Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
jsem neodbihala
![]()
a jsem dnes nejaka… - nemuzu najit spravnyho smajla
-
, at zije kojici matka, malej myslim bubde taky pekne ......
![]()
Veru - je to je nahoda, my jedeme taky 19.6., ale az vecer a jedeme az dolu, skoro k Dubrovniku a v Poreci jsme taky byli. Amate znamku do Slovinska nebo to objedete? My budeme objizdet
tyny - krasny ´fotky
Se tady probirala dr. Quinnnova? Taky jsem to kdysi sledovala a vidis Mik , me by to vubec nenapadlo, ze to jmeno je po dr. Krasne manzel vybral ![]()
Me se tam libil ten jeji manzel, ale ted nechapu co jsem na nem videla
![]()
Holky mam dotaz, ji vase deti snidani? Malej totiz ted zacal totalne bojkotovat, sni max. 2 kousky akonec, vic do nej nedostanu, jinak vsechny ostatni jidla behem dne sni a docela velky porce, tak nevim co to ma zamenat.
Kajdul: Díky
Adam pokud má snídani blízko po podání ranního UM (tak cca hoďku), tak mu dám jen kousek pečiva na žužlání a pokud je to od té ranní dávky UM dýl, tak sní tak půlku housky, chleba
![]()
Ahoj holky,
omlouvám se, nestíhám, včera jsem do půlnoci psala článek o Provence, ale pro tento týden mám hotovoooo
jen zítra budu psát nějakou drobnost, ale to je OK. Jo a kámošce budu psát pro jiný časák článek o kurzech vaření, zítra odpol. na jeden jdu, tak jsem zvědavá
![]()
Jinak děti maj jen rýmičku, Ondra už je zcela OK!!!
Silví měla včera večer zvýšenou teplotku, tak dostala nurofen, a spala celou noc, a teď má už jen tu rýmu - tak snad to fakt nic nebylo a nebude…
Veru , já taky miluju kočky
a buldoček je nááááádhernej, na psy moc nejsem, ale buldočci jsou strašně roztomilí
Jdete v pátek na cvíčo? My snad jo, má jít Silví, ale pokud bude mít furt tu rýmu, tak vezmu zase Ondru ![]()
Týnko , jeee, do zimy bydlet, to už je za chviličku!
A fotky překrásný - ta houpačka je super ![]()
Za chvilku mi přijde návštěva a odpol. slavíme opožděně doma s rodinou (babičkami) Den dětí
tak budu asi na příjmu až večer. Všem přeju krásný a pohodový den!!! ![]()
Ahoj holky, tak jste toho zase naklábosily
![]()
Nojo, měli jsme dlooouhou a ošklivou cestu k miminkům. Radimek je ze zmrzlého embrya a Péťa je z „čerstvého“. Manžel říká, že máme jednoho nanuka. Naštěstí je to už pryč a další neplánujem, už si nedovedu představit absolvovat to všechno znovu
![]()
Mě kluci jedí ráno k snídani nejraději takové ty duetky tvarohový (taková buchta)
PéŤa sní jen kousek, ale on má ještě plné břicho mlíka, takže jen tak žužlá.
TYNO: to by bylo super, bydlet už na zimu ve svým. Krásné fotky
Holky, je tu ještě někdo, komu ratolest ještě sama nechodí??? Péťa se totiž ještě nerozhoupal a to už má pryč 13 měsíců, tak nevím, jde hned k zemi na kolena, nechce jít ani za jednu ruku, vždy hned za obě, tak nevím… ![]()
KAJDUL, VERU: užijte si dovolenýýýý ať se hezky vyčasí ![]()
EVELIN: dej vědět, co jsi vymyslela na výročíí ![]()
VERU: moje mamka má čivavu, je to fakt bleška a moc toho teda nesní a stačí jí obejít barák
![]()
Tak ten nas skret konecne usnul, dneska to bylo zase kdo z kkoho ![]()
Tyny - jenomze to je prave problem, protoze dosane tak asi ve 2 a potom uz vubec nic neji a dopo nez jde spat tak ho nakojjim. Ale je fakt ze obed vzdycky - nejde napsat sni, ael vyslovene sezere
jak je asi hladovej
Katy - hlavne ze mate krasny zdravy kluky
a Petovi dej cas, od kamaradky chlapecek zacal chodit az v 15mesicich
Simi - tak hlaven ze jsou detem neni nic horsiho a uzijte si oslavu
My jsme se rymy konecne taky zbavili, zas to bylo nejak rychly ![]()
A mluvi vam deticky? Ptam se proto, ze malej uz rika kiti - kytka, tygr, vlacek, mama, tata, baba, deda, bac, ptacek (ale to mam nekdy problem s vlackem
), piti, bleee - jako ze fuj, blik - svetlo a tak.
