Poradna duly
Jana Čurdová
To je ale dnes krasne, co? Na teplomeru mam 27 stupnu
Blbe je, ze deti jsou nemocne ![]()
My dnes razime ke kamosce se skoro 3 letym synem do Cernosic, tak treba se smocim v Berounce (no uz se vidim, voda 3 stupne
)
Simi , tak to je fajn, ze je prace ok a stihas
Kazda vec na podporu funkce mozku dobra
A penize taky samo ![]()
Zebrus , treba ty nase backurky, DPK, maji takovou mekkou stelku, je na ni frote nebo co a je i trosku tvarovana, ale v podstate se pak prizpusobi te nozicce, teda podle me. ![]()
Evelin , ja ani nevim, jestli jsem ti gratulovala, ale je to supeeer ![]()
Mikulenko , vcera jsem koukala na ty Vase videa a zase jsem rikala Danovi, podivej se, jak vybira Mikejla krokodyla
Ale tak ty chlapy to moc nebere, tak rikal jen „hmmm“
![]()
Mozna jsou to ty dutiny, ja na to moc netrpim, ale moje mamka jo, koupila si takovou tu infra lampu, nebo jak se to jmenuje a pravidelne si nahriva hlavu ![]()
Wenee , ja doufam, ze mi zitra opravar tu pracku spravi, mame Zanussi, neco pres 5 let starou a ja jsem s ni spokojena, tak se mi zase nechce vybirat novou, znam to
A pracku potrebujeme hned, ja bych zase vybirala pul roku
A taky nevim, ktera znacka je jako „nejlepsi“ ![]()
Jinak ostatni zdravim, posilame pusu a at se nemoci lepsiii!!!
Dite mi tu lame obrazovku dozadu a vytahl kabel a zamotava se do nej, asi ho zmucim
Je treba odejit z domova a zabavit ho jinak ![]()
Adámka jsem uspala s teplotou 38
Takže je v tomto teplým sluníčkovým dnu jasný program
Fakt radost…
Veru: Vy si ho každopádně užijtééé
![]()
Adél: Koukám, že jste na tom stejně…a co kolečko? Už spatřilo světlo světla?
![]()
Jinak mě taky dělali dr. punkci, resp. se o to pokoušel a jelikož mám nějak atypicky položenou tu nosní přepážku, tak mu to nešlo a nechtěl se dostat do oka
Nakonec mi vyhrožoval, že jedině pod narkozou jako zákrok v nemocnici a nebo další měsíc ATB a nahřívání, inhzalace…no, raději jsem si zvolila možnost dvě
![]()
A dneska jsem líná jak veš, takže jen to nejnutnější a na ostatní hážu bobek z výšky
![]()
Týnko dneska Vítek ještě nekakal
Blbý je,že když to nevykaká,tak budem muset stejně na ten rtg ![]()
Veru užijte si návštěvu ![]()
Jinak si dal Vítek hodinku a čtvrt spánku a vypadá líp,napil se čaje,dal si skoro celou přesnídávku a hraje si..
Ahoj holky,
tak máme po pikniku - Jáchymek měl v noci zničehonic horečku skoro čtyřicítku
Tak snad příští týden. Ještě zkusím sousedku, jestli by nešla. Veru , víš, že Maruška je znovu těhotnááááá?
Moc si to přáli, tak má velikou radost. Jelikož měla nějaké hormon. potíže, tak byl u gyn. až v 10tt
![]()
Užij si Černošice, tam já vyrůstala, resp. v Mokropsích, tj. právě u té Berounky
Mám odtamtud půlku dětských vzpomínek…
sentiment jak blázen! Teď bydlí v Černošicích moje sestřenka, tak tam občas taky zajedem
Si to moc užij!!!
Týnko , a sakra, teplota…
ach jo…
Jejda, jejda, koukám, že nemoci se rychle rozšiřují a horší
. Tak všem marodům posíláme uzdravující pusu. U nás je Adamovi trochu líp, ale pořád kašle a rýmuje
. Budíček přesně v 5:12, málem mě z toho kleplo. V noci asi jako u Adél, přes hodinu byl vzhůru a ne a ne usnout, nakonec u nás v posteli, ale byl to boj
.
Všem výletníkům přeju, aby si to venku užili. My jsme byli dopoledne na hodinku venku a odpoledne doufám taky půjdeme, uvidím, co Adam.
Tak zatím všechny moc zdravím.
A ještě Simi - ty jsi šikovná, s dvojčátky se vrhnout do nové práce, gratuluju a ať ti to jde podle tvých představ. ![]()
Ahoj
Simi-gratulujem k novej práci,ticho závidim,mne sa Teda nepodarilo zohnať nič.Asi sa málo snažím…
Čo to ma znamenať,vonku krásne a Vy ste tuším všetci chorí,no je to možné?To slniečko by predsa malo vyhnať všetky bacile,no nie?Tak rýchle uzdravenie!!!!
