duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1556
20.4.09 15:21

Ahojky,
tak jdu jen nahlásit info z dnešní kontroly. Jak se čekalo, naše Julinka není žádný drobek, odhad váhy cca 4,2 kg, navíc děložní stěna ztenčená, takže jasný císař. Chtěli to naplánovat už tento týden, ale mají plno, tak až na pondělí. No tak si užiju poslední týden s Tobíkem a pak už to bude honička na druhou :D teda jestli se Julča nevyloupne dřív, je prý už hodně dole.
Musím letět, strávila jsem u Apolináře půl dne, od 8.45 do půl 1, monitor, UTZ, poradna a pak ještě anesteziolog :x Tak musím dohánět…
Zatím pa a držím palce všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
20.4.09 15:27

Mispulin , teď koukám, ty budeš mít dětičky pěkně brzy po sobě, co? :)
U Apolináře je to snad čím dál horší. Já minulou středu čekala na monitor 2,5 hodiny, tam jsem byla půl hodiny a další hodinu jsem čekala na doktora v poradně. :roll:
To se tam možná potkáme, třeba nás dají spolu na pokoj. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.4.09 15:38

Tak hlásím, že se Mělník zatím neozval.. To je fakt záhada.. :) No uvidíme, kdo se z toho vyloupne :)

Ellen, náš malý se taky strašně loupe, jako když se spálíš a pak to jde pryč. Doktorka doporučovala omezit koupání a ta suchá místa mazat modrou indulonou. Jinak mám slunečnicový olej, ale včera po koupání jsem namazala niveou baby a musím říct, že je to fakt lepší, dneska se neloupe zatím nic.

Mispulin, budeme držet palce. Koukám, že je nás tu s císařem docela dost :)

Lucinko, neboj, než Ty porodíš, tak my budeme mít habány :) Našemu Radimovi budou ve středu 4 týdny, takže skoro měsíc, budeš mít benjamínka :) A dočkáš se, zase budeš mít načtený zkušenosti a nic Tě nepřekvapí :)

Gabu, máš šikovnou holčičku :) Papat po hodině.. :)

Radim včera u koupání řval jako tur (jelikož měl hlad jako vlk), ale dostal dudlíka, tak zbytek koupání přežil v tichosti :) S tím dudlíkem nám připomíná Simpsonovi :)

Jsem dneska koukala, že zase budu muset stříhat malému nehtíky :( A sobě jsem je musela zkrátit včera, protože jsem ho nechtěně škrabla do tváře.. :( Jsem ale macecha..Tak je mám krátké asi jako on :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
20.4.09 16:09

Gabu-dávám punčošky,má dvoje úplně ty nejmenší z Nextu a z Mothercaru. :wink:

Venku je nádherně,tak jinak nereaguju,večer dočtu více.páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.4.09 16:15

Tak tedy slibovaný popis porodu:

..................

