.jpg:http://img33.imageshack.us/…/1008425.jpg
Dobré ránko, musím jen rychle páč děti jsou ještě v pyžamech a za chvilku pádíme do školky
Šneci měli úspěch, jsem ráda. Akorát manžel nemusí olivy v něčem, samotný je sní - trochu. A já tam dala celou skleničku
mmňam
Mikul: fotky krásný, závidím tu přírodu. A doufám, že se bolest už nevrátila ![]()
ZULOCKU: já když jsem ty šneky ochutnala, tak bych je snědla klidně i sama
, le mizeli nenápadně celý večer
. Krtka máte jo?? Já nejdřív mylsela, že ho máte na zahradě a on to váš malý je krtek
, nojo musej to všechno prozkoumat z blízka.
ADIK:
Ahoj, tady letí stránka za stránkou, já nestíhám dočíst po víkendu, natož po delší době…
Gratulace k chození u nás to nevypadá ani náhodou, myslím, že na chatě přes léto se to všechno rozeběhne samo.
Ad nočník, u nás se z něj prchá, po:,–(ím ho a hnedle chce dolů, kamarádi teda nejsou, ale oni se jim spojí nervová zakončení (spojení potřeby s uvědoměním si) až kolem 18měsíce +-. Tak to nehrotím. Radimek seděl na nočníku každé ráno při snídani v pohodě, ale každej je hold jinej. Tak uvidíme přes léto. Radim přestal mít plůíny přes den kolem 2 let a v noci a odpolední spaní o několik měsíců později. Ale to pak manžel bouchl do stolu a řekl, že půjdou plíny prostě pryč. A bylo to, asi měsíc v noci budil Radimka kolem půlnosi, nebo jak se vzbudil na vyčůrání a pak už se na to vyprdnul a bylo to bez loužiček a bez problémů.
VERU: Už je Domčovi líp??? Oni některé tyhle nemoci odezní kolem 3 roku, tak snad je to i váš případ.
ADEL:teeda smažák s hranolkama v tuto hodinu, závist obrovská, páč jsi hubená, já si dám něco večer k vínu a ráno už mám půl kilča hore
. Co kolečko??? Myslím na vás, moje dr říkala, že někdy vyjde ani si nevšimnete a někdy se najde zakutálený předmět třeba tak ho ani nespolkl. Péťa má taky stavy brečení a nevíme proč, nojo oni to ještě neuměj říct, tak je to těžký hlavně pro nás
![]()
LUCY: gratulace k chození, ukazovala jsem tvoje kluky manželovi a moc se mu líbili, prej to jsou kluci jak řemen. (nojo to určitě dělaj ty vlasy, ti naši plešounci
)
EVELINKO: gratulace k synovci, taky bych si dala v rodině nějaké nové miminko, abych se poňuch\ňala, Pé´Ta už je velkej kluk.
Holky letim ,jsme tu ještě nahatý a to musíme přetahovat pindika
, tak letim ať to stihnem do školky.
Ahoj, holčinky!
Zase vás po nějaký době zdravím! Čtu, ale psaní nějak nezvládám- tak jsem aspoň chvíli v obraze- vždycky než to zas zapomenu ![]()
Takže hlavně: Gratulace Evelíně!!! Vidíš, to jsi byla lepší než mnozí ostatní! Jsi fakt šikula!
Miku, doufám, že už je dobře, nebo aspoň ne tak strašně, čert ví, co to bylo, viď… Já mívala takové bolení očí (uvnitř), kolem očí- jakoby v obočí a ten oblouk kosti pod okem, myslela jsem, že z toho zhebnu (občas), ale teď už to pár let nebylo, tak jsem fakt ráda. Nakonec jsem usoudila, že to bylo bolení nějakýho nervu, neb se to tak stěhovalo, myslím, že jsem nakonec, že takhle tam jde nějakej nerv… No, ale vždycky to trvalo „jen“ pár hodin a stačilo mi to bohatě…
A MMR se taky snažím odložit, zatím jsem to jednou nadhodila, dr. se tvářila, jakože by to možná šlo, tak uvidíme příště- já to chci dát co nejdál, četla jsem různý věci. A kdyby mu to chtěli dát dřív, než je vůbec povolený, to by mě asi kleplo ![]()
A všechny fotky chválím, děti jsou úžasný, dorty též
No, a šneky bych, Katy, slupla hned, pro mě je podtstaný, co v tom jídle je, ne jak vypadá ![]()
Simi, super! Taky bych něco brala, jenže to bych se asi musela snažit něco najít… i když u mě to z domova asi nepůjde, mám na to trochu blbej obor ![]()
Veru, to jste se skoro mohli stavit pro naši salmonelu
, bydlíme nad Černošicema
(Jo, tenkrát někdy jsem ti ani nenapsala- v Podolí jsem byla na P2, nejdřív na nadstandardu- Ondra se staral o mimino, pak už jsem byla ok, tak jsem šla na normoš pokoj. a domů jsem šla v sobotu. A na P4 jsem myslím byla s Emou- už jsem to nějak zapomněla
, tam je za tím gynekologický oddělení, že jo?)