My sme mali desnú noc,Sofi ju tuším celú preplakala.Žeby sa tlačili von ďalšie zúbky?Veď zatiaľ ich máme iba 8.
Idem niečo ukuchtiť pre Sofi ,dúfam,že papá aspoň tri lyžičky…
Papa
Ahoj holky, tak zkouším pizzový šneky od Zuzy a pokusím se vložit výsledek
. Strávila jsem tím celý dopoledne a takhle se mi to povedlo ![]()

Tak toto prosím nabídnu manželovi až přijde z práce
. Co mám špatně, možná, že jsem moc rozválela těsto a bylo to slabý a nevydržel tvar? Já jsem zvyklá dělat těsto opravdu slabý, tak možná je to tím, příště těsto jen rozplácnu a bude to ![]()
Koukám, že se to tu nemocema jen hemží, tak bacilové huš huš huš, to je pěkně blbý v tomhle počasí.
Já se musím pochlubit, poprvé od porodu jsem se vyspala, páč Péťa se vzbudil jen JENDOU V noci, to se ještě nestalo a počítám, další noc bude klasika, ale bylo to hezkýýýý.
ADEL: spolknutý předměty, to je blbý, ale na RTG stejně plastové kolečko neuviděj, jestli je to víc jak dva dny a malej je v pořádku, nemá koliku, neblinká atd, prostě vypadá „normálně“, tak to ukazuje, že se nikde nešprajclo a projde traktem a třeba ho fakt nespolkl, no je to těžký.
VERU: Návštěva bude určitě fajn. My dneska klasika, pro Radimka do školky a pak na hřiště. (včera tam měla nějaká maminka 12ti denního chlapečka
Divila se, že furt pláče a pořád ho kojila a pak chovala a zase kojila a zase chovala. Měla jsem 100chutí jí říct, že mu asi v tom křiku venku není dobře (ještě za námi sekali trávu)
TYNKO: to je pech takováhle teplota o je naprdlačku… ![]()
SIMI:přesně jak píše Veru, každá věc na podporu mozku… ![]()
MIKUL: teeeda, to jsou starosti, jestli to jsou dutiny tak to je síla, mně nikdy nic takového nebylo, tak to nemůžu posoudit, ale jednou mně bolela hlava a nic moc příjemného (nesmějte se mi, mě fakt nic nebylo, jesm asi exot)
Jdu na ječidlo do postýlky.
Katy možná jsi to fakt udělala moc tenký,a nebo je to prostě těstem
Ale nebála bych se,že by se nesnědly
Já jsem podobné šneky párkrát dělala a celkem to šlo ![]()
Přeju ti víc prospaných nocí! ![]()
Dík za uklidnění ohledně toho blbýho kolečka,dneska sice ráno blinkal,ale to je určitě od rýmy a jinak mu nic není.Nechce jíst,ale myslím,že má v žaludku ty hleny a nebo ho bolej dásně,Takovouhle rýmu už měl asi 2×,tak je to možná zubama ![]()
Adél, určitě je to rýmou, však víš, jak to bylo u nás… taky zvraceli z rýmy… ![]()
Holky, s tou prací, díky za podporu
já bych do toho nešla, kdyby to nebylo z domova a poloviční úvazek, zatím to vypadá, že to zabere obden tak 3 hodiny, možná ani to ne, tak to by šlo… ale uvidí se, až se to trochu rozjede… výhoda je, že to můžu dělat večer, o víkendu atd., kdykoli mám čas, není to od-do ![]()
Chtěla jsem se zeptat, kdo tu nočníkuje - jak to jde?! Tchyně na nás začala tlačit, ať už koupíme nočníky, prý je „nejvyšší čas“… já jsem se s ní nechtěla hádat, tak jsem to přešla, i když si myslím svý, dnes se, co vím, odnaučuje od plín mezi rokem a půl a dvěma lety, no ne? Mně se nějak nechce „komplikovat si život“
zvlášť teď, když budu pracovat… a děti jsou v pohodě, tak co? Jen mi dejte vědět, jestli jsou úspěchy
tj. jestli to má smysl už zkoušet…
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli v teplých dnech necháváte děti s holými kolínky? Někdy mi přijde, že je na tepláky vedro a zbytečně se v tom potěj… ale když jsem je nechala s holými kolínky (třeba v krátkém overalu), tak se babí zhrozila, že budou mít červený kolínka, jak lezou…
Simi dávaj se děti i dřív,aby si na nočník zvykaly a tak,ale co jsem tak četla,tak smysluplné je to od cca 15ti měsíců.My jsme zatím zkoušeli jedno posazení,a Vítek hned zrhnul,tak uvidíme.. ![]()
