Poradna duly
Jana Čurdová
Pár fotek z baráčku: Co se postavilo v pondělí/úterý…, jsem zvědavá, jak to tam bude vypadat zítra, Radek má volný víkend a má tam partu chlapů…
![]()
Stojí další dvě stěny, toto je obývák
:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9881.JPG
Budoucí francouzské okno + vchod na terásku:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9883.JPG
A fotečka mého marůdka
:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_0010.JPG
Ahoj holky,
TYNKO-
uplne me zamrazilo
hruza ale zaroven stesti ze to zasahlo jen kousek predlokti,to bude dobry,ja se taky snazim davat pozor,ale jak pises je to chvilka a prckove uz dosahnou kam ani nevime ![]()
Obyvak mate moooc peknej
me to pripomina zdejsi stavby drevenych domu ![]()
AMAZONKO-
tak to Deniska je taky velka kecka
Mik taky opakuje uz vsechno co rekneme bud prvnich par pismen nebo poslednich
ju kocarek uz mate jo a neprevraci se ji jak s nim chodi?Ona uz vlastne chodi dlouho vid jsi psala uz je mazak ![]()
S tchyni dokonce i se svagrovou a jeji rodinkou(mnzel a mimco) jsme bydleli skoro rok(ve2+ 1) )-kdysi,a bylo to fajn
ale oni jsou asi obri vyjimka,jsou proste vsichni hrozne fajn ![]()
SIMI-
ten jidelnicek zni primo presidentsky
nami
Silvinka je sladka v tech dupajdach a jabko se slupkou u nas teda nehrozi ale Mik zacal chutnat meloun
huraaaa
JANUS-
tak honem taky koupit kocarek
![]()
ADEL-
tak postavicku pekne zaramovat
taky se na tyhle okamziky tesim ![]()
U nas zase bude vedro,za chvilu jedem makat a odpo jde Mik s Ondrou na vylet a ja budu uklizet.
Zitra uz prileti neter,tak uz jsem z toho nerv,myslim z toho aby v poradku doletela ![]()
Jinak vcera jsem byla trochu vyplasena ,Mik sel ze zadecku cisty,pruhledny,nezapachajici hlen
hodne prdi,streva ji pracuji nahlas tak snad z toho nebude nejaka strevni mrcha ![]()
Ja tohle taky kdysi mela ale bylo to az po strevni chripce-sileny-pak uz sel jen ciry hlen…ale co je to u ni nevim,uvidime jestli to bude nejak pokracovat ![]()
Teda Tynko, uplne me zamrazilo, fuj! J zrovna ted nedavno cetla o oparenych detech a snazim se davat co nejvetsi pozor, lae deti jsou nekdy bohuzel rychlejsi
At to Adyska neboli, posilame pofoukani!
Simi, Silvinka ma krasne pyzamko. Zrovna jsme prisly z plavani, byl tam o neco starsi chlapecek a stal vedle male- byla mu ani ne po ramena. Tak mame male prdolky, kdyz je to zdravotne v poradku, tak mi to nevadi ani trosku ![]()
Mikul, jeste jsem si vzpomnela jak jsi psala o tom nocniku u vas- ja uplne nahodou zkusila Deisku poprve dat na nocnik kolem 10 .mesice a ji se podarilo vycurat, vychvalila jsem ji a ona se mi pak pokazd(asi 2×denne) vycurala a opravdu bylo videt, ze chape co po ni chci. Ale pak sem byla lina a kaslala na to a mala to zapomnela a ted netusi co s nocnikem,jen mi ho nosi z koupelny a ukazuje mi na nem obrazek
tak to nechavame az dozraje cas.
A k tomu bydleni spolecne s nekym, asi budu rada,kdyz uz nebudu nikdy muset. Taky mam mamku rada,ale u nas se ty vztahy neskutecne zhorsily. Ja jsem od 18ti pryc z domu(ted jsou to tri roky) a ted ten pul rok souziti stal za houby. Asi to byloé tim, ze uz jsme kazdy zvykly na svuj rezim.
Jdu varit veceri,. Tady se zase zatahlo az je skoro tma.
hlava derava ![]()
Mikulenko, snad to nic nebude ten hlen, nekde jsem to kdysi taky hledala na netu, mozna i na emimi neco bylo? Budem drzet palce at je to ok ![]()
Ahooooj!
Tak jsem sjela letem světem těch pár stránek
abych nebyla úplně mimo, ale moc to nepomohlo.
Amazonko co tě to napadlo, že bys nám vypadla z paměti??? Já osobně toho sice zapomenu dost, ale všechny ty dobré dušičky z Emimča si budu pamatovat doufejme i v domově důchodců!