MArodi, urychleně vyzdravte! držím palce, ať je to rychle za vámi ![]()
No, dál nevím, musíme ven, abychom se tu vzájemně… no, kdovíco všechno
Snad to zmáknem do lesa, tam bude hezky! Užijte den!
Jo, Týnko, prosím- jen tak nenápadně, pochopitelně
- doplň mi tam Jonáše: 9,0 a 75. Dííík.
Ahoj holky,
včera jsem vytáhla mámu na koncert svého letitého kamaráda, vede komorní sbor, chodíme pravidelně na vánoční koncert, a tentokrát se mi podařilo utrhnout se i na tenhle koncert (příští týden s tím vystupují na Pražském jaru
) a byla to paráda!!! Pak jsme si šli jako větší banda sednout, a domů jsem se dostala až skoro o půlnoci - a to jsme s mamkou jely taxíkem… ale byla to paráda!!! ![]()
Holky, díky za zkušenosti s nočníkem, taky jsem četla, že vědomě ovládají svěrače až v 18m… já si neumím představit, že bych na nočníku hlídala dvě děti
zvlášť malá je taková nenechavá a temperamentní, tak se obávám, že by na něm nevydržela, a ještě by terorizovala Ondru (což teda dělá běžně
). Tak uvidíme, asi to v létě párkrát zkusíme, možná na dovolené, když na ně budeme celou dobu dva
Uvidí se…
Týnko , normálně jsem z vašich chodicích úspěchů frustrovaná a moooc obdivuju, jak vám to šlo krásně rychle - Ondra se postavil poprvé 3. února, tak za měsíc už pěkně obcházel… ale samostatnej krok?! Prd a vořech!
Dneska jsem ho zkoušela nechat stát bez opory, on by na to fyzicky měl, ale psychicky? Akorát se chudák rozbrečel - prostě se bojí…
Zase mi ale dělá radost, že začali oba krásně a samostatně pít - nechávám lahve na zemi a oni si pijou, kdy chtějí, už mě k tomu nepotřebují
Malá ode mě vyloženě odmítá, musí „sama“
![]()
Evelín , gratulace k bratránkovi!!! Psala jsi jméno a míry ![]()
Veru , tak co výletek?!
Jinak Jáchymek má asi 6. nemoc
tak ještěže jsme se nesešli
No joooo, Marušce to klaplo asi po 3 měsících a dobrý je, jak k tomu mají každej jinej přístup - ona si mi už x týdnů stěžovala, jak to furt nejde (dlouho nevěděla, že je těhu
), a Járovi naopak její Petr říkal „ani jsme nečekali, že to vyjde tak brzo…“
Jinak na páteční cvíčo pojedu jako monomaminka - Maruška jde na gyn. a půjčí mi pro Silví kočárek ![]()
Miku, je mi strašně líto, že je ti takhle zle
to si vůbec neumím představit!!! Moc držím palce, ať to rychle odezní, fungovat s tímhle a ještě se starat o malou, to musí být soda ![]()
Adik , moje děti sice říkají „máma“, „táta“ už dlouho, když o dotyčné osobě mluvím (i o dědovi a babí), tak se podívají tím směrem, takže myslím, že vědí, kdo se jak „jmenuje“
ale cíleně nás nevolají. Když se Silví ptám „ukaž, kde je táta“, tak ukáže… na mě
Ale „mamamama“ si mumlá několikrát denně a mně to dělá mooooc dobře
Ale teda začala cíleně při jídle říkat „ham“ a „Ňam“ ![]()
Ahoj holky,
hlasim se od uceni, Stepan je tchanovcu a bude tam az do utery
Manzel odjizdi na viken pryc a ja se budu ucit, pac v pondeli delam statnice… Uz aby to bylo za mnou a nemusla jsem porad resit, kdo m na jak dlouho pohlida Stepana ![]()
Mikul, tak snad uz bude dobre! Necekana bolest dokaze dost prekvapit
MNe na podzim chytli tak strasny bolesti do noh, ze jsme myslela, ze taky znovu porodim a to jsme zrovna jeste jeli v aute asi 3 hodiny
Tak hezky jeste odpocivej, at jsi brzo fit!