Ahoj holky,
Simčo: Tak my celkem nepravidelně vysazujeme na nočník asi od 3/4 roku a musím říct, že celou dobu je to tak +-
Resp. zadaří se, jen když „chce“, ale zrovna včera se zadařil bobik a dvakrát čůrání
Ale pak zase dlouho nic … a taky si myslím, že smysluplnější to bude až tak od roka a čtvrt
![]()
Katy: Taky si myslím, šnečci budou chutnat doma i tak
![]()
Jinak my jsme doma, resp. teda Adam…, já jsem byla přes hodinku, kdy on spal a máma hlídala, na pozemku za Radkem, tak jsem mu aslespoň trošku pomohla
![]()
Ahojky,
tak jen co se týče mých poznatků s nočníkem, u nás slouží pouze jako náhradní wc, když zrovna někdo trůní (teda samozřejmě pro Jiříka, pro mě s Jirkou by ta kapacita asi příliš nestačila
). Jířa preferoval rovnou záchod a Tomáš má nakročeno stejně, nočník nesnáší a když ho náhodou najde na zemi v koupelně, tak s ním hned mrskne do vany, škoda že tou odpadovou rourou prostě ne a ne prolízt. Já si myslim, že nemá absolutně smysl to hrotit. Co má za význam jestli bude dítě chodit na nočník v roce, nebo ve dvou? Beztak jak píše Týnka, to nebude stoprocetní a tu plínu mít budou, takže já jsem na rady babiček z vysoka dlabala. A nakonec jsme byli dokonce bez plen dřív než známá, která jela přesně podle encyklopedie a neustále se vyptávala, jestli mi už ten Jiřík udělal bobek do nočníku! Jak já pořát říkám, chce to hlavně klid a čistou mysl!
…no a taky už se vám tak tři dny chci pochlubit až do nebe, že už jsme rozšířili kročejovou řadu na čtyři kusy!
Tom už si dojde na kratší vzdálenosti, musí mít ale na dohled nějakou jistotu, takže do volného prostoru se ještě nepouští ale i tak je pro nás tento týden velice pokrokový. ![]()
Týnko máš nějaký mustr, jak to u vás probíhalo, myslím ty začátky a jak dlouho trvalo, než se stal Áďa samostatně chodící jednotkou? Ne že by to pro mě mělo nějaký význam, jen jsem zvědavá. U Jiříka to přesně popsané nemám, ten nechodil nechodil a najednou chodil - pamatuju si sice chvíle, kdy dokola cupital ode mě k Jirkovi a nazpátek, tak na pět a postupně více kroků, ale jinak se rozchodil až ve 14-ti měsících. Tom bych řekla, že bude zdatnější, ostatně ve všem už tak nějak bráchu trumfnul, především tedy ve zlobení!
Takže se docela děsím co nás čeká, když Jiřovo oblíbenou činností je skákání ze sedačky v obýváku.
…a dokola můžete domlouvat, vyhrožovat, nadávat - všechno houby platný!
juj to se my ty prsty zas rozjely....... ![]()
Ahoj holky,
jen v rychlosti,jdu si lehnout,kdo ma prosim zkusenosti s temi dutinami,je dobre nahrivat?jako naparovat nad hrncem treba?
Nevim jestli je to ono u Dr to bylo jako vzdy zbytecny,ani se nebudu rozepisovat,kdyz se to do tydnu az dvou nezlepsi mam prijit…
,ja s tim nemuzu vubec fungovat,2 tydny s timhle bych fakt nedala!
ZEBRUS-tyhle batoleci botky prave klenbu skoro nemaji,protoze prckove do 2 let maji tu klenbu vystlanou tukem a ten se postupne vytraci,az ve 2 letech je potreba zacit podporovat vice tvarovanou stelkou…
Jinak se marudci drzte my jsme dnes alespon to ocko MMR ukecali na dalsi odklad…Mik poslechla zpusobem sup sup sup -dobry…sem tak nasrana na cely jejich blby zdravotnictvi,hlavne ze jsou pysni ze ho maji zadarmo-to je taky videt do pr..... ![]()
Ahooooj!!!
Jdu se pochlubit, ze jsem asi 40 minut dvojnasobnou tetou! Svagrova dnes porodila presne na termin
Je to kluk, takze Stepan uz ma jak sestrenici, tak i bratrance ![]()
Jen co si rychle v zpominam, tak nocnik zatim u nas fakt nehrozi a mam pocit, ze jeste dlouho nebude
Vubec nevi, co s nim ma delat. Myslim, ze to u nas potrebuje cas, hlavne urcitou vyzralost, aby pochopil, co se po nem vlastne chce
Uvidime za par mesicu…