![]()
Já jsem si odskočila ve čtvrtek s mamkou na státnice jako morální podpora a nosič.
Jak to na mě dýchlo, tak bych se hned na ty studia dala, teda pokud by mě vynechali z toho nervového hroucení na konci! Jinak jak jsi se Evelín ptala kde studuje, tak už jsem si to přečetla na budově
, dělá UK - pegagogickou fakultu - to jsem dcera ostudná, že jsem to nevěděla. Teda znala jsem obsah a náplň, ale ne název.
No a včera se nám přihodila taková nepříjemnost, Jiřan jak pořád rajtuje na sedačce, tak tím skákáním vyrval spojovací udělátka a sedajda se nám o kus rozjela. Do tý mezery se mu poté padařilo přímo hupnout a o ty čučící šrouby si rozřízl celé chodidlo. Já už jsem ho teda viděla v sádře, protože řval jak tur a nenechal si na to sahnout. Když se uklidnil, tak jsme rozhodovali, jestli to nechat šít nebo přirozeně srůst. Protože jak slyšel o nemocnici, dostal další záchvat, tak jsme zvolili samoléčbu. Zatím to vypadá, že se to hezky stáhlo a snad to bude brzy dobrý. Jenže malej chlap taky chlap, takže se pomalu z tý „hrozný bolesti“ ani nevysmrká. O tom, že by si měl dojít na záchod …
, takže ho musim nosit. Tak dneska mu teda ještě dopřeju trochu té invalidity, nechci aby se mu to rozšklebilo a krvácelo, ale od zítřka už hezky popajdá sám, nebo se budu ještě já léčit s kýlou!
Už zas něco chce, takže se zatím mějte krásně......papa
.....tak jsem právě dorazila dom a zjistila, že tu mám od rána neodeslaný příspěvek
, ale když už jsem se s tím psala, tak vám to tedy odešlu ![]()
AMAZONKO-
ja ji ted taky chvalim davam na nocnajz ale uz 3 dny nic-proste jen vysazuju jako kazdej,blbec sem, nevyuzila toho ze si rikala,ted se ji to snazim znovu naucit,aby rekla,vysazovani v dobu kterou urcim ja jsem se chtela prave vyvarovat
no blbec sem ![]()
Hlen jsem tu hledala ve vsech diskuzich,vetsinou je to k ryme,jak to steka do zaludku a jde to ven,nebo alergie na BK,to se mi nezda ji byly jogurt uz mesic kazdy den,ochutnavat ji nic nedavame…dnes uz nic nevidim tak snad uz dobre…
diky
Mik dnes chodi a chodi
asi se rozhodla ze to natrenuje nez prileti Simca(neter)
a ta si chudera prave preje aby jeste nechodila a byla male mimi
-pozde ![]()
V praci ji Ondra vzal jesdit a ona po dvou kolech usnula
-je po mamince ja pri jezdeni taky usinam ![]()
LUCY-
ty jo
to je teda uraz,tak hlavne aby se to pekne hojilo,drzim pesti ![]()
Kolem me je ted tech urazu a hnusnych nemoci nejak moc ![]()
ahojkyyy, tak jsem dneska kuchtila kuřecí stehýnka na medu a pro Páju kuřátko s mrkví a trochu jíšky, šmakovalo všem
zejtra se chystám na svíčkovou, ale knedlík tentokrát domácí dělat nebudu…Těšili jsme se na dětskej den kousek od nás a prd…buď jsem si špatně zapamatovala datum, nebo se to prostě nepořádalo…
Lucy: jejej, takové zranění, tak ať se to dobře hojí a nemusíte do té nemocnice…
Tynko: ať se to Adámkovi rychle zahojí, marůdkovi jednomu…taky se bojim, že ten hrnek s čajem za chvíli neuhlídám, dneska při smažení na mě pěkně vyprsk olej, ještěže Pája nebyl poblíž…
Amazonko: to je dobře, že už bydlíte sami, já s Pájou bydlela loni měsíc u tchánovců a taky to docela stačilo…
Adél: gratuluju k namalování postavy, výkres už máš určitě někde vystvenej, viď
Ahoj Holky,
teeeeda, takovych urazu
![]()
Tynko, jesteze to odneslo „jenom“ predlokti!!! Oblicej by byl o dost horsi
Je to hruza, ty mrnouse porad sledovat a predvidat!