po posledním kontakotování emimina, jsme napsali ještě na ICQ rodičům, a jelo se!
V porodnici, nás přivítala milá porodní asistentka, kterou nesmírně pobavilo, že rodím potřetí a nevím jestli už rodím. :lol: No co, že? Každopádně, mě připojila na monitor a kontrakce se objevily, takže jsem nebyla za plašana, a nález byl otevřená na 3!
Po zmatcích, jsme zjistili, že nemám sebou léky na astma, takže drahý musel domů. :( Jsem tele!
Pak se čekalo na dr. aby provedl UTZ............. přede mnou přijímali jednu paní se kterou jsem pak byla i na pokoji, byla milá a taky čekala třetí. Při čekání na dr. jsme se s tou paní a s PA ještě nasmály, protože se snažily jí navléct ty elastické punčochy, a vůbec jim to nešlo :lol:
No to nám bylo ještě do smíchu! :lol:
Pak přišel dr. (sloužil zrovna můj, tak jsem mu řekla: Co myslel včera tou větou: Uvidíme se za týden!......jen se smál :lol: ) na UTZ vše ok, hlavička dole!
Pak mě čekal klistýr. :roll: Musím říct, že po něm se mi na chvilku ulevilo, ale hned na to kontrakce zesílily, stále byli nepravidelné ........ ovšem to byli až do konce porodu! :roll:
No, a šup hned na sál! Kde na mě už netrpělivě čekal drahý i s inhalátorem na astma! :D
Začali jsme pochodovat po místosti sem a tam, a při kontrakcích jsem se miláčka chytla jednou rukou a drtila mu prsty. :oops:
Zatím vedle na sále se vesele rodilo, paní „s elstickými punčochami“ si porodila třetího chlapečka! :) Když jsme uslyšeli ten dětský pláč, oba jsme zaslzeli....... a miláček pronesl: Už brzo taky budeme mít miminko! :cry: :srdce:
Vyměnily se směny, a PA co nás přijímala mi popřála hodně štěstí a rychlý porod .......... přišla PA číslo 2. strašně milá drobná PA, ta co nás prováděla porodním sálem při kurzu, a drahý o ní řekl, že tu by bral při porodu, že je milá :D tak mu to vyšlo!
Prohlédla mě, a řekla, že to ještě chvilku musím vydržet, že jsem na 5, že pak mi příjde píchout vodu a půjde to rychle.
To už jsem si říkala, že vlk taky sliboval.......... ale rozdýchávala jsem statečně kontrakce, a drahý mi při nich říkal jak moc mě miluje a že jsem statečná....... já si tak vůbec nepřipadala, když jsem mu drtila ruce. :oops: :lol:
Nakonec přišlo, to slibované urychlení a PA mi bodla vodu. Ovšem Peťko si tam tu vodu chtěl asi nechat, protože jí PA musela ze mě dolovat. Ale stejně se jí to nepovedlo, teprve po pár dalších kontrakcích co jsem musela ležet připojená na monitoru, ze mě voda vylítla. :lol:
Ovšem zesílení kotrakcí, bylo několikanásobné, čekala jsem to, ale ne zase až tak moc (opravdu třetí porod bolel nejvíc) , nesměla jsem ještě tlačit, tak jsem se snažila rozdýchávat kontrakce co to šlo, stále jsem mačkala drahému ruce a tuším jsem ho i jednou kousla. On byl stále skvělý, říkal jak mi to pěkně jde,a jak jsem šikovná............ a já už mu říkala, že nechci být šikovná, že už chci konec. :oops: :lol:
A pak už konečně se začalo něco dít, přiběhla druhá PA, a začali připravovat nějaké ty jejich serepetičky. Obrátili mě na záda a já mohla talčit .......... juchůůůů :lol: .......... tuším jsem si i dvakrát krátce zakřičela, což jsem teda u prvních dvou porodů určitě nedělala :oops: :D , no a na třetí zatlačení byl náš Peťulka venku .......... a já cítila ten neuvěřitelný pocit štěstí, úlevy a lásky k tomu malému uzlíčku.
Taťka mi dal velkou pusu a běžel za malým na dětské, museli ho odnést, protože měl šňůru kolem krčku a byl trochu mimo ............ navíc já začala nějak moc krvácet, přivolali doktora, a společně s PA hledali ke co štupnout. :? Přiběhla druhá PA a dávala mi kapačku a led na břicho, aby zastavili to krvácení. Po minutách šití se jim to podařilo jakž takž zvládnout. Poraněná jsem byla jen uvnitř, takže se dalo po porodu celkem dobře sedět.
Pak už jsem zůstali na porodním sále jen my 3, psali jsme sms a poslílali MMS. A byli jsme mooooc šťastní. :srdce:

Dobu kdy se to všechno dělo, jsem totálně nezvládla sledovat, vím jen že na sál po přípravě jsem přišla v 19 hod a v 21:20 byl malý venku. :wink:

Toť můj popis, snad jsem to nevzala moc obsáhle, pomiňte chyby, píšu to jednou rukou a Peťko okupuje druhou, chtěl vám napsat se mnou. :wink: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.4.09 17:13

Tak se mi Mělník ozval a už vím, kdo to je :) Můj tip byl správný, ale zmátl mě ten Mělník, myslela jsem, že se narodí v Motole :) No tak hlavně, že vím, komu gratulovat :D Další princezna :) Kačka se ozvala až teď, tak snad jsou obě OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
20.4.09 17:21

Veliká gratulace Kacce k princezne !!!

Tak to je super další posila holkám! :lol:
V životě přejem jen a jen štěstí!!!

:huban: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
20.4.09 17:25

Tak záhada vyřešená, gratuluju KAČCE K PRINCEZNĚ :-) :-) :srdce: :srdce: NAKONEC TO HOLKY DOTÁHLY DALEKO :wink:

Ody to je zvláštní, že třetí byl v podstatě nejbolestivější, no hlavní je, že to máte za sebou :wink:

A už se začínám trošku bát :oops: :D ale už to chci mít za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
20.4.09 18:11

Kačce-obrovská gratulace k Juliance!!! Huráááá další malá ženská!!!!Jen tak dál. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
20.4.09 19:47

Gratuluji Kačce k Julianě!!! Bože,ta je ale maličká :wink:

Stani, tak já budu muset též nějaké punčošky zakoupit. Kačka zatím od každého dostala jako dárek šatičky, teda spíš dárek pro mě, tak aby se v tom stihla předvést, protože jestli bude baštit tímhle tempem, tak mě brzo sežere a nebude jí je mít kdo obléct… :lol:

Mažu také slunečnicovým olejem z lékárny, dobře promašťuje, a přes den jí objedu tlamičku indulonou, krásně po ní voní a neloupe se jí tolik obličej.

