Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
my jsme dorazili z venčí, u nás se nakonec udělalo táááák krásně
Radek má na baráku tři pracanty, tak jim to jde dneska od ruky
Slíbil, že se pokusí to doplácat všechno do cca 18-ti, aby byl v půl sedmé doma a já mohla na aerobic, nj jenže mám obavy, že to nestihne a zas budu mít smolíka
![]()
Jinak u nás se konala akcička ke Dni dětí na koupáku, žel-bohužel od 9-14, my jsme ve 14 teprv vyráželi z baráku…no, tak příští rok
![]()
Katy: Super že máš Poirota, to se manža vytáh
Jnak s těma bramborama jak ti loupe fakt pobavila
Připomnělo mi to jeden vtípek, jak dělá ženská s dětmi cukroví
![]()
A s tou chatou by mě to teda při nejmenším nasr*lo…, bo vy s tím máte práci a rodina to bere tak že se vlastně nic nestalo…
Simi: Hlavně ať to nechytí Silví a Ondra se z toho co nejdřív vyléčí
![]()
A k tomu spaní: Adam většinou chodí do hajan cca 18:30 a budívá se kolem šesté…takže spí taky kolem těch dvanácti hodin, dnes teda dokonce 13
![]()
Ale dneska spal přes den jen jednou a to ještě hodinku
Už teďka je unavený, šmrdlinká si očička a začal mi tu řvát jak tur na lesy
, tak my jdeme překlepat to tady do těch šesti a dneska půjde do hajan dřív
![]()
Holky, asi pomohlo, jak nám držíte palce
protože Ondrovi teplota spadla na 37,3 a takovou má i teď, a to měl nurofen před polednem
Je veselej, už ani tolik nekašle (dala jsem mu dnes 2× sinecod, na utlumení dráždivého kašle), jen občas kýchne… KÉŽ BY to nic nebylo!!! A teď jsem si vzpomněla, že minulý týden Silví asi 4 dny „chrochtala“ (ale jinak jí nebylo nic), tak třeba má Ondra jen horší verzi téhož…
Jinak dr. říkal, že má na průduškách menší nález a na mandlích malý povlak, ale že ten povlak může být od růstu stoliček
a že s ATB by vyčkal - zatím nám dal homeopatika, na noc mám dát nurofen a ozvat se, jak je. Tak snad to bude dobrý!!! Jinak je veselej a jako vždycky…
Jinak o homeopatikách proti blití viz tady, příspěvek přispěvatelky Petry:
http://www.dvojcata.cz/forum_all.php?…
Katy , super, si budeš užívat Poirota!
A s tím loupáním brambor jsme mě taky pobavila
Jo a s chatou a přístupem rodiny - škoda slov, viz oslava narozenin a naše drahá švagrová
holt koukám, že je to asi „normální“ a všude stejné
Tak pevné nervy!!!
Holky, kopíruju sem příspěvek jedné maminky z dvojcata.cz, nechci nic přivolávat
ale spíš pro jistotu a vlastní klid… hned jsem si ta čísla raději uložila:
Když dítě sní nebo vypije něco jedovatého: čistící prostředky,lepidlo, prášky, houby, plody z neznámých keřů atd
zavolejte Toxikologické informační středisko
telefon 224919293 nebo 224915402
nepřetržitý provoz
dejte si to číslo do mobilu,
Vyplatí se to, můžete být na výletě a vidět, jak dítě jí třeba muchomůrku, nebo na chatě v kůlně se napije hnojiva.