Samozrejme krome Mik
![]()
Jo a jeste - nemate nekdo doma a jak yto je, jestli se to vyplati k mori?
Tak mam chvilku, dite spi, obed chladne ![]()
Kajdulo , my o ceste vubec jeste neuvazovali, asi pojedeme po dalnici, ale uvidime, Dan rikal, ze driv prodavali jen pulrocni dalnicni znamky (asi v tom Slovinsku nebo Chorvatsku, nevim), takze se to nevyplatilo, ale ted snad je to ok?? Fakt nevim. Kdyz jsem byla naposledy v Chorvatsku, tak jsme to jeli pres prdelky - Slovensko, Madarsko, to byl des, ale bez zacpy a placeni… ![]()
Ten stan na plaz vypada pekne, ale jak znam Domcu, tak by hned byl venku a lezl nekam jinam, takze ja bych ho asi nebrala… ![]()
Jinak Domca mluvi hodne, ale vubec ne nejake „veci“, jen nesouvisle slabiky nebo pismena
Na zvirata se ukazovat naucil, ale ze by neco konkretniho rekl? Prdlajs
![]()
Jo a snidane, po rannim mliku ma kasi, protoze mu na rohlik/chleba nesmim nic namazat, pac to nesmi
Ale on pak ji az kolem pul 12, takze ta kase ho zasyti. Obcas po kasi zuzla rohlik, klidne i pulku, ale kdyz jsem mu ho zkousela dat s marmeladou na kousky, tak to nechtel, musi to byt vcelku ![]()
Katy , neboj, Domca jeste vubec nechodi, lita kolem nabytku, za choditkem taky, ale kdyz ho postavim a drzim za telo, tak si schvalne seda, nechce udelat krok. Sam zkousi stat tak na 2-3 sekundy, Dr. rikala, ze nejdriv by se mel umet sam zvednout v prostoru a pak bude chodit. Ja cekam, ze zacne fakt za dlouho
Jak neco potrebuje, tak pro to rychlosti blesku doleze po 4, to je pro nej lepsi, nez zkouset chodit ![]()
Tynko , to je dobry, 2 nozicky za uchem
Pekna fotka na te houpajde ![]()
Simi , jojo, na cvico jdeme, kdyz uz neplavem, tak cvicime.
Domca ma taky trochu rymu, ale ne horecku, jen trosicku pruhledny nudle obcas vytecou
ale stejne s nim pujdu, kdyz tam vidim vzdycky ty unudlany deti, tak je vlastne zdravej ![]()
No ja od ty doby buldocky uplne zeru, co jsme ji meli, jak vidim nekoho, ze ma na voditku tri, tak se muzu poprdet
![]()
Tak jdu na ten obed ![]()
Dobré poledne,
Aďas vytuhnul ještě v jídelní židličce po O a už chrní půl hoďky v kočárku, my jsme se s babi neobjedvaly (každá zvlášť, bo kuchyň je v patře a ona je v přízemí, takže jí tam musím všechno nosit…). Odpolko se chystáme na prochajdu s kámoškou a její 8-mi měsíční holčičkou
![]()
Kajdul: Ty kojíš ještě dopolko? Hlavně že ti sní s apetitem oběd
![]()
Simčo: Kurz vaření
A to je dobře, že jsou dítka docela zdravoučká
A pěkně odpolko oslavte dodatečně Den dětí …
A k tomu mluvení, teďka si Adam rozšiřuje slovníček…o
PITÍ
HAPŮ-to už teda není jako dřív, že něco spadlo na zem, ale taky, že chce dolů/nahrou
EE-říká cíleně na blížící se bobík do plínky, který jsme už dvakrát zachytili do nočníku
![]()
Dál si rozšiřuje zvířátka: RYBA (to dělá pusou), LEV, OVCE , už říká pěkně PIPI (ptáček-dřív říkal TITI) a ještě určo něco, jen si nemůžu vzpomenout…
Kajdul: Jinak už dlouho říká: KYTÍ, PAPŮ, HAF-HAF, ČIČI, BUU, BLIK(taky to světlo), TAKY, HRA (hračky), HAPŮ, MAMA, TATA, BABA, …
Ale pořád říká TATA nejenom Radkovi
To je můj táta, brácha, švára, cizí páni a kluci v ulicích a spol. …
No nic, jdu udělat babí převaz nožky a pak se připravit na prochajdu, máme sraz ve dvě, tak ať zase nedobíháme
![]()
