Poradna duly
Jana Čurdová
Holky,
ani nevíte jak jsem ráda, že nejsem sama co vyšiluje!
Myslela jsem že přeháním, když mě hnízdění chytá tak brzo.
Začínám mít pocit že toho budu mít hodně, hlavně oblečení. Tak už jsem vyhlásila stop stav nakupování. TeĎ už jen autosedačku, pleny a kosmetiku.
Ovšem jsem taky nervní z toho, že postýlku a kočár mám ještě v Praze. Nejraději bych taky měla vechno už doma, a vyprané, vyžehlené atd.
Jsem šílenááááááááááááá!
![]()
Monitor dechu jsem nikdy nepoužívala! A ani asi nezačnu. Mám jen chůvy. ![]()
Ahoj všem,
můžu se k Vám přidat? Čekám jednovaječná dvojčátka termín sice podle IVF v květnu, ale podle doktorů to vypadá na plánovaného císaře což by mělo být v dubnu, jestli to nevadí.
Už ted chodím jako před porodem
Tak já zatím mažu si dát něco k snědku,teda plaváččci mají hlad ![]()
no Ody, a ted si predstav, jake mam nervy ja, kdyz skoro vubec nic nemam a nemam ani tuseni, co vsechno je potreba a abych neprehanela a zbytecne neutracela ![]()
Ahoj Evicko!! ja te zdravim zase po dlouhe dobe, jak ses neozvala, tak uz jsem se bala, jestli jsi v poradku…to mam radost ze jste pohromade
![]()
Evi - vítej a gratuluju k dvojčátkům!!! Víte co to bude? A kdy máš termín a kde budeš rodit, popřípadě písni i jména, ať si tě šoupneme do tabulky ![]()
A „hnízdění“ - já ještě nějak nic moc nemám. Doděláváme tu šatnu, abychom mohli vyklidit dětský pokoj a pak snad i něco pořídíme
Už by to asi chtělo. A v lednu bych chtěla objednat kočárek.
EVI - vítej mezi nás!!! A víš co budete mít? Holky nebo kluky?
![]()
Rosinko, tak pokud máš strach, tak ještě tak 14 dní počkej, a pak už vesele nakupuj, vše co potřebuješ.
Teda já bych vyšilovala 2× tolik kdybych čekala dvojčátka
úplně tě chápu.
Miláček už je ze mě úplně na nervy.
pořád o tom mluvím!
no ze me na nervy jsou uplne vsichni z okoli, pry neda se se mnou mluvit o nicim jinem, nez o vecich pro miminka, tehu problemech, odberech a tak
muj mozecek se vypnul na jine veci a je cely posedly materstvim ![]()
Rosi, taky bych se bavila jen o mateřství a o tom co ještě je potřeba…
Jsem jak magorka, nějak jak se přehoupl ten nový rok to na mě dopadá a fakt od včerejška jsem jak šiblá… ![]()
no to jsem zvedava, co budeme delat potom, az bude vse nakoupene
cim potom zaujmout mozecek. Ja se budu asi bat porodu
, jsem takova posera…
Jé, další dvojčátka… Vítej, Evi
Už víte, jestli to budou kluci nebo holky?
Mně právě štve, že bych nakupovala jak divá, ale zase každý nám říká - nic nekupujte, my máme to a my máme tamto, my vám to půjčíme… Až mě to skoro děsí, že nebudeme mít vlastně nic moc našeho a Samík bude jak cizí miminko
Blbá úvaha, já vím, vím, že díky tomuto spoustu peněz ušetříme, ale tak mě to někdy chytá. Ale nikdo se nějak nemá k tomu, aby ty věci na půjčení dotlačil
Bych právě chtěla vědět, co „nic“ nemáme kupovat a co bysme dokoupit jakože měli…
Jéé děkuji za přivítání, Rosinko zlatíko ahoooooj ![]()
Holčiny ještě nevím co to bude, plaváčči na posledním UZV na doktorku prděli
, ale ted 14.1. jedeme do riz. poradny a na UZV i na srdíčka tak snad to už bude vidět, jsem napnutá jako kšandy. Jinak přesný termín nemáme. Mám nízko položenou placentu, donedávna jsem krvácela a špinila tak se válím doma.Podle posledních info to má být ve 34.tt což je cca pokud dobře počítám polovina dubna ale přesně neví, doktorka sama řekla abych to donosila alespon do 34.tt, hrozí nám transfuzni syndrom dvojčete tak aby na sobě neparazitovala navzájem
No víc se snad dozvím ted v poradně 14.1. Jinak porod bude v Plzni na Lochotíně tam je i ta poradna, u nás v Klatovech ne, prý kdyby náhodou rodila už po 25.tt, tak ta Plzeň. No info takové chaotické já vím, ale holt to máme tak.Jsme časované bombičky, ale rosteme i kopeme, koukám, že sem hážete míry vašich pupíků, tak taky přihodím pozooor 109cm
, no hybu se jako před porodem
To teda znám od sestry ta byla jako tučňáček ![]()
Taky si připadám jak šílenec, jednak s tím mluvením okolo mimča a jednak se zařizováním. Být doma, mít neomezené fondy a nepotřebovat nikoho na stěhování skříní, to by se u nás děly divy ![]()
Takhle bude div, když drahého přesvědčím, že bysme opravdu MĚLI vymalovat aspoň v pokoji, zvlášť když budem stěhovat skříň a zřejmě převrtávat nějaké police, a že ty díry po těch původních opravdu NESTAČÍ zasádrovat a lokálně přetřít, byť stejným odstínem, ale namíchaným o dva roky později ![]()
Jéje, jak já se těším na to, až nebudu zase muset žádat o pomoc a šoupnu si skříňkou vesele i sama, vymaluju si sama… (Ačkoli to malování jsem pevně rozhodnutá realizovat ať s mužem či bez něj, pořád ještě mám na stěhování skříní bratra, kdyby se drahý moc cukal)
![]()
je…Angua, to ja bych byla rada, kdyby se nam toho pujcilo vic…zatim mame slibenou jen 2.postylku a nejake to obleceni, ani nevim, jestli je pro novorozence, nebo uz na pozdejsi vek…a nic jineho nemame…musi se vsechno koupit ![]()
Tak urcite si kup neco pro svoji radost, a co se ti libi. Ja jsem tak koupila cepicky ted' nedavno, sice ani netusim, jestli pujdou oblect, jak budou miminka z porodnici, nebo kdy (je tam napsano 34-38)
ale i kdyby ne…tak nestaly moc a jak velkou radost jsem mela…u pokladny jsem stala takova hrda mamina
(a myslim, ze i milacka to vzalo, ze uz vice a vice se citi jak tata
)a doma jsem se s tim hrala, hned jsem se vsem pochloubila, ze uz mam dve cepicky, no ![]()
Jé, Evi, to je starostí, držím pěsti, ať vám to dobře všecko dopadne… Škoda, že bobky asi nedonosíš až do TP - dívám se, že máš 24.5. - já mám 23. narozky, to je moc dobré datum ![]()