Simi: Díky za číslo, je lepší mít něco podobného v mobilu
To jsem ráda, že se Ondráškovi ulevilo, tak snad to bude dobrý i v noci
![]()
A já jsem tak trošku víc naštvaná…sice jsem počítala, že asi nebudu stíhat cvíčo, volám R. že to stíhat budu (radost veliká) a pak příjde domů, že se omluvuje, ale prý musí ke kámošovi pro nějakou lepší kotoučovou pilu, že ji nutně bude potřebovat zítra na barák
No, tak zas budu doma sama
![]()
Ahoj holky,byly jsme s Mik v MC a potom u tatky a makali jsme vsichni tri
Mik vydrzela az do 13 hodin bo jsme vstavali v 9
(ale od 4 do 5 nemohla zabrat
)
ADI-
krasny fotky,ty vase tenisky jsou uzasny-to budou asi z Nextu ze
(ze se ptam vid) ![]()
TYNKO-
mas to asi taky narocny kdyz stavite,tak manzel vecne v tahu vid,ale jednou to bude hotovo a pak to bude super ![]()
SIMI-
to je dobre ze je Ondrovi lepe,ja taky davala Mik na drazdivy kasel-hlavne na noc a to mas zajimavyho doktora,dal ti homeo jo to je mi sympticky ze se neboji alternativni lecby ![]()
KATY-
fakt vtipny s tema bramborama
a pak by byl urcite hrozne pysnej kolik prace udelal vid-vlastne cely obed
![]()
S rodinou je to teda sila,ja bych brblala
![]()
KAJDUL-
to jesila s DR,nezijes ty v Kanade?
Ba ne tady by si nikdo nedovolil nic rict,o oni si radsi jako hraji na to ze vysetruji ![]()
To mi pripomelo ze mi jedna znama posle cislo na sveho pediatra-tak snad nas vezmou ![]()
JANUS-
to mas noci jeste zajimavejsi nez ja
ja co jsem se tu pochlubila tak hruza ![]()
jo
VERU-
to jsme radi ze jsi se pochlubila a napsala to cerne na bilem
mas to spocitany ![]()
Tady je taky hnusne,nevim co odpo jestli Ondar stihne hodit mi dom kartu pojedem asi s Mik do nakupniho centra ![]()
Mikul: Taky bych potřebovala, aby byl Aďas tak hodnej jak Mikeilka a já mohla udělat na baráku kus práce (hlavně pomoct přidržet a táák
)… nj, ale to naše třeštiprdlo se musí furt hlídat, bo by se někde nebo něco sabotoval
![]()
Jinak nejvíc to asi mrzí Radka, hlavně když jsme třeba na baráku (jako dnes…) a Adámek pořád volá „táta-táta“ , no a Radek k němu nemůže, jelikož tam měl chlapi a musel makat s nima… a to pak slýchávám od našich, že jsme měli s malým počkat, že bych pak mohla víc pomoct Radkovi a pak že by jsme už měli postaveno a bla-bla-blááá
![]()
Každopádně se těším, až budeme bydlet ve svém
![]()
Tynko , vis co, to si nevyberes, pak byste cekali a treba by to neslo…
Asi to teda mate narocny, ja jsem „nastvana“, kdyz Dan nejde z prace domu, ze jsem cely den doma sama a vy to mate jeste o vikendu
Ale tak zase budete mit svuj dum, coz je super
Zadny otravni sousedi a tak… ![]()
Katy , ja uplne zapomnela reagovat na ten tvuj popis skrabani brambor, jsem se tu smala
Ty chlapi jsou vsude stejny
U nas zase Dan vari, jako vari skvele, o tom zadna, ale zbyde po nem milion nadobi, nacakano, rozmatlanej olej na lince a tak
I kdyz se nejak snazi to uklidit, tak stejne… ![]()
Mikul , tak jsme vcera koupili Domcovi slunecni bryle, takze ted budeme konkurovat Mikejle
Ovsem zatim si je nechava na ocich jen kdyz vykrikujeme „fesaaak“ a „tobe to slusiii“
to se s nima chvili nosi, ale pak je hned serve, vic se mu libi ta krabicka od nich
![]()
Ahoj holky,
ja jsem dneska zase sama doma. Stepan od vcerejska u mamky a bude tam az do patku
V patek posledni statnice a pak pohooooov!!!! Akorat jeste skoro nic neumim, potrebovala bych tak jeste aspon dva tydny
Tak nejak pocitam, ze si dam repete v lednu, ale to uz nebude tak nahustene jako tento semestr ![]()