Veru - no cestu jsme hodne resili, rpotoze ve Slovinsku je porad dal. zn. na pul roku, teprve od cervence bude platit 7denní - ale i ta je naprd, protoze to proste nevyjde, no nic, jen jsem chtela pozbirat nejaky moudra
![]()
A my jsme teda nejdriv chodili a teprve po mesici, zjistil jak se postavit v prostoru
![]()
Tyny - jojo, kojim pred spanim a to jste teda mooooooooc sikovni
, malej teda ze zvirat zvlada jenom rybu a kone, jinak hoto nejak netankuje a jeste teda kdyz vidi psa tak rika bud pejsek nebo hafik a ukazat na nejaky zvire v knizce - tak to ani omylem
, to mi prijde natvrdlej, ale potom zjisitim ze moc dobre vi, kde jaky je ![]()
No nic, jdu dodelat obed -malej ma opet rajskou
a padime do mesta
Kajdulo , hmm, tak to je docela blby s tou znamkou, to asi budeme muset poresit, kdyz teda za chvili jedeme
![]()
Prosim te a malej natvrdlej jo? Kdyz vidim, co ti rika, tak to by me ten nas musel prijit natvrdlejsi
Ale pozoruju na nem, ze vsechno, co chci, tak umi, zvirata ukaze a tak, ale proste to nedela a nerika, proc by to delal na povel, ze jo?
![]()
jo my to taky resili, a nakonec to objedem, sice se s tim kseftuje, ale nebudu to riskovat - na pokutu fakt nemame
A tobe Domca aspon ukaze, me ne, na me kouka co jako po nem chci
![]()
Kajdul: Hafíka teda umí na 1*, bo ho máme doma a už ho teda i laskavě ukazuje na obrázku, ale to mu dlouho trvalo a začíná i s ostatními zvířátky, hezky si užij město, vy máte dneska brňandy srázek, že?? Tak chceme potom foootáááá
![]()
Já vám to rozlousknu, jo? Žádný dítko není natvrdlé a máte to
![]()
Je teda fakt, že Adam než aby radši něco ukazoval na obrázku, tak je pořád v pohybu…Jo a to bych málem zapomněla…dělá BRRR na auto, vysavač, pračku a taky medvěda
![]()
Ahoj holky,
jenom v letu,musím jít Jiřulkovi něco přečíst a pak jdeme ven!Nechci se tu moc zaseknout,znáte to ![]()
Katy Vítek se taky zatím na chození nechystá,Jiřulka začal až v 17ti měsících,takže Vítkovi dávám čas tak do září
Je vidět,že se pořád odvažuje víc a víc,ale nechce ani za ruce,což je asi dobře…
Ad snídaně,UM má Vítek tak kolem půl čtvrté,tak pak kolem půl osmé chleba s Ramou,někdy sní tak 3 kostičky a někdy celý krajíc
![]()
Veru včera spal 3 hodiny,dneska jen třičtvrtě
![]()
Zatím pa
Ahoj, holky!
Po nějaké době zase zdravím! Nepamatuju si, co všechno jste psaly, ač jsem to průběžně četla, tak aspoň něco:
Týnko, baráček teda roste, paráda!!!
Simi, to máte prima, že jste nemoc rozehnali, ve dvojitém provedení to nemńí nic moc, a když jsou oba ještě malí, tak to už neumím představit… S tou homeo taky váhám, jetsli to opravdu působí, nebo to jsou náhody, no, za zkoušku člověk nic nedá, že ![]()
Veru, a nezkoušeli jste ten margarín Vive Bio? Mám tu krabičku z doby, kdy jsem to v létě kvůli dietě pojídala: slunečnicový olej, palmový, kokosový tuk, voda, emulgátor slunečnicový lecitin, mrkvová a citronová šťáva, přírodní aroma.
Evelíno, držím palce, už jen chvíli vytrvat a bude to ![]()
No, dál nevím
, jdu se zas věnovat dětem, Jonáš je tu nahatej, tak ať není potopa ![]()
Jo, ještě vlastně- sám nechodí, za jednu ruku se kácí, ale když ho držím za pas, tak mu to jde. Ale mluvení teda neprožívá, ukecanej je až hrůza, ale náznak slov, byť třeba vlastních, to teda ne. No,a spoň už rozumí víc věcí, tak o tu řeč nějak strach nemám. Dlouho to totiž vypadalo, že ani nic nerozumí, ale to už je naštěstí pryč ![]()