Lucy, taky „paradni“ uraz
Nam na vsechno hojeni pomohly kapky Dr. Theisse, kdyz jsem v sesti leetch spadla ze tri metru na hlavu na cihlu, tak to mamka vylecila jen tema kapkama! Jo a vlastne to mamka pouzila i na oparenou brachovu ruku, puchejj jak prase a po pouzivani kapek nema ani zadnou jizvu. ![]()
Mikul, to je docela skoda s tim nocnikovanim… Ale neni to konec sveta
A gratuluju k rozchozeni ![]()
Lucy, ja jsem si myslela, ze to bude nejspis pajdak
A co, jak mamka dopadla??? Ma to, ne? ![]()
Samostatne bydleni bych nemenila ani za zlate prase
Rozhodne ne s nasima, to by bylo na zabiti. Fakt radsi sama v malym bytecku nez s rodicema v baraku
![]()
Adel, to je hezky s tim obrazkem! ![]()
My jsme byli dnes se Stepanem sami, tata vcera odjel na chlapskou akci a prijel az dneska vecer. Mam doma jeste psa, takze venceni je ted docela vtipny - dite na zadech v manduce, pes na voditku a sacek v ruce a 3× denne vybehnout vencit.
Dneska byla Stepan rychlejsi nez ja, objevil psi misku s vodou, vylil ji a sedl si do te vody
A taky ziskava se psem docela imunitu, jak jednomu vypadne neco z ruky/pusy/huby, tak to ten druhej sni ![]()
Mik , určitě to bude od rýmy, jsou to ty hleny, vážně! Alergie to být nemůže, když jí mléčné výrobky běžně. Od té rýmy se to stává… ![]()
Lucy , jejeje, takový úraz
tak snad se mu to zatáhne a bude to OK. No jo, myslím, že mateřská intuice nám většinou dobře poradí, kdy jít k dr. a kdy to zvládneme vyléčit doma
Tak ať se to rychle lepší!!!
Týnko , ach jo
ale nic si nevyčítej, to je opravdu mžik a člověka to kolikrát nenapadne, kam až děti dosáhnou, navíc se to stane ve vteřině a člověk prostě nestačí zakročit… my dnes měli návštěvu, byli jsme tu čtyři v místnosti, a stejně Silví hodila záda z autíčka
blbě si „najela“, na kostičku, a už ležela, bacila se do hlavy, a ten řev
a to to nic nebylo a máme tu koberec… To fakt neuhlídáš!!! Taky se snažím dávat hrnek s čajem na linku až dozadu a brát si ho odtamtud, až když je vlažný, ale stejně… Tak hlavně že tě dr. uklidnil, a uvidíš, zahojí se to jako nic
Jinak nám dr. na roční prohlídce říkal, ať si dáváme pozor právě na opaření, že to je nejčastější úraz
no jo…
Nemam cas ted reagovat ale SIMI Mik rymu nema prave…
Proto ty dve moznosti vylucuju,ale neumim se vyjadrovat takze pisu opravu
![]()
ahojte
TYNKO>.jeeejda..hroza..esteze sa to Adyskovi dobre hoji…mas extra sikovne dietatko..snazila si sa ako mohla.. no nezbednicka sikovneho fakt tazko ustriehnut…
ZEBRUSKO ench sa dari s betonovanim
SIMI..sradna..kurz varenia,, aj by som na take daco zasla..vkuse varim doma to iste..no, ale taka dlha fuska a rano vstavat…mnam ale ten recept..