Simi, hezky si uzivas
To je fajn, ja uz chi takyyyy! Prdola se jmenuje Michael a mel 4,1 kg a 52 cm
. Svagrova navic byla porad jako tycka a bricho na ni bylo videt az tak kolekm 7 mesice, tak nechapem, kam se ten obrik vesel. Jo a porod mela asi se vsim vsudy za 5 hodin. Takze znacka ideal, tak nejak bych to priste taky predstavovala ![]()
Tak koukam, ze na to s nenocnikovanim nejsme sami ![]()
Jo a „mama“ Stepan umi rict moc hezky, ale nejak me nevyvolava, i kdyz vi, co to znamena,a ke je to hezky, kdzy to rekne ![]()
A s pitim uz jsme na tom taky lip, huraaa! Redim mu caj se stavou od Hippu, tak uz toho vypije vic, tak jsme rada…
Marodum posilame pusinku na celicko ![]()
Holky, zdravim!
Byla jsem nekolik dnu u nasich a jinak se k pc taky nedostanu-manzel svuj notas posila na reklamacku a zabira si ten muj…toz proto ta moje absence!
Docela jsem jen posledni stranku, takze reaguji jen na..
Evelin , velka gratulace! Vy se tedy rozrustate
A hodne sil do uceni! V tomhle hezkym pocasi je to vzdy des…
Simi , u nas chozeni taky zatim nehrozi. Sice stoji jiz od 8.mesice, od 9.slusne obchazi postylku atd ,ale samostatne se postavit nebo se rozejit ani za nic. Je to PAN OPATRNY
, vsechno si dopredu rozmysli a uvazi a pokud je to trosku rizikovy, tak do toho nejde!
Vcera jsme byli v parku s kamardakou a jeji 20-ti mesicni slecnou, ta uz rozeznava barvy, mluvi vic anglicky nez cesky(kamaradka je Anglicanka) a my s Kubikem jen valili oci
, jak jim to vsechno jde ![]()
Ale hlasim prvni nocnikovy uspech. Vcera si Kubik rekl poprve sam a opravdu potrebu vykonal. Posazujeme ho uz asi dva mesice, vzdycky kdyz jsem rano videli, ze tlaci(nastesti dodrzuje skoro presne cas
).
MAHUL: tak to gratuluji k nočníkovému úspěchu
, u nás nočník teda fakt nehrozí
S chozením, až se bude cítit jistě, tak se rozeběhne ![]()
EVELIN: učit se, učit se, učit se. Je to hrůza, ale za chvilku máš konec a budeš to mít do konce života. Držíme palce, když to dopadlo teď tak hezky, to bylo znamení. Je to tvoje uvidíš ![]()
SIMI: teda ty se mááááááš, to jste si to užili parádně a ještě s mamkou, to bych potřebovala, vyjít si s mamkou a pokecat, nemáme vůbec na sebe čas. Nočník taky nechám na léto, teĎ občas zkouším ráno, nebo když má Petr doboru náladu, ale nikdy tam nesedí, hned utíká, takže ještě čas, nehodlám to lámat přes koleno.
Jedm ven, pak pro Radimka do školky, už je tu nějak dusno, tak budem aspoň na slunci. Zapomněli jsme kloubouček na chatě
, tak musí mít šátek, snad se mu neuvaří mozeček. Má nové tričko a kraťasy (samozřejmě s medvídkem Pú
)