Poradna duly
Jana Čurdová
Angua,ja uz jsem normalne na nervy…ja nic nemam,a ve velkem nakupovat bojim se, at' to nezakriknu…
tak proste nevim..a pak nedej Buh to prijde necekane, a fakt nemam nic…jen ohradku a 2 autosedacky, jo a osusky na prdelky a 1 osusku velkou s kapuci a ouskami…a 2 cepicky!!!no parada, chudaci kluci…
a pro sebe do porodky mam jenom jednorazove kalhotky z DM 5 ks ![]()
jinak monitor dechu urcite ted' porizovat nebudeme, budeme mit chuvicky a pak se uvidi, protoze kdyby se vsechno koupilo, co se da, a jeste navic, vsechno co se libi…tak uz bychom sli bydlet pod most
tak se musim krotit.
Anguo, my ten monitor dechu kupovat taky nebudeme, u Matese jsem ho taky nepotřebovala, tak u Kubíka to taky bez něho zmakneme a kdyby náhodou jsem byla na nervy ( taky jak píšeš ) tak ho kdykoliv můžeme dokoupit…
Postýlku máme taky, jen koupíme nějakou matroci, třeba v Ikee…
Jinak co se týče hadříků, tak nebudu kupovat vůbec nic…, už jen kosmetiku a myslím že jsme nachystáný…, taky bych měla ráda vše už po kupě a vypraný vyžehlený, vyvařený nachystaný…
![]()
No, Miri, ty jsi sikula!!! a jakou matraci v Ikei mate vybranou?ja premyslim,muze byt molitan, nebo radeji nesetrit a kokosovou???? ![]()
Rosi, my koupíme obyčeknou molitanovou, ne nic extra drahýho, víš co to miminko je lehoučký a nějaké zdravotní matrace nemají smysl, protože podle toho mimča se to neokopíruje ta matrace. žádnou konkrétní ještě vybranou nemáme, ale určo v Ikee vybereme.
Na Matesovématraci jsme nešetřili, ale do postýlky to je fakt zbytečný…
To je můj názor…
No on i ten molitan je dost silný a to miminko ho fakt neproleží, a pak ti to nebude líto vyhodit…
Kdyžtak diskuse o matracích je i tady https://www.emimino.cz/modules.php?…, ještě prý existuje pohanka ![]()
Nám na kurzu říkali, že mimča mají rády měkké, že se tak jakoby trošičku zaboří, jak v bříšku, a o té kokosové hodně lidí píše, že je tvrdší, tak nevím… My asi koupíme do kolébky molitan a pak se uvidí…
Určitě by se nemělo na spaní šetřit, ale až od vyššího věku a hlavně váhy, nám molitan zatím bude stačit taky…
Holky, tak to jsem ráda, že ten monitor taky nekupujete, po přečtení diskuze o monitorech dechu jsem si připadala trochu jak krkavčí matka ![]()
Miri v Ikei molitanova stoji myslim 399 kc 7 cm (pokud se nepletu), ja jsem prave cetla nejake hruzy, ze pry na molitanovych je vyssi riziko kojenecke smrtnosti, ale je pravda, ze se to psalo u www, kde se prodavali kokosove a pohankove matraci
Tak jestli to neni nejspis reklamni tah…a take jsem slysela od jinych mamin, ze jim drobecci vyrostli na molitanovych a je vse v poradku. ![]()
Já jsem právě taky tak uvažovala, že na spaní se nemá šetřit, my jsme teď taky pro sebe pořizovali drahé ortopedické matrace, ale je fakt, že to mimčo je lehoučké a hlavně má úplně jinak „konstruovanou“ páteř, než dospělý…
Takže to, co píše Miri bude asi fakt
![]()
Rosi pro Maťulu jsem měla taky molitan, spinkal na bříšku a byl naprosto spokojený …
Asi je na spousta názorů, já jsem si to vyzkoušela a nevim proč by měl mít ten druhý něco extra… ![]()
Mě by spíš zajímalo, z jakého důvodu tvrdí, že je ta kokosová matrace proti SIDS - je to tvrdost matrace, materiál nebo co? Proběhl k tomuto nějaký seriózní výzkum? Já jsem k tématu našla jenom to, že „se říká“, že je to lepší, ale kdo a na základě čeho to říká, to už nikdo neví. Takže spíš bych to viděla na ten marketingový tah ![]()
tak to se mi ulevilo, ze jsme se shodly, ze na molitanove matraci nic za:,–(ne spatneho.
A zitra nam privezou postylku, ted' zrovna volal pan. Bude pouzita, ale vypada neznicene, jak jsme se na ni byli podivat. Tak se tesim ![]()