Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčičky,
jdu vás pozdravit…víkend je tady nějaké mrtvo,všechny pracujete a pečete co ![]()
Nicky,teda já bych to asi nevydržela ![]()
ahoj vsechny!
jo jo, je tu mrtvo…ja teda nepecu…a pravdepodobne ani nebudu, asi bych to ted' nezvladla.. ![]()
Jinak, nejak porad zapomenu napsat, ted' uz nevim, kdo mi poradil specialni zubni kartacek z lekarny s cervenym krizkem, extra mehky, tak jsem ho hned dalsi den poridila a je fakt super!!!!! moc dekuji za radu, dasne s nim skoro vubec nekrvaceji, tak jsem strasne spokojena ![]()
Ahoj holky, jen na skok vás jdu pozdravit při druhé adventní neděli…
Teda Nicky já bych to asi taky nevydržela, teda nejprve jsem měla v plánu že si to nenecháme říct, ale prostě u nás byla zvědavost silnější… ![]()
Klobouk dolů před tebou…
Papa
Jo k těm dásním,mě krvácejí už asi od 15ti
ale já s tím byla i na operaci,kdy mi řezali dásně…takže u mě to je normální.
Jo a já pekla jen linecký a tím končím ![]()
ja verim, ze nejake cukrovi dostaneme
mozna…pernicky udelam. Petro zkus take koupit v lekarne ten kartacek, mne fakt tak krev z dasne lila…a ted' skoro nic a cisti vyborne.
Pocasi je na nic, ale musim zajit do obchodu koupit neco k jidlu, jinak z detickami umreme hlady…ale vubec se mi nechce, radeji bych byla v pelisku pred TV ![]()
Ahoj těhulky,
my měli doma rušno.Kiki nám skolabovala a já jsem neměla daleko do toho,praštit sebou vedle ní.Po narkóze jí přestaly pracovat střeva a všechno jídlo se nahromadilo v žaludku,ten jí tlačil na důležité cévy a po krátkám záchvatu si lehla na bok a byla úplně paralizovaná.Byla jsem doma jen s Emou a opravdu jsem pěkně hysterčila.Naštětstí brzy přijela záchranka a po nějaké době přišli na veterině na to,co jí je.Byly chvilky,kdy i veterináři nám nedávali mnoho nadějí,ale pak jako zázrakem střeva naskočila a kiki otevřela očka a začala chodit,ještě čekáme na bobek a snad by měla být v pořádku.Štěňátka se mají čile k světu,Kiki je výborná mamina a velká bojovnice.
Taky jsem si odžili Mikulášskou,Ema se bála,ale neplakala,básničku jsem ale Mikulášovi řekla spíše já.
Dneska jdeme ještě na další Mikuláše ke známým,chodí k nim kněz a je to takové moc hezké.
Všem krásnou neděli druhou adventní!!!! ![]()
Já taky dostanu cukroví od mamky ![]()
A kartáček už jsem měla,stejně mi dásně krvácejí…ale u zubaře vždy vše v poho,zubařka to ví a hlídá si mě,abych zase neměla paradentozu.
ja verim, ze nejake cukrovi dostaneme
mozna…pernicky udelam. Petro zkus take koupit v lekarne ten kartacek, mne fakt tak krev z dasne lila…a ted' skoro nic a cisti vyborne.
Pocasi je na nic, ale musim zajit do obchodu koupit neco k jidlu, jinak z detickami umreme hlady…ale vubec se mi nechce, radeji bych byla v pelisku pred TV ![]()
Stanusko - to by mě asi kleplo, kdyby mi Peggy začala doma kolabovat ![]()
No hlavně, že je Kiki okí!!! fotečky krásný!!! Už máte jména pro štěníska?
Rosinko - jsem ráda, že ti kartáček pomohl. ![]()
Stanusko - chudinečka Kiki, nohlavně že už je jí líp. Fotky jou nádherné, úplně se rozplýváme s miláčkem. Všechny je za nás pohlaď.
Jdeme zítra na to ECHO, snad budemít chlapík srdíčko ok.
My se moc těšíme se, že ho zase uvidíme.