Noci vam teda nezavidim ![]()
Teda ja se az tak nesmala, jak Katy popisovala chlapovu pomoc pri vareni
Ja nejak nejsem stavena na obsakovani a udelani si veci radeji sama. Kdyz chlap pomaha, tak se vsim vsudy. Pokud skrabat brambory, tak si je nachysta, oloupe a slupky vyhodi. U nas je ale uzasnej zlozvyk nechavat otevreny skrinky u linky, to se ale snazim nezavirat a pekne si je musi zavrit sam
A taky me vytaci, ze nechava vodu kolem drezu ![]()
Tynko, taky to mate teda pekne narocny s tou stavbou
Mne je obcas trochu vycitano, ze jsem napred mela dostudovat a pak si poridit dite. A obcas si teda za to taky trochu nadavam
Ale zase se clovek nenudi ![]()
Jinak se taky hlasim k poblijonum v aute
V detstvi to bylo skoro na poradu dne a divim se sourozencum, ze jsem u nich nespustila retezovou reakci
Doted nemuzu moc dlouho sedet v zadu v aute, Stepan tam holt sedi sam a ja ve predu…
Evelin , prosim te, to uz jsme slysely, ze to neudelas a udelala
Takze to udelas taky, se neboj ![]()
No hele, u nas retezova reakce v aute teda byla
Jo a ja taky sedim vepredu a Domca sam vzadu, pac bych se poblila driv nez on
![]()
Týnko - to znám, když se člověk někam těší a pak to nevyjde
. A z těch řečí od vašich si nic nedělej, to byste taky mohli čekat do nekonečna, nejdřív postavit barák, pak něco dalšího......a zase dalšího, víš, jak to je. A jak píše Veru, taky by to pak nemuselo jít, tak proč se zbytečně stresovat
. Jo a náš Adýs je úplně to samé, jak ho chvíli nehlídáš, tak hned se leze někam přerazit nebo něco vyvést. Naučil se lézt na postele, ale dolů to bere po hlavě, i když když jsem tam a říkám mu „jak se leze z postele“, takto se otočí a šup dolů po nožičkách. Ale jen se člověk nedívá, tak to bere někam po hlavě
.
Katy - škrábání brambor je fakt zábavné
.
Veru - tak sluneční brýle bych pro Adama taky chtěla, ale asi mám ještě smůlu. Když jsem mu je párkrát v obchodě zkoušela, tak vždycky okamžitě letěly dolů a ještě si přitom málem vypíchl oko
.
Simi - tak to je dobře, že je Ondráškovi líp, tak jenom, aby mu to vydrželo a nechytla to i Silvinka. Taky jsem koukala, že jste dostali homeopatika, to se mi líbí. Ale u naší dr. bych s tím asi moc nepochodila
, i když na druhou stranu s antibiotiky je taky opatrná. Já úplně nesnáším, když někdo hned na každé nachlazení cpe ATB. A nejvíc mě dorazila Tomova mamka s názorem, že jednou za čas ATB neškodí, ani když člověku nic není, že se tím aspoň pročistí tělo
. Málem mě to skolilo
.
A Simi - díky za to číslo, hned jsem si ho dala do mobilu. S naším všežravcem nenechavým se bude hodit mít něco takového při sobě. I když po pravdě doufám, že to nebudu potřebovat
.
No tak já jdu sbírat síly na další noc - tentokrát se Adýs poblinkal už při večeři
, tak už fakt nevím. Teplotu nemá, ani rýmu nebo kašel, akorát ty jeho nadílky v plínce jsou fakt „výživné“ a do toho to blití, to jsem z toho blázen
.
Tak všem hezký večer
.
Simi - drzim palce at je to jenom neco lehciho
Tyny - tak cviceni asi nemas souzeny ![]()
Katy - vidis jak je manzel sikovnej a jak te miluje, ze si dal takovou praci ![]()
jinak nevim a nechce se mi to hledat , tak prominte ![]()
Akorat jeste s tim Kinedrilem, ja jsem chtela dat max. osminku, rpotoze deckam ve skolce jsme davali ctvrtku a ona pulku
![]()
No doktorka na baterky, to je vzdycky zazitek a to tam chodim jenom na ocko, nastesti malej neni nemocnej.
A to se tam vzdycky dohaduje se sestrou co mu mam davat na atop. ekzem stylem, dejte mu tohle…, nebo vite co, radej tohle,… i kdyz...... bla bla bla a do toho sestra, takze melou obe najednou a ja vim kulovy
![]()
No doktroka na vesnici - typicka, slouzi tady ut asi 30let
Jo a jeste perlicka na zaver - mame odsavacku do vys. a malej nekam zasantrocil ten konec co se dava do nosa, tak jsme s manzou prolezli celej byt, po ctyrech
, vsechno jsme porhledali, ale nic, tak jsme zvedavy, odkud to nas milacek vystracha. ![]()
Musela jsem dat starou hadickoc´vou na vysavac a nastesti to saje, jinak nevim ![]()
Tak papa dobrou noc
a jeste k tomu bliti v aute, hlasim se do kluhbu, vzadu sedet nemuzu a cist taky ne, ale malej nastesti zatim nic
Akdyz jsme byli mali, tak jak se mi udelalao blbe, tak jsem cichalal mamcinu rtenku
, strasne hezky vonela a to mi pomohlo ![]()
Tak paap
TYNKO
jak pises skoda jen tech dnu kdy tatove nemuzou byt s prckama,ale od toho holt maji nas-maminky 24 hodin denne
-hlavne kdyz si to ten chlap uvedomuje a jak to jde tak si to spolu vynahradi ![]()
EVEL-
to daaaas
jako dyyyckyyy ![]()
VERU-
zkus mu je na:,–(it az venku,jak mu bude sviti do oci,Mik hned pochopila ze s nima je to lepsi
(jo a my mame uz troje
-nas tatinek se zblaznil..)
JANUS-
ATB na procisteni tela to uz ani neni vtipny
to by me vezli ![]()
Holky, tak malí už spěj, Ondrovi jsem na noc dala nurofen (vylezlo mu to na 37,7 C, ale to večer jde…) a ty homeo, jsou to homeo Belladonna a mají si poradit s případným zánětem v těle, tak uvidíme… každopádně mám volat dr., jak se to lepší, nebo nelepší, a podle toho zvážíme další postup. Dr. dělá homeopatii už léta
já tomu teda věřím tak napůl
ale ATB bych malým dala až v krajním případě, dr. to vystihl slovy „až když dítě prohrává“ (v boji s nemocí), tak uvidíme. Dr. říkal, že po ATB děti pak stůňou častěji
nevím, jestli je to pravda, ale s dvojčaty je představa každé nemoci doslova dvojnásob děsivá
tak jsem ráda, že jsme se ATB zatím vyhnuli…
Holky, Týnko i Evelín , já si myslím, že jste měly mimi přesně v ten správný čas
samozřejmě, máte to náročnější než některé z nás, ale třeba zrovna tuhle zkušenost potřebujete…
a to myslím naprosto v dobrém!!! Posílíte se tím a uvidíte, co všechno dokážete zvládnout
a druhé mimi už si užijete a) v novém baráčku, b) s titulem před jménem
Já zas doufám, že si další mimi užiju v mono provedení
i když mít dvojčátka je na druhé straně úžasný!
![]()
Jo a mně v autě nikdy blbě nebylo, až v těhu
ve 14tt jsem jela (Jára mě vezl) na autorské čtení na otočku do Mariánských Lázní, a po příjezdu domů to skončilo paaarádní šavlí
![]()
SimiM píše:
Jo a mně v autě nikdy blbě nebylo, až v těhu![]()
ve 14tt jsem jela (Jára mě vezl) na autorské čtení na otočku do Mariánských Lázní, a po příjezdu domů to skončilo paaarádní šavlí
![]()
![]()
Simi , bliti v aute (a po dojezdu autem) v tehotenstvi se toleruje
To mas dobry
![]()