Silvinka je sikulaaaa a s jablckom nadherna
KAJDULKO..no behanie po obchodoch si uspesne zvladla..dufam, ze si etraz vyebries aj ty..no s drobcom sa vybera tazko
tak teba caka tazsia uloha
EVELINKO..jeeeej..suer, ze napisane..tak si pekne uzivaj nic nerobenie..no..s dietatkom na blizku to asi nejde
ale uzi si konecne tu matersku akos a patriii.. ![]()
ADELKO..Vitek teda zahajkinkal ..bubacik maly
TERKO..drzim palce s ekzemom a super, ze sa vie Paja tak pekne zahrat ![]()
VERU…super, ze si si uzila..mnam a take chutky si mi narobila ![]()
MIK..jeejda tak teplo…fuujha..a ty ams doma ale babu ukecanuu..clovek aby si daval pozor, co pred nou poviete ![]()
a duam, ze jej nic nebude
AMAZONKO..gratulujeeemk vlastnemu byvaniu..paradaaa…hlavne ze ste spokojnia nikto vam do nicoho nehovori a aj vztahy v rodine budu teraz lepsie…
no..ty mas doma sikuluu
JANUSKO,..no perny program..uzi si to co najviac
LUCI..fuujha taky uraz..nech je uz lepsie
Ahojda,
Evelín: Venčení máš teda zajímavé, jinak s tou imunitou máš svatou pravdu
Adam má housku/křupku/cokoliv k jídlu…a jde a normoš to nabízí Arině a ta si samozřejmě nenechá přít o kus žvance
Ale pak je kouzelné, jak se po ní doslova válí a ona si to nechá líbit, bude z nich fajn dvojka
![]()
Simčo: No právě je to hned
A Silví dneska taky hodila „pěknou rybičku“ … Jj, pojišťovák mi taky říkal, že nejvíc úrazů v domácnosti jsou opařeniny horkým nápojem, jsem si myslela, že mě se t stát nemůže
, jsem fakt ráda, že má „jen“ tu ručku, bo ze začátku měl červenou i kus hrudi…
Holky, díky za podporu, jste zlaté
![]()
Lucko: Tééda, koukám u vás doma taky úraz
Ať se to Jířovi dobře hojí … dobré je na takové řezné rány udělat doma z náplasti (z lékárničky) tzv. mašličku, my ji doma používáme na všechny větší řezné rány a mamce ji kdysi ukázala dětská sestřička na obvodě
![]()
Mikul: JJ, přesně tak, on totiž švára/architekt, který nám barák projekoval studoval semestr v USA, tak tam se toho dost o dřevěných barácích ponaučoval a tady bych řekla, že je to stále více-méně rarita, když už se staví dřevěné domky, tak většinou na klíč a ty firmy na to mají jiné grify
![]()
Jéé Týnko vy máte teda taky „veselo“, tak posíláme pořádné pofoukání!!!
Já jsem taky dělala mašličku, ale Jiřan hned všechno strhne, v zápětí si však vyžaduje další náplast - čili spotřeba leukoplasti je u nás po paletách!
Jinak mu to mažu Bepanthenem plus, řekla bych, že se po něm rány lépe hojí.
Evelín měla to za 1, taky se jí už doma neřekne jinak než šprtko!
Ale samozřejmě je to jen bledá závist. Navíc brácha ten den taky konečně odmaturoval a ještě se dostal na ČVUT, takže se u nás teď pořád slaví. Jen já si připadám mezi nima jak vydlák! ![]()
Jo a jak jste tady probíraly ty dovednosti dětí, tak mě to donutilo si to taky hezky pěkně sesumírovat, ještě to musím hodit na papír a vlepit mu to do deníčku, akorát jsem skončila tuším někde u třetího měsíce a teda nevim nevim, jak budu ten zbytek dopisovat.
Dneska mě ale dostal, už jsem se zmiňovala, že je to tatínkův pupínek. Jirka jel na nějakou akci do Plzně vypomáhat kamarádovi a nebyl celý den doma a Tomáš mlel od rána: „Táta pápá“ a na uchu telefon a hulákal do něj „táta haó“, nejspíš mu teda o něco šlo.
Když mi pak ten telefon zazvonil melodií pod kterou mám tatínka, tak Tomáš přešel bez mrkutí oka půl obýváku, jen aby se k tomu telefonu co nejrychleji dostal. Jinak to s tou slovní zásobou není nijak valné, ačkoliv papula se mu od rána nezastaví. Co z toho jsem ale schopna rozeznat je pouze: haf haf, čičí, táta, bába, děda, kák (to vykřikuje, když táta zmizí v oné místnosti), pápá, haó, ňam ňam, brrrr - ale přijde mi to jako standartní slovník, žádné vymoženosti jako vy teda nemáme.
Nicméně to že už dokáže rozeznat psa od kočky, to je u nás teda mega úspěch!
Tatínek šel uspávat, tak se nějak rozkecávám, přitom bych měla dělat něco užitečnějšího. A hádejte co právě peru? Jsem sehnala pytel tepláků, ale ta zatracená 86 prostě není a není. A taky jsem zírala, jak je tohle zboží drahý - asi fakt celosvětová tepláková krize!
Tak snad už se mi to konečně podaří tenhle týden dát na rajče, nějak ten harmonogram nestíhám.
Ahoj holky,
Týnko tak hlavně ať ta pacička Adámka nebolí,chudinka malá ![]()
Jak psaly holky,je to hned,musíme fakt dávat pozor ![]()
Lucy taky pěknej úraz
Ať se to Jiříčkovi brzy zahojí!
Holky Jiřulka tu postavičku samozřejmě začmáral,ale já na to stejně pořád koukám
Teď tu máme jen Vítka,bráchu má až do zítřejšího večera u babičky ![]()
Simi ptáčky valný úspěch neměly,Vítek snědl pár lžic a pak to plival,ale spíš mu asi vadila ta rýže
Ale nám chutnalo ![]()