Taky Vendy má vystoupení odpoledne, v kulturáku se sborečkem ze školky. Už se těšíme!
Nemám vás zatím dočtené, jen sem jdu hodit recept na vánočku , kde těsto za nás udělá pekárna. Je to lehce upravený recept z kuchařky. ![]()
Tygře , nezapomněla jsem na to, jen jsem to radši nejdřív vyzkoušela, přeci jen naposledy jsem podle toho dělala mazanec na Velikonoce. ![]()
2 dcl mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěného másla
500 g polohrubé mouky (může být i hladká)
1 zarovnaná lžička soli
60 g cukru krupice
30 g droždí
vanilkový cukr
strouhaný muškátový oříšek
citrónová kůra
anýz - mletý nebo tlučený
50 g rozinek
50 g mandlí (příp. slunečnicová semínka)
Tekuté ingredience ohřeju, aby byly vlažné a dám je na dno, na to nasypu mouku a na ni vše ostatní. Sůl dám do jednoho rohu pekárny, droždí na druhou stranu, aby nebyly hned vedle sebe.
Pustím program na přípravu těstu, za hodinu a půl upletu vánočku. Peču 30-40 minut na 170 stupňů.
Ahoj těhulky,
moc se omlouvám,že nereaguju k věci,ale jsem teď nějak pohlcená kiki a štěňátky a taky přípravou na Vánoce.
Ody-na fotce z UTZ je pindík jak vyšitej!!!
A co jsem chtěla už dávno,Vendy je nádherná holčička jak z reklamy,to víš,já jsem na ty culíkatý holčičky zatížená.
Taky nás čekají vánoční vystoupení dětí,dnes jsme byli u známých na Mikulášské a já všechny děti žeru,ti malí jsou samozřejmě nejrozkošnější a nejroztomilejší.
A zítar držím vašemu chlapinovi palce,určitě bude srdícko jako zvon. ![]()
Tygříku-však já jsem málem kolabovala taky,byla jsem fakt slušně hysterická,chudák Ema mě obímala a říkala maminko,neplakej,mám tě ráda a zachránim tě.Bylo mi jí líto,ale byla jsem tak vyděšená,že jsem se nebyla schopná ovládnout. ![]()
Dásně mě moc nekrvácejí,ale u jedničky nahoře se mi obnažil krček,takže taky očekávám nějakou lahůdku u zubaře.
jak já se bojim..... ![]()
Cukroví-zatim máme rohlíčky a linecké,ještě je v ledničce zaděláno na pracny a ořechy.A to bude všechno,jestli s náma bude komunikovat moje mamina,tak dostaneme určitě cukroví ještě od ní.
Stanusko, no to je des s Kiki, jsi moc statecna a Ema je sikulka, kdyz byla jeste vice statecna nez mama
tak jeste,ze vsechno dobre dopadlo.
Tygri, jo, to jsi byla Ty, kdo mi poradil ten kartacek
dik, fakt, to zatim funguje.
Tak cukrovi nakonec budeme mit od tchyni, uz pro nas pece, tak muzu byt v klidu ![]()
Zitra mam v planu behem vychazek zajit do prace, zanest listek na penize za listopad.....melo to byt ke konco mesice…tak doufam, ze nebude jeste pozdeji, nevyznavam se v tom.
Ja jsem dneska pro zmenu asi poprve mela tehotenskou depku…divala jsem se na jeden film a skoro cely probrecela, a manzela doma nemam, prijede az zitra vecer a strasne moc me chybel, hruuuuuza…no doufam, ze ten stav rychle prejde, jinak bobci asi take jsou v depce kvuli moje nalade ![]()
Rosinko - klííd. bobci určitě nejsou v depce - je jim fajn. Hezky odpočívej a šetři se, ať na další kontrole jsou jenom super zprávičky!!!!
My jsem teď o víkendu byli u námých - asi do jedný a tygřík pacholek celou dobu řádil - no jestli mu to vydrží, tak potěš ![]()
a jestli se nám povedla fotka, tak vám pak hodím jednu čertovskou. tatínek nám šel za čerta, tak jsem se nechala vyfotit s bříškem, ať má prcek do albíčka
i s bubákem ![]()