Jinak mě Stanuška zviklala s kyblíkem na koupání a už je objednán, neboť Kačka zatím všechny lázně ořvala a přestala až zabalená do ručníku, tak to zkusím s kýblem. Taky večer trpí na prdy a dlooooouho zabírá, než usne a stejně se pak opakovaně budí, tak doufám, že se vyprdí do kyblíku a bude pak spát jako miminko. Jen bych potřebovala návod, jak jí tam mám vnořit a přidržovat, protože nikdo v mém okolí kyblík nemá…

Jinak my si doma můžeme otevřít laktační poradnu, z Fandíka se stala profesionální kojná, zatímco já kojím Káťu, stihne nakrmit celý svůj zvířecí ansámbl včetně půlmetrového krtka, tváří se u toho strašně důležitě, podkládá si zvířátka polštářem a všechna nechává poctivě odkrknout. Tedy ten zvuk vydává za ně, aby to bylo realistické, tak už je z něj profík v krkání :lol: Vždycky se u toho strašně bavím, asi to budu muset natočit na video, abych mu to v patnácti pustila, až bude chytat pubertální manýry… :lol:

Zítra tu mám celý den maminku, má zrovna narozeniny, a já pro ní ani nestihla koupit dárek :oops: Mám ho vymyšlený, jen nebyl čas si pro něj dojet, tak mě to mrzí, ale bere to sportovně, prý mi to kvůli Kačce odpustí, nemůže se na ní vynadívat.

Jo a nedošla mi mateřská za minulý měsíc, Okresní správa sociálního zabezpečení stále neposlala na sociálku podklady pro výplatu, už jim to tam leží dlouho přes třicet dní, které mají ze zákona na vyřízení. Zatím to nehrotím, protože mi to tam ani nikdo nebere, když tam volám, ale nechápu,jak si to mohou dovolit,když to mnohde může rodinu dost finančně ohrozit. Je to bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
20.4.09 20:30

Gratulace k melnikovske Juliance:)))to je parada, to se rodi :))

Gabu, tady mas navod na kyblikovani
http://www.youtube.com/watch?…

nam kluci stejne rvou jak v kybliku, tak ve vanicce…a neprdi tam pokazde, ve vanicce take obcas vidim bublinky, tak u nas to vidim na stejno…

Jak pisete o te suche kuzicce, me se take kluci hodne loupali, a nejvic na tlapkach jak hornich, tak dolnich, zadech, ted' jsme nad tim zvitezili, ale ted' se jim loupou obliceje…tak na to zkousim krem od Hipp a nejak nepomaha…muzete mi nekdo poslat odkaz na tu Indulonu, kterou pouzivate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
20.4.09 20:35

Nejvice rada ctu popisy porodu, uplne si do toho vcitim a prozivam ten porod…a vzycky upadne slizicka…dojetim…Ody mela jsi krasny porod, a tvuj drahy se choval moc hezky :srdce: Muj drahy slova lasky rekl, az uz bylo po vsem a byli jsme sami na porodnim boxu…a v dobe toho porodu me se zdalo, ze vsichni me jen buzerovali…a teda, co delal drahy ani nevim, take jsem mu drtila ruku, a jednou 100% zakousla do chlupu na hrudniku :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: a vim, ze mi daval mokry rucnik na celo, ale co rikal, to netusim.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
20.4.09 20:37

Rosi, díky za odkaz, ale tam jsou ta mimča už trošku větší, ty držíš kluky taky jen takhle za hlavu???? 8O to nepotřebují podpírat pod ramenem, jako při koupeli ve vaničce?

Ta indulona je obyčejná modrá indulona, koupíš v každé drogerii.

http://www.otto-office.com/…ikel.obtshop?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.4.09 21:17

Gabu, normálně jsem se zamilovala do Tvýho Fandíka :D To je brouček :) Bych ho chtěla vidět, jak kojí :D A s tím koupáním, když jsme dali vodu na 37 stupňů, jak je to uvedeno na teploměru, tak řval jako tur, když jsem dala o trošku studenější, tak se mu to líbí :) Jen když má hlad, tak řve :D

Já popisy porodů nečtu. Jak jsem si ho neprožila a mám z toho hrůzu, tak to fakt raději nečtu, ale všechny vás obdivuju, protože já stále tvrdím, že zlatý císař :) A klidně bych už brala další mimčo :) Lidi na mě koukají jak na magora, ale to bylo fakt v pohodě, až na tu hospitalizaci potom, jsem si připadala jako v lágru, člověk neměl chvilku klidu a čas pro sebe a miminko.. To až teď doma si užíváme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
20.4.09 22:48

Kačko, moc gratuluju k narození Julianky!!! :D

Gabu , ty jsi mě zase rozesmála, Fandík je fakt číslo!!! :lol:
No jo, a mateřská mi taky ještě nedorazila. :? To jsem si říkala, že mi ji určitě můj zaměstnavatel pošle včas a nebude čekat na sociálku… a ono houby.

Ody , moc pěkně popsaný porod. :) Tvůj partner se choval naprosto ukázkově, to je fakt krásný!
No a ty bolesti, já z toho začínám mít strach, teď jsem v takovém klídku, ale ono to jednou přijde… Asi bych to tentokrát chtěla zkusit bez epidurálu, i když nevím, jestli to není blbost. Třeba to bude tak rychlé, že už se to stejně nestihne a nebudu se muset rozhodovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí